4. ledna 2012

Dojídáme odpad po zbytku Evropy

Semtam je dobré si připomenout, že největší ohrožení zdraví českého národa nepředstavují chemtrails ani manipulace počasí ani vakcíny ani Illumináti, nýbrž to, co denodenně předkládáme svému tělu jako potravu.
Takže díky za odkaz na smutně pravdivý článek o potravinách. My Češi opravdu konzumujeme potravinový odpad Evropy, a bohužel si to vůbec neuvědomujeme.

Převzato z http://www.cilichili.cz/temata/kuze-sadlo-voda-a-ecka-114.html


Kůže, sádlo, voda a éčka

Vyhlášený pražský prodejce ovoce a zeleniny Jan Soukup prohlásil v rozhovoru pro časopis Instinkt, že pro ovoce a zeleninu jezdí do Drážďan, protože u nás prostě dobré zboží není k dostání. „Supermarkety musí platit za odpad. Když tedy vidí, že něčeho vzali moc a už se jim to kazí, raději to odvezou zpátky do skladu. Ten to potom prodává za cenu odpadu, a kdo to tam skupuje? Čeští obchodníci.“

Co nás nepálí

Jak je možné, že máslo z Belgie nebo česnek z Číny vyjde levněji? Klíč je v kvalitě. Máslo, které leželo v belgických mrazácích dva roky, a česnek, kterého si můžete do bramboráku nastrouhat třeba 3 kila, a stejně nebude cítit. Ale je to levné. Pokud čeští výrobci dělají kvalitní potraviny, nejsou schopni konkurovat dováženým odpadkům. To je například důvodem smutného konce českého česneku. Při ceně kolem 25 Kč za kilo, na kolik vyjde česnek z Číny, ho už skoro nikdo v Česku nepěstuje. Asi polovina masa, které se k nám dováží, je masový odpad. Laloky, kůže, odřezky a tuk, který se v Česku dále zpracovává na nekvalitní masné výrobky. Odborníci jsou přesvědčeni, že mezi rakovinou tlustého střeva a nekvalitními potravinami v ČR existuje přímá úměrnost.

Křehčené maso

Kdosi nám řekl, že kuřata jsou na rozdíl od bůčku zdravá, takže jich dnes průměrný Čech spořádá 25 kilogramů za rok. Když narazíte na maso s etiketou „křehčené", znamená to, že zhruba čtvrtinu váhy představuje napumpovaná voda. Termín „křehčené" patrně pochází z faktu, že po upečení se maso křehce rozpadne na třísky.

Zmrzlý margarín?

V září 2009 se časopis Instinkt pokoušel od firmy Algida zjistit, co je pravdy na tom, že svou nejluxusnější zmrzlinuMagnum vyrábí v Česku nikoliv ze smetany, ale z rostlinného tuku. Firma se vyjádřila v tom smyslu, že její zmrzliny jsou „v rámci Evropy harmonizované".
Časopis nicméně zjistil, že španělské Magnum je podle webu firmy energeticky bohatší, a z toho usoudil, že historky o tom, jak Algida v Česku šetří, se zřejmě zakládají na pravdě. Ale pozor, dnes má Magnum stejné energetické hodnoty na českých, španělských i britských stránkách firmy. Ale třeba takové Corneto má ve Španělsku a v Británii o 140 kilojoulů a 2 gramy tuku víc než v ČR.

Tenhle bájo letní spot hlásá, že je Corneto z pravé smetany. Ale jak na to tak koukáme, ona to taky není úplně tuzemská reklama.

2011 - PÁRKY TESCO VALUE

VELKÁ BRITÁNIE
Cena:
 28 Kč
Složení: maso 40 %*, voda, těsto, škrob, tuk, pšeničný protein,stabilizátory, dextróza, pšeničná mouka, kvasnicový extrakt, konzervant, antioxidant, koření, sušené byliny, šalvějový extrakt
* skutečné maso
Česká republika
Cena:
 37 Kč
Složení: maso strojně oddělené 65 %* , voda, kuřecí kůže, bramborový škrob, směs koření, jedlá sůl, sója, stabilizátor E450, konzervant E250, antioxidant E300, zahušťovadlo E412, látka zvýrazňující chuť a vůni E621, barvivo E120, protispékavá látka E551
* strojně oddělené maso, jinak též separát, jsou semleté zbytky, které zůstávají na kostech po vykostění - tedy po oddělení kvalitního masa

Zahuštěný jogurt a smetana z kokosu

Pravý jogurt se vyrábí tak, že se do mléka ve sklenici přidá jogurtová kultura a nechá se zrát. V praxi se tímhle způsobem vyrábí jen mizivé procento jogurtů. Ty ostatní jsou připraveny v obří kádi, rozšlehané, a aby to aspoň trochu drželo pohromadě, zahustí se to škrobem. Podíl sušiny poklesl po zrušení závazných státních norem počátkem 90. let na polovinu (ze 16 na 8 procent). Ovoce se do jogurtů nastavuje taky zajímavě. V meruňkovém jogurtu třeba najdete cukr, kukuřičný škrob, gumu guar, pektin, paprikový extrakt, betakaroten, kyselinu citronovou, citráty sodné a vápenaté, želatinu a samotná ovocná dřeň je místo meruněk nahrazená jablky. Přečtěte si informace na smetanových výrobcích. Podle zákona musí být na prvním místě ta nejvíc zastoupená složka, na posledním ta nejméně. Není vám divné, že smetana se pravidelně vyskytuje až za „rostlinnými tuky"? To jen někdo musel ušetřit a místo krávy podojil kokos nebo sóju.

Analogový sýr

Podle české legislativy je sýr výrobek z mléka a mléčného tuku. Jenže ty jsou drahé, takže místo toho vyseparujeme kasein (hlavní protein v kravském mléce), popřípadě sójový protein, vrzneme do toho rostlinný tuk, sůl a vodu, a místo sýra máme takzvaný analog. Poznáte ho podle toho, že se ani po osmažení nerozteče a chutná přibližně jako několik dní nošené ponožky. Najdete je pod jmény, která znějí sýrovitě, ale nikde se v nich nemluví o sýru. Například sidávejte bacha na Eidam alternative. Stejně tak nečekejte mléko v máslíčku, máslanu nebo šlehačce s rostlinným tukem (ta pravá šlehačka se jmenuje smetana ke šlehání).

Chleba a rohlíci

Hmotnost rohlíků se smrskla z původních 50 gramů na 43 gramů. Obsah tuku, který dodává rohlíkům křupavost, klesl na polovinu, z osmi na čtyři procenta. U chleba se začala používat technologie na rozemílání starého chleba, který se pekárnám nepodaří prodat, a tato drť se pak přidává do těsta na další chléb. Podle pekařů jde do tzv. kvasu od 10 do 40 procent strouhanky. Místo osmnácti hodin kynutí se používají koncentrované kvasy, které vyženou těsto rychleji a koncentrát dodá chlebu i potřebné aroma, chuť a kyselost, kterou dříve zajišťovala žitná mouka. Té bývalo v konzumním chlebu až 45 %, dnes je jí s bídou 20 %.

Můžeme si za to sami

Síť obchodů Levné potraviny, kde je možné s 90% slevou koupit i tři roky starou sójovku nebo čokoládu, stále rozšiřuje počet svých prodejen. V regálech hypermarketů najdete za pár korun výkvěty alchymie, kečup, co nepoznal rajčata, nebo párky, které nevědí, co je prase. Můžeme si za to sami. Nejoblíbenějšími obchody Čechů jsou Lidly, Kauflandy a další diskonty.
Potravináři nejsou charita a jejich prvním cílem je vydělávat. Za to, že dojídáme odpadky po zbytku Evropy, můževkus „běžného zákazníka", kterého supermarkety pravidelně testují. Až přestaneme mlaskat nad igeliťákem nacpaným sójou (říkáme tomu párek) a škrobem s jahodovým éčkem (jogurt), tak se budou muset výrobci i prodejci zlepšit.

P. S. Orgonet: Tohle je opravdu velké téma. Nevím teda, jestli vůbec k nějakému zlepšení může dojít, protože naši lidé si vůbec neuvědomují, jaký šmejd se jim všude u nás prodává. Když jedou do ciziny, vezou si svoje zásoby nekvalitního jídla, takže vůbec nezjistí, že v té cizině všechno chutná jinak a líp ... Kdo občas cestujete (bez českých zásob) nebo žijete v zahraničí, tak určitě víte. Když k nám přijedou cizinci a ochutnají, nevěří, že jíme to, co jíme. Evropští obchodníci s potravinami dobře znají naši nenáročnost, například speciálně pro východ se vyrábějí v Polsku "francouzské sýry", které jsou pro Francouze nepoživatelné, a u nás drahé jako prase.

30 komentářů:

  1. Děkuji za krásně pravdivý článek o tom co s námi v české republice dělají zvyklosti obchodních sítí přístupu k uživateli, či poživateli. Je to třeba vědět. Protože, pokud si někdo z vás čtenářů uvědomuje - to co vidí kolem. Jak moc je rozšířená tato metoda/hra na nevědomost, maskujíc za číslami, kódy, kterým uživatel nerozumí, své intriky jak zbohatnout a zbavit se odpadu. Bohužel, někdy i ku špatnému prospěchu celé společnosti ! Naše planeta je ohrožena takovými lidmi, kteří tvoří bussiness a nezáleží jim na zdraví jedince, jakožto na celek, společnosti. Bojí se jen zákonů, proto vše páchají tak aby vše bylo v toleranci s danými zákony. Je to práce propojených odvjetví zasahujíc ve všech globálnějších vrstev. Např. konkrétně k článku - prodej potravin Pouze se snaží těžit ze společnosti co nejvíce spokojenosti a proto je vše tak dokonale zamaskované. Oni si myslí, že nejdůležitější je reklama a prodané množství. Nepřipomíná vám to něco ? Mě jo, odráží se to v celé naší kultuře.
    Nekupujme sračky. Jezme radši dobře a málo, než hodně a sračky.

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrá rada - nejíst klasické potraviny vůbec!
    Nový rozhovor s Henri Monfortem - článek :
    http://www.novinky.cz/zena/zdravi/254808-henri-monfort-clovek-ktery-uz-devet-let-nejedl.html

    OdpovědětVymazat
  3. Tak tohle je super clanek,jen tak naokraj nedavno sem byl doma v CR a koupil sem si na benzince u nas coca-colu,kdyz sem se napil tak sem skoro ztuhnul co to vubec piju,pripadalo my to jako nejakej cinskej vyrobek.Sem uz delsi dobu v britanii a colu poznam podle chuti ta se zamenit neda,ale tohle opravdu nebyla ta prava coca-cola co se treba prodava v britanii.Jinak pracuju v potravinarskem prumyslu a vyrabime jogurty a verte my ze sou to na britske pomery velmi levne jogurty ,ale pouzivame opravdove mleko a maslo,cely proces mam pred sebou cely den a zadne nahrazky tam opravdu nedavaji a pritom je to neznackovy jogurt ale chutna vyborne.

    OdpovědětVymazat
  4. dřu na sobě a padám občas na hubu,nežeru maso,máslo,vejce,uzeniny...z leknutí konzumuji rýžové nudle,bulgur,tofu,seitan...a jestli na revmaticky stará kolena dostanu to správné nasrání,skončím jednou denně u jablka a možná u zeleninové polévky a pak jen PRÁNU...a kdybych při tom zdechl,hrdě zavřu oči s vědomím,že jsem si užil čtyři roky duchodu...

    OdpovědětVymazat
  5. Další špína je zde:
    http://www.ceskapozice.cz/byznys/podnikani-trhy/cesko-coby-trojsky-kun-pro-geneticky-modifikovane-potraviny

    Bodejď by se nestavěli za miliardy další a další onkologická a podobná centra ( http://www.umtm.cz ). Asi čekají velký nápor pacientů!!!!

    OdpovědětVymazat
  6. Tak tak.Aj keď si to dosť ludí uvedomuje nezaujímajú sa o to hlbšie.A to preto lebo ani netušia ako sú v skutočnosti klamaní.Nepoznajú postupy ako sa dajú vyrobiť podobné potraviny s nízkou kvalitou.Ochucovadlá a iné chemikálie chuť doladia.A preto ludia zjedia aj také že keby to jedli bez ochucovadiel tak sa po...Dokonca aj keď niektorí toto vedia...Napriek tomu si kupujú podobné produkty.A to je na tom to strašné.Ale nejaký posun k lepšiemu medzi ludmi sa asi v posledných rokoch zaznamenal.Ohľadne zdravej výživy a tak.
    Najlepšie je jesť len ovocie a zeleninu.Moj názor.
    A este je možné že také potraviny zvyšujú aj zavislosť na jedení a vytvarajú toxicke telo plne vody a sadla.
    Blbé

    OdpovědětVymazat
  7. O této záležitosti už delší dobu přemýšlím, denně vařím pro 5tičlenou rodinu, snažím se alespoň 1 telplé jídlo denně, protože školní jídelna hrůza a v práci denně minutky to taky není to pravé ořechové. Ale co vařit a hlavně z čeho, zeleninu? je ozářená a mrtvá, ovoce to samé. Brambory koupené v krámě jsou skoro nepoživatelné, dokonce jsem se dozvěděla, že to co prodávají jsou krmné brambory pro pašíky. Mléčné výrobky nepřipadají v úvahu protože jsou s naším rozpočtem drahé a stejně mlíko viděly jen z rychlíku zato škrobík to je jiná. Zbývají těstoviny, rýže, maso. Jenže tady je další otázka jak je to s kvalitou? Když víte, že sem dováží ten největší odpad a ještě se nám posmívají, že jsme prasata, když to jíme. Čím mám tedy ten můj "malý polský zájezd", který stále křičí, že má hlad, nakrmit? Jak z tohohle ven, dražší potraviny si moc nemůžem dovolit, a i kdyby, kde je záruka, že jsou kvalitnější. Řídím se tím co tu už bylo kdesi napsáno, kupuju a vařím z toho co prošlo co nejmíň rukama, ovoce, zeleninu a maso čistím na orgonitovém talíři (stačí 10min) a jídlu žehnám. Víc se asi momentálně dělat nedá. Jo a ještě vtip našich politiků na závěr,úžasná zpráva v médiích: potraviny se v r. 2012 zdražovat nebudou - pročby zdražili je už v prosinci 2011 Gabča

    OdpovědětVymazat
  8. Pojďte udělat informační letáky a rozjedem to před Lídlama, Kauflandama a podobnejma krabicema v čr :) mladý nehulte tolik, jste pak jak lemry, budeme Vás potřebovat, přestaňte čumět na tu ďáblovu krabičku co vás učí akorát chlastat a šu*at a začněte už konečně myslet na budoucnost, protože tu bez Vás nemáme...

    OdpovědětVymazat
  9. Děkuji za dobré připomenutí. Tady je příklad toho, co lidi místo nadávání na všechno kolem mohou přímo dělat - nepřejídat se nekvalitní kvantitou vedoucí k obezitě, nemocem a přeplněným popelnicím, ale jíst kvalitně v menším množství ve zdraví.KAŽDÝ MÁ PRÁVO VOLBY! Nedostatek peněz je pouhá výmluva. Jídlo a pití je jedna z věcí, které formují a ovlivňují fungování našeho tělo na celý život. Za 99% nemocí si můžeme sami....m.

    OdpovědětVymazat
  10. Pred rokem jsem se odstehoval do Nemecka za praci a uroven potravin je opravdu nekde jinde. Kdyz jsem si poprve koupil sunku (znacku primo od supermarketu, neco jako CLEVER v Cesku), tak jsem nechapal, jak byla kvalitni. Srovnatelna kvalita, jako kdyz si koupite premiovou sunku za 80Kč. Cenove ale jeste niz, coz je pri nemeckych platech v pohode. Nechci v nikom vyvolavat zavist, nebo nejake nastvani, ale z vlastni zkusenosti to mohu vsechno jen potvrdit.

    OdpovědětVymazat
  11. Sme krajinami "Polnočného kráľovstva"odnaučili tiež ľudí pracovať v záhradke, chovať zvieratko. totiž niet za čo kúpiť krmivo.Experiment euro na Slovensku - výsledok je ten, že národ je zbedačený, z tých žobračeniek, ktoré sa nazývajú plat sa vyžiť nedá. Naši politici, katastrofa. "Smotánka" sa chystá na plesy, má starosť aby tie nové šaty boli in, neboli okukané a nie nedajbože z vlaňajška. Sú tam tí istí ktorí sa v iných reláciách pretŕčajú ako dobrodinci a charita, keby radšej začali u seba a bez hanby, s hrdosťou išli na ples vo vlaňajších šatách a usporené prostriedky nech dajú napr. na onkológiu.

    OdpovědětVymazat
  12. veď tak, cenzurovať, odpočúvať, sledovať,... toho som si užila za svoj život hodne...

    OdpovědětVymazat
  13. No podobne to je aj na slovensku . Ja som sa stretol s viacerými reťazcami a bol som pri tom ako sa dostávajú výrobky na pulty . Nechcem robiť reklamu ale skúste si pozrieť niektoré druhy balených šuniek ( krájané kuracie ,bravčové ) v Lidli ? podiel mäsa 98 percent . Kupujem tie a pochádzajú od českých výrobcov . Vďaka . Keď by som porovnal slovenské s týmito parametrami boli by podstatne drahšie . V tomto reťazci majú jednu s najprísnejších kontrol na produkty . A ďalšia vec , nadávame na poľské,činské a neviem aké výrobky . V čine keď prídete do závodu že chcete si dať niečo vyrobiť , to je jedno čo - tak majú 10 stupňov kvality !!! Vy si dáte požiadavku za koľko to má byť a podľa toho to vyrobia , oni robia aj kvalitné ale potom sa to neoplatí dať robiť tam ,doprava,clá,čas .. jedno s druhým . Takže na chybe sú objednávatelia tovaru , je jedno kto to je , Peter ,Pavol alebo Tesco . Oni totiž málokedy robia na sklad , len riešia objednávky , zmenia parametre strojov a ide sa ďalej . Preto prichádzajú na trh rovnako vyzerajúce výrobky s inými cenami . A to doslova , pretože jedna linka vyrába pre 5 obchodníkov . A ešte posledná vec , za posledných 15 rokov sa znížil obsah výživných látok v ovocí a zelenine o 50 až 90 percent . Skúmala to jedna univerzita . Čím to je nebudem rozvádzať , ale voľakedy pre zdravie stačilo zjesť 1 jablko , dnes ich môžte zjesť 2 kilá aj tak to neni ono . Je to jasné že je za tým nejaký úmysel . Radšej zjem jablko kde je červík , lebo viem že zlé by si nevybral :-))) . Napr.: v taliansku sa za sezónu striekajú jablká asi 30 krát . No sú krásne , ale verte že radšej nič ako toto . Už sú technológie ktoré dokážu odmerať obsah výživných látok v ľuďoch , ovocí , zeleniny ale o tom niekedy nabudúce .
    Pekný deň . mili / sú to len moje názory / :-)))

    OdpovědětVymazat
  14. A mimo toho nás cpou i GMO
    http://www.ceskapozice.cz/byznys/podnikani-trhy/cesko-coby-trojsky-kun-pro-geneticky-modifikovane-potraviny

    OdpovědětVymazat
  15. taky jsem dospěla do stadia, že začínám omezovat jídlo!!! Mám totálně zanešený organismus těžkými kovy a chemikáliemi-o zdravotních potížích, které mi to způsobilo se ani nebudu zmiňovat:-( Myslim, že nám nic jiného nezbyde, protože normální nezávadné potraviny asi neexistují...cožpak se dá v půdě stříkané chemtrails i na vlastní zahradě něco normálního vypěstovat?

    OdpovědětVymazat
  16. Ahojte, tak tohle můžu bohužel jen potvrdit. Už přes rok žiju v Itálii a co se týče stravování, tak opravdu není co srovnávat..když jedu na návštěvu domů, tak nevím co jíst, všechno mi přijde umělé a bez chuti. Když zamnou přijedou rodiče, tak si neskutečně pochutnávají na jakékoliv maličkosti - šunka, sýr, chleba, a po návratu pak mají problém se opět přizpůsobit místním možnostem. Snaží se kupovat drahé italské těstoviny, sýry..ale už jsme zjistili, že ten samý balíček, co koupím tady v It, nemá ten samý obsah. Bohužel je to tak, a je to jedna z věcí, která mi kazí pobyt v Čr. Můžete jít do drahé restaurace a stejně se nenajíte tak, jak se najím tady v Trattorii za 10 Eur. Můžu s potěšením oznámit, že ještě existují oblasti, kde jsou malé obchůdky, které spolupracují s farmáři a konzumuje se tu jen čerstvá a skutečně BIO potrava (konkrétně v podhůří Dolomit), lidé jsou tu na to zvyklí a co není kvalitní, tak se prostě neprodá a zmizí z obchodů. Za to v Čr jsme malé farmáře zlikvidovali..a teď se nám to bohužel vrací. Rozhodně je třeba s tím něco dělat a nenechat si sr.t na hlavu, protože jde o životy nás všech.

    OdpovědětVymazat
  17. Aj toto súvisí so stravovaním:
    spravilo sa viacej chýb, ale jedna neodpustiteľná chyba sa stala, že sme prestali rozmýšľať, keď sme uvideli pekné obrázky.
    Vychádzali sme zo seba, tak sme nepredpokladali, že nás niekto tými peknými obrázkami oklame.
    Tie pekné obrázky boli na obaloch semien. Nádherne nafotená zelenina. Keď sme ich uvideli, v tom momente sme naše vlastné, rokmi overené, ale trošku pracne získavané semená, ZAVRHLI!!! (Pre tých, ktorí nevedia, ako sa získava semeno - ešte na koreni sa vyberie veľmi pekný (aký otec, taký syn) plod zeleniny. Nechá sa dobre dozrieť. Z neho sa potom vyberie semeno, prepláchne sa vodou, nechá sa usušiť a odloží sa na suché miesto, aby sa o rok mohlo použiť. Preto som písala, že trochu prácne, lebo oproti času, ktorý venujeme získaniu semena z kupovaných obalov - roztrhnutie papierového sáčku - to trvá o niečo dlhšie.)
    Semená zeleniny predávané pre pestovateľov - trhovníkov - boli drahé, ako zlato. Jedno semeno stálo okolo 6 Sk. Áno, dobre vidíte - 6 Sk jedno jediné semienko. V sáčku ich bolo 200 (na obale bolo uvedené aj množstvo). Nemalá investícia. A úroda bola oproti našej enormná. To je ako možné??? O geneticky modifikovaných plodinách sa hovorí, zakazuje sa ich pestovať, dovážať. Na tieto semená to prečo neplatí?
    Aj tieto semená sú upravované. Rozum predsa hovorí, že keď je niečo vyšľachtené, tak je použiteľné do smrti a stále bude rodiť také plody, ako pôvodný šľachtenec. Ak nie až také veľké, ale TAKÉ ISTÉ.
    Tieto drahé semená priniesli úrodu. Nádhernú, ako na obrázku. Tak sa pestovateľ rozhodol chytiť si semeno, lebo sa mu 6 Sk za semienko zdalo veľa. Zo semena nádhernej červenej paradajky sa o rok urodili žlté kamene. Jediné, čo mali spoločné s paradajkou, bol tvar. V októbri som dala žltú veľmi tvrdú "paradajku" do garáže ku garážovým dverám. Mráz, teplo, všetko na ňu vplývalo. V máji som ju vyhodila. Pri stopke mala nezvyklú hnedú akoby hnilobu. Aj v máji bola žltá a tvrdá. Ako kameň. Toto nie je modifikované - upravované??
    Chodievala som na trh predávať. Vtedy už začali pestovatelia pestovať práve spomínanú veľkú zeleninu. Malá zelenina bola nepredajná. Tak aj ten pestovateľ, ktorý nechcel kupovať drahé semená, musel sa podrobiť dopytu. Alebo prestať chodiť na trh.
    Teraz sa chcem dostať k pôvodným semenám. Ani v dedinách si nezabezpečujú vlastné osivo, ale vysievajú kupované. Keď sme raz prestali chytať vlastné semeno... Nehovoriac o tom, že s týmito dovážanými semenami sa dovážajú aj choroby, ktoré sa u nás predtým nevyskytovali. Jediný spôsob, ako ochrániť celú úrodu - postrekovať, postrekovať, postrekovať....
    Ešte k živým tvorom, ktoré slúžia ako potrava. Keď si chce niekto vychovať kurča, tak na to potrebuje rok a nebude také veľké, ako SUMO.
    Keď sa na jar vykľuje kuriatko, zabiť sa môže najskôr koncom septembra, ale najlepšie je až začiatkom budúcej jari. Teraz si ľudia doma chovajú brojlery. Samozrejme, z kupovaných brojlerčiat. Aby tak rýchlo priberali na váhe, tak ich musia kŕmiť smeskou. A chvália sa jeden pred druhým, za koľko dní im pribrali na jatočnú váhu. Brojler - t. zn. z malého 1, 2 dňového kuriatka je za 6 týždňov kura o váhe 1,5 kg. Kurča vychované na obilí a zelenom nebude mať na jeseň - za 6 - 7 mesiacov 1,5 kg.
    Muži, ktorí konzumujú veľa brojlerových kureniec majú bonus - prsia. (Zdroj: Páter Ferda a život okolo nás). Pri varení kurčaťa vychovanom na zrne a zelenom je bonus - vôňa až na ulicu.
    Výsledok - ľudia prestali rozmýšľať a zvykli si na to, že "... v tomto veku je normálne byť chorý..."
    Už ani na trhu si človek nekúpi kvalitu.

    OdpovědětVymazat
  18. Co biopotraviny? Jejich drahota je možná jen zdánlivá. Nedávno jsem zkusil biohovězí maso a zjistil, že po uvaření z něj zbydou o tolik větší porce než z "normálního", že to cenově asi vyjde na stejno. Biomaso se zkrátka zdaleka tolik nevyvaří.

    OdpovědětVymazat
  19. jsem geneticky a karmicky upoután na centrum Prahy,ALE byl a jsem zděšen excesy na venkově,jak se za bukvici prodává orná puda.Případ Nošovice....tam by měl nastoupit Zuřivý reportér E.E.KISCH současnosti...Stanislav Motl a zeptat se PRÁVĚ těch sousedu,co hrozili SMRTÍ sousedovi.že Korejcum NEPRODAJÍ svuj grunt....určitě by je nalezl zřejmě v nedělní konzumně drancovací nákupní horečce v místním LIDLU,kde kupují nasprejovaná jablka z KILIMANDŽÁRA,vytažená právě ze sklepa,kde ROK hnila.....

    OdpovědětVymazat
  20. Podívejte se na takové slony, buvoly, koně, gorily... Všechno to jsou býložravci a jakou mají svalovinu, jsou to nejsilnější suchozemci. Člověk maso k žití vůbec nepotřebuje, ale je to každého věc. Jde spíš o pohodlnost a zažité stereotypy. Kdo chce, ať si počte třeba zde:
    http://www.zvirevtisni.cz/index.php
    http://vitarian.cz/

    emv... bývalý masožravec :-)

    OdpovědětVymazat
  21. Já bydlím na vesnici.Chovám krávu.Dnes už jenom jednu.O domácí mléko není zájem.Jsem drahá 13,- za litr! se smetanou,neupravené.Z tohoto mléka si dělám jogurty a tvaroh.Ten by šel na odbyt 30,- za 1/2 kg.Jenže to je prodělečné Z 1 l mléka udělám 10 dk tvarohu.Nevadí,chovám i prasátka,těm dám neprodané mléko nebo syrovátku.Když mi zbyde hodně mléka,udělám si Máslo.S tím kupovaným nemá nic společného.Když ho dobře vyplácám,nesmím ho dát do ledničky.Pak nejde ukrojit,snad odsekat,jak je tuhé.Prasátka spapají drobné brambory ty pěstuji na hovězím,vepřovém a koňském hnoji,téměř bez postřiku.Pak se lidi diví,jak jsou dobré.Nakonec zabijeme pašíka,naděláme jitrnice,salámy,uzené a jiné dobroty.Má to jeden háček-lidem se nechce pracovat.Vždyť i my jsme blázni,že se tak dřeme a neznáme dovolenou.Dnes nikdo nechce nic chovat ani si chodit v obci pro mléko.Brambory kupuje jen někdo,jsme drazí 6,-za kilo.Takový je náš národ!

    OdpovědětVymazat
  22. Já bydlím na vesnici.Chovám krávu.Dnes už jenom jednu.O domácí mléko není zájem.Jsem drahá 13,- za litr! se smetanou,neupravené.Z tohoto mléka si dělám jogurty a tvaroh.Ten by šel na odbyt 30,- za 1/2 kg.Jenže to je prodělečné Z 1 l mléka udělám 10 dk tvarohu.Nevadí,chovám i prasátka,těm dám neprodané mléko nebo syrovátku.Když mi zbyde hodně mléka,udělám si Máslo.S tím kupovaným nemá nic společného.Když ho dobře vyplácám,nesmím ho dát do ledničky.Pak nejde ukrojit,snad odsekat,jak je tuhé.Prasátka spapají drobné brambory ty pěstuji na hovězím,vepřovém a koňském hnoji,téměř bez postřiku.Pak se lidi diví,jak jsou dobré.Nakonec zabijeme pašíka,naděláme jitrnice,salámy,uzené a jiné dobroty.Má to jeden háček-lidem se nechce pracovat.Vždyť i my jsme blázni,že se tak dřeme a neznáme dovolenou.Dnes nikdo nechce nic chovat ani si chodit v obci pro mléko.Brambory kupuje jen někdo,jsme drazí 6,-za kilo.Takový je náš národ!
    6. ledna 2012 21:44


    Odkud jsi? Bych rád od vás něco koupil, cena je dobrá a jestli je to opravdu jak říkate s tou kvalitou tak to je dobry.

    OdpovědětVymazat
  23. http://probuzeni.blogspot.com/2012/01/breathariani-proroci-dnu-budoucich.html

    -emv-

    OdpovědětVymazat
  24. ke křehčenému masu. Je plné polyfosfátů, aby se voda do masa dobře navázala...a co jsou polyfosfáty za sračky si může každý přečíst.

    OdpovědětVymazat
  25. Doporučuji to dělat alespoň tak, jak to děláme my. Striktně čteme složení výrobků a porovnáváme s tímto: http://www.emulgatory.cz/nebezpecna-ecka

    OdpovědětVymazat
  26. To není jenom u nás !!! Globalisté chtějí, a dělají prot to vše, aby se lidé odnaučili být soběstatční v potravinách i v dalších důležitých oblastech lidského života. Pokud se jim to podaří, a zatím se jim to náramně daří, stačí pak v případě jakéhokoli protestu prostě zavřít krám/supermarket/, bankomat apod., a lidi jsou v haj.lu. Buď se podrobí samozvané moci, nebo pochcípají hlady, nebo se navzájem povraždí o zbytky mezi nimi !!!

    OdpovědětVymazat
  27. Dokud ovládáte chléb a hry, máte lidi ve své moci, a můžete si s nimi dělat, co se vám zlíbí

    OdpovědětVymazat
  28. K poslednímu komentáři: Kde vás najdu? Rád zaplatím za dobrou potravinu. To máslo co se dnes dá koupit není takové jako kdysi. Dobře si pamatuju jak bylo máslo z lednice tvrdé když jsem byl menší. člověk ho musel nechat chvíli ležet venku aby se dalo krájet. Takže si rád dojedu kamkoli pro dobrý brambor či mléko. Díky, Jiří

    OdpovědětVymazat
  29. Já se taky připojuji s dotazem, kde se najde anonymní ''bydlí na vesnici. Pokud to nebude pro mě na druhém konci republiky, ráda si budu jezdit nakupovat:o)) Voršila

    OdpovědětVymazat
  30. Taky bych radši kvalitní. Klidně at dá na sebe pán kontakt email a nabídky se mu jen pohrnou ,že kravička nebude stíhat :)

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.