12. března 2013

Čistá a bezpečná energie: ECAT již prodává 1MW bloky

Zdravím orgonet.

koukl jsem na stránky systému E-CAT a s mým udivením jsem zjistli, že prijimaji objednávky na jejich systém, který je již připraven na trh s dobou dodání cca 4 měsice. Zatím se jedná o 1MW bloky,pro systémy domacího využiti zatím přijimají nezávazné objednávky. Takhle začíná revoluce a myslím, že by orgonet měl být u toho a informovat o průběhu této významné události.
JT

Orgonet: 
Díky za přípomenutí! 
E-CATu jsme se naposledy věnovali zhruba před rokem, viz články: 
Základní informace o této technologii najdete česky ve zmíněných článcích, a anglicky na webu ECAT

Něco málo o produktech ECAT:

Jednotka ECAT 1MW je již v prodeji, dodací lhůta 4 měsíce, cena v USD 1,5M. Náklady na palivo jsou zanedbatelné, životnost 30 let, technické detaily na webu. Je složena z paralelně spojených malých jednotek.


Domácí jednotka 10kW je stále ještě v certifikačním řízení.
Je možno si ji nezávazně objednat (čekací list), ale první série nebude dostupná ve všech státech (z důvodu rozdílné legislativy).




33 komentářů:

  1. Kolik že to bude stát? 1,5M...?

    OdpovědětVymazat
  2. Já tomu prostě nevěřím, táhne se to dlouho, neslyšel jsem, že by to někdo provozoval, pouze testy a nějaká pochybná videa.
    A co se týče těch cen tak jen pro porovnání :
    Za 30 Miliónů 1MW, lidi neblázněte. To si děláte srandu, to jeno normální komerční cena. Žádnej pokrok, je to placenej patent jako každej jinej. Za tu cenu máte kompletní malou vodní, nebo větrnou elektrárnu (sloup). Pokud to dovezete a zdaníte tak + clo a 21%
    A co se týče těch 10 kW jednotek tak cena vychází kolem 350000,- + clo a 21% daň (450000). Ostrovní 7KW systém na klíč vychází zhruba na 300000 - 400000,- s daní, životnost komponentů kolem 20-ti let a bavíme se o úplné nezávislosti. 12-20KW panely + 2KW vrtule. Jestli čekáte zázrak, tak na to zapomeňte. Dopadne to úplně stejně....nic nebude free, ale za prachy.
    K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak. I kdyby to fungovalo, je to dost drahé. Ještě je třeba uvažovat, že nejde o elektrický, ale o tepelný výkon. Pokud z toho chceme získat elektřinu, počítejme tak ze čtvrtinou (výstupní teplota je maximálně 120 stupňů, což znamená, že účinnost bude mizerná) a dalšími incesticemi v řádu mnoha desetitisíců. Navíc je to celé zapojené do elektrické sítě a ta 1 MW jednotka spotřebuje průměrně 167 kW, což je šestina výstupního tepelného výkonu. Ve zpětné vazbě by to mohlo generovat 83 kW elektrické energie + nějaké teplo, což je za tu cenu hodně slabé.

      Vymazat
    2. Známej si postavil MVe o výkonu 220kW a dal za ní 7 miliónů, v provozu je od roku 2008. Před rokem přijel fungl novým autem a řekl "Tak už se mi to vrátilo". :D Tedy návratnost cca 4 roky nepřetržitýho provozu, když nepočítám nějakou tu týdenní letní odstávku na strojní a elektro revizi.

      Vymazat
    3. MVe je fajn věc a kdybych bydlel u řeky, šel bych do toho taky. Když to spočítám, tak prodával nejspíš za 1 Kč/kWh, což znamená bez dotací. Takovým je třeba fandit, ale asi to všechny potřeby nenahradí. Koncem 19. století František Křižík v Písku postavil něco podobného a tehdy to bohatě stačilo. Teď jsou tam takové elektrárny dvě a potřeby města pokryjí jen z malé části.

      Vymazat
    4. To se to chlubí ! Znám také jednoho takového fiškumtála-podnikatele, který má kotelnu a elektřinu napsanou a provozovanou na podnikání,provoz,výrobu, a současně má na to napojený RD, takže nic soukromě neplatí, protože všechno odečítá na fakturách firma ! Udělal takovou fikci pro závistivce a udavače, že si na střechu nechal namontovat sluneční panely, a lidem v okolí tvrdí, že RD jede na ně, že nepotřebuje platit E.ON apod. Částečně sice na ty panely jede, ale prý by mu provoz RD co se týče elektřiny rozhodně neutáhly !

      Vymazat
  3. Podle mého názoru není podstatné za jakou cenu to bude, ale zda to bude! Pokud se to opravdu rozjede, tak následný vývoj to už slevní a vylepší.
    Teď jen, aby to fungovalo a už aby to bylo na trhu!!!!

    OdpovědětVymazat
  4. Kdybych měl volit ECAT nebo panely či vrtule tak bych nepřemýšlel ani sekundu.Je jasné, že z jedné varianty se stáva zcela neprodejní šunt. Která to asi je? :D

    OdpovědětVymazat
  5. Dokud tyto vynálezy budou distribuovány "komerčně",tak bych to jako nějakou "revoluci neviděl vzhledem k pořizovaci ceně......jestli by byl 10 kW domácí generátor do 200 tis.,tak možná by to s porovnáním cen tepelných čerpadel bylo prodejné,ale obávám se koncerny "starých energií" nedovolí aby cena byla nižší než jejich produkty,takže to bude jako s elektro-hybridními auty,kup si za milion občane.....nemáš na to,to je ale smůla ,ale máš na výběr přeci a "čistá" energie bude v podstatě běžnému občanu fuk,když na to nebude mít.......ale jsem optimista "budoucnosti"samozřejmě ohledně těch "přemrštěných" cen za nové energet.produkty,aby byly dostupnější i "normálním" lidem.......

    OdpovědětVymazat
  6. Hmmmm, to už je jednodušší vzít motor z Fábie, k němu připojit 30kW elektromotor coby generátor, místo do chladiče horkou vodu z motoru honit do topení v baráku a pohánět to zemním plynem ! Tuhle věc má známý už přes 10 let (původně, v roce 1999!!, tam měl motor z bouranýho Favorita) a neměl žádné problémy s připojením k síti ani s provozem. 1kWh zemního plynu má za 0,77 Kč a 1kWh elektřiny od něj odebírají za 2,50Kč. Jednoduché, levné, funkční a dokonce i ekologické, protože spalovánm zemního plynu vzniká převážně vodní pára. Pořizovací náklady ve srovnání s tímto "zázrakem" zanedbatelné, praktické vyžití nesporně značné. Jo a za 500 miliónů se postaví jaderka s výkonem 2500MW, která vyrobí 1kWh za 0,70Kč. Tedy "ecat" je nesmysl a na trhu, tedy v praktické využitelnosti vzhledem k pořizovacím a provozním nákladům, jej předčí i podomácky udělaná kogenerační jednotka na zemní plyn. Je to prostě stejná blbost jako fotovoltaika, která nás všechny koncové odběratele elektřiny bude do budoucna ještě hodně bolet. Takže těmto "vynálezům" říkám jasné STOP !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oprava: náklady cca 300, max. 500 miliard, životnost až 60 let

      Vymazat
    2. A jak dlouho takový motor z Fabie vydrží ? Vždyť se musel točit prakticky pořád, protože i když všechno v domě vypnete, lednice, mraznice případně EPS nebo EZS musí být napájeny elektřinou pořád bez přestávky. Leda, že by byly k dispozici nějaké výkonné akumulátory s velkou úložnou kapacitou. Ale to by se zase prodražilo...

      Vymazat
    3. Dům je normálně připojen k síti přes čtyřkvadrantový elektroměr a tento kogenerační zdroj se spouští jenom když je třeba přitopit. Přebytek elektřiny jde pak do sítě. Nejde o ostrovní provoz.

      Vymazat
    4. Pokud dobře počítám, tak jednotka 10 kW je za 20 tis Kč a ne za 200 tis Kčm zde nelze přepočitávat z jednotky 1MW, neboť kusová cýrobe je vždy cca 10 - 20x držší než proudová výroba.
      PH

      Vymazat
  7. Když čtu komentáře k tomuto článku, tak mně jímá hrůza o kvalitě dnešního člověka, negace zažraná hluboko pod kůži a nebo jsou to záměrné provokativní negativní příspěvky.
    Pokud vím, tak cena 10kW jednotky se má pohybovat 400 - 500 US
    Náplň asi 100g niklového prášku bude stáť asi 10 USD a vydrží asi 180 dní v nepretržitého provozu. Odkaz na podrobnější seznámení: http://energieupramene.blogspot.cz/2013/02/e-cat-dnes-jiz-testy-tretich-stran.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nojo Iv, řvouni v akci. Taky jsem nad komentáři žasl :)
      Alfa

      Vymazat
    2. spíš realita a nikoliv naivita.......myslíte,že Vám někdo prodá zařízení,které vytopí rodinný dům za 500,-dollarů.....? To by nesměla být tržní ekonomika,ale systém netržní a ten tady v roce 2013 zatím rozhodně není....

      Vymazat
    3. Jo,věší nám hejly na nos, a myslí si, že jim to budeme papkat i s navijákem. Lidi na nic nečekají, a sami hledají způsoby, jak ty upírské energetické korporace od sebe odpojit, a dát vale jejím nestoudným cenám,poplatkům a požadavkům ! Až se více lidí na.ere, a odpojí se, bude Moloch v koncích ! Tedy základ naší svobody spočívá v ODPOJOVÁNÍ od systému,Matrixu (bank apod.). Už aby to bylo !

      Vymazat
    4. Jasně, žádná korporátně kapitalistická Hydra vám neumožní vlastnit cokoli, co by bylo hodnotného a funkčního a levného tzv.za hubičku, a to ještě na 20, 30 neřku-li 60 let. To by svůj globalistický krám mohli rovnou vysypat do kopru, a přestat operovat s NWO. Ale to ONI NIKDY NEPŘIPUSTÍ ! Pamatujte si, že raději zničí celý svět, než by přilši o svou moc a moc nad světem !

      Vymazat
    5. Nelze nic předvídat, ale čtu samé negativa, Zde je stát založený na škubání občanů. a peoto všichni vše zde negují. Uvedená technologie je již principelně známá již cca 60 let ale byla velmi nestabilní. Avšak s použitím současné regulační technologie to je možné. A pokud Kalousek by vše chtěl všem extrémně zdanit, má již smůlu. protože díky EU si již v brzké době bude moci bude Kalousek aspol moci trhnou hzaxnou,
      PH

      Vymazat
  8. Pamatuji si, že před rokem jsem Andrease Rossiho četl prohlášovat, že cena za domácí jednotku schopnou vytopit dům a ohřát vodu, s tím, že elektřinu by to zatím nedodávalo by měla být 500 USD + 1x za půl roku by se ti muselo revitalizovat za 10 USD... tak co se to tady zase děje?

    OdpovědětVymazat
  9. Ale na stránkách výrobce je skutečně cituji :
    "ECAT 1 MW units, current price $1,5M (For sale now, 4 months delivery)". Z toho mi vychází bratru 10kW = 1% - 15000 USD. To mi nesedí s cenou 500 USD.
    M.K

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jen tak dál ! Předkládejte důkazy, aby v tom bylo jasno !

      Vymazat
    2. Je trošku rozdíl mezi jednotkou 1 MV a domácí jednotkou 10 kW. :-)

      Vymazat
    3. těch 50 dolarů opravdu uvádí - důvodem je čínské reverzní inženýrství

      Vymazat
  10. V přechodné době , asi do roku 2032, budeme hledat různé zdroje energií, blesky vítr, podobné technologie jak se zde píše, jaderné technologie lidé opustí, nakonec budeme energii získávat z moří, objeví se nové technologie na bázi vodíku, / neplést si s našimi vodíkovými technologiemi /atd.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že do roku 2032 současná civilizace dávno zanikne.

      Vymazat
    2. myslet si to můžeš ale lidé tu budou ještě dlouho:-) jak budou žít záleží jen na nich

      Vymazat
    3. Je otázkou, zda vůbec nějaká civilzace po roce 2032 na Zemi ještě bude !

      Vymazat
    4. Musí se stát něco daleko zásadnějšího a převratnějšího : musí skončit války, válečný průmysl a korporátní kapitalismus, a místo toho musí být nastoleno Svobodné světové společentsví národů v hojnosti a dostatku pro všechny lidi, a začátek průzkumu vesmíru za účelem hledání a nalezení zdrojů, které má planeta Země značně omezené ! Jedině tak můžeme jako druh přežít, a transformovat do Bohem naplánovaného Zlatého věku. Všechny jiné způsoby povedou ke konečnému neobnovitelnému zničení a destrukci života na Zemi ! A to jen tak mimochodem nedovolí ani Země, ani Bůh - vždyť je to jeho vlastní Stvořitelské dílo ! Vzpopmeňte si na to, až ta doba přijde !

      Vymazat
    5. spousta lidí odejde ze Země ,většinou tak zvaně zemřou.-smrtí nic nekončí ! , bude tu žít daleko méně lidí, postupně ti co zůstanou přejdou do 5D, někteří se tam přesunou již brzy!

      Vymazat
    6. Možná, že to naše "nové heliové slunce" (asi začíná spalovat helium místo docházejícího vodíku) je připraveno pro období, kdy bude na Zemi více tepla, kdy planeta bude zřejmě skutečným zemským rájem na pohled ! Slunce zřejmě transformovalo, a teď to čeká planety okolo ní !

      Vymazat
  11. To je všechno pěkné samozřejmě za tuto cenu je to neprodejné a volovina. Co mě ale naprosto šokovalo je skutečnost že i když si doma za vlastní peníze postavíte ostrovní systém to znamená že nemáte připojení na sít jakoukoliv. Tak musíte těch zlodějů z ČEZU odvádět dan jako výrobce el elektřiny. Podotýkám že nikdo vám nedá ani korunu za realizaci ostrovního systému . Tomu se říká zlodějna a česky zákonodárci jsou jen bezpáteřní neumětelové. Vážně uvažuji o vystěhování .Takže všechny nápady jak ušetřit jdou do koprů.Budeme ve velmi krátký době platiti i za vzduch a za to že se ráno probudíme.

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.