8. března 2013

Pozor na GMO v krmivech!


Dobrý den.
Chovám doma pár slípek kvůli domácím vajíčkám. Aniž jsem to tušil, začal jsem je krmit granulkami z GMO soji, páč jsem je kupoval rozvážené a tam se nic o GMO nepsalo. Pak jsem koupil 25Kg pytel a tak jsem na to narazil. Pak jsem se díval na netu a hledal, kde se dají koupit čisté a narazil jsem na tyto stránky, kde jsem napsal dne 5.3.dotaz:

Karel, 05.03.2013, 13:14Odpovědět
Lidi si chovají nějakou tu slípku, aby měli domácí vajíčka. Co je však zarážející, že kupuju rozvažované granule N2-byl jsem ujištěn, že to je ze samých dobrých věcí. Pak jsem koupil celý pytel-a tam je napsáno: vyrobeno z geneticky modifikované soji.. Je to fakt humus, co se tu prodává. Pro neznalé jeden odkaz:
http://objevto.blog.cz/1002/geneticky-modifikovane-potraviny
Poraďte kde koupit něco 100% čistého?
Dobrý den, článek na který odkazujete je téměř 4 roky starý, dnes jsou informace o GMO posunuté trochu jiným směrem. A taková hrozba, o jaké se dříve spekulovalo to není. V těch komerčních směsích typu N1 atd. není zdaleka nejhorší GMO kukuřice, avšak antiox. látky jako např. etoxyquin atd. Vaše slípky ze dvorka však můžete krmit pestře, zdravě a bez chemie, tedy nekupujte krmné směsi, ale míchejte si krmení z obilovin, z klíčků, kopřiv a zbytků z kuchyně sám. Osobně právě většina našich zákazníků co kupují krmení svým slípkám krmí právě takto, pestře a vlastní směsky, nikoliv komerční granule či směsi obohacené o chemická aditiva.


Hned pod tím mě paní odpověděla a já jí napsal opět dotaz ve kterém jsem jí poslal odkaz na článek z Orgonetu o tom, jak jsou tam ty fotky nádorů u krys a dále odkaz na film-Svět podle spol. Monsanto. Tento dotaz již zveřejněn nebyl, ale paní napsala na ty své stránky článek pro neznalce-jak je to vlastně s GMO. Tedy pro ty, co vlastně tápou v GMO.

Neskutečné.

Orgonet: Pomůžeme si jedině vlastní informovaností ...

19 komentářů:

  1. Co já si pamatuji z dětství u dědy, tak se krmily slepice zrním,babička vysypala brambory od oběda,rýži a zbytek si pozbíraly v trávě,žloutky krásně žluté a nebyl žádný problém. Podobně se krmilo prase,s krávou na louku a žádné toxiny. Kdo má možnost takto krmit,měl by.Přece je pěstuje aby měl stravu zdravou a vyhnul se kupovanému svinstvu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anononyme, souhlasím s příspěvkem, ale neodpustím si jednu poznámku i pro ostatní: pěstují se rostliny, zvířata se chovají! Nic ve zlém, opravdu jen poznámka.

      Vymazat
    2. To je ostuda mnoha domorodých lidí z ČR : cizí řeč se pořádně nenaučil, a přitom neumí správně ani česky !

      Vymazat
  2. No neviem či si nebudeme musieť robiť doma sami laboratórne testy keď sa tak intenzívne spájajú traviči sveta.

    http://www.etcgroup.org/content/NR-gene-giants-seek-philanthrogopoly

    dosť dobre to preložil aj googleprekladač .ale keby to niekto chcel preložiť ?

    OdpovědětVymazat
  3. Aha, takže keď to napísala tá pani,Ing. Kateřina Bergrová tak je to zaručene "pravda"! Ach mi neinformovaní neznalci...
    Gringo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Až budeš mít zvředovatělé tělo prolezlé rakovinou, budeš mluvit jinak !!!

      Vymazat
    2. Pre anonymní 9:10. Si môj koment nepochopil. To je sarkazmus!!!
      Neviem prečo mi praješ telo "zvředovatělé prolezlé rakovinou". Brrrrrrrrrrrr, ja ti to určite priať nebudem. A ak si nepochopil som úplne proti GMO plodinám. Takže asi toľko. Gringo

      Vymazat
    3. Nikdo ti nic zlého nepřeje, ale na hloupé narážky nemůžeš čekat inteligentní reakce ! To by sis taky při své nátuře mohl brzy plést sarkasmus se sarkomem :-)

      Vymazat
  4. Paní Ing. Kateřina Bergrová, která psala ten článek o GMO, na který je odkaz v závěru zdejšího příspěvku, patrně nebude žádná velká myslitelka, když se jí ve dvou větách povedou rovnou tři chyby, z toho dvě hrubé: "V minulosti byli některé GMo kukuřice toxické a byly zakázáni. Ne však všechny GMo organismi mají toxická efekt jak je někdy neodborně označováno." - kdybych to neviděla, tak bych tomu nevěřila.
    Mj. nechápu, proč musí být všechno geneticky modifikované - dřív taky nebylo a nic se nedělo, a teď jsou s tím všichni jak urvaní z řetězu. Copak normální plodiny už nerostou?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Všechno nemusí být geneticky modifikované. Geneticky modifikované nemusí být nic. Je to velký byznys. Amerikáni to cpou všude a jsou ochotni kvůlitomu vést i obchodní války. Biotechnologické korporace mají tak obrovskou moc a spoustu peněz, že i vlády států jim ustupují. I slavná EU, která je schopna buzerovat 500 mil. obyvatel jim začíná jít na ruku. ČR je baštou Monsanta ve střední Evropě. Akademie věd ČR GMO doporučuje. Je to banda zkorumpovaná.
      V obchodech s potravinami je dost výrobků obsahujících GMO, na obalu se to ale nedočtete.

      Vymazat
    2. Rastú, ale nedá sa na nich tak ryžovať a nie sú zdraviu a životu nebezpečné.

      Vymazat
    3. Něco na tom GMO bude. Zvířata to dobrovolně nechtějí žrát, donutí je až hlad !

      Vymazat
    4. 8.3.15:50 Od kdy se inteligence posuzuje podle schopnosti zapamatovat si absolutně nelogický systém i/y? To že se někdo přepíše z něj hned dělá hlupáka? Od kdy prosím?
      8.3.17:24 To že AV ČR má jiný názor než Vy musí znamenat, že jsou zkorumpovaní?

      Vymazat
  5. Registr ekologických podnikatelů
    http://eagri.cz/public/app/eagriapp/EKO/Prehled/

    OdpovědětVymazat
  6. Kupte si za pár korun pytel zrní u nějakého zemědělce, k tomu malý šroťák, slepicím umožněte výběh, a máte vystaráno. Slepice je úžasný a soběstačný tvor, bude žít krásný život, a odmění se vám výbornými vajíčky. Na nějaké směsi se vykašlete.

    OdpovědětVymazat
  7. GMO - jediný cíl - zničit krtka - pardon člověka a je jedno jak, třeba přes vlastní chov slepic. Jedna z větví NWO.
    A proč si přitom ještě nenamastit kapsu...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S tím cílem a krtkem to bylo docela bingo !

      Vymazat
  8. Já kupuji toto krmivo. Nevím, jak je kvalitní, ale což http://www.caskrmeni.cz/eshop/psi/granule/anka-maintenance-20-kg/ pejsek to žere.

    OdpovědětVymazat
  9. Já už jsem svého psa přestala krmit granulemi a začala ho krmit pro něj přirozenou stravou a moc mu to svědčí.

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.