2. března 2013

Film na víkend: Náš domov

Několik čtenářů mi v minulých dnech zaslalo tip na film Náš víkend. Mnozí ho jistě znáte, ale je dobře ho doporučit znovu těm, kteří ho třeba neznají.

Náš domov: O člověku, který umře a poznává svět jako "duše z druhého břehu". Film byl natočen podle knihy Chico Xaviera, která popisuje život jeho duchovního učitele - duše, se kterou byl Chico Xavier ve spojení. 2010.

http://youtu.be/fwCKg16moGs




4 komentáře:

  1. Ďakujem... nádherný film. Som šťastná, že moja duša pochopila význam života a smrti. Po strate mamy som bádala, po strate ocka som vedela, že konám a cítim správne a po smrti brata pred 3 rokmi som si uvedomila na sto percent všetko podstatné, čo opísal aj tento film. Nikdy sme sa neopustili a neostali opustení. Rodina nie je iba tu na Zemi, ale sme navždy spolu a je nás mnoho duší ... v rodine. Žehnám tomuto poznaniu. V duchu sa modlím, aby všetci pochopili silu myšlienok, ktoré tu boli spomenuté. Prajem pekný víkend.
    Viky

    OdpovědětVymazat
  2. Už jsem měl možnost tento film vidět a pak jsem si ještě zkouknul o xavierovi...moc pěkné a poučné. :-) doporučuji. Pavel V

    OdpovědětVymazat
  3. také velmi dobrý film http://www.ulozto.cz/xANGFPt/zivot-po-zivote-2010-cz-dabing-avi

    OdpovědětVymazat
  4. Náš domov jsem shlédla asi před dvěma lety a inspirovalo mě označení sídla duše po tělesné smrti jako náš Domov. Je to velmi krásný film a rozhodně jej doporučuji ke zhlédnutí.
    Ovšem v žádném případě bych nedoporučovala donívat se, že na onom světě to přesně takhle funguje.Lecos je velmi zavádějící.Např. vysvobozování z očistce, blažené pokukování lidí na jezírko, nebo to, že se člověk na Zemi stává tím, čím se je po té v našem Domovu.Stejně tak vracející se duše znaveně po válečných vřavách Domů. Duše se vrací opravdu osvobozená. Naopak jsem si jistá (vzhledem k tomu, co mi můj duchovní průvodce představil ), že pokud člověk opouští svět po sebevraždě a s pocitem vášní (jako "nemůžu bez toho- něho-ní žít ) vede duši opravdu do pretérní situace a nenachází klid ani Doma.
    Proto bychom měli mít naprosto vše na Zemi mít dořešené, nabýt pocit, že víc už mě na Zemi není třeba, udělal jsem vše, co bylo v mých silách. A samozřejmně, přispíval jsem k dobru. Jak nejvíce jsem mohl.
    Že bych chtěla nabádat k opatrným závěrům, po zhlédnutí celého toho krásného filmu, mluví jedna skutečnost.Autor knihy byl prakticky celý život navštěvován prý duší, která mu veškeré informace předala. Dá se to nazvat "obtěžování". Protože tato entita jej nutila sepisovat stohy informací a vzkazů ze záhrobí nejrůznějších duchů, na což téměř oslepl, po prodělaných zánětech spojivek. Tato entita mu tvrdila, že na očích by mu nemělo záležet, že sepisování changelinových vzkazů je mnohem důležitější ! Pokud se člověk bez ohledu na své povědomí zamyslí nad tím, jak by se jemu žilo, pokud by ho neustále provázela bytost ne z tohoto světa a nutila ho celé dny a noci až do úmoru sepisovat , nebylo by to u slabších lidiček tak na sebevraždu nebo na blázinec ?
    Takže, jako inspiraci k pěknému zasnění tento film zcela jistě, ale nesmí se mu moc slepě důvěřovat.

    dan.

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.