27. února 2014

Srbský předpis pro Ukrajinu, Iluze obyčejných lidí o vstupu do EU

Massmédia pilně šíří čím dál nehoráznější lži USA a EU o Ukrajině, kterou světové elity mají v plánu za každou cenu rozvrátit a prosadit tam své zájmy, podle osvědčeného scénáře, který byl již použit v mnoha zemích, i v Srbsku. =OrgoNet= 


Srbský předpis pro Ukrajinu

http://czech.ruvr.ru/2014_02_26/Srbsky-predpis-pro-Ukrajinu/
26.02.20
Neštěstím pro prezidenty Ukrajiny a Srbska Viktora Janukovyče a Slobodana Miloševiče bylo, že oba řekli Západu „ne“. A brzy poté se stali oba zločinci. Jeden ukončil svůj život v Haagu, a co hrozí tomu druhému, není známo. 12. února poslanec Evropského parlamentu ze Slovinska v interview pro bosenský televizní kanál BHT1 vyhrožoval:
- Sledujete-li vývoj události na Ukrajině, uvidíte týden nebo dva, jak zacházíme s neodpovědnou politickou elitou. Bude to znamení také pro vaši politickou elitu.
Je třeba uznat dobrou informovanost tohoto politika, který možná nemá velký vliv v politických kruzích v Bruselu, avšak se jednou aktivně zúčastnil rozkladu jedné země, Jugoslávie, a ví, jak se to dělá.


O podepsání dohody Viktora Janukovyče s opozicí oznámil, ať už náhodou, anebo ne, nikoli prezident ani nějaký jiný ukrajinský politik, nýbrž ministr zahraničí Polska Radoslaw Sikorski. Týž večer uprchl prezident k Kyjeva, a jeho Strana regionů zažila kolaps. Strana se zřekla svého předáka. Stejný osud stihl svého času také Miloševiče v jeho Socialistické straně Srbska. Ten pravdaže sám odevzdal moc bez zjevného zásahu zahraničních sil.

Janukovyč říkal, že na jednáních mu poskytovali záruky bezpečnosti. Možná ano, ale už den poté to vyvrátil polský ministr zahraničí Sikorski. Teď vyhrožují Janukovyčovi Mezinárodním soudem v Haagu. Slobodanu Miloševičovi nový prezident Srbska Voislav Koštunica také slíbil, že ho neextraduje do Haagu, a co se stalo ve skutečnosti? Za 9 měsíců byl skoro tajně odvezen do Haagu, a odtamtud se vrátil už v rakvi.

A co bude s Ukrajinou? Právě propuštěná Julie Tymošenková řekla lidem na Majdanu, že Ukrajina vstoupí do EU, a všechny problémy budou tím vyřešeny. Než snít o podobné budoucnosti, by se měli Ukrajinci podívat na Srbsko a na jeho evropskou cestu. Srbští politici (tehdy to byla ještě Jugoslávie) po revoluci z r. 2000 slíbili, že se Srbsko už do r. 2004 připojí k EU. Teď se píše rok 2014, a Srbsko je stále ještě na začátku této cesty. Za tuto dobu se rozpadla Jugoslávie přičiněním svých „přátel“ z USA a EU na dvě části, a Srbsko ztratilo 15% svého území.

Takže vítejte na celoevropském Titanicu, bratři Ukrajinci!




Následující článek připomíná, že iluze obyčejných lidí na Ukrajině o vstupu do EU jsou naprosto stejné, jakými jsme se opájeli i my Češi. Mnoho nás od té doby pochopilo, bohužel už je pozdě, náš stát už je vyplundrován ... (:-). =Orgonet=

Iluze Ukrajinců a Poláků o vstupu do EU

Cyprian Darczewski
12.12.2013, 1
http://czech.ruvr.ru/2013_12_12/Ukrajina-Polsko-okno-s-vyhledem-na-blazinec/

V pátek jsem se vrátil ze západní Ukrajiny. Učím tam studenty. Hovořili jsme samozřejmě o eurocentristickém úsilí jejich země. Proč chtějí do EU? Kvůli bezvízovému režimu. O tom mluvili všichni. A jejich očekávání, pokud jde o ekonomiku? - víc vydělávat. S nedůvěrou přijímali moje vysvětlení, že EU jim platy nezvýší. A jaká jsou jejich očekávání v oblasti infrastruktury? – opravit silnice. Nedokázali přijmout argument, že silnice si mohou dát do pořádku i sami. Nikdo z mých studentů nesouhlasí s tím, že by měl po vstupu do EU platit víc za cokoli, mimo jiné i za benzín a plyn. Za půl hodiny sice u mladých lidí ze západní Ukrajiny eurocentrismu ubylo, úplně ale nezmizel – to kvůli vízům.


Nepříjemným překvapením se pro ně stalo to, že Ukrajinu by v EU nechtěli vidět Němci a Francouzi. A ještě víc je překvapilo to, že Evropská unie může zrušit víza i bez připojení k ní, stejně, jako je zrušila zemím, které nejsou jejími členy.

V Polsku je vztah ke vstupu Ukrajiny do EU ještě nepochopitelnější. Jaký je náš hlavní problém? – nezaměstnanost. Nedávno se ukazatel opět zvýšil až na 13,3%. A právě z tohoto důvodu odjíždí do ciziny za prací několik milionů Poláků. Zlepší se situace našich krajanů na evropských trzích práce? Samozřejmě, že ne! Situace se jedině zhorší: bude obtížnější najít práci a platy budou klesat.

Proč tedy chceme, aby se Ukrajina stala členem EU? – abychom ji vytrhli ze spárů Ruska. Ale proč vlastně, není to přece v našem zájmu! Jen naschvál Rusku!

Nechápu to, co tvrdí polští politici. Slyším od nich, že vstup Ukrajiny do EU pomůže této zemi získat demokracii. Ale tím, že navrhujeme Ukrajině, aby podepsala asociační dohodu, jsme ji už přece uznali jako demokratickou zem. Znamená to tedy, že tahle demokracie někam emigrovala?
Na kyjevském náměstí Nezávislosti promluvil vůdce polské opozice Jaroslaw Kacziński. Z tohoto politika, který je v Polsku euroskeptikem, se stal v Kyjevě euronadšenec. Kacziński se radoval jako dítě, když lidé reagovali na jeho vystoupení pochvalnými výkřiky. Je jen škoda, že mu nevysvětlili, že to byly výkřiky členů Organizace ukrajinských nacionalistů a Ukrajinské povstalecké armády, organizace zodpovědné za genocid více než sta tisíc Poláků za druhé světové války.

Jedním z prvních rozhodnutí prezidenta Viktora Janukovyče bylo, že zbavil vůdce Ukrajinské povstalecké armády Stěpana Banderu titulu Hrdina Ukrajiny. A hrdinu z něho udělal Janukovyčův (proevropský) předchůdce Viktor Juščenko. Juščenko vystřídal v prezidentském křesle Leonida Kučmu, politika obviněného z diktatury, kterého Aleksander Kwaśniewski mnohokrát podporoval svou autoritou. Tento fakt bychom zřejmě neměli spojovat s tím, že fond Kwaśniewského financoval Kučmův zeť. Byly to příspěvky, které šly do milionů dolarů. To ale zřejmě připomínám zbytečně.

To, co se děje v současné době v Polsku v souvislosti s diskusí kolem Ukrajiny, mi stále více připomíná pocit vznikající při čtení knih popisujících účinky drog. A takový pocit mám stále. 

Cyprian Darczewski, polský publicista, Varšava.

15 komentářů:

  1. Janukoviče chce Kličko s jeho věrnými "gorilami" chytit a zaživa v Kyjevském templu pod zemí ukřižovat tak, jako to dělali staří Římané neposlušným nebo provinilým otrokům (viz např. Spartakovo povstání)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pošuk s vymláceným mozkem a bez důstojnosti muže. Mezi jeho gorilami se sporadicky objevují lidé, hledání v jiných zemích.

      Vymazat
  2. Kličko má úspěchy v boxu. Ale v politickém ringu plném útoků a intrik, spolu s plánovanými akcemi tajných služeb státu (pod falešnou vlajkou) může prohrát lehce KO...
    "Janukovičova" ukrajina je nyní k "rozebrání". Uvidíme, kdo si "vyválčí" větší kus...na chuť pelyňkového černobilu si budou ale těžce zvykat...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ok. Klicko je dobry v boxu, ale myslym si, ze kdyby byl mimo ring, tak by mu to natrel nejdo s volnym ( poulicnim stylem).

      Vymazat
  3. Jedina sance Ukrajiny a potazmo i nase(nas uz sezrali bez boje) je Rusko,at se to komu libi,nebo nelibi.Sama Ukrajina se dokaze v nejlepsim pripade tak maximalne rozdelit na evropskou a proruskou.Je skoda,ze se Slovansky staty rozdelujou,jako se to stalo i nam,misto aby drzely pohromade a naopak se sdruzovaly ve spolecnejch svobodnejch a dobrovolnejch svazcich.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jedinej kdo se nyní spojuje po celé Asii a Blízkém Východě jsou muslimové, sunité a šítové. Nejdůležitější řeka v té oblasti Eufrat těžce vysychá, a rovná cestu "králům" Východu pro invazi do Evropy. Tolik proroctví.

      Vymazat
  4. Navic EU a USA sinisticky paraziti a predatori se nespokojej jen s casti,budou se snazit vyprovokovat obcanskou valku a Ukrajinu schlamstnout celou! Doufam,ze si toho je Rusko jako posledni Slovanska basta dobre vedomo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A proč myslíš, že Putin vyhlásil ruské armádě, letectvu, námořnímu i kosmickému loďstvu bojovou pohotovost ?!

      Vymazat
  5. No já zase nevím o co jde v Ukrajině, ale nelíbí se mi to. To celé na mě působí orwelovsky hrůzostrašně. EU (asi již 4.říše?) Ukrajině nabídla asociační dohodu, jako že je pod Janukovičovým vedením demokratická... a teď média tvrdí, že demokratická nebyla, a teď již bude... EU finančně na tom není dobře. Jsou zde země jako Řecko, Španělsko, Itálie, Portugalsko..., a teď by Německý daňový poplatník měl pomáhat Ukrajině... V dlouhodobějším horizontu to nemůže ustát... A obyvatelé Ukrajiny zjistí, že si nepolepšili, že má pořád v EU tu stejnou bídu, jako měli do teď. Je to celé smutné...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohužel, Ukrajinci mají nyní velký voči a velké prozápadní chtíče, ale až přijdou do Unie, nakopou jim tam všem zadek jako podřadným čeledínům. Tak to je.

      Vymazat
  6. všichni viníte usa, ale zapomeli jste na katolickou cirkev, to ona ústy svých kneží a "obrazy" svatých holograficky promítaných pred zraky verících systematicky ničí duši ukrajiny. bláhoví jsou ti, kterí verí více obrazum satana, nežli své intuici a Bohu. muže za to i duchov-ní negramotnost, materializmus v náboženství, nesprávný výklad Bible knežími, kt. studovali teologii a nehledali boha v sobe. na eskalaci napetí púsobí i haarp, vysílače operátorú, radary -napr. z kojšovej hole na slovensku, norský také, a nezapomínejme na vatikánský "les antén", na instalaci "záričú" na každé kostelní veži. nezapomínejme ani na touhu izraele dobrat se krymu, ten to nevzdá. treba hledat v lidové moudrosti, stavet na skušenostech predku." Molodci"za vlast se bojuje proti agresoru nech je odkudkoliv či vynoril se uprostred domoviny. neverte "holubum na strechách, radeji vrabci v hrsti", poučte se z ožebračení všech krajin bývalého sovetského bloku...

    OdpovědětVymazat
  7. Podívejme se na to z lepší stránky. Území pro válečný konflikt mezi východem a západem už nebude v čechách, jako před listopadem 1989 a po něm z druhé strany, ale kdesi na ukrajině. A pokud někomu připadá, že by se měl s rusákama líp, tak už hodně zapoměl. Proč by sem ukrajinci jezdili za prací, kterou tady nechce nikdo dělat? Navíc si myslím, že žena v montérkách za soustruhem není to nejlepší co jí může potkat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro anonymní z 28.února 2014 9:14
      Tak vyčůraný příspěvek jsem už dlouhu nečetla. Podobné názory dělají z lidi přisluhovače kohokoliv. Omlouvám se ostatním .

      Vymazat
    2. Nic se neomlouvejte, opravdu tu někteří vylejvají jen svou páchnoucí močku

      Vymazat
  8. To není vyčůrané, to je ze života. Žijete na přelomu 70tých a 80tých let minulého století. Máte dvě malé děti, milující manželku, zajímavou práci, plány do budoucna.Náhodou se dostanete na školení civilní obrany, aby vám ukázali protiatomový kryt pod vaším panelákem.A protože přednášející důchodce onemocněl, přišel tam místo něho nějaký plukovník. Zasvěceně pohovořil o krytu a dal prostor dotazům. Zeptal jsem se, proč se na panelácích dělají ploché střechy, když do nich teče. Odpověděl, že na ploché střechy je možné umístit kulometná hnízda a bezzákluzové kanony a mohou na nich přistávat vrtulníky.Pak pokračoval. Od konce II.světové války je území čech považováno za bojiště, území slovenska za seřadiště vojsk. Čechy je třeba vytěžit, suroviny odvézt do oprav moc neinvestovat, nic nového nestavět.Investovat do Slovenska.Satelity SSSR jsou nárazníkové pásmo a proto rusové dovolí, že se tu máte lépe než lidé v Rusku. Na dotaz proč se o tom nikde nepíše ani v Bavorsku, kde jsou na tom stejně odpověděl. Prase budete krmit, drbat ho za ušima a taky mu nebudete vykládat, že půjde na porážku. Pak připomenul nutnost údržby krytu, což nám na základě nastíněných skutečností připadalo logické a odešel. Od té doby žiju v pásmu, kde někdo předpokládá válečný konflikt a vím o tom, což je mnohem horší než kdybych byl jen tím prasetem na porážku. A proto se nedivte, že vítám posun pásma předpokládaného konfliktu směrem na východ.

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.