1. ledna 2012

Mezinárodní datová hranice byla posunuta - proč?

Na začátek nového roku 2012 se koukněme na jedno z nových videí od Dutchsinse (to je americký nadšenec sledující vše ohledně zemětřesení, HAARP a manipulace počasí atd., vydává varování před extrémním počasím atd. - už jsme tu od něj měli haarpové kruhy - prostě borec. Způsobil si tím již mnoho potíží - ale jede dál. Najděte si jeho videokanál.)
Dutchinse zde rekapituluje události loňského roku související s posunem magnetických pólů Země:
-  v Grónsku vyšlo slunce o 2 dny dříve
- výchylky kompasů až o 20°
- záhadné úhyny zvířat po celé planetě
- ohlášení nového - třináctého znamení zvěrokruhu (Hadonoš)
- záhadná vesmírná tělesa
- série zemětřesení
- změny vzorce počasí na Zemi
- přizpůsobení letištních ranvejí novému severnímu pólu
- a konečně nutnost posunout datovou hranici procházející ostrovem Samoa.

Tuto poslední událost, posun mezinárodní datové hranice procházející státem Samoa, nám média hlavního proudu jako obvykle vysvětlila sice přijatelně, avšak jen částečně pravdivě či zcela nepravdivě (viz třeba http://zpravy.ihned.cz/svet-asie-a-pacifik/c1-54313870-tichomorska-samoa-letos-rusi-30-prosinec-zacne-rovnou-slavit-silvestra)
Tak se koukněte, jak to vidí Dutchinse (a já souhlasím.)

Pro mě super zprávy - důkazy, že předpokládané změny jedou! 
Tak přeju všem do v nového roku 2012 příjemné a úspěšné posunování spolu se Zemí , ať už se konečně dostaneme do toho správného místa, které nám ve vesmíru náleží!
Orgonet

35 komentářů:

  1. Cca tyzden pred Vianocami 2011 jedna moja znama mimovolne konstatovala, ze den (svetlo) je nejak podozrivo dlhy a ze sa jej to zda divne. Aj mne sa to tak zdalo, ale bolo to len cisto subjektivne.
    Poznate to, taky prvy dojem, ze nieco nesedi. Ale nemam to overene meranim.

    OdpovědětVymazat
  2. mne ani jedno video nejede prehrat cey overstream.

    neroyumiem tomu :-(

    OdpovědětVymazat
  3. 18:16: nieje nič jednoduchšie ako to zmerať :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Mě napadla jen taková myšlenka, při shlédnutí tohoto videa. Ona by tomu všemu odpovídala i letošní zima,co když jsme už v jiném teplotním pásmu. V létě jak to tady někdo zkoušel měřit, by byly teploty podstatně větší, než jsme měli, pokud by neclonili celé léto slunce. Pocitově bylo i jasněji, tak nějak jiná světlost. Co když už bude léto s teplotou třeba jako sever přímořské Itálie, kolem 30, pak dlouhý teplý podzim, mírná vlhká zima, sníh jen na horách a pak zase dlouhé teplé jaro. Co když ty změny podnebí a letošní počasí není vyjímkou , nad kterou se počasáři zastavují,ale přitom už to bude tak natrvalo v důsledku změn. Jsem naprostý laik, nedovedu posoudit, zda to možné je v důsledku posunu , změny rotace, tak jsem docela zvědavá, zda se k tomu vyjádří někdo ,kdo tomu rozumí víc.

    OdpovědětVymazat
  5. Dobrý den,
    potvrzuji, že k vánoční večeři vždy usedáme kolem 16:00hod.a to vždy baly tma. Ale letos ve stejný čas bylo světlo a vydrželo skoro do 17:00hodiny.
    Tom

    OdpovědětVymazat
  6. no to bylo dlouho svetlo, na to ze se ma kolem 16 h stmivat. navic v zimni slunovrat cca 22.12. ma mit den 8 hodin a noc 16 hod.
    viz tabulka http://www.quido.cz/historie/obrazky/475/12s2.jpg sice nevim z kteryho je to roku, ale pro kazdy den si pamatuju ze je deklinace Slunce stejna , ze jsme podle toho pocitali z tabulek priklady na VS.

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj
    vcera jsme sli slavit silvestra na vrchol kopce (uzivali si jasne oblohy, chemousi meli asi volno) a videli na obloze nejaky nezvykly utvar, neco jako obrovska sipka. Bylo to na opacne strane nez maly vuz.
    PulMesic nalezato k tomu, no tu nekdo psal, ze je OK, nevite nekdo, kde se da podivat na nejaky online astro program?

    OdpovědětVymazat
  8. Já zjistila s potěšením , že když vstávám kolem čtvrt na osm, že nevstávám do tmy, jako tomu bylo v předcházejících rocích. A to přes den je skoro pořád zataženo... (Proč asi? Ono by nám to přirozeně svítící Slunce mohlo ladacos "osvítit" :-)

    OdpovědětVymazat
  9. To Anonym 21:05 hovorite o zmene klimy, ale dlzka dna (svetlo) suvisi s naklonom Zeme voci Slnku a to je z ineho sudka. Zmena klimy, o ktorej pocuvame stale je nieco ine.

    Co sa tyka Illulisat, tak som mal moznost byt tam nejaky cas a musim povedat, ze inland ice je z toho mestecka pekne daleko. Ako si to pamatam, tak si neviem predstavit, co by sa tam muselo roztopit, aby to menilo vychod slnka. Zaliv Kangia sa meni takmer kazde den, ako pochoduju ladovce do mora, ale to s vychodom slnka tiez nesuvisi. Ak by sa vyznamne roztopil inland ice v Gronsku, tak by musela stupnut hladina mori aspon o meter a to nikto nespomina. V Gronsku je celkovo ladu na zdvih hladiny mori o cca 6 metrov.

    OdpovědětVymazat
  10. Mě to předminulý týden taky začalo být nějaké čudné. Chodím pravidelně venčit pejsky a jakoby ze dne na den se začalo stmívat až kolem půl páté. Bavila jsem se o tom s mamkou a ta si toho začala taky nedávno všímat s tím, že se většinou začalo rozednívat až v půlce ledna a ne před vánoci....

    OdpovědětVymazat
  11. http://www.nwoo.org/view.php?nazevclanku=odhaleno-tajny-presidentuv-rozpocet-na-chemtrails-vysel-najevo&cisloclanku=2012010002

    clanok z NWOO.org takny obamov rozpocet na chemtrails....

    OdpovědětVymazat
  12. Dosť záleží aj tom či je jasno, alebo zamračené. Tam býva rozdiel aj pol hodiny. Ale ak bolo pred rokom na Vianoce jasno a bola tma o 16h a teraz na Vianoce pri rovnakých podmienkach o 16h svetlo, niečo sa ozaj deje.
    Ja som si tiež všimol na Silvestra že je svetlo akosi dlho, ale mohlo to byť aj tým že bolo jasno.

    OdpovědětVymazat
  13. napadlo nekoho ze je to zpusobene tim jak se nase slunecni soustava blizi ke galaktickemu stredu?mam takovou zajimavou teorii nebo mozna obavu-az projdeme galagtickym stredem tak se zmeni pol,kdo si mysli ze by to bylo mozne?chtel bych slyset nazor nejakyho astronoma nebo cloveka,ktery o tom neco vi

    OdpovědětVymazat
  14. Mě nedá spát ještě jedna věc. Celou dobu měl měsíc mimo úplněk, podobu stojícího srpku, slunce ho ozařovalo z boků, nebo čelně. Proč teď je srpek ležící, už se to tu rozebíralo někdy v létě, někdo argumentoval, že je to tak správně, že měsíc je srpek ležící,nebo stojící, podle ročního období, proč teda je ale pořád stejný a to ležící i teď v tuto dobu. Co je tady jinak , než dřív, čí náklon, posun, že ho najednou slunce osvěcuje jakoby z našeho pohledu zespodu. Jsou nějaké posuny mezi námi a sluncem, jiný náklon země ? Nedá mi to snažím se to dohledat, tak nějak si udělat maketu sluneční soustavy, jak a co by muselo být změněné ,aby se změnil uhel osvětlení pro nás pozorující oblohu ze země. Byla bych ráda, zda by se nenašel někdo kdo tomu rozumí a třeba se k tomu vyjádřil, co a jak, ale jednomu nevěřím, že je to dle ročních období, dřív byl srpek vždy stojící a teď je celý rok skoro ležatý, tím to prostě není.

    OdpovědětVymazat
  15. Ahoj, jsem od Brna a minuly tyden jsem si v noci vsiml toho mesice. Cipek byl stojaty a pak najednou zniceho nic rekneme za 2 hodiny lezaty nekde v urovni zapadu slunce. Prechazel jsem nekolikrat mezi dvema budovama v rozmezi od 19 do 23 hodin a pokazde jsem se na nej dival. Nebyl, ale lezaty celou dobu.

    Delsiho dne si u nas vsimla pritelkyne a je to skoro o 45 minut. Takze souhlasim neco je jinak. :-) JS

    OdpovědětVymazat
  16. Několikrát jsem poslední týdny v noci vstávala se podívat z okna, jak je na tom měsíc.Zdá se mi , že i v noci je pořád takové divné světlo, skoro jako při úplňku. A když se podíváte ve tmě na svoje ruce, tělo, stolek..a vůbec vše kolem..poletují ve vzduchu takové malinkaté svítívé částice. (Nevidím to jen já..Asi to znáte, není to jen "biopole" nebo aura, nějak toho světélkování stále přibývá. Pokládám to za dobré znamení.)

    OdpovědětVymazat
  17. Program je, jmenuje se Stellarium, ale jak je přesný, to netuším:) Ukazovali nám ho na hvězdárně...
    Normálně jsem si ho stáhla a zadarmo nainstalovala, vygoogluj si to:)

    Coccinelle

    OdpovědětVymazat
  18. Ahoj Orgonete,přeju do nového roku jen to nejlepší a nevěřím na to datum 21.12.2012.Přesto mne napadla jedna "blbost"-jak velký vliv (oproti contrails) může mít na životní prostředí spálení asi stovky tun různýho salrajtu(včetně barya a jiných barvicích příměsí) při silvestrovském ohňostroji.Kdyby byl průměr 10g na "hlavu",bylo by to 100 tun chemie,rozptýlené v přízemní vrstvě,navíc s koncentrací v místech s velkým počtem obyvatel.Co si o tom myslíš?

    OdpovědětVymazat
  19. Jestli to nebude tím, že oteplení (globální) je pozorované nejen na naší planetě, ale i na ostatních planetách naší soustavy. K tomu přičíst změnu polohy os jak magnetické, tak asi i zemské a i laikům bude ladascos jasnější. Je potřeba všechny části puzzle shraňovat. Některé dílky lze použít ihned, na jiné se dostane později, byť se nyní zdá, že do tohoto obrazu vůbec nepatří. Vše má svůj čas a svoje místo pevně dáno. Netřeba to ohýbat hrubě přes koleno.

    OdpovědětVymazat
  20. Tiež som si všimla, že je vonku dlhšie vidno ako min. rok. Tak ako pred rokom tak aj tento rok, často chodíme na nákup ke´d príde partner z práce a tento rok je očividne menej tma v rovnaký čas ako pred rokom.. Ešte v jeseni som sa pripravovala na to, ako budeme ísť všetci aj s dcérkou pochodovať do obchodu pod hviezdnatou oblohou.. ale nie je to tak.... Podľa mňa to môže mať vysvetlenie čisto z astrologického hľadiska.. Jednak sa blíži rozpoloženie nebeských telies aké nepamätáme a všetko sa správa podľa nejakých pravidiel.. Jednak asi zem skutočne zmenila svoj náklon k Slnku, to by vysvetľovalo viac vecí...

    Inak nedávno som zachytila časť dokumentu v Tv, kde sa niečo stalo s rotáciou Zeme a tá začala spomaľovať, dni sa predlžovali, rovnako aj noci a ukazovali aké katastrofálne následky by to malo... Dni by boli čoraz teplejšie, dlhšie a spôsobovali hrozné suchá... Postupne by deň bol dlhý ako rok, tak isto noc.. Noci by neprežilo veľa zvierat, deň tak isto.. moria by sa presunuli až zaliali takmer všetký mestá európy.. Na pôvodnom mieste oceánov by vznikla nová pevnina.. zaujimavé, ale pre väčšinu života na Zemi by to znamenalo smrť.... A. M

    OdpovědětVymazat
  21. Je to naozaj divné :D ale v podstate aj veľmi smutné , že ešte majú dostatok sily na to aby to illumináti potlačili a zatajili a vysvetlili to ľudom po svojom.
    Čo sa týka Samoi o tom mi hovoril môj otec.
    Hovoril že to urobili kvôli obchodu , ale už aj vtedy sa mi to zdalo neskutočná blbosť a terez prišlo toto o mnoho rozumnejšie a prijateľnejšie vysvetlenie.

    Tí magori si môžu vymyslieť hocijakú blbosť , ktorá pri väčšej pozornosti nedáva zmysel a ľudia im to zožerú , a každý kto povie , že to tak nie je , je už výmet.
    S našou Zemou sa skutočne niečo deje ( niečo veľké )..

    OdpovědětVymazat
  22. http://orgo-net.blogspot.com/2011/11/slunce-zapada-na-nespravnem-miste.html

    OdpovědětVymazat
  23. Jenom chci podpořit tvrzení, že je letos na tuto roční dobu nějak moc dlouho světlo. Také jsem si toho všimnul.

    OdpovědětVymazat
  24. To 8:55 Neviem v ktorej krajine mesiac pozorujes, ale teraz som to pozeral na SK a je takmer zvisle. Vsimol som si mierny naklon cca 10-20 stupnov, ale je takmer zvislo.

    Zapad slnka mal byt u nas o 16:09, ale boli tam mraky, takze som to presne nemohol merat. Svetlo je ale este aj teraz. Skusim den, ked na zapade nebudu mraky.

    OdpovědětVymazat
  25. něco málo o Měsíci a Slunci....je to moc hezky osvětlené a vysvětlené..... za mne: něco není úplně v pořádku...a světlo bylo kolem vánoc skutečně déle....jen nám při nízké oblačnosti(chemtreilové) může dělat binec v osvětlení, odraz světel ve městech...mraky jsou tak znečištěny kovovými částicemi, že toho odráží dolu na zem opravdu hodně a tím ztrácíme objektivní pozorování. U nás na Karlovarsku už nesvítilo asi 3 týdny slunce..... Měsíc v úplňku by měl být hodně vysoko v nadhlavníku...tak se můžeme všichni dívat, jak tomu je.....

    http://myty.info/rservice.php?akce=tisk&cisloclanku=2006060002

    OdpovědětVymazat
  26. Anonym 2.1.12 <8:55>
    S tym mesiacom je to v poriadku. Mesiac ma tvar pismena C ak "cuva", alebo D ak "dorasta". Ak je tesne pred vychodom, alebo po zapade slnka na juhu je osvetlena polovica kruhu a je postaveny "nastojato", tak ako sa kresli v knihach.
    Ak je ale tesne pred vychodom alebo tesne po zapade slnka nad vychodnym alebo zapadnym obzorom, tak vyzera ako uzky kosacik a "lezi" na chrbte - osvetlenou castou smeruje vzdy k slnku.

    OdpovědětVymazat
  27. Autor videa se sice snažil, ale jeho práce s informacemi je lehce odbytá. Doporučuji každému brát podobná sdělení kriticky se snahou ověřovat.

    1. Na oficiálním vyjádření proč Samoa udělala co udělala není absolutně nic podivného. Je to malý ostrovní stát, který ochotně udělá vše, co mu zlepší příjmy. Zde je to výhodnější hlavně kvůli obchodování s Austrálií.
    Když pominu i toto, tak mohu podobně jako autor konspirovat a zmínit i fakt, že s ohledem na deskovou tektoniku (viz např. http://www.mantleplumes.org/images/SamoaFig1b_400.gif ) se Samoa posouvá směrem k Austrálii, takže to od nich byl pragmatický krok.

    2. Co se týče proklamovaných odchylek kompasu, tak je dobré mít na paměti, že šlo vždy o lokální výchylky, které nijak nepopírají známá fakta o geomagnetickém poli Země. Pokud si vezmete doma kompas, tak s velkou pravděpodobností zjistíte, že je vše stejně jako obvykle.

    3. Bulvární zdůvodnění přidání souhvězdí Hadonoše do astronomických tabulek si klidně odmyslete. Z hlediska pozorovatele nejde o skokovou záležitost, ale o sakra dlouhý proces (viz precese) a důvod proč na to astronomé formálně zareagovali až teď je jednoduchý - věda je zkostnatělá a nerada opouští zaběhané pořádky.

    4. Úprava letiště - ani toto není až tak neobvyklý jev. Zmínky o úpravě značení přistávací dráhy v důsledky změny magnetické deklinace lze najít i u nás: http://www.airplanes.wz.cz/letadla4.htm
    Příčiny bych hledal spíše pod zemí než nad Zemí.

    A takto by se dalo pokračovat i u většiny podobných "fantastických objevů". Na každém šprochu pravdy trochu, ale zase není třeba nechat se tahat za nos...

    OdpovědětVymazat
  28. Znovu pro ty, kterým se zdá Měsíc moc "ležatý" a pro ty, kterým v jejich bydlišti Slunce vychází jindy a jinde. Zkontrolujte si to nejprve na níže uvedených odkazech a teprve pak zde prezentujte vaše objevy a domněnky.
    http://www.jgiesen.de/SME/index.htm
    http://www.geoastro.de/moonlibration/index.htm

    OdpovědětVymazat
  29. Pokud jde o ten "divní měsíc", tak jsem si pustil astroláb a dal jsem si tam zrychlený pohyb po obloze. A když měsíc vyjde, tak se pootočí asi o 5 minut ve směru hodinových ručiček a potom se přetáčí na opačnou stranu (tedy proti směru hodinových ručiček) asi o 20 minut. Jinak řečeno - takový ten výrazný kráter na "jižním" pólu Měsíce se posune z pomyslného čísla hodin 8 na 4. Co to houpání z našeho pohledu vyvolává si neumím představit. Ale asi to bude v pořádku. CZK

    OdpovědětVymazat
  30. Ať již provokatéři konspirují konspirace, nebo média na pokyn nwo vysloveně lžou a překrucují skutečné události, přesto nemohou vymýtit lidskou všímavost k probíhajícím změnám, včetně těch nadpozemských !!! Měli byste ty samozvané světobohy vidět jak soptí, že jim ty servítky nežereme podle jejich plánů !!! :)

    OdpovědětVymazat
  31. to 22:04 Co sa tyka medii, tak TV uz nepozeram. Je trvalo vypnuty. K tomuto postoju som dospel po zrelom uvazeni.

    OdpovědětVymazat
  32. ad 2.1. 18:50 no jo nebavíme se zde o to kde a kdy vychází Slunce , ale kdy zapadá, dle údajů to má být v 16:01 ,06 08 což si pamatujem všichni dobře kdy byla tma.letos prostě tma tak brzo není. pokud to neni naklonem zems. osy tak jedine naky sajrajtem ktery reflektuje z pod obzoru slunecni svetlo .¨
    soumrak trva 38 min. a v 16:40 ma bejt uz tma.

    OdpovědětVymazat
  33. Možná Vás všechny překvapí, že se do pohybu dala celá Sluneční soustava, a v brzké době nic nebude na svých stálých místech a ve stálých polohách. Změny, které probíhají,jeví se být naprosto totálního charakteru, a vrcholit budou v letošním roce. Přibude tolik zásadních událostí, jako nikdy za předchozích 2000 a možná i více let !!! Pokud má 3D realita zde skončit, nic se nebojme. Stvořitel pro nás připraví realitu jinou, a troufám si říci, že lepší než je ta stávající. Experiment Země zdá se končí, a svými jedinečnými zkušenostmi z něj budeme obohacovat další úrovně vesmírných realit !!! :)

    OdpovědětVymazat
  34. JV: Soumrak trvá každý den jinak. Astronomové rozlišují tři druhy:

    - Občanský: slunce se méně než 6 stupňů pod obzorem (dnes nastává v 16:50, slunce zapadá 16:06)
    - Nautický: slunce se více než 6, ale méně než 12 stupňů pod obzorem (dnes nastává v 17:32)
    - Astronomický: slunce se více než 12, ale méně než 18 stupňů pod obzorem (dnes nastává v 18:11)

    Teprve poté nastávají dobré podmínky pro pozorování hvězd (pokud je jasno a nesvítí měsíc). Pohrát si s tím můžete v již doporučovaném programu Stellarium (zdarma stahujte a zdrojové kódy prohlížejte na stellarium.org)
    V okolí měst se zejména za oblačné oblohy rozptyluje světelný smog, takže také může být vidět lépe než normálně.

    OdpovědětVymazat
  35. S tím světelným smogem pod nízko nad zemí položenou chemodekou jednoznačně souhlasím. Po půlnoci na Silvestra se od ohňostrojů "blýskalo" světelnými odrazy na chemodece úplně všude, tzn. na všech stranách 360°-vého spektra viditelného obzoru.

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.