25. ledna 2012

Policejní drony v New Yorku?

Použití dronů ve válečných konfliktech je běžné. Američané (nejen oni) jimi provádějí špionáž, útočí na vojenské objekty i na civilní obyvatele. A některé drony možná létají i nad našimi hlavami, aniž to tušíme. V New Yorku si toho všimli.



Přepis videa:


Experimentuje newyorská policie s drony nad městem? Některé důkazy naznačují, že ano.
(Překlad OrgoNet.)
23. 1. 2012

Drony jsou používány ve válečných zónách k hlídkování a k vojenským útokům.
A neexistují náhodou plány na rozmístění těchto dronů nad New Yorkem, aby dohlížely nad jeho občany?
Stále více lidí se domnívá, že je to nezbytné.
Drony jsou bezpilotní letadla, která létají velmi nízko a natáči živé video – nebo vystřelují živé střely.
Webová stránka nazvaná Gay City News zveřejnila e-mail, který údajně získala v rámci zákona o svobodě informací. Je pravděpodobně z protiteroristického oddělení newyorské policie, a ptá se Federální letecké zprávy na použití bezpilotních vzdušných vozidel jako prostředku k posílení zákona.
Ulice New Yorku jsou už posety bezpečnostními kamerami, ale nezkouší náhodou newyorská policie použítí ještě více oči na nebi ve formě dronů, Existují některé důkazy, že ano.
Následující text je z nedávného rozhovoru s komisařem newyorské policie Ray Kellym http://newyork.cbslocal.com/2011/09/26/nyc-anti-terror-capabilities-include-ability-to-bring-down-aircraft/ .
„V extrémním případě bychom měli prostředky k sestřelení letadla do 60 minut,“ řekl Kelly.
Drony jsou již používány k posílení zákona v jiných městech. http://newyork.cbslocal.com/2011/06/06/former-intelligence-official-warns-nyc-still-top-terrorist-target/ CBS2 získala videozáznam z obřích protestů v Polsku před několika měsíci, který byl natočen malým dronem letícím pravděpodobně několik desítek stop přímo nad hlavami davu a policie. Kamery s vysokým rozlišením mohou zachytit každý detail, včetně tváří a čísel policistů. V této zemi s tímto létajícím přístrojem experimentuje Miami a několik měst v Texasu.
„My stále uvažujeme o technologii,“ řekl mluvčí newyorské polici Paul Browne. „Drony už nejsou nic exotického. Prodává je Brookstone. Uvažujeme o nich, ale zatím jsme je netestovali ani nepoužili.“
Bývalý důstojník NY policie Gary Weksler řekl, že drony mají smysl.
„Nejenže je to forma získávání informací k ochraně veřejnosti, také to v mnoha ohledech chrání před poškozením policisty, kteří se snaží získat informace.“
Ale někteří jsou znepokojeni vpádem do soukromí. Minulý měsíc Americká unie pro občanské svobody vydala 16stránkovou zprávu, kde se konstatuje nárůst používání dronů a nedostatek práv chránících lidi před vzdušnými vpády.
Pouze možnost, že město by mohlo uvažovat o použití dohledu pomocí dronů, přiměl neznámého obyvatele New Yorku, aby rozmístil po celém městě oficiálně se tvářící policejní varování.
Na některých stojí: „Pozor, zóna povoleného dronového útoku.“
Don Dahler na Mercer Street ukazuje tabulku: „Místní předpisy vymáhány dronem.“
Vzhledem k tomu, že město agresívně používá nové technologie, aby zůstalo jeden krok napřed před teroristy, odborníci na bezpečnost říkají, že by nebyli překvapeni, kdyby se snažilo o využití dronů.
Malé dronové letadlo může stát i pouhých pár stovek dolarů.
Podle New Yorkeru byly ony varující nápisy v New Yorku vyvěšeny veteránem války v Iráku, který během války řídil drony a je proti jejich použití civilní policií.

P.S. Orgonet: Třeba na adrese http://www.camera-drone.com/ můžete koupit tento drone:


7 komentářů:

  1. USA-nejhorší policejní stát světa hned po Sev.Koreji

    OdpovědětVymazat
  2. ... z pusy mi jde jen "do prdele do prdele, to jsou všichni tak "hloupí", že nevidí neslyší o co tu jde? Fašismus teda opravdu neprohrál...Orwel věděl, jen se sekl o pár desítek let....Do prdele, kam až to musí dojít? Kam to dojde?.... Kdo ví co nám lítá už nad hlavama a ještě to jsme neprohlédli....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O špionážnych kolibríkoch som čítal pred pol rokom. Určite je toho bude viac. Zachovaj paniku. :-D

      Vymazat
  3. Dron pouzívá i holandská policie,uz pres rok,udajne v rámci boje proti drogám.G.J.

    OdpovědětVymazat
  4. Chce to naučit se je identifikovat, a sestřelovat je, stejně jako kamery v ulicích. Všechno, co se pohybuje nebo létá, a nemá živé oko nebo ucho - ZNIČIT !

    OdpovědětVymazat
  5. :)nakoniec zistia ze sleduju panovia len seba ,je to banda hnusna ktora chce mat konntrolu ,znicia sa ich technikou len im to nedoslo ,kto druhemu jamu kope sam do nej padne

    OdpovědětVymazat
  6. Kéž by chtěla vzniknout vzpoura strojů a robotů proti svým pánům ! To by bylo veselo v Pentagonu, v NASA a jinde v těch prohnilých světovládných peleších !

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.