15. února 2013

Štěstí? Žijte ho tady a teď.

Občas kupujeme babičce Vlastu, a koukám, je tam překvapivě dobrý článek o tom, jak žít v přítomnosti (Vlasta 47/12). Online ho najdete zde.
To mě přivedlo k jeho autoru, jímž je Američan Leo Babauta. České překlady jeho článků o sebezdokonalení najdete na blogu http://zenhabits.cz/.


2 komentáře:

  1. Zemetrasenie po nukleárnom teste Severnej Kórei:
    http://www.mojevideo.sk/video/18971/zemetrasenie_po_nuklearnom_teste_severnej_korei.html
    Nedávny nukleárny test Severnej Kórei vyvolal zemetrasenie o sile 4.9 richterovej stupnice.


    Vyvolanie zemetrasenia nukleárnou bombou na Amchitke:
    http://www.mojevideo.sk/video/18742/vyvolanie_zemetrasenia_nuklearnou_bombou_na_amchitke.html
    Amchitka je vulkanický, tektonicky nestabilný ostrov v skupine Potkaních ostrovov (Rat Islands) juhozápadne od Aljašky. Je zhruba 68 km dlhý a od 3 do 6 km široký. V 60-tych rokoch sa Amchitka stala miestom podzemných nukleárnych testov. Na videu je záznam detonácie nukleárnej bomby Cannikin z roku 1971 s mohutnosťou 5 Megaton, ktorá vyvolala zemetrasenie o sile 6.8 magnitúdy

    OdpovědětVymazat
  2. cituji "..že pocit štěstí nesouvisí až tak s penězi, zdravím nebo kariérou, jako se schopností člověka vnímat a naplno prožívat přítomnost. Věřili byste tomu?"

    Já ano. Pokud si člověk často "odskakuje" do minulosti nebo hledá naději v budoucnosti, znamená to, že život v přítomnosti ho netěší, trápí se a kdo se trápí, lituje se nebo vůbec nechce hledat potěšení ze života, zbavuje své tělo energie (což je síla a vitalita) a tak vlastně pomalu hyne.
    Naučit se správně žít, je ten největší kumšt. Zdraví

    dan.

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.