2. února 2013

Petice za zákaz pesticidů hubících včelstva


Od čtenáře:
Už jsem to podepsal. Odkaz přímo na petici zde:


Evropská petice za zákaz pesticidů hubících včelstva v obrovském rozsahu po celé Zemi

Zdraví, Výživa, Očkování
Milí přátelé, děje se to potichu a globálně, umírají miliardy včel, což ohrožuje naši úrodu a potraviny. Ale během 72 hodin by Evropská unie mohla přistoupit k zákazu těch nejjedovatějších pesticidů, a vydláždit tak cestu ke globálnímu zákazu, který by včely zachránil před vymíráním.

Čtyři země EU už tyto jedy začalo zakazovat a některé populace včel se již zotavují. Před několika dny oficiální dozor nad Evropskou potravinovou bezpečností poprvé uvedl, že určité pesticidy včely osudově poškozují. Právní experti a evropští politici teď už volají po jejich okamžitém zákazu. Ale Bayer a další gigantičtí výrobci pesticidů tvrdě lobují, aby je udrželi na trhu. Pokud teď vybudujeme ohromnou záplavu veřejného pobouření, můžeme Evropskou komisi dotlačit k tomu, aby naše zdraví a životní prostředí upřednostnila před ziskem nemnohých.
Víme, že naše hlasy se počítají! Přinejmenším naše petice s 1,2 milionem hlasů donutila úřady US, aby otevřely o pesticidech formální konzultace – a teď když dosáhneme 2 milionů, můžeme přesvědčit EU, aby se zbavila těch šílených jedů a vydláždila cestu k celosvětovému zákazu. Podepiš naléhavou petici a pošli to každému – Avaaz a klíčoví poslanci naše poselství doručí přímo na bruselské zasedání:
http://www.avaaz.org/en/hour_to_save_the_bees_f/?bYdqMdb&v=21394


Včely nedělají jenom med, jsou rovněž kriticky důležité pro pozemský život, každý rok opylí 90% rostlin a plodin – s odhadovanou hodnotou 40 miliard dolarů a více než třetinu dodávek potravin v mnoha zemích. Bez okamžité akce k záchraně včel by mnoho z našeho oblíbeného ovoce, zeleniny a ořechů mohlo zmizet z našich pultů.
V posledních letech jsme spatřili prudký a znepokojivý globální pokles populace včel – některé druhy včel už vyhynuly a některé z US druhů jsou jen na 4% svých předchozích počtů.Vědci se pídí po odpovědích a nyní Evropský úřad pro potravinovou bezpečnost říká, že toxické chemikálie zvané neonikotinoidové pesticidy by mohly být tím, co za smrt včel odpovídá.Francie, Itálie, Slovinsko a i Německo, kde sídlí jejich hlavní výrobce Bayer, už zakázaly jeden z těchto včely hubících pesticidů. Bayer ale nadále svůj jed exportuje po celém světě.
Nyní ale tahle záležitost začíná vřít. Členové parlamentu EU stupňují svůj  tlak na Evropskou komisi a klíčové vlády, aby protlačili novou legislativu zákazu těchto smrtících pesticidů a my jim můžeme nabídnout veřejnou podporu, kterou potřebují, aby vzdorovali mocné pesticidové lobby. Podepiš naléhavou petici evropským vůdcům a pak tenhle e-mail široce rozešli:
http://www.avaaz.org/en/hour_to_save_the_bees_f/?bYdqMdb&v=21394

Náš svět se musí trápit s hrozbami, abychom jej učinili obyvatelným a naplnili jej úžasností. Komunita Avaaz se dala dohromady, aby bránila jak velké, tak malé. Jestli zvítězíme v bitvě o udržení Mezinárodní velrybářské komise, aby nepovolila vraždy těchto obrů, nebo v záchraně včel, těch droboučkých stvořeníček, na nichž toho tolik závisí, to záleží na tom, dáme-li se dohromady a postavíme se za takový svět, jaký my všichni chceme.
S nadějí,

Luis, Ari, Alice, Iain, Ricken, David, Alaphia a tým Avaaz

ZDROJE:

Pesticides pose danger to bees (European Voice)
http://www.europeanvoice.com/article/2013/january/pesticides-pose-danger-to-bees/76158.aspx

Crop pesticides are 'killing our bees' - says MEP (Public Service Europe)
http://www.publicserviceeurope.com/article/3007/crop-pesticides-are-killing-our-bees-says-mep#ixzz2JGICse6a

Death knell for nerve agent pesticides in move to save bees (Independent)
http://www.independent.co.uk/environment/nature/death-knell-for-nerve-agent-pesticides-in-move-to-save-bees-8454443.html

Give Bees a Chance! (The Greens European Free Alliance)
http://www.greens-efa.eu/give-bees-a-chance-9012.html

Studies fault Bayer in bee die-off (Christian Science Monitor)
http://www.csmonitor.com/Science/2012/0406/Studies-fault-Bayer-in-bee-die-off

Přišlo v angličtině z adresy: Luis Morago - Avaaz.org (avaaz@avaaz.org)

13 komentářů:

  1. A může mě někdo poradit kde a jak se to má podepsat? děkuji

    OdpovědětVymazat
  2. špatně jsem se optal, kde v češtině najdu na podepsání a hlavně jak se to podepisuje.
    Neumím anglicky

    OdpovědětVymazat
  3. O chvíľku už vôbec nebudú včeli 10 rokov a už žiadnu neuvidíme. Pritom to je škoda lebo med mam veľmi rád, nemali by sme im to dovoľovať ničiť nám pôžitok ešte aj z takých to veci.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. když nebudou včely nebudeme ani my, za pár let by jsme byli bez jídla

      Vymazat
  4. Tohle kdyby se povedlo tak nás amíci asi nebudou mít rádi :P

    OdpovědětVymazat
  5. Podepisuji. Proti zlu je nutné se postavit, takže petice je jednou z forem, další je také myšlenková forma.
    Hezký den všem. Honza.

    OdpovědětVymazat
  6. Včelařím již několik let a musím říci , že situace kolem aplikace pesticidů na kulturní plodiny je vskutku alarmující.(viz http://ovcsvpardubice.blog.cz/0904/zvoni-hrana-pro-evropske-vcelare)Včely ztrácí odolnost a jsou stále více náchylnější k různým nemocem.Bohužel většina zemědělců si neuvědomuje nebo ani nechtějí uvědomovat jaký neblahý vliv má aplikace chemie na včely.Přitom jen díky včelám mají příkladně až o jednu třetinu vyšší výnosy z řepky. Každým rokem se stupňuje na tyto klíčové tvory v přírodě obrovský tlak na jejich likvidaci, bohužel i v mnoha oblastech ČR.Myslím, že je to součástí příprav zavedení NWO, aby byl větší nedostatek potravin, aby se vytratila rozmanitost v přírodě a pod.Včely a také včelaři nakonec i samotní konzumenti samozřejmě velice trpí častým výkyvem počasí.Minulý rok byl ukázkovým příkladem. jak může chemtrails a HAArp výraznou měrou ovlivnit produkci potravin včetně medu.Březnové a dubnové sucho, jarní mrazy, přívalové deště to vše bylo zjevně vytvořeno uměle z těchto praktik. Doufám, že brzy přijde radikální změna v podstatě všeho, jinak se můžem do 5 až 10let rozloučit s pilným tvorečkem jako je včelka:_( lze si už jen lehce domyslet ty katastrofální následky pro lidstvo.S podravem Ruda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. vše se nyní svádí na Harp , ale je to omyl, klima se mění a to hlavně kvůli tomu že se Země vrací do své původní polohy, ano lidé mainipulují s počasím , ale prvotní je vždy to že se mění celý vesmír, celá naše soustava,včelám škodí nejen změny počasí , pesticidy, ale i umělé záření z televizních, rozhlasových, vysílačů, všude vidíme antény mobilních operátorů, kde kdo má doma časovanou bombu- vysílače Wi FI , dále včelám škodí že lidé jim berou med na zimu a dokrmují je cukrem !!

      Vymazat
  7. Podepsal jsem, ale nejsem příznivce zakazování a už vůbec ne ze směru od Unie k nám. Tato iniciativa je zneužitelná k omezení práv nás všech. Na druhou stranu je potřeba pomoci aktivním lidem ať už žijí kdekoli, protože zítra třeba někdo jiný zase pomůže nám. Jsme propojení a vstát můžeme jenom, když se vzájemně o sebe opřeme. A navíc, mám na zahrádce včely. Martin Havran

    OdpovědětVymazat
  8. Když nebudou včely, nebudeme ani my. Poohlédněte se po informacích. J

    OdpovědětVymazat
  9. Pro toho, kdo ještě pochybuje, že včely jsou pro fungování planety nezbytné doporučuju dokument na RuTube:
    http://rutube.ru/video/f416c736d2cf07cfefff4f5252a34199/

    nebo aspoň pohádku Pan včelka - ta je fakt skvělá.

    Přeji vše dobré.

    Beata

    OdpovědětVymazat
  10. http://rt.com/usa/bee-pollination-disaster-food-959/

    Nový článok už konečne sa stým začínajú zaoberať ,ale oni to nevedia ani dokázať to nevedia keď ich dobre platí chemicko -klimatický teroristi.

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.