12. února 2013

Korýši či měkkýši v chlebu?

Díky čtenářům, kteří mě upozornili na dramatické informace masmédií o korýších a měkýších v chlebu Šumava. (Taková zpráva pro mainstream velice žádoucí, spolehlivě odvrátí pozornost lidí od důležitějších věcí.) (Viz televize Nova: Zákazníci jsou v šoku!) Ukázalo se, že jde o chybnou etiketu, že si Albert chybně vyložil informace pekařství. 
Takže, o drama nejde. Nicméně, i tak je s podivem, co vše se dává do obyčejného chleba. Nejlepší je asi upéct si doma ... A chleba a pečivo je možno bez problémů i zcela vynechat ze stravy, jak dobře vědí bezlepkoví (:-)))

Korýši či měkkýši v chlebu - zákazníky překvapila etiketa chlebu Šumava

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/ekonomika/210115-korysi-ci-mekkysi-zakazniky-prekvapila-etiketa-chlebu-sumava/
8. 1. 2012

Brno – Mnohé zákazníky asi překvapila etiketa chlebu Šumava, který prodává supermarket Albert. Na etiketě se totiž objevilo varování, podle něhož může chléb obsahovat stopové množství korýšů, měkkýšů, oxidu siřičitého nebo vlčího bobu. Přerovská pekárna se za to již omluvila. Její jednatel zdůraznil, že tyto alergeny chléb obsahovat nemůže a jedná se o administrativní nedopatření. Pekárně hrozí sankce za špatné označení složení výrobku, rozhodne výsledek kontroly.





Jednatel pekárny Mader a synové Václav Vrána se zákazníkům za omyl omluvil. "Zmíněné suroviny v provozu nemáme, ani jsme je nikdy neměli. Riziko kontaminace nebylo a není možné. Přijali jsme opatření, aby už nemohlo dojít k administrativnímu pochybení, které poškozuje obchodní jméno naší společnosti a společnosti AHOLD Czech Republic," uvedl v omluvě Vrána.

Podle informací Aholdu se chléb prodával v osmi jeho prodejnách Albert. "Ode dneška je etiketa správně a zkontrolovali jsme i dalších 30 dodavatelů. U nich jsou informace pro spotřebitele v pořádku," doplnila mluvčí Aholdu Judita Urbánková.

Vysvětlení supermarketu Albert:

11 komentářů:

  1. a to si člověk říká,že český soukromníček je patriot,který bezkonkurenčně dbá na svou pověst,aby odolal tlaku nadnárodních řetězcu....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takže stačí vyměnit etikety, a vše je zase správně "jak má být". A dál můžeme jíst korýše, mekkýše, ryby, suché skořápkové plody a vlčí bob v pečivu ! Fuj, pokrytecký humus !

      Vymazat
  2. kdopak ten pan Mader byl před Plyšem? Politruk?

    OdpovědětVymazat
  3. Super... tak taký chlieb by som obchádzala naďaleko:) Vidím v tom aj úmysel zamestnanca ukázať, aké svinstvá sa do potravín dávajú... Aj bez tých "nepravdivých prísad" sú tam samé E čka, samé prídavky. Jasné, že to nikto neprizná. Však majiteľ pekárne si svojho chleba určite nekupuje...
    Je mi smutno z toho, že sa trávime, ničíme navzájom... akoby sme boli rozličné druhy bytostí. Ďakujeme EU normy...
    Prajem pekný deň v zdraví všetkým.
    Viky

    OdpovědětVymazat
  4. To sú parchan*** ešte aj chlieb nám zničia. Už naozaj sa neoplatí nič kupovať radšej doma si spraviť.

    OdpovědětVymazat
  5. korýše tam píšou protože se z nich vyrábí červené barvivo co se používá v potravinářství

    OdpovědětVymazat
  6. Vyrobil jsem onehdá vlastní kvas z žitné mouky a peču doma vlastní chléb. Ten humus z těch směsí, co se prodává nepozřu.

    Doporučuji přečíst: Udo Pollmer - šokující pravda o potravinách: http://www.uloz.to/xSZssgq/sokujici-pravda-o-potravinach-udo-pollmer-rar

    Viktor

    OdpovědětVymazat
  7. vždyť to je výborné vápník v cenně chleba :-))

    OdpovědětVymazat
  8. Bez chleba si život vůbec nedovedu představit (bezlepkoví prominou). Ovšem ne chleba, ve kterém jsou korýši - peču si dost často chleba i doma. Všiml jste si někdo toho, že chleba se člověku nikdy nepřejí? O jiných potravinách se tohle rozhodně říct nedá.

    OdpovědětVymazat
  9. ...řekl bych, že jim uteklo trochu pravdy... a teď to jako prošetří, a pokud nic, tak se jenom natlačí nové štítky! Už bez odhaleného svinstva. (Ale pozdě - zatajené bylo náhodou odhaleno...)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A tak je to se vším svinstvem v ČR - zamete se pod koberec, a je zase čisto !

      Vymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.