24. září 2011

Brázda nízkého tlaku měla vyšší tlak než výběžek vysokého tlaku

Už vícekrát tu bylo psáno, že klimateroristé udržují atmosférický tlak na jakési standardní střední úrovni ("standardní atmosféra"?), která zřejmě umožňuje naroubovat kdykoli jakékoli počasí dle jejich momentálního přání.
Pár dní  teda jen tak pro zábavu sleduju to, čemu by se dalo říkat "tlakový paradox".


  • 20. 9. ráno: leje. Dle "televizního počasí" právě "přechází brázda nízkého tlaku". Abs. tlak zde je 971 hPa. 20. 9. odpoledne: už neleje, ale je silně zataženo, "listopad". Abs. tlak je 973.
  • 21. 9. oblačnost se protrhává, tlak 972, přes den klesá na 969.
  • 22. 9. polojasno až čtvrtjasno, tlak 968/9.
  • 23. 9. opět polojasno až čtvrtjasno, tlak 968/9.
  • 24. 9. ráno jasno (až na hodinku umělé mlhy vytažené z Vltavy, rozoctované), přes den superjasno až jasno. "Televizní počasí" udává, že zde působí "výběžek vysokého tlaku". Tlak 969 - večer 968.

Závěr: 
  • Tlak se v uvedeném období měnil poměrně nepatrně, od 973 do 967 hPa, tedy v rozmezí 7 hPa. 
  • Při úterní "brázdě nízkého tlaku" a lijáku byl zde tlak 971, tedy vyšší než při sobotním "výběžku vysokého tlaku" a jasnu, kdy byl 968. 
  • V rozmezí 7 hP se vystřídalo několik typů počasí, a to opačně, než nás ve škole učili - že za vyššího tlaku je krásně, za nižšího prší. Za nejvyššího zde naměřeného tlaku jsme měli liják a pak listopadové zataženo, a za nejnižšího jasno.
  • Televizní (a jiní) meteorologové nám tedy lžou, když interpretují počasí tak, že déšť je spojen s nízkým tlakem a krásné počasí s vysokým tlakem, jak to bývalo kdysi ...  
  • Uvidíme, jak krátké nohy budou  mít ty jejich lži a kam ještě dojdou ... doufám, že už moc daleko ne.
Dodatek: K vašim příspěvkům na téma, že to není tak jednoduché, že sledovat tlak nestačí, že se vše různě mísí atd., dodávám toto:
Po většinu mého života prostý barometr absolutně přesně vyjadřoval počasí a jeho tendence. Stupnice tlaku byla (ještě je, stále ho mám) jednoduše rozdělena na tři pásma: krásně, proměnlivo a déšť. Nikdy se nestalo, že by ukazované pásmo tlaku neodpovídalo skutečnému počasí. Nikdy se nestalo, že by při skokovém poklesu tlaku nepřišla do několika hodin bouře nebo intenzívní déšť, nebo že by po pomalém poklesu do pásma deště nepřišel trvalejší déšť. Začalo to přestávat platit podle mě trochu už v 80. letech, v 90. letech už výrazně. Lidé, kterým je dnes 30 - 40 let, už si přirozené počasí ani nemohou pamatovat (protože jako děti si ho pravděpodobně nestačili všimnout)...
V současnosti tlak vzduchu o počasí nic nevypovídá proto, že je z velké části uměle manipulováno.

11 komentářů:

  1. Nibiru, Elenin, 27.9.
    http://ufohunterorguk.com/2011/09/22/nibiru-elenin-27th-september-d-u-m-b-s-9/

    Elenin 24.9.
    http://youtu.be/AbIqFpuIIdE

    OdpovědětVymazat
  2. No mě celou sobotu bolela hlava jako prase, je to svinstvo a to se mi děje skoro každou sobotu. Vypadá to jako na útok těch šmejdskejch iluminátů.:((

    OdpovědětVymazat
  3. výborně, přesně toto ukazují mé barometry umístěné v ruzných koutech bytu .-)

    Každý den se člověk koukne jak to vypadá, zjistí metodou "aha" dnes by mělo být tak či onak a ono ejhle :-))) Ale co naplat, demeteoparazit si obvykle najde inženýrské vysvětlení PROČ a NAČ a tak ... :) Vždyt je to tak "snadné" :-))) Jeeenže :-)

    K některým výrokům jinde již není třeba komentář.

    krásné sny
    s láskou
    sv.

    OdpovědětVymazat
  4. suhlasim ved v piatok vecer som bol pozret vonku a strasna zima zarosene pomaly az namraza a o polnoci uz bola hmla...neviem to mi neprijde ako vysoky tlak ved vysoky tlak ma vyhnat vlhkost prec do nizkeho...ocividne aj vyhnal az na to ze nas bol ten nizky :D

    OdpovědětVymazat
  5. To Konopka
    Sleduji denně sluneční aktivitu na http://stereo.gsfc.nasa.gov/cgi-bin/images
    a je pravda ,že na Behind HI2 je vidět jakýsi objekt (musí být obrovský). Třeba nám to NASA objasní.?
    Nibiru-B.

    OdpovědětVymazat
  6. to anonym http://stereo.gsfc.nasa.gov/cgi-bin/images - ten objekt vypadá trochu jako "jing a jang"

    OdpovědětVymazat
  7. Dnes je v Praze obloha bez letadel, jasno, zato včera byla aktivita sprejerů enormní, snad největší za dobu co pozoruji oblohu a to pár let už je )

    OdpovědětVymazat
  8. To Konopka 1O:38

    Ano, to mi také tak připadá.:-)
    Zdravím.
    Nibiru- B.

    OdpovědětVymazat
  9. Asi se schyluje k nějaké kardinální události. Že by měl insider "Charles", George Kavassilas,Levašov, Dan Burisch nebo Aaron McCollum přeci jenom v něčem pravdu ? Nikdo jste si nevšiml, jak začaly padat satelity z orbitu Země, pádů letadel, kolaps elktřiny v Chile ? A to vše jenom přes víkend před varovným obdobím po 26.9.11 !!! I ta hustá chemosprejina s tím dozajista souvisí.
    A konečně se našel někdo další, který mi potvrzuje, že kolem slunce jsou nějaké divné objekty, a zvláště jeden neuvěřitelně obrovský !!! Že by to Nostradamovo "Slunce spravedlnosti" ?

    OdpovědětVymazat
  10. Přeháňky vznikají na rozhraní chladného a teplého vzduchu (rozhraní tlak.výše a níže) tím, že se srážejí na částečkách nečistot obsažených ve vzduchu. Nejsou-li v ovzduší přítomny znečisťující látky(např.prachové částice),vodní páry přítomné v ovzduší se nemají na čem srážet.pak je to jak v pralese, 100%vlhkost bez mlhy a deště. Jiná věc ovšem je,když je přítomna supercela, tam asi velkou váhu nějaká prachová částice nemá. Jsou tam velké tlaky, el.náboje a hodně vody v mracích.

    OdpovědětVymazat
  11. zajímavé, tady u Zlína tlak neklesl pod 1000hPa hodne dlouho.. a tez obcas sleduji za nízkého (přízemního) tlaku, že je naprosté jasno, ale to je dáno i tím co pumpují do jednotlivých vrstev atmosféry, nahoře tomu může být úplně jinak..

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.