27. září 2011

První český meteorolog, který přiznává ovlivňování počasí!

Výborná zpráva pro tento blog, v podstatě bomba: ozval se mi čtenář, který je z meteorologické branže, a nepopírá manipulace počasí, nýbrž je si jich vědom a je ochoten mi odborně pomoci s jejich výkladem. 
Myslím, že bude velkým přínosem pro tento blog, když si tady postupně jeho názory poslechneme. 
Takže první díl jeho příspěvku:


"Dobrý den,
V prvé řadě bych chtěl říct, že si velmi vážím Vaší práce na Orgonetu. Skutečně podrobně rozebírat tuto problematiku totiž moc nechtějí ani stránky tipu Osud; takže vaše odvaha založit Orgonet přinesla opravdu mnoho dobrého. :-) (Pozn Orgonetu: Nebyla to odvaha, nýbrž zvědavost.)
Důvod, proč Vám takto píši, je ale v prvé řadě trochu jiný. Chtěl bych se pokusit v některých věcech o konstruktivní kritiku.
Nejdřív Vám ale napíši něco o sobě.
Já se už několik let zabývám amatérskou meteorologií, s tím, že zpočátku jsem neměl o ovlivňování počasí žádná data. Vždy mi ale na počasí něco nehrálo; rozhozené cykly střídavě směřující vstříc globálnímu oteplování a době ledové; stále se zhoršující přesnost modelové předpovědi; rychlé přibývání extrémních jevů; nepochopitelné výkyvy různých indexů; nelogicky se chovající polární zalednění; atd, atd... A pak jsem se před necelými 2 roky dostal díky několika lidem k většině dat, které znáte Vy; a všechno mi do sebe zapadlo. :-)
O Vaší stránce jsem se dozvěděl teprve před několika měsíci, ale od té doby ji pravidelně sleduji.
No a co považuji za jediný větší nedostatek Vaší stránky - myslím si (omlouvám se, jestli se pletu), že nemáte příliš rozsáhlé meteorologické znalosti. Soudím, to podle článků, kde rozebíráte různé aktuální situace a jevy počasí.
To že stavíte na jasně správných datech, je jedna věc; ale jejich interpretace do konkrétních jevů už je věc trochu složitější.
Přestože je počasí v obrovské míře řízeno, pořád v atmosféře platí stejné fyzikální zákony; a ti, co řídí počasí, to pochopitelně dělají co nejjednodušeji - využívají přirozených procesů, které korigují, a zasahují do nich tak, aby získali požadovaný výsledek. On je to v podstatě i jediný možný způsob jak řídit tak obrovské množství rychle se pohybující hmoty - atmosféru. No a tím pádem i uměle utvořená oblačnost atd, funguje velmi podobně jako ta přirozená; stejně tak každá fronta/bouřka/cyklóna, pořád funguje vnitřně velmi podobně těm, co jsou popsány v meteorologické teorii; no a podrobnější znalost meteorologické teorie, je myslím velmi potřebná k opravdu správnému "dešifrování" skutečných atmosférických procesů, které tu teď probíhají."
....
"Určitě je pravda, že nejdůležitější je tato data šířit mezi co největší počet lidí; což se vám daří opravdu obdivuhodně.
V čem ty meteorologické nepřesnosti a neznalosti jsou jedině problémem, je v konfrontaci s meteoamatéry, případně i profesionály. Problém je v tom, že (jak mám vypozorováno), tak i z těch meteorologů, kteří nejsou úplně zablokovaní v tomto ohledu, tak si velká část myslí věci typu "Když toho už o meteorologii tolik vím, tak mi rozhodně nemohlo uniknout něco, na co by přišel nějakej laik; takže takovej laik je mě tak maximálně pro smích". Možná kdyby byla odbornost na vyšší úrovni, mohli by někteří meteoamatéři měnit názor; a to by myslím byl hodně velký úspěch; protože aktivních meteoamatérů je v Česku jen několik stovek; ale je to v jistém smyslu půlka ČHMÚ, kvůli vzájemné spolupráci, atd..."

7 komentářů:

  1. Hmm a není ten amatérský meteorolog náhodou pan B. z T., velmi aktivní hlavně na osudu.cz?

    OdpovědětVymazat
  2. No jestli si z tebe zase sofistikovaně nesřílí ten darebák insider Verthandi nebo jak se to píše. Dal ti ten člověk o sobě nějaká data k ověření?

    OdpovědětVymazat
  3. Verthandi neverthandi, není to jedno? :))) Je to přeci jen člověk jako my, zmýlit se můžeme všichni :)

    Btw. Souhlas s využíváním "NĚKTERÝCH přirozených procesů" V ovlivnování počasí.. které (zatím) fungují, ovšem vše se mění :)

    Osobně cítím, že není třeba žádná znalost meteorologické teorie, protože metrologie jakotaková nedokáže pochopit, natož vysvětlit všechny děje a jevy...A to, co tu probíhá teď, už vůbec ne :-)))

    Zdá se, že stačí mít otevřené oči, srdce, naslouchat intuici a "všechny odpovědi" přicházejí samy. No schválně, zkuste si to :-) Položte si sami pro sebe zcela konkrétní otázku. První odpověd která vás "napadne", "přijde", ...... :-))) Funfuje to velice dobře stačí naslouchat :)

    úspěšný den všem
    s láskou
    sv.

    OdpovědětVymazat
  4. Počkáme a uvidíme co se dozvíme dál. Zatím vše, co řekl je sice pravda, ale tu tady známe všichni. Fyziku fyzikou neošálíš.
    Zajímá mě, co k problému bude ještě napsáno.
    Michal

    OdpovědětVymazat
  5. to anonym 13:54

    Onen vámi jmenovaný pán (nazvala jsem si ho Já,já,já, jenom já) z nejmenovaných stránek se dnes vyjádřil,že má "dost jasné tušení o koho půjde" a vyzývá dokonce onu osobu k odbornému klání na nejmenovaných stránkách :-))
    Viz diskuze pod článkem -Jak se (ne)dělá počasí-contrails -na nejmenovaných stránkách . Zdravím, Nibiru-B.

    OdpovědětVymazat
  6. Všimli jste si,jak oba naše meteo.radary jsou stále v provozu a mají mnohem větší dosah-na velkou část stř.Evropy?Máme dost el.energie?Ostatní bohatší aspoň ušetří.Chudáci.
    Stožáry na signál mobil.tel. sítě s mikrovlnými zářiči je u nás předimenzován,oproti Německu.Toho si nejde nevšimnout.

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.