16. září 2011

Bez legrace: Vědci se chystají pumpovat do atmosféry hadicí chemikálie - proti neexistujícímu globáči

To zní jako titulek z Novinek, a možná to tam i mají (:-))), ovšem v jiné souvislosti.
Následující článek mi přijde úsměvný. Hle, jaká "věda" se financuje za peníze vybrané na daních.
Pokud si čtete nějakou dobu tenhle blog, tak nejspíše už víte o tom, že celé počasí naší planety je nepřetržitě vytvářeno tajnými vojenskovládními programy, v jejichž rámci bez vědomí absolutní většiny obyvatel Země je planeta zanášena chemikáliemi, radiacemi různého druhu ...
Oficiální věda snad doopravdy ani netuší, že to, o co se právě snaží, je již dávno vymyšleno, ale hlavně běžně prováděno ... No, i kdyby věděli, jak to doopravdy je, nechtěli by asi přijít o dobře placené zaměstnání s vládní grantovou podporou.
Před pár dny hovořila v našem rozhlase v propagandistickém pořadu paní docentka z české akademie věd, která přesvědčovala všechny, že počasí není  možné řídit ... jenom v Rusku o přehlídkách. Myslíte, že fakt nic netuší?

 
Vědci vytvářejí „umělou sopku“ v pokusu geoinženýrsky ovlivnit klima
Zdroj:

Paul Josef Watson, 16. září 2011
Překlad: OrgoNet

Navzdory tomu, že pseudovědecké globální oteplování je každým dnem stále více diskreditováno, vědci právě připravují polní test „umělé sopky“, která je určena k provádění mamutích geoinženýrských programů. Jejich záměrem je vstřikovat částice síry do atmosféry ve velkých výškách. Je to proces, před nímž jiní vědci varují, protože způsobí rozsáhlá sucha nebo jiné drastické následky.

„Příští měsíc začnou vědci ve Velké Británii pumpovat vodu asi kilometr vysoko do atmosféry zavěšenou hadicí,“ oznamuje Scientific American. http://www.scientificamerican.com/article.cfm?id=uk-researchers-to-test-artificial-volcano-for-geoengineering-the-climate

„Tento pokus je prvním významným testem potrubního systému, který by mohl jednoho dne chrlit částice síry do stratosféry, do výšky 20 km, a byl by nesen vodíkovým balónem o velikosti stadiónu. Cílem je geoinženýrství, neboli „záměrná manipulace planetárního prostředí v rozáshlém měřítku“ (slovy Královské společnosti v Londýně, která poskytuje vědecké rady politikům). V tomto případě se vědci pokoušejí vyvolat uměle efekt vulkanické erupce za účelem ochlazení Země.“

Nevadí, že věda stojící za globálním oteplování se stává stále problematičtější. Norský fyzik a laureát Nobelovy ceny Ivar Giaever http://www.rawstory.com/rs/2011/09/15/nobel-physicist-quits-group-over-climate-stance/ tento týden opustil Americkou fyzikální společnost, protože obhajovala tezi o umělém oteplování způsobeném člověkem, a prohlásil, že vědci jsou hnáni politickou agendou, kterou se stal alarmismus globálního oteplování, a že provádění nebezpečných pokusů s ekosystémem v tak rozsáhlém měřítku není nic jiného než šílenství.
Jak jsme již dříve dokumentovali, tento nový experiment je pouze jedním v řadě podobných testů určených ke zjištění proveditelnosti vstřikování aerosolů do atmosféry. Testy jsou prováděny skupinami vědců pod kontrolou jak britské, tak americké vlády.

Návrh rozptylovat kysličník siřičitý ve snaze odrážet sluneční světlo byl diskutován v článku s názvem geoinženýrství: Radikální myšlenky, jak se vypořádat s globálním oteplováním http://www.guardian.co.uk/environment/2008/sep/01/climatechange.endangeredhabitats v londýnského Guardianu v září 2008. V něm Ken Caldeira, přední klimatolog sídlící na Carnegie Institutu ve Stanfordu, Kalifornie, propagoval myšlenku vstřikování aerosolů do atmosféry.

Článek praví, že „jedním z řešení je vnést do atmosféry „rozptylovače“. Caldeira uvádí myšlenku použití obřích tryskových letadel v horní atmosféře, která by tam rozptylovala oblaky drobných částic, jako například kysličník siřičitý. Rozptýlení asi jednoho miliónu tun kysličníku siřičitého za rok na 10 miliónů čtverečních kilometrů by stačilo k odražení dostatečného množství slunečního světla.“

Experimenty podobné Caldeirovu návrhu jsou již prováděny vědci financovanými americkou vládou, jako například v Aikenu, kde sídlí Státní laboratoř ministerstva energie Savannah River, kde se v r. 2009 začaly provádět studie http://www.crosswalk.com/news/11572945/ obsahující vystřelování obrovského množství částicové hmoty, v tomto případě „pórovitě obalených skleněných částic“, do stratosféry.

Projekt je těsně spjat s myšlenkou nositele Nobelovy ceny Paula Crutzena, který „navrhl vyslat letadla 747, aby sypala do statosféry obrovská množství sulfurových částic k ochlazení atmosféry.“

Uvedené programy jsou pravděpodobně jenom drobným zlomkem toho, jaké obrovské a dalekosáhlé projekty na geoinženýrské změny na planetě, financované černými fondy, existují, aniž se kdo stará o neznámé následky pro životní prostředí, které mohou způsobit.


To, co se ví o tom, když je životní prostředí nasyceno kysličníkem siřičitým, je dostatečně zlé, protože sloučenína je hlavní složkou kyselého deště, který podle EPA http://www.epa.gov/acidrain/effects/  „způsobuje acidifikaci jezer a toků a přispívá k poškození stromů ve vysokých výškách a v citlivých lesních půdách. navíc kyselý déšť urychluje chátrání stavebních materiálů a barev, včetně nenahraditelných budov, soch a památek, které patří k našemu státnímu kulturnímu bohatství.“

Celý článek: 

8 komentářů:

  1. SO2 - oxid siřičitý (název kysličníky byl vyřazen z chemického názvosloví někdy před 35-ti lety a už se nepoužívá)

    OdpovědětVymazat
  2. Milá Bo,
    pošli prosím svoj kontakt na svetlolej@seznam.cz

    ďakujem
    sv.

    OdpovědětVymazat
  3. To 21.09 :
    Ďakujem za info.
    A aký sa prosím používa ? aby som bola múdrejšia. XD Bo

    OdpovědětVymazat
  4. jsme ve vývoji jako dětičky na písečku,který se občas zhroutí a pohřbí nevědomce....toto je k smíchu,nebot jisté entity mají zájem taková svinstva nepřipustit.

    OdpovědětVymazat
  5. Mělo by se to veškerými prostředky zarazit jinak nám doopravdy spadnou baráky na hlavu :(((

    OdpovědětVymazat
  6. Plastové kolíčky, na zimu schovávám, přes léto zůstávají venku na šňůře, vždycky vydržely pět i víc roků, pokud jsem je nepřejela třeba sekačkou :-)), ale letos se všechny bez rozdílu po 2 měsících co je mám venku lámou, divně drolej, jako by byly zkřehlý, hrozně změklý, dají se škrábat normálně nehtem. Nemůžu si pomoct říkám si co na ně po celou dobu působí, padá, že to dovede tak narušit plast.A pak když to narušuje kolíčky co to poškodí i dalšího? Je plno věcí okolo nás z plastu.

    OdpovědětVymazat
  7. No, vždyť jsou na netu informace o tom, že hlavně plasty půjdou v rámci transformace našeho sektoru vesmíru "do kytek". Prý se máme připravit na svět bez plastů, prostě je nebude možné udržet ve stabilním stavu !!!

    OdpovědětVymazat
  8. To 7:29 :
    ...to som rada ,že už nebudú tie pet flašky, a kávu dostanem zas zo šálky. :-)
    Bo

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.