29. září 2011

Meteorolog o radarech

K populárním jevům kolem radarů - kruhům a paprskům:


"Paprsky" jsou nepochybně často používaný zásah ... to je jasné, jsou to impulzy utajovaných části těchto zařízení. ;-)

Ale kruhy/vlnění těsně kolem radaru, jak je to vidět třeba tady na uvedeném snímku (kliknutám zvětšíte), tak to je - podle toho, co o snímací části radarů vím - pouze a jen nepřesnost radarového snímání. Radar snímá srážky pomocí paprsků, které vypouští pod různými úhly, systematicky a ve spirálovitém schématu. A u toho co je těsně nad radarem, tak se projevuje hodně oblast, kde radar poslal střed paprsku a kde okraj (někde jsem měl i náčrtek), a tam, kde poslal střed paprsku, se mu to promítne jako silnější srážky a kvůli spirálovité schématice snímání, jsou pak nad každým soudržnějším srážkovým polem nad radarem tyto kruhy patrné. Ale to je jen můj názor ;-) (Pozn. Orgonet: Já si myslím, že tahle vlnivá aktivita radaru je k tomu, aby to široké srážkové pole vyvolala/řádně rozprostřela... ale to je taky jen můj názor.)

24.9. půjdu na celodenní prohlídku radaru Skalky, tak jsem zvědav, co tam uvidím, resp. co mi tam ukážou... Má to být šestihodinová prohlídka, takže by tam prý měli lidem ukázat "všechno", takže jsem zvědav, jak budou maskovat určité typy přístrojů. :-D

P.S. Dneska jsem byl na té exkurzi radaru Skalky. Jak jsem čekal - neukázali nám téměř nic. 15min. nám vykládali "kecy" před radarem a pak nás na necelých 10min. vzali do jedné místnosti v budově radaru, kde byl pouze 1 počítač, na kterém nám pustili stručnou prezentaci, složenou z obrázků, které se dají najít na ČHMÚ webu; a pak nás poslali pryč... Neviděl jsem tam jediné zařízení. 8-)

Ale jednu zajímavou věc jsem se dověděl. Radar Skalky byl napůl financován armádou, která k němu má výhradně přístup. Původní ruská zařízení z devadesátých let byla v roce 2001 (těsně po vstupu do NATO) nahrazena Britskými. Radar Brdy je přímo ve Vojenském Prostoru a nikdo do něj nesmí (tam žádné exkurze ani nikdy nejsou). A byl postaven a zařízen americkými přístroji v roce 2000...

Orgonet: Díky! A co různé typy kruhových záblesků, jichž máme na blogu zachyceno mnoho?


(Meteorolog hbitě poslal odpovědi, a dává si od nynějška nick "snowman" :-))))

Snowman: K těm 3 obrázkům, na které se ptáš:

Naprosto zřejmá je situace na výše uvedeném snímku.
Tady jde o typické radarové "paprsky" - radary tady zřejmě nějakými pulzy spouští srážky z oblačnosti, která se na ČR evidentně vyskytovala, protože tyto "radarové srážky", jsou kombinované s běžnými.


Naopak o tomto (viz výše) si myslím, že to nemůže být snímek aktuálních srážek. To soudím hlavně podle té oranžovo-červené plochy v Polabí, protože takto silné srážky se mohou vyskytovat pouze v silnější konvektivní oblačnosti, v bouřkových jádrech; které i když by byla upravována, tak nikdy nemůžou být takoto pravidelná ani rovnoměrně rozhlehlá, kvůli celkové obrovské dynamice, kterou takováto oblačnost musí mít.

Na druhou stranu tu nepřipadá nepřipadá v úvahu rušení nějakými jednotlivými wifinami, kterým jsou tyto jevy často vysvětlovány, paprsků je prostě moc a jsou jaksi strukturované - takže si nemyslím že by se jednalo jen o chybu! 

Jako nejpravděpodobnější vysvětlení (tady ovšem jen čistě odhaduji), se mi jeví to, že snímací část radaru zachytila nějaké z těch vlnění, kterými zřejmě radary ovlivňují počasí; a promítlo se to do takového odrazu, který ale pochopitelně nekorespondoval přímo se srážkami.

A situace na posledním obrázku (viz výše) - tak tam se může jednat o různé věci. Pokud bychom to brali jako aktuální srážkový odraz, nedávalo by to smysl. Kruh je totiž ze srážek o intenzitě kolem 0,1mm h, tedy téměř neznatelné mrholení. Může se ale jednat o různé věci, typu rozpouštění oblačnosti...ale to už zase jen hádám.
(Pozn. Orgonet: Na tomhle kruhu je mimo zvláštního vzhledu zvláštní i to, že se vyskytoval periodicky: po dvou hodinách, trval vždy 45 minut. Viz článek.)

Pěkný den,
"snowman" :-)
29. září 2011 9:34

Pro ještě více zdejších článků a obrázků o aktivitách radarů si klikněte na téma Radar. http://orgo-net.blogspot.com/search/label/Radar.

6 komentářů:

  1. K těm 3 obrázkůn, na které se ptáš:

    Naprosto zřejmá je situace na tomto snímku: http://2.bp.blogspot.com/_JW4j2kgtRkI/S-vXwM8srsI/AAAAAAAAEW8/qxLeJ5Wvpkk/s1600/kolo.gif
    Tady jde o tipické radarové "paprsky" - radary tady zřejmě nějakými pulzy spouští srážky z oblačnosti, která se na ČR evidentně vyskytovala, protože tyto "radarové srážky", jsou kombinované s běžnými.


    Naopak o tomto http://1.bp.blogspot.com/_JW4j2kgtRkI/S-vPlzVkPFI/AAAAAAAAEW0/48ThGkavh0c/s1600/kruh.gif si myslím, že to nemůže být snímek aktuálních srážek. To soudím hlavně podle té oranžovo-červené plochy v Polabí, protože takto silné srážky se mohou vyskytovat pouze v silnější konvektivní oblačnosti, v bouřkových jádrech; které i když by byla upravována, tak nikdy nemůžou být takoto pravidelná ani rovnoměrně rozhlehlá, kvůli celkové obrovské dynamice, kterou takováto oblačnost musí mít.
    Na druhou stranu tu nepřipadá nepřipadá v úvahu rušení nějakými jednotlivými wifinami, kterým jsou tyto jevy často vysvětlovány, paprsků je prostě moc a jsou jaksi strukturované - takže si nemyslím že by se jednalo jen o chybu!
    Jako nejpravděpodobnější vysvětlení (tady ovšem jen čistě odhaduji), se mi jeví to, že snímací část radaru zachytila nějaké z těch vlnění, kterými zřejmě radary ovlivňují počasí; a promítlo se to do takového odrazu, který ale pochopitelně nekorespondoval přímo se srážkami.


    A situace na posledním obrázku - http://2.bp.blogspot.com/-JuNaFUtHyjk/Tjo-hlm-MpI/AAAAAAAAGI0/SdJwuD5AeSc/s1600/04082011Skalkykruh0630.jpg - tak tam se může jednat o různé věci. Pokud by jsme to brali jako aktuální srážkový odraz, nedávalo by to smysl. Kruh je totiž ze srážek o intenzitě kolem 0,1mm h, tedy téměř neznatelné mrholení. Může se ale jednat o různé věci, tipu rozpoštění oblačnosti...ale to už zase jen hádám.



    Pěkný den,
    "snowman" :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Rad by som sa podelil o skúsenosť vidieť chemtrails inak ako vždy, tentokrát to bolo zvrchu, aspom sa to tak zdalo a všetko tomu nasvedčovalo. Keďže sledujem tento blog už dlhšie a orgonity mám aj doma pozorne som sledoval let do Milána, leteli sme nad mrakmi, bolo pekne slnečno samozrejme, celý čas som sa na mraky pozeral a nič zvláštne si nevšimol až mi niečo zasvietilo do oka, raz viac a raz menej a stále sa to striedalo, keď som sa tam pozrel tak to boli "mraky", kúsky mrakov, oveľa redších ktoré odrážali slnko skoro jak zrkadlo. Keď idete po chodníku a máte Slnko pred sebou a nad hlavou, pri pozeraní dole pod nohy ho nevidíte, na chodníku alebo ceste sa neodráža, keď je tam ale kaluž vody, zasvieti vám hneď do tváre, presne takto to bolo aj pri mojom lete, pretože žiadne "normálne" mraky neodrážali koncentrovane svetlo, iba tieto tiahle chumáče, bolo vidieť že to sú chemtrails, cestou naspať sa stalo to isté, nikto ma už nepresvedčí o niečom inom než čo som sám videl že na čo slúži chemtrails, ak by ste mali podobné zážitky napíšte

    OdpovědětVymazat
  3. po dnešním chemickém útoku na Prahu mám kovovou pachuť v hubě
    r.m.

    OdpovědětVymazat
  4. Pro Juraj Kočar kopíruji svůj komentář k jednomu staršímu článku:
    V pátek 29.7.2011 jsem letěl letadlem ve výši 10 km. Nad Balkánem jsem si povšiml, že v místech s "plasmatickou" oblačnosti pod námi (jinak ne) se od vrstvy mraků odráží svit slunce skoro jak na vodní hladině!

    OdpovědětVymazat
  5. 18:16: Dnes byly celý den sprejovány chemtraily, ze kterých se následně tvořila vysoká řasovitá oblačnost. Od přirozené už byla ale rozeznatelná i na družici - pomocí jasně patrných křížících se linek.
    Pamatujte si - v přirozeném mraku, zvláště u vysoké cirrovité oblašnosti, se !nikdy! někříží linky, a už vůbec nikdy ne do pravého úhlu...

    "Nejhezčí" dnešní fotku, která zachycuje různá stádia přechodu chemtrailů do oblačnosti, vzdáleně připomínající přorozený cirrus, jsem našel paradoxně na fcb stránce Turbulence, která tam má jinak tvrdou cenzuru. :-D
    Tady: http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/293628_1802358677138_1784992141_1164079_1497257827_n.jpg
    Názorné co?
    Fotek chemtrailů ostatně naleznete spoustu právě tady: http://www.facebook.com/media/set/?set=o.182385268448021&type=1


    Pěkný den,
    snowman

    OdpovědětVymazat
  6. Otázka je, jestli ty "paprsky" jsou skutečné vodní srážky. Je totiž dost možné, že některé pozemní vysílače pracují na podobné frekvenci, jakou používá radar pro monitorování srážek. Pak se zobrazí rušivé vysílače i jejich paprsek signálu stejně, jako by to byl vlastní signál radaru odražený od vodních srážek. Možná se pletu, potvrdit by nám to mohl člověk, co radar servisuje.

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.