19. září 2011

Česko-moravsko-rakouská spolupráce radarů

Abychom nezapomněli na umělé počasí: trochu se zase bavím amatérským sledováním sofistikovaných technologií na jeho výrobu.

U příležitosti včerejší "tlakové níže" (tlak byl při ní stejně vysoký jako před jejím přechodem a po něm) a vydatnějšího deště vykazují oba naše radary zajímavou novou aktivitu/spolupráci. Nevím vlastně, jestli je nová, možná už tu byla někdy dříve, nechce se mi to hledat, ale připadá mi to jako novinka.

V celkem pravidelných intervalech (asi 2 hodiny) vysílá radar Skalky mohutný proud radiace přesně do místa radaru Brdy. Tento šleh se jeví jako dle barvy jako "silný déšť", ale předpokládám, že ve skutečnosti je to jen zobrazení nějakého druhu radiace. Radar Brdy přitom pilně krouží, což, jak víme ze zkušenosti, znamená aktivaci deště. (Na uvedeném snímku brdokruhy moc nejsou vidět, šlo mi o ten šleh, ale zřetelně je najdete před/po.) (http://portal.chmi.cz/files/portal/docs/meteo/rad/data_jsradview.html)
Další podobné radiační šlehy dnes ráno směrem do Rakouska, vsadím se, že směřují přesně na nějaký rakouský radar, nevím který, nechce se mi to hledat. Všimněte si "haarpového oblouku" (míří tam ten šleh).

Spekulace, k čemu jim to slouží: 
  • Je vidět, že síť radarů je mezinárodně propojena.
  • Jde o nějaké vylepšení/novou metodu k aktivaci deště a k řízení pohybu oblačnosti.
  • Taky se mi zdá, že šlehy se dost podobají "ladicím vidlicím".
Obzvlášť zdařilý zášleh směrem k rakouskému radaru 20. 9. 2011. 
 

5 komentářů:

  1. Gifteři všech zemí spojte se! :-)
    Po ogiftování svého domu jsem měl návštěvu cca 7 vrtulníků!!! Po ogiftování svého prvního vysílače (údajně nefunkčního) opět návštěva tmavé helikoptéry.
    Má to smysl! Sice nedisponujeme miliardovými dotacemi jako oni, ale zase nás jsou tisíce, možná i více. Každý z nás může za pár desetikorun (ocet), či stokorun (jedna várka TB) ukázat, že nám není jedno, jak s námi manipulují, jak přímo ovlivňují osudy nás i našich dětí a případně i dětí našich dětí!!! Nezůstávejme jen u ochrany našich obydlí, ale zkusme obdarovávat i své bližší i vzdálenější okolí. Vždyť to co nám padá na hlavu, co dýcháme není tvořeno nad námi, ale desítky, stovky, možná i tisíce kilometrů daleko. Já pomohu vám, které ovlivní obloha nademnou, vy pomozte mně a dalším. Pak to má opravdový smysl. Sprejování letadly je příliš drahé na to, aby v případě globální "domobrany" pokračovalo i nadále. Vím, že jsou další a silnější zbraně, které na nás používají, ale někde začít musíme. Šiřte to mezi lidi i za cenu, že budete vypadat zprvu jako blázni. I jeden přesvědčený ze sta za to stojí.
    Určitě jsou akce gifterů nejen u nás, ale i ve světě a je třeba to podporovat svojí účastí. Děkuji tímto orgonetu za velice velikou oblast, kterou již "ošetřil" a jelikož hranice této oblasti končí nedaleko mého bydliště, budu se snažit o její rozšíření.
    Není nějaká možnost zjistit (i z neofiko zdrojů) rozmístění vysílačů? Oni ty mršky jsou kolikrát dobře ukryté.
    Michal

    OdpovědětVymazat
  2. Ja som si to všimol na HUMLNET-Trutnov minulý týždeň. Tam písal niekto,že sa schyluje nejakej silnej búrke ale vraj nepršalo.Nevedel si to vysvetliť..Ale môže to mať súvis stýmto...

    http://www.skinet.cz/Pitztal---Pitztaler-Gletscher/snih-snehove-zpravy-pocasi/

    OdpovědětVymazat
  3. No vidím že Skalky dávají paprsky až do Rakouska.....pěkný záběr....tedy dosah.....m.

    OdpovědětVymazat
  4. Možná je to ten nad Lincem. Je úplně nový, snad rok dva starý !!!

    OdpovědětVymazat
  5. http://www.kaikowetter.ch/radar.php

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.