15. prosince 2012

Záhadný polární šestiúhelník nejen na Saturnu, ale i na Zemi

V předchozím článku http://orgo-net.blogspot.cz/2012/12/severni-polokoule-v-zavoji.html jsme si s čtenářem povšimli, že téměř přes celou severní polokouli je právě oblačný závoj, a na satelitním snímku vodní páry je vidět, že kolem pólu rotuje oblačnost ve tvaru šestiúhelníka. 

Na snímky družice GOES se občas dívám, a nepamatuju si, že by kolem seveního pólu byl někdy dříve vidět šestiúhelník, ale zase tak často se nedívám. Je to jev svědčící o právě probíhajících změnách???

Děkuji velice čtenáři, který upozornil na podobný jev na Saturnu:


Z wikipedie:

Animace rotace polárního šestiúhelníku na Saturnu

http://cs.wikipedia.org/wiki/Saturn_(planeta)




"Okolo severního pólu Saturnu obíhá záhadná struktura ve tvaru šestiúhelníku (anglicky hexagonal cloud). První snímky tohoto útvaru pocházejí již od sondy Voyager 1 a 2, podrobnější snímky útvaru pak přinesla sonda Cassini. Z pozorování za dlouhý čas vyplývá, že šestiúhelník s průměrem 25 000 km je stabilní a nejedná se o krátkodobý jev. Jeho strany a úhly jsou pravidelné. Tento útvar do určité míry připomíná atmosférické víry nad zemskými póly, planetology však zaráží, že nemá zaoblený tvar. Šestiúhelník je vnořený 100 km do atmosféry a zachovává si svůj tvar minimálně do 75 km hloubky. V současnosti je tento útvar zahalený do tmy polární noci, proto ho sonda Cassini může pozorovat jen pomocí infračerveného mapovacího spektrometru.[29]

Vědci z oxfordské univerzity prováděli experimenty s dynamikou tekutin a podařilo se jim dosáhnout obdobného šestiúhelníkového tvaru. V rotujícím válci s vodou vytvořili další proudy, po obarvení tekutin viděli podobný šestiúhelník. To nasvědčuje tomu, že hexagon na severním pólu Saturnu skutečně je výsledkem dynamické interakce mezi jednotlivými proudy v atmosféře.[30][31]"



Moje vlastnoruční právě zachycené video:
Rotace polárního šestiúhelníku Země z družice GOES, animace 24 posledních snímků, 12. - 15. 12. 2012. 
Zdroj: http://climate.cod.edu/flanis/satellite/polar/index.php?type=polar-wv-24




Na netu o podobném zemském polárním šestiúhelníku nic nemůžu najít!!!! Pouze hojnost novinových senzačních článků o záhadném saturnském šestiúhelníku, který neexistuje na žádné jiné planetě, viz třeba zde, z r. 2007: http://www.novinky.cz/zahranicni/svet/112272-saturn-nabizi-prekvapivou-zahadu-polarni-sestiuhelnik.html

No vida, a pak že se nic neděje (:-))))

Do vysvětlení záhady bychom mohli zapojit i posvátnou geometrii hexagramu, ale to nechám povolanějším, kteří se jistě ozvou!!!
(Mám i posledních 48 snímků, od 10. 12. do 15. 12, a zdá se, že se "hexagram" zformoval právě 12. 12. ....)










17 komentářů:

  1. Orgo, presne TO mne napadlo - KVET ZIVOTA - posvatna geometrie...

    OdpovědětVymazat
  2. Božská geometrie šestiúhelníků

    Obrovský vesmírný posun, jenž bude završen roku 2012, změní geometrické uspořádáni pozemské mříž­ky a sjednotí ji s centrem Galaxie. Tím otevře bránu nekonečným rozměrům a nekonečnému potenciálu. Tato nová pozemská mřížka se bude jevit jako navazují­cí formace šestiúhelníků v holografické sféře, která se nachází asi ve výšce 8-10 000 km nad, povrchem pla­nety. Tento přesun změní množství vesmírného svět­la, jež na Zemi dopadá, a způsob, jak jej jednotlivci vnímají. Lidský mozek bude schopný nejen pozorovat výsek frekvencí světelných vln, ale skrze epifýzu ab­sorbovat větší rozmezí frekvencí - v závislosti na šíři a rozvoj i vědomí daného člověka.

    http://www.osud.cz/co-bude-po-roce-2012-0

    OdpovědětVymazat
  3. Myslim, ze se fenomenu venoval Hoogland ve sve knize, bohuzel je psana cizinecky, takze nic...

    OdpovědětVymazat
  4. Pro porovnání hexagramu na různých planetách v tomto vesmíru,nejen na Saturnu,lze doporučit starší články na Matrix-2001.cz,které se této problematice věnují

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj,
    o tomto tvaru mluvi David Icke ve sve prednasce tady: http://www.youtube.com/watch?v=SWqccrYX7WI&feature=player_detailpage#t=7609s
    Doporucuji shlednout cely dil a dat si do souvislosti celek, ne jenom jednotlive detaily.
    Tvar na Zemi je hodne tajemny a driv nebo pozdeji se dovime co a proc to tady bylo.

    Mir a klid Vam...
    Miro

    OdpovědětVymazat
  6. David Icke o Saturnu při přednáškách mluví. Dle něho, vybrace které nás ovládají pocházejí právě ze Saturnu, z jeho prstenců. A měsíc dle něho je umělá, dutá družice, která vybrace směřuje na zemi.

    Viktor

    OdpovědětVymazat
  7. Mě osobně přijde tento postřeh kolem "šestiúhelníků" velmi zajímavý!
    Netroufám si tento jev hodnotit z pohledu meterologogů nebo jiných odborníků, bližší mi je ono duchovní nebo lépe, vyššího řádu A tak se pokusím nadhodit něco málo k okultismu.
    V prvé řadě je třeba si uvědomit, že okultismus není v žádném případě pouze pro vyznavače temných sil.Ač to tak vypadá.
    Okultní symboly jsou tak trochu kosmickým jazykem. Dá se to trochu přirovnat k našim pozemským značkám.Např.přechod pro chodce-všichni víme, že se pod tímto značením skrývá fakt,že ..-auta zastaví,po pruhách přejdou lidé v bezpečí.Nebo značka pro radioaktivitu(člověk si dá pozor)atd.,no a okultismus je podobné, ale potíž je, že už nám to mnoho neříká.
    A tak, když jsem uviděla ten jev,který by se dal vskutku vykreslit jako šesticípá hvězda. Ale také mívá název jako Šalamounova. Šalamoun byl vládce velmi moudrý,spravedlivý a byl v jednotě s Bohem.Hexagram( šesticípá Šalamounova hvězda) je právě tou značkou pro vzestup ducha,spravedlnosti a všech těchto vlastností, kterými se honosil Šalamoun.Co tedy ? Že by nás mocnosti nebeské vyslyšely a takové to "mystické" strojení se naší Země v nádhernou nevěstu už začínalo? A Saturn..že by tohle to "strojení" se týkalo i jiných planet? Takové ty "družičky",co byly také povolány na hostinu?
    No,snažila jsem se tu podat trochu jiné vysvětlení,pokud se někdo zaobírá tím, co já, tak snad jsem zaujala. Pokud jsem někoho nudila dlouhým výkladem, velmi se omlouvám.Zatím pěknou sobotu všem,

    dan.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. "Šalamoun byl král moudrý a spravedlivý...".Asi myslíte toho krále,kterého jeho moudrostem učila královna ze Sáby.Za tímto účelem si ji také k sobě pozval.Pozvání přijala a vydala se za ním na dlouhou cestu až z Etiopie."Odměnou" ji bylo znásilnění
      samotným Šalamounem.Z te doby a důvodu také pochází Sybylino prokletí národu izraelského.

      Vymazat
    2. Je to smutné, ale tiež sa nepamätám, žeby Židovský národ mal kráľovné, a aký mali vzťah židia k ženám z pohľadu práv a postavenia. Myslím, že rovnaký ako Arabi: žena mala povinnosť iba rodiť a prácovať pri sporáku. Niekedy je to užitočné pravidlo, hlavne v dnešnej modernej žensky-emancipovanej spoločnosti. Ale ako máme my Muži rozoznať, ktorá žena je výnimočná,múdrá, spravodlivá, milujúca, verná, pracovitá? Keby takáto kráľovná ako zo Sáby, existovala aj na Slovensku, a vedel by som o nej, určite jej dám hlas vo voľbách!

      Vymazat
  8. Více informací o šestiúhelníkovém úkazu na Saturnu jsem načerpala zde ve videích David Icke Lev již nedřímá asi ve 2.díle. Tam je to spojováno se satanismen.....Nevím, co si myslet, kde je pravda. Třeba to tu někdo objasní. Děkuji za tvůj web, je to skutečný zdroj informací! S pozdravem Helena

    OdpovědětVymazat
  9. Ano. Děkuji Satorovi.
    Něco takového jsem měl také na mysli a proto jsem to z Wiki sem dal a čekal, co se bude dít... :-)
    Vysvětlení ohledně Icka je jednoduché. Prostě mu nevěřím!
    Vzhledem k tomu, že vše je energie, to vypadá, že nám oblačnost COSI, nějakou novou strukturu, která tu předtím nebyla, jaksi kopíruje... :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Nuž každý chce vidieť len tú svoju pravdu... MS.

    OdpovědětVymazat
  11. Velký dík Orgonetovi - tohle totiž vypadá jako velmi důležitá „věc“, možná opravdu jedna z nejhlavnějších. Nevím, jak přesně o tom hovoří Icke, ale Saturn, Slunce, Měsíc a Země jsou hlavní planety ve vývoji člověka i Země. Když ještě neexistoval hmotný stav, tak právě tyto planety byly po určitou dlouhou dobu jedno těleso a prošli vzájemnou inkarnací. Jinak je Saturn spojen s Bohem Otcem, a Slunce se Synem (Kristus nejvyšší sluneční duch). Jestliže se na Saturnu i Zemi toto ukazuje jako znamení, může to i znamenat určité ještě silnější propojení. Číslo 6 je mimo jiné velkým symbolem harmonie a lásky. Ovšem v opačném významu, tam kde harmonie a láska nejsou, to může být naopak destrukce. Bez určité znalosti minulosti i současnosti nelze pochopit dnešní souvislosti, natož další vývoj. Nejde hned poznat „opravdové zasvěcení“ to je na dlouhé studium... Alespoň malý zlomek informací s dnešními souvislostmi lze přečíst v odkazech níže.

    Nevím kolik lidí toto zde v komentářích najde, na každý pád mnoho štěstí všem hledajícím, Vratislav


    Aktuální sdělení a souvislosti s 2012 - http://www.energytalisman.eu/cz/mayove-21.12.2012-tma-svetlo-transformace-promena-sdeleni.html

    Vývoj člověka a Země - http://www.energytalisman.eu/cz/anthroposofie-rudolfsteiner-rosenkruciani.html

    Jak působí Andělé - http://www.energytalisman.eu/cz/andele-leceni-s-andely.html

    OdpovědětVymazat
  12. Orgonete, jak to vypadá teď s šestiúhelníkem, počasím? Proč nám tyto dny nepřinášíš další skvělé zprávy, jestliže se konečně něco děje. A neměli bysme teď o to víc octovat?

    OdpovědětVymazat
  13. Kdopak z vás si všiml, že v tom šestiúhelníku po jeho vnitřních okrajích rotuje věněc jakýchsi vortexů, které tvoří cípy onoho šestiúhelníku ? Navíc je ten jev níže než okolní oblačnost ! Tzn.že ty vortexy doslova odhodily oblačnost stranou, a udržují nad sebou prázdnou zónu ! Co se chystá ? Že by nějaká aktivita Dannanů z dutozemě na severním pólu ?

    OdpovědětVymazat
  14. neni to nějak methan metal?

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.