28. února 2013

Láskyplné přijímání nebo duchovní schíza?

Díky čtenářce za upozornění na pěkný článek, přesně o tom, co právě řeším i já ...
(Co člověk potřebuje, to mu přijde ...)

Převzato: http://zivotni-energie.cz/laskyplne-prijimani-nebo-duchovni-schiza.html

Láskyplné přijímání nebo duchovní schíza?

Magda Křepelková, 12. 6. 2012


O přijetí

Mnoho lidí na sobě dnes duchovně pracuje. Což je skvělé. Stále slyší slova: Je potřeba vše přijmout, je třeba vše rozpustit, být v lásce. Přes přijetí je cesta. Ano, já s tím souhlasím. Tak proč tedy tady píšu? Protože jsem včera měla možnost zažít, jak se můžou lidičky dostat do situací, kde je tato informace může zavést jinam.


Přijmout momentální situaci, ve které se nacházím, není totéž jako přijímat vše!

Praktický příklad

Před několika lety se na jednom meditačním programu při katarzní technice objevila situace, že jeden „velký“ muž tam dost drsně zacházel se ženou. Přesněji mlátil s ní o zem. Vidělo to několik lidí, kteří měli potřebu zasáhnout. Nikdo z nich nechápal, že ona žena - jediná – byla naprosto v klidu. Ona muže přijala s otevřeným srdcem, cítila k němu velkou lásku, objala svým širokým srdcem jeho zranění. Včera jsem jí potkala a upřímně, nepřekvapilo mě, když mi vyprávěla, co si poslední roky odžila. Vztah s mužem, který ji postupně ovládl, ponižoval, zbavil sebeúcty a nakonec došlo až k fyzickému násilí. Dokud jí nedošlo, že vše láskyplně rozpouštět je blbost, že musí v sobě objevit svoji sílu, vymezit si svůj bezpečný prostor. Tato žena dostala neskutečnou lekci, kdy musela téměř vše ztratit, aby mohla najít sebe.

Jistě, tento příklad je hodně výjimečný (kéž by)…ale jako potvrzení mého vjemu jsem včera mluvila i s jinou mladou holčinou. Byl z ní cítit chaos, naprostá nevyrovnanost. Její slova: „Musím to rozpustit, musím to přijmout, musím se zbavit strachu, měla bych mu poslat svoje světlo, měla bych pomáhat lidem.“ Ovlivněná informacemi duchovních terapeutů. Tolikrát použila slovo musím, že to bilo do očí. Zažila si zprostředkovaně velkou neúctu k sobě, ke svému mateřství, což ještě nezpracovala. Teď na sebe naložila nálož s živením velkého prostoru. Říkám si, co ještě bude muset zažít, než pochopí, že hlavní je být skutečně se sebou, že nejdřív je třeba pomoct sobě. V určité fázi života a řekla bych, že nejen pro ženy, je informace – přijímej a vše rozpouštěj v lásce totálně zavádějící. Pro člověka nevyrovnaného i ohrožující. (samozřejmě, každý potřebujeme svoje zkušenosti, možná to potřebujem zažít, abychom to skutečně pochopili).

Sama si pamatuji moment, kdy jsem potkala svoji rostoucí sebeúctu. Žila jsem v manželství přes dvacet let a stále jsem rozpouštěla, stále jsem věřila, že skrze sebe, se náš vztah aspoň přiblíží tomu, co jsem cítila, že je možné zažívat. Žila jsem v neustálé, nenápadné manipulaci. Pořád jsem věděla, že s tím mužem mám prostě být, i když se mi dost lidí divilo. Ale jak jsem na sobě pracovala, v jednu chvíli přišel moment, bylo to při čtení nějakého článku o sebeúctě, kdy jsem pochopila, že už se mám natolik ráda, že tuto zkušenost už nepotřebuju. Byla to velká úleva. Aniž bych to plánovala, tak mi brzy do života přišel jiný muž, za kterým jsem z manželství odešla.

Přijměte i svoje NE

Cítím, že je důležité, aby si toto uvědomili i terapeuti, průvodci, léčitelé. Všichni lidé nejsou ve stejném stádiu vývoje, a nyní se budí rychle. Mají tendenci srdíčkově ulítávat. Připomínejme jim, že základ je naučit se vnímat sebe, svůj vnitřní prostor, být v kontaktu se svoji silou a sebeúctou. Žít na zemi. Pak totiž zjistí, že nemusí vše přijímat, že určitý druh zkušenosti mohou v klidném a hlubokém porozumění se sebou prostě odmítnout. Že umí říkat svoje ne, kdy toho je na ně moc. Že umí říkat svoje ne tomu, co není jejich. Že si důvěřují natolik, že si vyberou ze slov mých i jiných duchovních průvodců jen to, co je pro ně. Nezapomínejme, že všichni duchovní učitelé jsou také jenom lidi. Že i oni si žijí své příběhy. A že vše co říkají, nemusí být v tuto chvíli pro vás. Naučte se to rozpoznávat a hlavně poslouchejte sebe, vnímejte svoje pocity, jak se kdy cítíte, když vám někdo radí. Vy sami znáte odpovědi na všechny vaše otázky. Dovolte si cítit vše. Nemusíte být pořád za každou cenu láskyplní, dovolte si svobodně projevit svoje emoce, nepotlačujte nic v sobě. Vnímejte s porozuměním, co se uvnitř vás děje a dovolte si cítit vše bez hodnocení a souzení. Najděte nejdřív klid a lásku v sobě, teprve pak se věnujte ostatním. A uvědomte si, že NEMUSÍTE dělat nic, co ve skutečnosti vy nechcete. Nemusíte přijímat vše. Raději nejdříve přijměte sebe.


Magda Křepelková
web: www.pribeh-zeny.cz

26 komentářů:

  1. Dobré zjištění. Já bych řekl že hodně lidí ulítává někam pryč do duchovních rovin a zapomíná žít ve hmotě. Je podle mě velký rozdíl mezi vnitřním přijetím a vnějším projevem. V případech, kdy jde už o zdraví, ztrátu důstojnosti a podobně, je třeba sáhnout k fyzické obraně a vymezit si svůj prostor.Tou fyzickou obranou může být klidně i trestní oznámení, odchod od agresora a podobně. To přijetí, musí proběhnout uvnitř. Tedy neodsuzovat toho dotyčného, přestat jej nenávidět, nechovat žádnou negativní emoci k němu. Přijmout jej takového, jaký je.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Například Abrahama se ptali. Co dělat když někdo ubližuje fyzicky slabšímu.Abraham odpověděl,že je dobré situaci vyhodnotit.Samozřejmě zakročit. Ale v ramci takové meze,aby nebylo nikomu vážně ublíženo. Např: Tomu Agresorovi. A ta situace byla ukončena.
      Myslím si,že přijmout situaci nebo člověka takový jaký je. Neznamená setrvávat v tom. Pokud se člověk,takhle chová k partnerovi,tak by měl ten dotyčný od něho odejít a mělo by mu pomoci i okolí. Není nic horšího když někdo někomu ubližuje a ostatní přihlíží. Ale teď už se dostáváme k fázím většiny dnešních vztahů kdy vztahy jsou založeny na závislosti a né na lásce a svobodě. Společná hypotéka,bydlení,auto,společný účet. Lidé tak vědomě vytvoří vztah založen na závislosti a pak když jeden z manželů se chová tak jak je výše uvedeno. Ten druhý má pramálo síly ten vztah ukončit. A "toleruje to".
      No a tak vypadá většina vztahů ten podvádí ju ta zase jeho. Oba dva trpí. Ale jsou spolu pač "musí" skrz hromadu papírů,závazků a dalších zbytečných pout.
      Tudíž přijímat nějakou situaci neznamená setrvávat v ní.
      To je vlastní mučení. A to je špatně.
      Vztah má být o radosti,svobodě a růstu né o mantinelech. Pokud to tak není. Člověk musí jít dál a přitáhnout si partnera kde to tak bude.

      Vymazat
  2. Toto přesně vystihuje moudrý citát: "Bože, dej mi sílu změnit věci, které změnit mohu. Odvahu přijmout věci, které změnit nemohu a moudrost, abych je od sebe rozpoznal." JaJi

    OdpovědětVymazat
  3. Toto by bola tema na dlhu diskusiu. Paci sa mi aj myslienka typu ze my ludia si neuvedomujeme na aku uzastnu skolu zivota sme sa dostali a keby sme tie facky nedostavali nemohli by sme sa vyvijat. A predsa tuzime aby sme ich nedostavali? Samozrejme ked urcity postoj nevieme zvladat a vysava z nas energiu treba hladat riesenie. Vybudovat si nadhlad a komunikovat so svojim podvedomim a hladat tu pricinu. A to najlepsie riesenie vzdy za nejaku dobu nacvakne. Zakladom je najst v sebe to bozske vnutorne vedenie a potom sa stava nepodstatne hovorit niekomu ako ma zit.

    OdpovědětVymazat
  4. Dokonce je potřeba, aby se každý naučil říkat ne, jinak se stává obětí... Nevím co se děje, ale poslední dobou se tady na Orgo děje v diskuzích to,že ulítává většina. Ale ne k přijetí reality, ale blíže k léčení.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale nepovídejte ?! Přeci víme, že strach má velké oči,a to je i váš případ !

      Vymazat
  5. Citát"Bůh stvořil lidi slabé a silné.Teprve Samuel Colt je učinil rovnými".Jenže,dnes nějaký lidský zmetek se samopalem vyvraždí desítky nevinných.Tak si to Orgonete přeber.

    OdpovědětVymazat
  6. Trochu smutné čtení. Kolik lidí dnes kvůli své důvěřivosti a nekvalifikovanosti tzv. "duchovních učitelů" prochází podobnými zkušenostmi. Přijímat druhé neznamená nechat si ubližovat. Rozpouštět neznamená nerozlišovat, nedívat se, nevidět, nejednat. Opravdová láska není přetékání citem a dobrotou, může se projevovat podle situace i naprosto protichůdnými způsoby. Andělé nás přijímají a milují, a přesto nás někdy nechají projít těžkými a bolestnými lekcemi, abychom pochopili, vyrostli, naučili se to či ono.
    Jednat s druhými o stupeň líp než zasluhují, napsal kdosi. Ale právě jen o ten jeden stupeň, ne o víc, to už je pošetilost.

    OdpovědětVymazat
  7. A zase Zeland :-),i on tvrdi,ze je treba se naucit co rika "duse"(intuice) jeste driv,nez se ozve rozum.Rozum kalkuluje,hodnoti,vyvozuje dusledky,ale duse vi.Rozum je bezva vec a vsichni bysme meli umet ho samostatne pouzivat a taky to delat,ale je treba na dusi a jeji prvni reakce rozhodne nezapominat,az pak je zpracovat pomoci rozumu.......proud

    OdpovědětVymazat
  8. Vsechny prijimam takovy jaky jsou:-).presne podle myho kreda: Dobru dobro,ale zlu zlo! Ne nadarmo se rika,ze s cim zachazis,tim schazis a treba jak se do lesa vola,tak se z nej ozyva.To nejsou jen nejaky plky,ale staletima overovany moudra zrozeny z praxe.Jen je treba dbat na to,ze kdyz zlo trestam zlem,nenesu ho v sobe a pouziju ho jen pro tu nutnou chvili,nesirim ho dal.Ale nebranit zlu a netrestat ho,nenicit,je podle me stejny,jako mu slouzit,jasna spoluvina! Je potreba umet s vecma zachazet a ujasnit si pouziti,jinak budou dobraci nejen za blbce,ale i zniceny,to nikdo nechceme.....proud

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. První, co musí člověk udělat je, že různé jevy, události a věci kolem sebe správně pojmenovat, definovat, analyzovat a zařadit ! Pak může teprve mít nějaký smysluplný postoj ! Jenže mnoho lidí toto nedělá, a reaguje místo toho často jako opice jen na vnější přízemní hrubohmotné podněty ! Proto to mezi lidmi tak špatně vypadá !

      Vymazat
  9. Naprosto souhlasím. Velice poučný a důležitý článek, tohle je přesně to, co mnohým učitelům a duchovním lidem chybí. Jeden z nejpoučnějších článků na orgonetu...

    OdpovědětVymazat
  10. Někdy je na škodu znát autora článku osobně :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Copak jste jako neúnavný slídil zajímavého pro nás zjistil ?!

      Vymazat
    2. Já znám paní Křepelkovou taky osobně. A taky jsem nejdříve měla :-( ale zase uznejte, že každý kdo učí druhé, učí je hlavně proto, aby se sám naučil a pak můžete být :-) a nebo i :-D
      Marie

      Vymazat
    3. Říká se, že učitelem se stává obvykle ten, kdo nic v životě jiného než mentorovat neumí

      Vymazat
  11. Například pan Bohdan Melko alias Raghudas je manipulátor první třídy. Podobně jako jeho guru zrůdička s nick name Svámí Višvánanada. Mohli bychom založit seznam lhářů a patologických duchovních jedinců.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to lechce rozpoznatelný. Jak se někdo podepisuje a sám sebe tituluje. Jako jasnovidec,čaroděj,mág,velekněz atd atd. No tak tam něco nehraje:)A takových je:)Takový ty ezo tv. Jak tam před kamerou lítaj s kartama,koulema atak. To je jedna velká komedie:) prostě vydělávají :)A proč nemám rád kartářky a podobný šarlatány. Pač už mnoha lidem zničili život. Tim,že si nechali "vyložit" budoucnost a dozvěděli se takový strašný info. Že na to po odchodu tak mysleli, soustavičně vkládaly emoce a hádejte, samozřejmě si to pak všechno přitáhli. Na tom stavijou kartářky na zákonu přitažlivosti.
      Od mého kamaráda bývalá manželka šla ke "kartářce" šťastná,vyrovnaná jen ze zvědavosti. Ta jí nabulíkovala takový info.Že do půl roka rozpad manželství, deprese,schizy, málem skončila na psychině.Díky bohu se z toho dostala,takže pozor na to

      Vymazat
    2. Tak začněte, blacklisty jsou nyní v módě !

      Vymazat
    3. Milí anonymové, o těchto bytostech jako je Raghudas nebo Swami Viswananda, nic nevíte. Hovoří z vás zajeté vzorce, snad i nevyhnutelné zkušenosti, kdy házíte vysoké duchovní Mistry do pytle s kartářkami či mágy. Pak i ta temná stránka, ego. Buďte v lásce se vším a všemi i s tím vlastním egem :-) Pomůžete tím hlavně sami sobě...tím přispějete k pozdvihnutí celku.

      Vymazat
    4. Milí anonymové, O Raghudasovi a Swámim Viswanandovi předpokládám nemáte příliš informací. Házet tyto láskyplné, vysoké duchovní bytosti do jednoho pytle s kartářkami či mágy, je známka zajetých vzorců, nejspíš nevyhnutelných prožitých zkušeností a možná nechuť zkusit dohlédnout dál, než ego dovolí. Překročte louže, které vás schválně brzdí a berte s Láskou všechno a všechny...i ty louže :-) Pomůžete sami sobě a pak pozdvihnete nás všechny, jako celek.

      Vymazat
    5. Já vůbec nechápu, jak někdo může nazvat Svámího Vishwanandu zrůdičkou a Raghudase manipulátora první třídy. Jsou to vysoké duchovní bytosti, kteří přišli pomáhat lidem, lidstvu i celé planetě v procestu transformace, duchovního pozvednutí a očištění. Sám mám osobní zkušenosti s oběma, jak se Svámím Vishwanandou, tak i s Raghudasem a musím říct, že to opravdu tady v této "úrovni zla" nemají jednoduché. Vždy když přijde někdo seshora, aby pomáhal lidem k dobru, lásce a míru, tak zlo vytasí svojí sílu k protiútoku. Je to odvěký boj dobra a zla. Jen mě stále udivuje kolik je mezi námi zaslepených až hloupých lidí, kteří nedokázají tuto skutečnost rozpoznat nebo pak už jen zbývá to, že oni sami patří k té temné stránce existence, bohužel...
      Ze srdce vám všem přeji oteřené oči, srdce i mysl, abyste dokázali rozpoznat pravdou podstatu věci...

      Vymazat
  12. a nyní něco praktického ze života: v manželství máme patriarchát a já,žena, jsem dominantní. Takže se to někdy hrotí. Když už víckrát řekl, že"by mi nejradši jednu vrazil" , tak jesm to začala brát vážně, jako něco, co se klidně může stát. Tak jsem mu při jedné takové příležitosti opáčila, že když to udělá, tak ho klidně zabiju. Ale kudličkou do něj píchat nebudu.Jedem na krysy,jako Maryša Vávru. Párkrát jsem to musela opakovat, aby to vzal vážně. Tím skončil fyzický nátlak a začal psychický teror. Neustálé nadávání, jak jsem špatná atd. Zachránil mě budhistický přístup: nemyšlení, necítění,neposuzování, nereagování.... nádávejte skále, to nejde. Postupně zkracoval časy z původních 2 hod až na 5 min., i frekvenci. Já jsem po 8 týdnech této praxe zjistila, že jsem realizovala živel země a postupně se mi začaly otvírat čakry a zbavila jsem se depresí. To vše velmi zkráceně za uplynulých 15 let. V současnosti, když má potřebu mi ukázet " kdo je tady pánem" , tak mám co dělat , abych se nesmála, a dokud nezačnu bulet,tak není spokojen. Rozumím mu, jak je těžké být nevědomý a žít pudově. Manželství je jinak dobré. Svaly můžete porazit jedině hlavou, mozkové závity se musí točit. Soucit,lásku a svobodu všem. Jitka

    OdpovědětVymazat
  13. Nevím kde se to vemě bere ale údajným koncem světa aspoň v mém případě jsem doté doby válčil sám se sebou, uvědomil jsem si asi všechno, a od té doby vidím to co jsem neviděl, vnímám mnohem intenzivněji veškeré informace co se ke mě dostanou. Uvědomil jsem si něco co mi dalo konečně životní směr. Ač se to zdá divné už teď to opravdu zajímavé je to že jsem měl obavu z mé budoucnosti spolu s tím co jsem si uvědomil a pochopil... Ono jedna z věcí byla ta že peníze jsou nástrojem a že jich štítím... jenomže je mě 23 a bydlím boužel(bohudík?) u rodičů, jelikož otec byl dělník, matka montážní dělnice, zkrátka lidé žijící skromě v takovém přijatelné důstojné úrovni. Ale bez milionů, bez známostí, bez zajištění dobré pracovní pozice, bez jakýchkoli výhod. Být trošku slabší osobnost nebo citlivější už bych nežil.. Ono kdo si myslí jak si zbytečně nestěžujem, že neni práce, že zato může stát tak je to sebestředný sobec ! Protože když si to spočítáte tak nato abych zaplatil pronájem, výdaje atd mi opravdu 50/h hrubého nestačí a pokud by stačit mělo tak stejně kde seženu na kauci, kde seženu nájmy dopředu... a to nedejbože že by se něco stalo a onemocněl bych nebo by odešla lednička.. tak peníze prostě na to nemám, a jsem v pr*eli. Ono dobře to by ještě nebyl takový problém, de o ten zásadní a tím je MOTIVACE ! PROČ MÁM VŮBEC CHTÍT PRACOVAT ? CO MĚ KTOMU TÁHNE ?? TO ŽE BUDU MÍT TAK TAK NAJÍDLO A OBLEČENY BUDU CHODIT JAKO VANDRÁK ? TO ŽE NEMŮŽU MÍT RODINU TO ŽE NA ZÁBAVU NEMÁM ČAS ANI PENÍZE ?? JEŠTĚ KTOMU V NEUSTÁLEM STRACHU KDY SE NĚCO STANE A JÁ SKONČÍM NA ULICI ?? TOTO ?? OPRAVDU ?? TOTO MĚ MÁ MOTIVOVAT KTOMU OBĚTOVAT SVŮJ ŽIVOT ?? HA HA HA .... NECHÁPU JAK PŘIMĚLI VĚTŠINU OVCÍ K TAKOVÉMU ŽIVOTU ALE JÁ ODMÍTAM SPOLUPRACOVAT S JAKÝMKOLI SYSTÉMEM KTERÝ MI NEUMOŽNÍ PLNOHODNOTNÝ ŽIVOT.. A NEJEN TO VÍM KDE JE CHYBA VIDÍM JI A VÍM ŽE MOU PRACÍ BYCH TU CHYBU PODPOROVAL A PODÍLEL SE NA CELOSVĚTOVÉM ZLOČINU ! KAŽDOPÁDNĚ ALE DĚJE SE NĚCO DIVNÉHO... ZAČALO TO PRVNÍM PŘÍJMEM KTERÝ JSEM REALIZOVAL TAK ŽE JSEM NASTOUPIL DO PRÁCE... JEDEN DEN JSEM NASTOUPIL NA SMĚNU (JEN TAK PRO ZAJÍMAVOST A ZKUŠENOST) A BYL JSEM DOSLOVA ZDĚŠEN CO LIDÉ JSOU SCHOPNI ZA 50/H DĚLAT !! OPRAVDU JE TO DĚSIVÉ ALE VYPADÁ TO JAKOBY UŽ TAKOVÍ LIDÉ NEMĚLI ABSOLUTNĚ ŽÁDNOU SVOBODNOU VOLBU...

    OdpovědětVymazat
  14. KAŽDOPÁDNĚ DALŠÍ DEN JSEM ŠEL NA NEMOCENSKOU NA KTERÉ JSEM BYL PŮLROKU.. PŘIČEMŽ BĚHEM TÉ DOBY SE MI MOŽNOSTI VÝDĚLKU SYPALY ZE VŠECH STRAN.. .ČÍM VÍCE TY PENÍZE NECHCI TÍM VÍCE SE JICH KEMĚ DOSTANE... DOKONCE JSEM ZAČAL VYDĚLÁVAT INTERNETEM TO OČEM SE V MÉM OKOLÍ NESNÍ ANI KVALIFIKOVANÝM DĚLNÍKŮM.. A CO ŽE JSEM PROTO UDĚLAL ? ? NIC... PROSTĚ SEM KTOMU PŘIŠEL JAK SLEPÝ K HOUSLÍM.. JSEM PŘESVĚDČEN ŽE TO NENÍ MNOU ŽE TO JE ZCELA JASNÝ ZÁSAH Z VENČÍ A JIŽ NĚJAKOU DOBU SI VŠÍMÁM TOHO ŽE OSUD MĚ VEDE SVOU CESTOU, A NECHÁVÁM SE VÉZT PROTOŽE COKOLI DĚLÁM JINAK NEŽ BYCH MĚL TAK RYCHLE NA TO DOPLÁCÍM, JE TO VELICE ZVLÁŠTNÍ, PROTOŽE JIŽ DOVEDU ODHADNOUT KDY A JAK SE ROZHODNOUT, ROZHODUJI SE UŽ JEN TÍM CO MI SDĚLÍ OSUD. On totiž mi ukáže vždy tu nejlepší, nejmoudřejší a nejpoučnější cestu zkrátku tu zaručeně pravou.. Má otázka zní, mohu se na tento vnitřní ale zcela jasný pocit spolehnout ??? ono mě to teĎ tlačí do něčeho co mi může změnit život jak k Lepšímu Tak mi ho to může zničit a to doslova nevratně. A ono už se chystám že poslechnu to co je označeno za vhodné.. ale nemáte někdo už zkušenost kdyby vás dovedl hlásek osudu ke zkáze ? ? Nerad bych z tohodle stavu v mylných paranoidních představách se nějak poškodil.. Ono. Bylo by to fakt nefér protože ať se mi daří jak chce už mě nezajímají peníze kvůli tomu co zaně můžu mít, už mě nezajímají hromady zbytečného zboží a mým cílem je získat takové množství peněz aby mi to stačilo ktomu je samy sebou zničit mám ten cíl že chcu s pomocí peněz peníze zničit :) mezitím pomáhám lidem všem co potřebují a vím o nich.. vím že nikomu mé jednání nemůže ublížit leda zlu, nekalým myšlenkám, atd, a ani těm to neublíží fyzicky, jen je to bude štvát, mám jednoduchý názor na svět a vím že toto co mám v mysli je to pravé a změnil jsem díky tomu názor, úhel pohledu je blbost ! JAk někdo říká pravda záleží na uhlu pohledu... toje blbost, pravda je jen jedna !! Uhel pohledu naní může být jaký chce ale pořád bude stejná, může být jinak pojata ale v zásadě ji musí všichni chápat stejně tak jak je. Prozatím jsem nenašel nikoho kdo by mě přesvědčil že to pravda není... A stále mi ta pravda potvrzuje že se nemýlím tím že každá situace do ní zapadá, každý problém se díky ní vysvětluje a celá dokonale sedí se vším okolo jsem přesvědčen že to je ta nejčistší pravda, a dokonce když o smyslu života filozofují staří moudří a zkušení filofové, jasně vidím že jim třeba chybí kousek, ale že zkrátka vím více než bych na svůj věk měl... Víte od té doby si připadám jak osvícený, na každou otázku odpovím, každy problém vyřeším, vidím to co jiní ne, dále což je až děsivé je to že předem vím co mi chce člověk říct, okamžitě zjistím co je člověk zač jesi dobry nebo špatný, a sčím souhlasí je málokdo ale nikdo, ať se to zdá jak chce divné tak nikdo nemá právo rozhodovat o vašem životě, žádný zločinec nemůže zato že je zlý... Ono toto je základ zde je chyba v samých základech společnosti. Jak můžeme soudit sebehoršího vraha, psychopata nebo další "zrůdu" když za to můžeme více my než on ! Jak můžeme chtít přirozené chování v nepřirozených podmínkách. Je to demence chtít po někom poslušnost když poslušnosti mu nebylo naučeno.. De oto že každy psychopat seriovy vrah atd... byli v dětsví sexualně zneužíváni tak že si to nikdo znás neumí představit.. často po dlouhe roky... JAK SE MŮŽETE DIVIT JAKÉMUKOLI ČINU OSOBY S TAKOVÝM ZÁŽITKEM ?? A JAKTOŽE JSTE VŠICHNI TOU SLOŽITOSTÍ ZAPOMĚLI NA ŽIVOT ? JAKTOŽE SE SEBOU A SVOU BUDOUCNOSTÍ NECHÁVÁTE DĚLAT TO CO SE DĚJE... KAŽDOPÁDNĚ MĚJTE SE MYSLETE, ZBAVTE SE STRACHU, POCHOPTE SE A NEJDĚTE SE ! Jen tak ožijete... doposud jste stále mrtví, jen fyzicky aktivní :)

    OdpovědětVymazat
  15. děkuji za tvá slova
    Všichni lidé nejsou ve stejném stádiu vývoje, a nyní se budí rychle. Mají tendenci srdíčkově ulítávat. Připomínejme jim, že základ je naučit se vnímat sebe, svůj vnitřní prostor, být v kontaktu se svoji silou a sebeúctou. Žít na zemi. Pak totiž zjistí, že nemusí vše přijímat, že určitý druh zkušenosti mohou v klidném a hlubokém porozumění se sebou prostě odmítnout. Že umí říkat svoje ne, kdy toho je na ně moc. Že umí říkat svoje ne tomu, co není jejich. Že si důvěřují natolik, že si vyberou ze slov mých i jiných duchovních průvodců jen to, co je pro ně.
    Nezapomínejme, že všichni duchovní učitelé jsou také jenom lidi. Že i oni si žijí své příběhy. A že vše co říkají, nemusí být v tuto chvíli pro vás. Naučte se to rozpoznávat a hlavně poslouchejte sebe, vnímejte svoje pocity, jak se kdy cítíte, když vám někdo radí. Vy sami znáte odpovědi na všechny vaše otázky. Dovolte si cítit vše. Nemusíte být pořád za každou cenu láskyplní, dovolte si svobodně projevit svoje emoce, nepotlačujte nic v sobě. Vnímejte s porozuměním, co se uvnitř vás děje a dovolte si cítit vše bez hodnocení a souzení. Najděte nejdřív klid a lásku v sobě, teprve pak se věnujte ostatním. A uvědomte si, že NEMUSÍTE dělat nic, co ve skutečnosti vy nechcete. Nemusíte přijímat vše. Raději nejdříve přijměte sebe.

    Magda Křepelková

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.