13. února 2013

Teal Scott: Rodičovství

A ještě z kanálu jakorybicka tři videa o rodičovství.

http://youtu.be/vj-rgaidXg4




Zveřejněno 11. 02. 2013
Druhá část videa: http://youtu.be/B7SwVoIKxME
Třetí část videa: http://youtu.be/g75O3EgXpLI

Tato episoda „Zeptejte se Teal" se zabývá tématem: Rodičovství


V této epizodě Teal vysvětluje, jak vychovávat děti v souladu s tím, jací bychom sami chtěli být rodiči a v souladu s perspektivou Zdroje. Zabývá se tím, co v rodičovství Dělat a co Nedělat a vysvětluje, že to nejlepší, co můžeme svým dětem dát, je podporovat jejich nezávislost už od raného věku, být jim názorným příkladem toho, jak žít ve shodě se svým vyšším já a důvěřovat v to, že je jejich vlastní vnitřní vedení povede k tomu, co je pro ně dobré. Teal doporučuje rodičům, aby v životě svých dětí přestali hrát roli „Boha" (ať už z pozice diktátora či zachránce) a namísto toho se jim stali milujícími průvodci.

Teal's Website - http://www.thespiritualcatalyst.com

Audio of Ask Teal also available on itunes
https://itunes.apple.com/us/album/liv......



6 komentářů:

  1. Má už vůbec vlastní děti?

    OdpovědětVymazat
  2. Áno, má. Spomína to v niektorom z predchádzajúcich videí.

    OdpovědětVymazat
  3. Velmi podobne pristupuje k výchove Naomi Aldort
    http://www.databazeknih.cz/knihy/vychovavame-deti-a-rosteme-s-nimi-93591

    OdpovědětVymazat
  4. To je přesně ono ........ a rosteme s nimi. Video i zmíněná kniha super. Moje osobní praxe pokulhává :-) a klidně si to přiznám. Občas nevyrostle ječím a občas nastoluji (naprosto bez výsledku) domácí nwo :-D Večer pak sedím u jejich spících tělíček a ptám se jich, co jsou to za blázny a kaskadéry duše, že to riskly se mnou jako s matkou :-D Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že je dobré dětem říct - co nám vadí, co v součtu událostí s více dětmi je už problém... Můžete zlobit, ale bude to pro vás mít důsledky - nebudu mít dost sil na to a na to... žádný prospěch ze zlobení nemáte... ale mohly by jste mít...

      Pořád se budou snažit vymezovat, to je jasné - je to úžasný trénink jejich vlastních sil a učení se samostatnosti... tak to jako rodičové neberme osobně... Postupně se dá naučit, že když nás začnou vytáčet - v klidu jim řekneme, že pokud budou pokračovat, později, až si to rozmyslíme, se dozví, co je čeká jako důsledek... u starších dětí to velice dobře funguje - vystoupíte z kruhu - vytáčení/vztek. A děti to pak přestane bavit. Dopředu si stanovit, jak se budu chovat příště, až dojde na stejnou situaci - důsledky musí být z naší strany dodržitelné a pamatovatelné...Jinak jsou pro kočku.

      př.: Zlobíte, fajn, musím na vás dohlížet, tak nemám čas na to, udělat vám svačinu... asi to bude na vás... a nebo hlad?

      Vymazat
  5. Milá Jano, asi to zas tak veliký risk pro ně nebyl, když tu jsou s vámi, ty vaše děti. Věděly, do čeho jdou a přesně si všechno naplánovaly, jakož i vy. Nebojte, bude líp. Taky jsem nepochopitelně a často ječela po svých dětech a pak každou noc brečela a vyčítala si to. Ale když jsem si toužebně přála změnu, tak se to moje běsnění opravdu vytratilo a jsem nad věcí ( skoro vždy ). Tak věřte, že se to spraví. Také díky těmto a jiným přednáškám. :)) Jana č. 2 :)

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.