30. prosince 2012

Spirálovitý pohyb planet kolem Slunce

Díky čtenářce za odkaz!

L O  E … Lída 

http://vimeo.com/53909802



Země se neotáčí kolem slunce from NOVÉ BOHATSTVÍ on Vimeo.

Země se neotáčí kolem slunce

from NOVÉ BOHATSTVÍ PLUS 1 month ago

"Kdysi jsme, pod trestem upálení, museli věřit, že Země je plochá deska, nacházející se uprostřed vesmíru, kolem které se všechno točí. Dnes, pod trestem veřejného zesměšnění, musíme věřit, že středem naší galaxie je slunce, kolem kterého se pro změnu opět všechno neměnně točí a zbytek vesmíru tvoří 'temná', 'mrtvá' nebo 'prázdná' hmota. Jenže dnes stojíme na prahu nového prastarého poznání o tom, že Vesmír je hluboce tajemné, inteligentní, vnímající a putující bytí, jehož jsme nedílnou součástí. Toto poznání je otázkou našeho navýšeného vědomí. Nepřijde k nám přes naučené znalosti (cizí vědecký popis), ale jen a pouze přes vlastní hluboký univerzální (sou)cit všeho živého v celém Univerzu. Mám (po)cit, že toto nové prastaré poznání časem bezúsilně nahradí přesluhující náboženské, politické, národní a státní koncepty a přinese přístup k volné energii, celoplanetárnímu míru, všeobecné hojnosti a nové éře svobodného Člověka na Zemi. Ptáte-li se, kudy se k němu vydat, pak cesta vede výhradně středem našeho srdce."


Orgonet: Update 13.15: 

Omlouvám se, bylo to publikováno po poněkud povrchním přečtení ... 

Máte pravdu v komentářích: popis k tomuto videu uvádí, že jsme učeni, že Slunce je středem naší galaxie. Nic takového ani mě nikdo nikdy neučil. (Pisatel výše uvedeného popisu si možná plete galaxii a Sluneční soustavu.) 

Ale učili jsme se, že Země obíhá kolem Slunce v kruhu/elipse, a to je právě ta nepravda, protože ona obíhá v jakési spirále. Takže název by měl být upřesněn na "Země se neotáčí kolem Slunce v kruhu, nýbrž vykonává kolem něj spolu s ostatními planetami spirálovitý pohyb".

Toto stejné video zde bylo publikováno již 21. 4. 2012 http://orgo-net.blogspot.cz/2012/04/pravda-o-nasi-galaxii.html, ale bez zavádějícího popisu...

Nehledě na nepřesný popis si můžete povšimnout animace spirálovitých planetárních drah kolem Slunce, a to bude jistě pro mnohé novinka (pro mě v dubnu taky byla (:-)))




20 komentářů:

  1. Zajímavý námět, ale video mě nepřesvědčilo :)

    OdpovědětVymazat
  2. dobry den, Orgo, to uz jsme tady mely v prubehu roku...vsechny hvezdy a planety se pohybuji po CYKLICKEM ELIPSOIDU /mod drahy/ v galaxii Mlecne drahy a predpokladem je, ze i galaxie se pohybuje
    podobne v projevene casti Univerza. Ano,informace byla spojena s poznamkou jak se rozsiri nase vedomi a vnimani univerza...

    OdpovědětVymazat
  3. To přece není žádná novinka, že Slunce není středem Galaxie a že jednou zhruba za 200 miliónů let obletí střed galaxie... Už jen, že ve videu tohle popisují jako novinku to celé znevěrohodňuje... .... Mimoto! - Slunce se kolem středu Galaxie pohybuje vzhledem k planetám, které zas obíhají Slunce tak pomalu, že si myslím, že o nějaké spirále tady nemůže být moc řeč... Zkrátka si myslím, že celé tohle video a informace v něm nejsou moc na místě...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ono stačí si spočítat jak rychle se pohybuje bod na povrchu země, dále jakou rychlostí se pohybuje země kolem slunce,potom pokud bychom znali vzdálenost slunce od středu galaxie a znali dobu oběhu,byli bychom asi překvapeni jak velké by nakonec bylo stoupání oné spirály,zcela určitě větší než je demonstrováno v ukázce

      Vymazat
  4. Chápu o čem článek je, občas si vzpomenu i na větu " A přece se točí" i ve vědě bylo spousty omylů a dnes tomu může být taky tak. S jedním nesouhlasím, momentálně věda netvrdí, že Slunce je středem naší galaxie, prý jsme hodně daleko od středu.

    Lukáš

    OdpovědětVymazat
  5. Zem sa otáča okolo Slnka. No Slnko stredom galaxie nieje. Kúpte si ďalekohľad, zistíte to sama.

    OdpovědětVymazat
  6. Kdyby nefungoval heliocentrický systém ve sluneční soustavě, všechny výpočty astronomů by byly úplně zcestné, nedalo by se vypočítat ani to, kdy například dorazí nějaká nově nalezená kometa a kudy a v jaké vzdálenosti nás mine. Takže tvrzení, že Země se neotáčí koloem Slunce, je podle mého názoru naprostá blbost.

    OdpovědětVymazat
  7. Jak může někdo toto vytvořit?? Nebudu teď zjišťovat, jak obíhá Slunce kolem středu galaxie, ale jak může autor zobrazit, že je to čirou náhodou zrovna kolmo k oběžnicím planet Slunce a pak ještě říkat, že planety se neotáčejí kolem Slunce vlivem jeho přitažlivosti? Ať si odstraní Slunce a počká, jak se mu planety hezky rozletí. Každý by měl vědět, že každé těleso, ať je to Galaxie, Slunce, Země, člověk, elektron nebo jakákoliv jiná částečka, má svou přitažlivost a na základě toho, jak je silná, přitahuje ostatní tělesa k sobě a poté si hledá rovnovážný bod, ve kterém setrvává. Ať už pak obíhá Měsíc kolem Země a Země kolem Slunce a Slunce kolem galaxie a galaxie kolem Bůh ví čeho, to už je jen otázka jaký MY si zvolíme vztažný bod, od kterého chceme odvozovat ostatní pohyby.
    Větší blbost jsem opravdu neviděl... a tak vznikají konspirační teorie a další.
    Prosím, lidé, přemýšlejte, než něčemu začnete věřit.

    Tomáš

    OdpovědětVymazat
  8. Dobrý den,
    Už jsem se s tím bludem na internetu setkal vícekrát a můžu vám říci ,že mne nikdy nikdo neučil,že slunce je středem naši Galaxie,ale že je umístěno ve spirálním ramenu naši galaxie a to na jeho okraji...takže prosím pisatele,než něco začnou psát ať si to alespoň ověří a neztrapňují se.
    R M

    OdpovědětVymazat
  9. Hahahaha... Orgonet uznávám jako zdroj zajímavích informací ale poslední dobou se tu objevují trochu bludy, omlouvám se že jsem urazil vaše Ega.

    To že Slunce není středem galaxie se učí už na základní škole!!!! Uprostřed galaxie Mléčná dráha (a u spousty dalších galaxií) je černá díra o obrovské hmotnosti která má také velkou gravitační sílu.
    Pohyb po spirále je "nejsnadnější pohyb, proto když např.: se teplý vzduch v atmosféře snaží dostat rychle nahoru, točí se po spirále = vznikne tornádo / hurikán.

    Vesmír že je prázdný? Ano, to je lež a uslyšíte jí na základce. Na vejšce, někdy i na střední škole vám řeknou že se vesmír skládá cca z 4% hmoty kterou známe ("ohmatáme"), cca 25% skryté(temné) hmoty a cca 70% skryté(temné) enerie.

    Chcete-li vědět víc, doporučuji na youtube přednášky od českých fyziků (např.: Jiří Grygar,Petr Kulhánek,Leoš Ondra...).

    Zdraví Ondřej

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ondřeji, jakÝch = zajímavÝch - nikoli jacích = zajímavích. Achjo...

      Vymazat
  10. "Země se neotáčí kolem Slunce v kruhu, nýbrž vykonává kolem něj spolu s ostatními planetami spirálovitý pohyb". Blbost. Planety mozna vykonavaji spiralovity pohyb, ale nikoliv kolem slunce, nybrz kolem centra galaxie. Kolem slunce samozrejme obyhaji po elipsach.

    OdpovědětVymazat
  11. Každý pohyb (směr, rychlost) se běžně vztahuje ke zdroji gravitace (někdy také setrvačné síly) na pohybující se předmět nejvíce působící. Takže pohyb člověka se většinou vztahuje k zemi, pohyby zěmě se vztahují ke slunci a puhyby slunce se vztahují ke středu galaxie. Samozřejmě že pohyb vztažený k dejmetomu středu vesmíru bude vypadat chaoticky. Takže autoři videa objevili Ameriku a ještě kostrbatě. S.O.

    OdpovědětVymazat
  12. Nerozumím těmto postřehům. Planety se vůči Slunci pohybují samozřejmě po jakési elipse. Planety vůči jádru galaxie zase po elipsovité spirále. Planety vůči Andromedě mají zase jiný pohyb....atd.

    Jediné co snad je možná zajímavé je, že planety (a tedy i každý z vás) tímto pohybem otiskují svůj záznam do časoprostoru (pač nikdy nejsou na stejném místě).

    A Grygar není zrovna z těch co by byl přístupný novým informacím. Takovej zapšklej děda, co si to svoje bude mlít až do smrti. A navíc to ještě vnucuje ostatním.

    Ladislav

    OdpovědětVymazat
  13. Přání je otcem myšlenky - napadá mě u tohoto videa. Někdo si tak moc přeje důkaz, že všechno je jinak, až, bohužel, ztrácí soudnost. Nikdo nevíme, jaké různé energie ve Vesmíru fungují, ale ta gravitační je , dle mého, neoddiskutovatelná. Jak už někdo v reakci napsal: i já bych chtěla vidět planety naší soustavy bez Slunce! I kdybych uznala, že jen chybička se vloudila, když autor hovoří o Slunci jako centru Galaxie, vyvracení gravitační síly nemohu přijmout. Co bych zcela nezamítala, je zmiňovaný spirálovitý pohyb: napadá mě, kdyby Měsíc za sebou zanechával nějakou stopu (něco na způsob chemtrails), není vyloučeno, že by z toho rovněž byl nějaký tvar, možná zmiňovaná spirála - vždyť úplňkový Měsíc kromě zatmění zaujímá i různé jiné pozice a totéž lze vztáhnout i na planety... Ale není to důkaz, že jak Měsíc kolem Země, tak Země a další planety kolem Slunce,neobíhají vlivem gravitace, tudíž věta: Země neobíhá kolem Slunce a neobíhá vlivem gravitace, se mi jeví jako nesmyslná! Vytvářejí-li planety oběhem kolem Slunce pohyb spirálovitý, pak je to záležitost velmi dlouhodobá, neboť Slunce (i se svými planetami) se ekliptikou zvěrokruhu posouvá rychlostí 1 stupeň za 72 let! Ale s názorem, že Země se nepohybuje kolem Slunce a už vůbec že se nepohybuje vlivem gravitace naprosto nesouhlasím! Že gravitační síly fungují, je zřejmé např. z tohoto videa o letu sondy k Saturnu, bez kterých by sonda nedoletěla a kde je to animačně podáno v 13.-14.30 minutě zde: http://www.youtube.com/watch?v=kX2e462d-qw

    OdpovědětVymazat
  14. Jak jsem viděl ten spirálovitej pohyb tak mě hned napadla DNA šroubovnice ještě než ji ukázali na konci a nachvíli mě to rozplakalo (skutečně jsme vším) a hned mě taky k tomu trkly do hlavy kapky vody proč netečou po skle rovně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sklo je nerovné a niekedy aj špinavé :-))))))
      Ťažká kvapka potlačí ľahšiu, a stiahne ju do iného smeru, a už tu máme šikmú plochu, šikmú cestu - zrovna ako v živote, keď sa necháme vláčiť niečím iným ako svojim srdcom. BED

      Vymazat
  15. Ano,ten spirálovitý pohyb jsem již viděl,originál je v ruštině...ten tvat spirály je vlastně tvar DNA...takže život je spirála ...ne kruh...

    OdpovědětVymazat
  16. Pokud autor tohoto videa, se kterým si dal myslím docela práci, po nějakém čase od jeho zveřejnění nenapsal o svém díle něco v tom smyslu, že si jen dělal jen legraci (asi z blbců), měl by být vyšetřen nějakými odborníky a posléze nejspíše zavřen v léčebně pro duševně choré. Bohužel znám jednoho člověka kterému toto dílko připadá jako zveřejnění dlouho zatajované pravdy...

    Ano J Grygar a další to perfetktně osvětlí, mrkněte do archivu (překvapivě) TV Noe na Hlubinami vesmíru s...
    S pánbíčkářema nemám nic společného, ale tyhle pořady jsem zkouknul a kromě moderátora se mi hodně líbily.
    Poředy na NGC jsou také hodně dobré a pro lajka pěkně srozumitelné, mnoho se jich dá stáhnout např. z: ULOZto

    třeba

    http://www.uloz.to/browse?q=jak+funguje+vesmir

    -NTP-

    OdpovědětVymazat
  17. Pořád nechápu, proč někteří lidi chtějí někoho hned zavírat do blázince jenom proto, že má jiný názor. Na světě se děje tolik nepochopitelných věcí, které materialistická věda nemůže nikdy vysvětlit.

    martinb

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.