11. února 2013

Vadim Zeland: Transurfing - ovlivňování reality

Děkuji velice čtenářce za upozornění na autora, který, jak se zdá, je i pro mě "trefa do černého". Podobně jako Prentice Mulford, nebo Esther Hicks/Abraham - přesně tématika, která mě teď zajímá (:-)))



Milý orgonet,
chcela by som dať do pozornosti knihy Vadima Zelanda o transsurfingu. Mám preštudovaných všetkých deväť dielov a už nejaký ten rok sa nimi riadim. Je to niečo, čo potvrdzuje všetky náboženstvá, filozofie, všetky myšlienkové smery a techniky sebazdokonaľovania a poznania. Transurfing tvrdí veľmi zjednodušene povedané, že všetci majú pravdu, pretože naša realita je len holografickým obrazom našich myšlienok. Prešla som počas mojej duchovnej cesty všetkým možným, ale tento pán podľa mňa triafa do čierneho. U nás nie veľmi známy ale vo svete celkom ano. Posielam link na jeho knihy:



Ukázka z knihy Ovlivňování reality VIII., Úvod str. 11-13:


Kdysi v dávných časech byli všichni lidé tvůrci, protože věděli, že realita má dvě strany – fyzikou a metafyzickou. Tvůrci viděli a chápali podstatu zrcadlového světa. Uměli vytvářet svoji skutečnost silou myšlenky. Ale to netrvalo dlouho. Vnímání tvůrců časem definitivně uvázlo v materiální skutečnosti. Přestali vidět a ztratili sílu. Ale vědění nikam nezmizelo. Dorazilo do našich časů z hlubin tisíciletí.

Mágové starých časů, ovládající vědění, byli schopni silou myšlenky ovládat realitu, protože realita se formuje v prvé řadě jako odraz vědění v zrcadle světa. Obyčejným lidem, jejichž vědomí je sevřeno rámcem materiálního světového názoru, zbývá jen klanět se vymyšleným bohům a spoléhat na služby astrologů a věštců.

Jestliže se nechcete spokojit s náhražkou budoucnosti, do níž, podle ujišťování věštců, lze nahlédnout, a hodláte tvořit svůj osud svojí vůlí, dosáhnete všeho. Transurfing, pozůstalé vědění o tom, jak řídit skutečnost, vám pomůže.

Nebudou žádná kouzla. Magie jako takové neexistují. Je jen vědění – znalost principů zrcadlového světa. Toto vědění leží na povrchu. Je tak jednoduché a obyčejné, že podle všech kánonů nemůže být „kouzelné“. Ale přece i Aladinova lampa vypadala jako obyčejná stará plechovka a kalich Grálu nebyl zlatý. Všechno velké je nevýslovně prosté, nepotřebuje se přikrášlovat ani skrývat. Naproti tomu prázdné a neužitečné se vždy ukrývá pod závojem významnosti a tajemství.

Magie, zbavená pohádkových atributů a včleněná do denního života, se přestane vztahovat na oblast mystického a záhadného. Kouzelnictví ztrácí svou uzavřenou tajemnost, pokud najde místo zde, v každodennosti. Ale celý půvab této transformace spočívá v tom, že se v každodennosti přestává jevit jako obyčejná a mění se v neznámou skutečnost, kterou je možné řídit. A k tomu je třeba zachovávání určitých pravidel.

V této knize je podán soubor základních principů řízení skutečnosti. Principy transurfingu jsou založené na dvou základních kategoriích – myšlence a jednání. Tyto kategorie, které se odrážejí v duálním zrcadle naší doby, plodí své protiklady. Tak se na obou stranách duálního zrcadla objevují: rozum (logika) a duše (srdce), jednání (vnitřní záměr) a pasivita (vnější záměr).

Motivace, jednání a myšlení mága musí být v těchto čtyřech stranách vyvážené. Rozum a jednání se vztahují k fyzickému světu duše a pasivita k metafyzické skutečnosti, která je ale neméně objektivní. Bereme-li v úvahu jen jednu stranu duálního světa, skutečnost se nepodřídí. Materialisté se zabývají tím, že překonávají překážky, které si sami vytvářejí. Idealisté žijí v oblacích a snech. Jedni ani druzí nedokáží řídit skutečnost. Vy se to naučíte.

Neznáte-li principy transurfingu, můžete absolvovat kurs řízení skutečnosti za 78 dní. Je nutné ráno pročíst výklad jednoho principu a v průběhu celého dne se řídit tím, co je tam napsáno. Druhý den použít následující princip, ale nezapomenout při tom praktikovat i ten už osvojený. Je to ovšem poměrně zdlouhavý proces, ale zato nejefektivnější, protože řízení skutečnosti je především praxe.

Používejte principy tak, jak vám napovídá intuice. Důvěřujte své intuici. Mnoho zdaru!



P. S. Orgonet: Vidím, že jsou od něj i videa - viz http://www.vii.sk/video/8rn46ytag4/vadim-zeland-ovlivnovani-reality-video-kurz-c-1/

26 komentářů:

  1. člověk se prokousává Bhagavatgitou,Ramakrišnou,Ramana Mahariším,Paulem Bruntonem,Molinosem,Mulfordem,Tomášem,Kočím,Weinfurterem,Heinem,Navrátilem,Vackem,Redfieldem,Hegenerem,Wesselmanem,Rinpočhe,Vivekanandou,Haich,Hessemanem,Wiesnerem,Dethlefsenem,Dahlkem,Danrich-Weber,Marcus Aureliem,Krisnamurtim,Richeliem,Bulwer Littonem,Swett Mardenem,Mabel Collins,Minaříkem,Moodym,Baconem,Whittonem,Londonem,Paulwells.Bergierem,Mistr Eckerhartem,Tollem...a najednou to zahodí a je sám se sebou...srovnán a čerpající ze zdroje TAO....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ;)) mám podobnou zkušenost...jsou to úžasní učitelé a rádci...svou cestu si však musíme projít sami, abychom se po hledání nakonec vrátili zase k sobě ;)) Martina

      Vymazat
  2. Tak na tuhle knihu se už teď těším, protože poslední roky vidím, jak se rychle materializuje moje myšlení. Někdy je to až k smíchu, neuplyne ani minuta a je to tu: legrační, jakési pokroucené, nedotažené, někdy to trvá den, dva než se to projeví..Ale prodleva od myšlení k materializaci je u mne čím dál kratší. Musím si pořádně dávat pozor na to, co si pomyslím, co si přeji, po čem toužím a jaké emoce se kolem myšlenek motají. Jsem opravdu zvědavá na principy transurfingu:-) Díky! JaJi

    OdpovědětVymazat
  3. Po přečtení VIII. dílu: dobrý, ale totéž trochu jinými slovy už znám z jógy (sankalpa), od Teal Scott, od Esther Hicks, od Inelie Benz ... (samý ženský (:-))). Anonymní 21.38: pravdu díš (:-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No pre niekoho je to isté aj salám párky, už podľa toho čo si dal vedľa seba asi z toho čo si prečítal bohviečo nechápeš. Zeland je v zásadných veciach úplne niečo iné, ale asi to nie je čítanie pre každého. Hlavne nie pre ľudí čo si iba potvrdzujú to čo chcú.

      Vymazat
  4. Tak to je mazec :) Čtu a čtu a nestačím se divit. Kdo to napsal ? Nějaký mimozemšťan ? Dík moc, to je moje vlna. Prostě paráda.
    P.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak prosím chápete ten pojem DESTRUKTIVNÍHO KYVADLA ? Cítím, že je za tím více než jen ENERGIE ..?? Na straně 138 I díl bych rád to rozvedl třeba i k chování se k chemtrails.
      Může se zde prosím ozvat ( nebo aspoň mě ) autorka, co to poskytla Orgonetu ?
      Děkuji. (krupka.igor@seznam.cz)

      Vymazat
    2. ja som poslala do orgonetu Vadima. Neviem presne čo ťa zaujíma, ale chemtrails nie sú deštruktívne kyvadlo. Chemtrails sú úplne klasický príklad kyvadla. Priťahujú pozornosť, stále viac rastie počet ľudí, ktorí im venujú pozornosť, rastie energia strachu a odporu, kyvadlo narastá a narastá. Postupne to ale ľudí prestane zaujímať lebo po čase si každý povie, že s tým nič nenarobí, záujem začne opadať a pomaly postupne kyvadlo zanikne. Zrazu si jedného dňa všimneme, že obloha je čistá a nič sa nedeje. A tak to má byť. Aj ja som zo dva roky sledovala oblohu ale v poslednom čase ma to už nezaujíma, a vidím aj tu na orgonete, že aj tu tá téma upadá. Keď prestaneme kyvadlo živiť energiou zanikne.

      Vymazat
    3. deštruktívne kyvadlo je také, na ktoré keď sa napojíme, tak nás môže preniesť na život ohrozujúce dráhy života. Na rozdiel od bežných kyvadiel je nebezpečné. Chemtrails sú obyčajné kyvadlo. Je to niečo, čo si vynucuje našu pozornosť. živí sa našimi obavami a hnevom a rastie. Ako bude záujem opadať, tak postupne zanikne. Všimnite si, že aj tu na orgonete sa už tomu nevenuje toľko pozornosti. Jedného dňa pozrieme na oblohu a bude čistá. Tu neide o to ignorovať chemtrails, ale sledovať to bez zapojenia emócií, lebo práve tie vyživujú kyvadlo. Bojovať proti nim aj tak neviete, chemtrails sú symptóm nie príčina ochorenia. Treba odstrániť príčinu a zmizne aj symptóm. Ale bez emócií.

      Vymazat
  5. Dovolujem si upozornit ze su uz aj diely X a XI. Odporucam precitat najprv od zaciatku a niekolkokrat kedze objavite kopec zaujimavosti aj medzi riadkami...;)

    OdpovědětVymazat
  6. JaJi jak jste to dokázala? :-) N

    OdpovědětVymazat
  7. Už to louskám. Máš pravdu, Orgonete, trochu v jiném obalu je to i v mnohých jiných knihách, učeních. Ale stojí za to si to připomínat každý den. Vzpomněla jsem si u čtení na jednu drsnou rodinnou příhodu - o tvoření reality. Moje babička, byla to taková drobná žena, neustále kmitající v nějaké činnosti. Říkali jsem jí babička Mary. Denně si chodila pro noviny a hltala pak s oblibou tzv. ČERNOU KRONIKU. S gustem nám důrazně předčítala zvěsti o havárkách, mordech a jiných kriminálních činnostech. Měla jsem někdy pocit, že snad po tom všem touží to nějakým způsobem zažít. Že jí to fascinuje! A víš, jak skončila, chuděra? V sedmdesátisedmi letech šla z pohodové návštěvy a přejelo ji na přechodu pro chodce auto. Dost ošklivě. Byli jsme z toho všichni šokováni a zděšeni. Ale přesně za rok se mi zjevila ve snu, a řekla mi "do telefonu", že je na takové nádherné rekreaci, že lepší už nemůže ani být. Tak jsem přesvědčena, že si ten "zážitek? vybrala sama. Vstup na "druhý břeh" holt chtěla mít po svém. Drsné, že? Přesto parádní den všem ...JaJi

    OdpovědětVymazat
  8. uuuff četl jsem kus a pak to musel dát pryč. krom toho že kápl na něco co v něčem dává dokonale smysl, dokonale tím na stranu druhou zastírá subjekty či fenomén zvaný kyvadla- "nikdy neodporujte kyvadlům" píše v knize, to je jako nikdy neodporuj křestaňskému bohu, protože nevíš jak moc tě potrestá...proč by mě nemělo zajímat co mechanizmus nebo kdo kyvadlo je, když mi neuvěřitelně ovlivňuje život? další odstín šedé této doby kdy má každý svůj kus pravdy, proto už nelze vidět černou-bílou, máme totiž na výběr ;)

    OdpovědětVymazat
  9. Holografická projekce - nemluvil o tomtéž náhodou i Nassim Haramein?

    OdpovědětVymazat
  10. Vynikající kniha chce to s ní pracovat intenzivně přečetla jsem všech 10 dílů. Nejzákladnější jsou první 3 díly a potom díl 8.

    OdpovědětVymazat
  11. Transurfing, ať se to jeví jakkoli pěkně, pozitivní a dobré, není v souladu s duchovními principy. Je to jen další nastavena past podél cesty v našem životě.

    L O ♥ E Lída ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jen pro toho,kdo nepochopil princip prace s nim a na jakym zaklade stoji :-).......proud

      Vymazat
    2. LOVE Lida - asi jediny negativny koment a hned GOOGLE BOMB ?? :)
      citam len prvy zvazok a hovori mi to uplne z duse - a dokonca som tam nasiel aj sulad s duchovnimi principmi - napr Eckhart Tolle hovori ze je to znak nevedomosti bojovat proti "kyvadlam"
      Jur:o)

      Vymazat
  12. Dobrá kniha ( mám ji už mnoho let v ruském originále )
    Pak ještě miluju Lazareva. Diagnostika karmy. Dále paní Luule Viilma Odpouštím si. A takovej pan Merge se svojí Anastázií ....... řekl bych perly ruského duchovna. Moc se mi líbí rozdíl mezi západníma a ruskejma autorama. Všechno z té východní strany je minimálně v 8 knihách. Je vidět, že stále mají chuť a čas číst a přemýšlet ( jasně,že i nad blbinama :-) )
    Západní autoři jsou hodně pod tlakem vydavatele. Pokud možno ne moc "tlustá"kniha :-)
    Zjistil jsem,že se často a "rád" vracím na některá ne příliš pohodová kyvadla. Je na nich vážně vzrůšo a navíc mojí duši tak nějak baví zkoušet přeskoky v různé výšce amplitudy kyvadla ..... no bývá to i na hubu :-)
    David J

    OdpovědětVymazat
  13. Zdravim,nema smysl se k tomuhle cteni vyjadrovat,ma smysl ho cist,melo by se stat povinnou cetbou!!!! Diky,tohle je medvedi sluzba svetu skrze nas vsechny,kdo to precteme a pochopime,navod a cesta k absolutnimu vitezstvi........proud

    OdpovědětVymazat
  14. Mám všetky knihy doma od Zelanda a všetky som prečítal. Prečítal som už toho dosť a aj som sa prakticky venoval rôznym duchovným smerom. Zeland je len jeden z míľnikov na ceste k sebe samému. Prečo k sebe samému? Pretože nakoniec aj tak prídete na to, že čím viac toho vyskúšate a budete mať naštudované, tým viac budete vzdialení od seba samého, od svojej podstaty bytosti. Je v každom z nás všetko čo potrebujeme, len to musíme v sebe objaviť tým, že začneme veriť sami sebe a načúvať vlastným "inštinktom" alebo ako by som to správne nazval. K Zelandovi len toľko, že píše toho tak moc a tak prekombinovane a zložito, že človeka dobre dopletie. Veci fungujú v skutočnosti podstatne jednoduchšie. Lenže čím viac spisovateľ napíše, tým sa toho viac predá a tým väčší honorár za knihy dostane. Najlepšie to vidíte u amerických autorov - kopa stránok o ničom, američania to majú v krvi. Kvalitu autora rozoznáte hlavne podľa stručnosti a jednoduchosti toho, čo chce povedať. V dnešnom uponáhľanom svete nebude nikto čítať drísty o ničom, len podstatu a stručne.

    OdpovědětVymazat
  15. Podľa mňa vôbec nepíše prekombinovane, to len možno pri prvom znežnom čítaní môže mať človek taký dojem. Ja to čítam stále a stále a obrazne pobedané čo slovo, to trefa do čierneho. Dlho som hľadal, zaoberal som sa týmito otázkami veľa rokov až som natrafil na Zelanda - z osobnej skúsenosti viem že to čo hovorí, naozaj funguje. Len to chce trochu duševnej práce, nenechať myšlienky len tak krížom krážom lietať, nenechať sa kyvadlám vytočiť atď. A stále vedieť že môj svet sa mňa stará, že všetko čo sa deje je pozitívne atď. Zeland píše niektoré veci opakovane, v súvislosti s novými informáciami, ja osobne to vôbec nepovažujem za zdĺhavé a už vôbec nie za drísty o ničom. Z tvojho príspevku vidno, že prostredníctvom teba provokuje kyvadlo :o) Juraj

    OdpovědětVymazat
  16. Ahoj Juraj, presne si to vystihol, co slovo to trefa, ja dakujem bohu, ze som objavila tieto knihy, lebo ma posunuli o velký krok vpred.

    OdpovědětVymazat
  17. Jsem téhož názoru, že jsou knihy zbytečně zdlouhavé a tím pádem až málo srozumitelné. Stačí dva, tři příklady, aby rozumný čtenář pochopil. Opakuje spoustu věcí mnohokrát velmi podrobně dokola. Možná to někomu vyhovuje, ale já mám rád věcnost a stručnost. Okecávání mi vadí. A že mě hned někdo nařkne, že jsem nepochopil, tak popírá princip, že každý má pravdu. A co se týká kyvadla - ............!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je super, to ma pobavilo a tiez mate pocit ze chapete princip pravdy ze?

      Vymazat
  18. Příšerně zdlouhavé, zmatečné, má talent jak poměrně jednoduché věci vyjádřit co nejsložitěji. V lecčems má pravdu, ale někde úplně ujíždí a řada věcí není tak snadno řešitelná, jak předkládá. Občas pro podrážděnost odkládám.

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.