7. března 2013

Hodina Země 22. 3. 2013


Dobrý den Orgonete :o)
..posílám tip na blížící se důležitou událost : Hodina Země
Pokud to tedy již nemáte z jiných zdrojů a neproběhlo to ještě na OrgoNetu, myslím, že by to určitě stálo za zveřejnění a za podporu.
Srdečně zdraví Radek Kuchař :o)  „Opravdová škola“
Zdroj: http://www.veronica.cz/hodinazeme/

Hodina Země je největší celosvětový happening současnosti. Vznikl z naděje, že můžeme zlepšit svět, ve kterém žijeme. Je globální demonstrací snahy lidí po celém světě o šetrnější přístup k životnímu prostředí.

Do happeningu se můžete zapojit snadno. Stačí, když v sobotu 23. 3 2013 na jednu hodinu (20:30 – 21:30) zhasnete světla. Přidáte se tak k milionům lidí z více než 7000 měst v 152 zemích světa, ležících napříč všemi sedmi kontinenty.


Hodina Země je ale mnohem víc než jen hodinovým symbolickým zhasnutím. Je sílícím hnutím poukazujícím na nutnost změny. I proto má letošní ročník Hodiny Země podtitul „Změňte svůj svět“. Zdůrazňuje tak hlavní princip nového směřování kampaně – snahu o přesah od hodinového zhasínání k skutečným změnám v každodenním životě.

Přidejte se..

http://youtu.be/2UywrjnOaUE

 

Odkaz na organizátory v ČR: www.veronica.cz/hodinazeme

Více zde: http://opravdova-skola.webnode.cz/news/hodina-zeme-probehne-23-3-2013-od-20-30-do-21-30-pridejte-se-o-/





12 komentářů:

  1. A za hodinu je zase rozsvítíme, to vidím tak na to že pudou sítě do tmy...páč se to nedá odregulovat...navíc celá ta akce nic neřeší...bývalý energetik :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jdu do toho už se těším na blackout.I tak se dá narušovat tento systém,směřující slušně řečeno do slepé uličky.

      Vymazat
    2. Jak se to vezme, ukáže se, kolik lidiček drží při sobě a to není zas tak zanedbatelná informace, nehledě na to, že v danou chvilku budou všichni myslet jednotně :-) Libor

      Vymazat
    3. jednotně myslet na destrukci ??

      Vymazat
    4. a co když jsou to všechno jen obstrukce a nic jiného

      Vymazat
  2. Proč je to jen hodina a ne celej den?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. celý den je rozumnější, hodinový výpadek pošle do kopru celé sítě
      Vašek

      Vymazat
  3. přijede ekolog svým SUV a proklamuje hodinu klidu bez výfukových zplodin.....Moje maličkost se na ekologii podívala zgruntu,že prodala auto,našla si job v dosahu mhd a dotáhla to tak až do penze...to auto prodala v roce 1981....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já mám ekologii pod kůží tak, že jsem to auto nikdy nekoupila a jezdím MHD celý život, do penze půjdu "snad?" za 2 roky. Hodina Země je mi málo, snad by pomohl rok nebo rovnou celá dekáda:-))), aby se Zemi pomohlo a ulevilo. JanaR.

      Vymazat
  4. Rozpad sítě rozhodně nehrozí. Kolik si myslíte, že se zúčastní lidí? V ČR několik set, nebo tisíc...? A kolik toho zhasnou/vypnou - pár 10W úsporek, televizi (to ne, co by tu hodinu dělali), PC (to taky ne, musí se hlídat Facebook). Možná nějaká obec vypne pouliční osvětlení... Když budu hodně přehánět, tak hypoteticky uvažuji milion lidí, co sníží svou spotřebu o 100 W. To je celkem 100 MW. Celková spotřeba energetické soustavy v ČR je v sobotu večer nějakých 7000 MW. Takže spotřeba klesne o 1,4 %. I kdyby to bylo skokově během 1 vteřiny (a to nebude - lidi buduou zhasínat postupně třeba během minuty), tak to soustava ani nepozná - maximálně se na pár sekund zvýší frkvence z 50 Hz na nějakých 50,1 Hz a napětí v zásuvce z 230 V na 231 V. Uvědomte si, že i když vypadne 1 blok Temelína (1000 MW), tak to soustava v pohodě ustojí.
    Prostě až těch pár lidí zhasne a za hodinu zase rozsvítí, tak těch několik MW rozdílu dispečer ČEPS ani nezaznamená.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máte pravdu. Naše energetické sítě jsou navíc propojeny s Německem, Polskem a Rakouskem (možná i Slovenskem),takže velké výpadky nebo "mimořádky" jsou zajišťovány přesměrováním elektřiny z těchto zemí do ČR. Máme prostě to štěstí, že elektřina je přes nás různě směrována a distribuována minimálně po celém prostoru Střední Evropy.

      Vymazat
  5. Podle zdrojů je to 23. v sobotu. Bylo by fajn nesplést se o ten jeden den :D ;)

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.