14. března 2013

Jak začít změnu

Čau orgonet!

posielam ti toto video, ktore rozprava o Sharpovi, "autorovi" viacerych mierovych revolucii. Je to nieco ako navod na to, ako prestat posluchat, a ako sa da prostrednictvom mieru zvrhnut vlada. 

S videom narabaj podla vlastneho uvazenia :)
prajem krasny den tebe a vsetkym, ktory sleduju tvoj blog ;) 

Luss




Poprvé s českými titulky! Dokumentární film, který získal hlavní ceny na mnoha filmových festivalech. Již více než padesát let jeden nenápadný americký vědec pomáhá lidem svrhnout své diktátory. Jeho taktika nenásilného odporu byla použita během revolucí v Srbsku, na Ukrajině a v Íránu. Tento film je příběhem lidí, kteří mají moc změnit svůj svět, moderních revolucí a muže, který za tím vším stojí.

Gene Sharp (* 21. leden 1928) je americký filozof a politolog, profesor politických věd na University of Massachusetts. Proslavil se knihami na téma nenásilného odporu, v nichž rozvíjí strategii Mahátma Gándhího. K jeho nejznámějším pracím patří kniha The Politics of Nonviolent Action z roku 1973.

Roku 1951 vystudoval sociologii na Ohio State University. V roce 1953 se zúčastnil protestů proti Korejské válce, načež byl devět měsíců vězněn. Poté se angažoval v pacifistickém hnutí a v letech 1955-1958 pracoval v pacifistickém týdeníku Peace News. Poté se vrátil ke studiu, studoval v Oslu u Arne Næsse, roku 1968 vystudoval filozofii na Oxfordské univerzitě. V roce 1972 se stal profesorem na Massachusettské univerzitě v Darmouthu. Roku 1983 založil neziskovou organizaci Institut Alberta Einsteina (Einstein kdysi napsal předmluvu k jeho první knize) k podpoře nenásilných protestů po celém světě. Institut je podporován Fordovou nadací, Randovou korporací i americkou vládní organizací International Republican Institute. Sharpova koncepce ovlivnila vlnu tzv. barevných revolucí ve východní Evropě či tzv. Arabské jaro. Od té doby se o Sharpovi často hovoří jako o kandidátovi na Nobelovu cenu míru (nominován byl roku 2009 a 2012).

30 komentářů:

  1. no teda, vždyť je to protagonista sorošovských rozvratů, barevných a květinových "revolucí" - my měli hadrovou v 89, se divím, že něco takového si sem můžeš Orgonete dát - takové svinstvo....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. vidno že ešte driemeš, je to tu preto, aby si aj Ty vedel ako na to, ako sa postavit režimu pri demonštrácii...

      Vymazat
    2. Už jsem se dávno probral, já totiž hadrovou revoluci 89 na náměstích absolvoval, již nikdy více! Ty metody vypracované nejspíš cia a prodané jako nějakej bestseller jsou pro skutečnou změnu nepoužitelné, protože působí jinam do myšlení lidí než by bylo správné.

      Vymazat
    3. jak vznikla hadrová revoluce 89´v Čechách se zeptej Nadace Soros. tam je odpověď !

      Vymazat
  2. http://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/1799-co-se-stane-kdyz-pustite-vodu-pres-zvukovou-vlnu-s-frekvenci-24hz

    Zaujimava vec či je to pravda neviem ,ale je to zaujimavé a hne´d ma napadol naš zlatý HAARP a tie navlnene mračná

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ta spirala vody sa vytvory preto lebo ta hadica sa rozvybruje na tych 24 Hz .. to je ako by si chytil do ruky hadicu a zacal kruzit jemne a pustali by vodu... to iste by sa udialo.. vydel by si spiralu sice nie pravidelnu ale to iste... rozdiel je v tom ze na tom videu tu hadicu rozhybal zvuk a ni ruka...

      Vymazat
  3. Propaganda Kabaly,arabské jaro je jejich plán...bez tech takzvaných diktátorů,bude následovat destabilizace pod jejich taktovkou...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. je vidět že do toho nevidíš soudruhu :-)

      Vymazat
  4. To mi připomělo ARMADU NOVEHO SVETA z filmu Muži co zírají na kozy. Kdo neviděl doporučuji:))

    OdpovědětVymazat
  5. svrhnout jakoukoliv vládu je možné, dosadit nové politiky je jednoduché ale pokud se nezmění lidé sami , žádné zlepšení čekat nemůžeme !!!

    OdpovědětVymazat
  6. takový New Age panáček...hlavně BAREVNÉ revoluce...určitě nikoliv tam,kde je pouze poušt a velbloudí trus na ohen....

    OdpovědětVymazat
  7. proč mám dojem, že tyto metody jsou chytře zneužívány a právě proti lidem dostat je do ještě horší situace?
    většina těchto revolucí byl podraz na lidi
    zmobilizováním a naprogramováním hlupáků....kteří shodili vládu a dovolili dostat se k moci ještě větším parchantům

    To lidi stále nechápou, že ta demokracie je nejvyšší forma otroctví s úžasnými sebeobrannými mechanismy? Lásku si pletou se závislostí, svobodu si pletou s útlakem, pravdu si pletou s názorem většiny......
    six

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesné popsání toho, co se skutečně ve světě děje. A lidé jsou dál hluší a slepí, nezajímá je vlastní budoucnost, ani budoucnost jejich dětí a vnuků. Tím, jak jednají, jak myslí, jak konají, to dokazují manipulátorům dnes a denně. Blíží se doba, kdy bílá bude mezi lidmi na povel černá, a kdo si dovolí oponovat, se zlou se potáže !

      Vymazat
    2. jaký podraz? měl si být jako občan aktivní..nebyl si a nechal sis revoluci ukrást

      Vymazat
  8. To raději moravsko-český vzor... http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/Okamura-oznamil-plan-na-zalozeni-sveho-volebniho-hnuti-265722

    OdpovědětVymazat
  9. Myslím, že my evropané již nepotřebujeme vědět, nač jsou "mírové revoluce za svržení diktátorů" dobré. 23 let to máme před očima a čím dříve člověk sňal růžové brýle, aby viděl, kam takové revoluce národy přivedou, tím jasnější obraz má dnes.
    Ještě malý pohled do tváře pana profesora Massachusettské univerzity a vím jistě, že od toho člověka nic dobrého nevychází.

    dan.

    OdpovědětVymazat
  10. To nejsou revoluce, ale kontrolované převraty. Asi nedělám chybu, když po pár minutách vypínám. Zdá se, že půjde o propagandu NWO. A na to není čas. Myslim, že tento dokument sem opravdu nepatří. Jinak ti, Orgonete, velmi fandím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím..

      Vymazat
    2. Orgo nenech se strhávat tendenčními proudy,není to ku prospěchu věci, za kterou kopeš !

      Vymazat
  11. Hledal jsem na internetu knihu od diktatury k demokracii zda není přeložena do čestiny - bohužel asi není. Vidím, že pánové mají knihu zmáknutou v angličtině a nebo patří ke soucovsko- exekutorské mafii, že knihu tak zasvěceně kritizují. No tady asi platí to staré známe že potrefena husa kejhá. A nebo možná čekají až jim exekutor s posvědcení podlaceného státního úředníka vezme střechu nad hlavou a bez nároku na obranu. K čemu vám pak bude ta zasvěcená rétorika. Pod mostem už bude pozdě. Jste provokatéři a bežte škodit jinam.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. JO, vycpěte si svou nevymáchanou hubu, a jděte do khelovic

      Vymazat
  12. Žádná vláda neodstoupí dobrovolně,protože se nějaká skupina lidí proti nim bouří. Vždycky použije všechny prostředky , aby jakýkoliv odpor potlačila. Nejde o to na jaké straně barikády tento pán stál, či nestál, ale jde o způsob masového projevu lidí, aby bylo dosaženo změny bez ztrát na životech. Je to podle mne velmi dobrý postup, a pokud jde o změnu fungování celého „ SYSTÉMU“ , jako celku a ne jenom výměnu jedné vlády politiků za druhé, či jiné chytráky co mají „PATENT“ na to, jak to tady správně „ŘÍDIT“., pak máme reálnou šanci na zcela novou cestu.
    Tady to ovšem na myšlenky nějaké nové cesty, jak se tak dívám moc nevypadá! 
    Je potřeba, aby si všichni uvědomili, co to vlastně chtějí? Zase zvolit někoho, kdo to bude lépe vědět, jak my sami, co potřebujeme a co je pro nás dobré? Někdo nás z toho přeci musí dostat?…..?? Pořád ty penízky , co…?? Co by jsme tu bez nich dělali… ? Pořád vládne strach ze ztráty kvality pohodného vlastního života, před vnitřní silou nelpění , láskou , spoluprácí, soucitem a sdílení s druhými….?
    Ale ani pohled na naše komentáře už mě nijak netrápí, protože to pravé a pro nás všechny společné , co nás z tohoto otroctví vyvede mame všichni v srdci, jen potřebujeme svůj čas k uvědomění si těchto věcí, nic víc. S láskou Laira

    OdpovědětVymazat
  13. Ty jejich revoluce. My víme, jak to dopadá. Jestliže to ještě navíc financují bohaté americké nadace, může v tom být jen a jen podraz. Měli by se starat o sebe a nedávat rady . Bojovali o nezávislost, ale mají ji jen na papíře. Jsou a budou poddaní Koruny. Překvapilo mne, že jste něco takového sem dali. Jasná propaganda NWO.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. NWO ? O čem to mluvíte ? Vždyť to co se u nás děje je NWO in natura a nebo si myslíte, že čeká někde za šumavskými hvozdy a připravuje se na nás skočit ? Nebo si myslíte, že státní hranici chrání pohraniční stráž a ta zabrání imperialistům z NWO vstoupi na naše území? Kdo si myslíte, že řídí tento stát ? Nečas ? Parlament ? Zeman ? Vzpamatujte se a vzpamatujte i vaše okolí a začněme se bránit a nejenom kecat a žvanit u piva . Zbavme se cejchu Švejka a začněme se chovat jako občané a ne jako ovčané. Čtu tady jen samé kecy v kleci a skutek utek - propagando NWO . Mám takový pocit , že tu propagandu svou nečinností a ukecaností jen podporujete. Dokonce si myslím , že ty články píše stále jedna osoba.

      Vymazat
    2. Upřesňuji : Britské koruny !

      Vymazat
  14. Pojďme psát zkratku "nwo" malejma písmenama :-) J

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já už to nějaký čas píšu. a dokonce už i u všeho, čeho nebo koho si nevážím

      Vymazat

  15. DOBRE nás už ohlúpili.Majú nás dobre vo svojej moci.

    Ľudia čakajú že potom až bude horšie.Ale potom až bude horšie tak už vonkoncom nezmôžu nič lebo nebudu mať ani na autobus aby aby sa mohli zúčastniť protestu.A možno nebudú mať ani topánky len zimu a hlad v bruchu a exekútorov a zákony na krku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Globalisté připravují např. to, že vlastnit auto bude luxus, a soukromou osobní dopravu tak, jak ji známe dnes, zmizí ! Pro většinu lidí budou jen autobusy, vlaky, metro, prostě prostředky MHD a HD. Auty budou jezdit pouze vyvolení z vyvolených. Aut bude málo, a budou pro běžnou populaci nepředstavitelně drahá.

      Vymazat
  16. Proč nám v poslední době ukazují snímky z Marsu, kde jsou všude vidět následky po nějaké rozsáhlé celoplanetární katastrofě nebo válce. Všude samé trosky nejrůznějších strojů vč.létajících, robotů, ale také humanoidů a dalších roztodivných bytostí různých velikostí, tvarů a struktur. Připravují nás snad naši mocipáni na něco podobného na Zemi ?

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.