29. března 2013

Rozlomení ledovce v Grónsku


Ahoj Orgo.
K aktuálnímu tématu Umělé rozpouštění ledovců posílám odkaz na video, které patří k jedinečným na světě, protože zachycuje největší rozlomení ledovce v západním Gronsku jaké  bylo kdy natočeno. V čase 1:50 dojde také k nenadálému úkazu. Jako zajímavost uvedu, že někteří komentující na Youtube tento záběr zvětšili na1:50 a poukazují na mimozemskou loď. Toto je však sporné, i když tvarem to skutečně připomíná značně velkou loď, případně velmi rozměrnou ponorku, ale může se jednat o oblou velkou kru.
V každém případě se jedná, i když to z videa na první pohled tak nevypadá, o rozpad ledovce obrovských rozměrů - velikosti asi New Yorku.
Přeji zajímavou podívanou. Honza.

http://youtu.be/hC3VTgIPoGU



Orgonet: To opravdu bere dech ... událost podobných rozměrů, jako by se obrátil naruby celý Manhattan, jak se říká v komentáři ...

9 komentářů:

  1. aj v čase 1:15 - 1:25 je to celkom zaujímavá kryha vpravo

    OdpovědětVymazat
  2. Jooo semtex dokáže věci! Ta atomová ponorka, co se vynořila je hodně drsná a vééliká! Ir.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To sis všiml málo ! Vynořovaly se 2 možná i tři nedaleko od sebe ! Je otázka, co to bylo - zda nějaké megaponorky či USO (podmořské UFO)! A proč hlavně lámaly ten led !

      Vymazat
    2. jj je ,,,až na to že je to veleryba,,,,porovnajte si inak brech velkosť skala velkosť ladu,,,,však trocha analyzi nezaškodí,,,a dojde vam že to vobec nie je take velke ako je to prezentované,,,niekto dokonale balamuti ľudí,,,keby to bolo take velke ako pišu že menheten tak na tom kusku tak voda rychlo netečie,,,,a to znamena že je to oveľa menišie ako je to prezentovane....len ľudia si maju problem priznať ,,,že sa mylia,,,a vtom je ich malosť ,,,lebo každy mudry človek .vie že sa može myliť.a nechať polymiť..

      Vymazat
    3. A vy jste někdy někde viděl podobný ledovcový jev, že tu dáváte tak zásadní a neomylné rady či vysvětlení?!

      Vymazat
  3. Fascinující pohled - a ten zvuk!!

    OdpovědětVymazat
  4. Fascinující ! A fascinující je i ta představa, jak rychle může být takový Manhattan srovnán se zemí....pokud se přírodní živly dají do nečekaného pohybu. Ostatně, je docela děsivá i ta myšlenka (a i to vědomí), čeho všeho jsou dnešní světovládci schopni. Když ani to ledové Grónsko nenechají pro své tučnější zisky napokoji.Bůh nás ochraňuj !

    dan.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Proto mi ani nepřišlo divné, jak rychle se trhaly a vzdouvaly zemské kry ve filmu "2012", některé pak jak potápějící se lodě sjížděly šupem do moře. Kdo nevěří, jak rychle se dokáže pohybovat země, když se dá do pohybu, ať se podívá na toto video z Itálie, a bude čučet na drát ! ( http://www.youtube.com/watch?v=qGhLBjVARCw )

      Vymazat
  5. Je zajimave, ze zminuji zrovna Manhathan a ne New York nebo Washington/zamer/, ze? A ze se to deje - jako lamani ledu zrovna ted v r. 2010, ze by odpoved na vyhnani banksteru ze zeme?

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.