17. března 2013

Vodní pára má největší podíl na skleníkovém efektu


Dobrý den Orgonet,
neustále více a více mne štvou nepravdivé a zavádějící informace, které musím mnohdy pracně vysvětlovat a i vyvracet svým dětem a známým. Inspirovalo mne to k sesmolení níže uvedeného článku na téma skleníkové plyny. Pokud uznáte za vhodné, tak jej zveřejněte.
Přeji pohodové dny.
Vlasta


Orgonet: Vlasto, velice děkujeme, že jsi to tak krásně sepsal a poslal. Jako vždy, nejlepší kvalita (:-)))

Páni „vědátoři“!
Jak je to se skleníkovými plyny ?

Před několika dny jsem si se zájmem přečetl pokroky při využití metanhydrátu jako paliva a následně jsem zabrousil do diskuse, abych znal také názor ostatních. Bohužel mne nejvíce zaujal názor na metan, který je zde prezentován jako „velice nebezpečný skleníkový plyn“, daleko nebezpečnější než CO2. Protože se s touto pitomostí, kterou do nás perou horem dolem všechny sdělovací prostředky, učí se na školách a vehementně ji prosazují uplacení „přední vědečtí odborníci“ setkávám pořád, konečně mne to dokopalo k tomu, abych se pokusil na základě stejných vztahů a zákonů, jež jsou základem pro tvůrce této nehorázné fabulace, vyvodit opak.

Co je to „skleníkový plyn“? 

Skleníkový plyn musí splňovat několik požadavků.
  • Jeho molekuly musí být schopny absorbovat určitou část infračerveného záření a následně se této části zbavit emisí (vyzářením) na jiné vlnové délce, čímž se část energie vrátí zpět k Zemi.
  • Nesmí absorbovat krátkovlnné záření od Slunce, pouze dlouhovlnné,které vzniká na zemském povrchu.

Každý plyn má schopnost absorbovat pouze část záření ze širokého spektra, tato část se nazývá absorpční okno a toto okno je pro každý plyn odlišné. Interakcí záření pouze těchto vlnových délek tohoto okna s daným plynem může vznikat skleníkový jev.

Využijeme oficiálního diagramu z panelu IPCC a podíváme se na to,jak na tom jsou Metan(druhý řádek) a Oxid uhličitý(pátý řádek).Stupnice 1-15 (lambda v mikrometrech) nám určuje vlnovou délku záření,kterou daný plyn pohlcuje.



Z uvedeného grafu vyčteme na řádku 2 vlnové délky, kde metan pohlcuje v atmosféře tepelné záření, což je 3,3 a 7,9 mikrometru. (Jsou to ty špičky směrem dolů).

My ale potřebujeme znát teplotu, kterou MUSÍ mít zemský povrch, aby byl schopen vysílat takovou vlnovou délku, jakou bude metan pohlcovat.

Opět použijeme PLATNÉ zákony, podle kterých počítají i „přední vědci“, avšak jaksi nám to sdělují v jiné podobě, pokud vůbec.

Použijeme tedy Planckův vyzařovací zákon a z něho odvozený Wienův posunovací zákon s Wienovou konstantou 2,898 mm.K

Napíšeme si tedy





Po dosazení nám vyjde pro 3,3 mikrometru 605 stupňů,pro 7,9 mikrometru 94 stupňů.

Zdůrazňuji! TOTO je NUTNÁ teplota zemského povrchu, aby se uplatnil skleníkový efekt Metanu!!!!!!!!!!!

Nemusím snad nikoho přesvědčovat, že je to nebetyčná pitomost a tato teplota by vylučovala jakýkoliv nám známý život. Metan se tedy podílí na „skleníkovém efektu“ asi tolik, jako plynný produkt po pozření luštěnin na výbušnosti prostředí vaší domácnosti.

Podobně je na tom CO2.

Je považován za nebezpečný a všude se uvádí, jak nebezpečně rostou jeho koncentrace (v současnosti okolo 394 ppm). Vůbec se ale nehovoří o tom, že je to základní surovina (spolu s teplem, vodou a světlem) pro fotosyntézu všech rostlin, které s tímto „nebezpečným“ přírůstkem hravě poradí zvýšeným a radostnějším růstem, což ostatně dokázaly i v minulosti, jak potvrzují vrty z ledovců.

Z grafu vyčtené vlnové délky:

Výrazné absorpční pásy 2,6 a 4,3 mikrometru a z toho vyplývající POTŘEBNÉ teploty povrchu Země—841 a 400 stupňů.

Opět pitomost!!!!!!!!!

Vedlejší a nevýrazné pásy 9,5 a 10.5 mikrometrů, tomu odpovídající teploty 32 a 3 stupně. Tady se již o NĚJAKÉM vlivu uvažovat dá. Má to však alespoň dva háčky.

Předně se jedná o velice nevýrazné pásmo a za druhé tyto grafy ukazují, že absorpční pásmo je velice úzké a tudíž plyny mohou pohltit pouze velice úzkou část tepelného spektra. Je to asi 7,5W/m2 pro všechny plyny, přičemž celkový energetický tok je 280W/m2. V ideálním případě.

Na dokreslení absurdních pitomostí tlučených nám do hlavy „kvalifikovanými vědci“ a ještě blbějšími sdělovacími prostředky přikládám graf jednotlivých plynů na celkové absorpční bilanci


Kontrolní otázka:
Poznáte, který plyn má největší podíl na „skleníkovém efektu“ ?

Ano,“C“ je správně. Je to vodní pára. Když si dáme do souvislostí neustálé hokus-pokusy s chemickými sajrajty, mikrovlnným odpařováním, kdy vlhkost vzduchu kolísá několik týdnů mezi 95-99%, vyjde nám, že pomocí těchto manipulací se velice jednoduše ovládá teplota na Zemi. Přes den zataženo - Země se málo prohřívá od Slunce, v noci roztaženo - Země se silně ochlazuje, je doslova tepelně vysávána kosmem. Můžete si to sami vyzkoušet při jasné, ale opravdu jasné,obloze. Pokud otočíte dlaň „jakékoliv“ ruky k obloze, pocítíte poměrně intenzivní chlad. Po otočení ruky k zemi tento pocit zmizí.

Závěr:

Sesmolit závěr bez urážky „odborné vědecké komunity“ by bylo dost obtížné. Tato banda peněžních zaprodanců je schopna dokonale ovládat „na základě odborných vědeckých studií“ celá stáda ovčanské veřejnosti a jiný názor je smeten ze stolu jako „neodborný“. Bohužel tyto názory jsou bušeny do hlav budoucí generaci jako dogma, o kterém se nediskutuje.

Skleníkové plyny se staly mocnou pákou na nové a nové daně, vyhlášky, nařízení, vymezení a omezení a hlavně je to zdroj příjmů (bohužel ne našeho) a šikany (bohužel naší).

Jako i jinde zde platí - neznalost zákona neomlouvá. V tomto případě hlavně pro ty, kteří preventivně vše prohlašují za Konspiraci, Fake nebo Hoax. Tady mají polopatický důkaz. Samozřejmě to platí i pro ty, jimž stačí na zboření železobetonového monstra nádrž leteckého petroleje.

Pokud by se tento příspěvek někomu natolik líbil,že by uznal za vhodné jej použít pro podporu svých argumentů, má můj souhlas.

Tímto zdravím odvážlivce kolem Aoliana a spol. a všem zúčastněným moc fandím a držím pěsti!

Vlasta

12 komentářů:

  1. A co třeba jako skleníkový plyn při sopečné erupci kdy jsou v natavené hornině a žhavém magmatu opravdu vysoké teploty 1100-1300°C při výlevu lávy na zemský povrch? Možná jsem zpracovaná vysokoškolským vzdělávacím systémem jako geolog, ale bohužel musím podotknout, že sme se učili o CH4 jako o skleníkovém plynu a na Sibiři (díky bohu nebo třeba bohužel) je ho v permafrostu takové množství, že kdyby tato zem roztála, vymřeli bysme jako někteří naši předchůdci...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud se teplota lávy trefí do okna konkrétního plynu....Sama určitě víte,že absorpce vlnového záření plynem se změnou teploty mimo špičku prudce klesá.U těch sopek půjde asi o jiný princip :))
      Metan je více nebezpečný tím,že při jeho " odbourávání" metanotrofními(např v moři) bakteriemi tyto spotřebovávají asi 4-5x větší množství kyslíku než je objem metanu.
      Vlasta

      Vymazat
  2. Vlasto.Chystám se na dráhu totálního šílence.Dávám do hromady materiál o současných problémech civilizace(cca 200 let historie).S tímto materiálem hodlám objíždět české luhy a háje a informovat lid obecný,formou přednášek,o skutečném stavu věcí veřejných.Nabízím možnost spolupráce všem lidem,kterým už leze krkem dnešní stav.Pokud máš zájem a všichni ostatní,ozvěte se.Tel:602860635,emil:kodiova@centrum.cz
    Přeji všem hezký den Tonda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Proč máš Tondo ženský e-mail ? Připadá mi poslední dobou, že se OrgoNetem prohání zvýšené množství "babochlapů", nebo je v té identitě skryto něco jiného ?

      Vymazat
  3. ono to bylo ze začátku špatně formulováno, mělo to být ...Lidé a jejich činnost na Zemi , způsobují ničení celé planety, k oteplování člověk přispívá. sice jen malou částí ..ale..

    nejvíce Zemi ovlivňuje lidské myšlení , špatné myšlení, neb i myšlenky jsou energie, to co člověk vysílá a nejen mentálně do prostoru země , to ovlivňuje Zemi negativně a zasahuje to do jiných světů a dimenzí, proto jsou tu i jiní obyvatelé vesmíru aby si nás pohlídali !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je ještě dlouhá doba než lidé budou fungovat jako jeden spojený organismus se společným vědomím. Základy stavíme právě ted! Hurá do práce, bořit dogmata. S pravdou by lidstvo bylo tak o 1000 let dál. Kuba

      Vymazat
    2. Správná připomínka ! Nejenom někteří mimozemšťané mohou být hrozbou pro pozemšťany, ale i naopak pozemšťané mohou být potenciální hrozbou, pohromou i pro některé mimozemšťany. Proto bych se vůbec nedivil, kdyby nás někdo z ET´s hlídal a průběžně monitoroval (UFO-robo-sondy), což se v poslední době děje stále intenzivněji ! Jejich obavy z nás plně chápu !

      Vymazat
    3. Dobrá poznámka,Kubo ! Už nevím, který z insiderů to říkal : pokud máme být mimozemšťany přijati jako rovnocenný partner,druh, pak vůči nim musíme vystupovat JEDNOTNĚ JAKO LIDSTVO - DRUH, tzn.jako jeden spojený organismus se společným vědomím. Všechno ostatní neberou na zřetel,a proto stále k veřejnému kontaktu nedochází, poněvadž nejsme pro ně partner na úrovni, kterou oni akceptují !

      Vymazat
  4. Inu, myslím, že na příslušných místech vědí, že vodní páry jsou na MANIPULACI NEJVHODNĚJŠÍ...a že už mají operativně někde v mořských vodách rozestavěné své "pomníčky" aktivní výroby vodních par...http://www.google.cz/imgres?imgurl=http://media.popularmechanics.com/images/geoengineering-4-470-1108.jpg&imgrefurl=http://www.popularmechanics.com/science/environment/4290084&h=560&w=470&sz=45&tbnid=Gm00IIhQcejW9M:&tbnh=101&tbnw=85&zoom=1&usg=__MrAgcg9UVeu7OZC7paO2dh5hd04=&docid=ScDGPqoEckRWvM&sa=X&ei=ZPRGUf7WN6W57Abh34G4Ag&ved=0CFIQ9QEwBA&dur=822

    Berenika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vlasy Bereniky - to je souhvězdí !
      Podle legendy jso to vlasy krásné Bereniky, egyptské královny. Když byl její manžel král Ptolemaios Euergetes na nebezpečné vojenské výpravě proti Asyřanům, slíbila Berenika bohyni Venuši jako dar svoje krásné vlasy, pokud se její manžel vrátí z boje živý a zdravý. Když se tak stalo, dodržela Berenika svoje slovo, odstřihla si svoje nádherné kučery a uložila je do Venušiného chrámu. Na druhý den se královniny vlasy z chrámu ztratily. Královský astronom Řek Konon z ostrova Samos tvrdil, že je sama Venuše umístila mezi hvězdy. Na důkaz toho ukázal rozhněvanému králi ztracené vlasy na obloze. Polichocený král a královna tomu uvěřili a chrámovým strážcům, kteří měli být za ztrátu vlasů potrestaní, jejich nedbalost odpustili. Astronomům tak přibylo na oblohe další souhvězdí – Vlasy Bereniky.

      Vymazat
  5. Nevím, jestli jsem to právně pochopil, tak se raději ptám: Vždy jsem se učil, že skleníkové plyny tepelné záření ODRÁŽÍ a ne ABSORBUJÍ a pak zase VYZAŘUJÍ, ale pouze částečně odráží bez přeměny zpět. Je to tedy také "lež" a místo "odráží" bychom se měli učit "absorbují a vyzařují"???

    OdpovědětVymazat
  6. Nevím, jestli tomu dobře rozumím a proto se ptám: Znamená slovo "ODRÁŽET" totéž co slovní spojení "ABSORBOVAT A VYZAŘOVAT ZPĚT" ??? Vždy jsme se totiž učili, že skleníkový efekt spočívá v tom, že skleníkové plyny, mezi nimiž největší podíl má vodní pára, propouští skrz od Slunce k Zemi krátkovlnné záření, jež se na zemském povrchu proměňuje na tepelné dlouhovlnné při cestě zpět do vesmíru je toto tepelné záření skleníkovými plyny částečně ODRAŽENO (bez jakékoli přeměny) ZPĚT směrem k Zemi. Nikdy jsem neslyšel v souvislosti se skleníkovým efektem slova "absorbovat" a "vyzařovat", ale pouze "ODRÁŽET". Předem děkuji za vysvětlení.

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.