10. listopadu 2015

Pravda o vodě

Dobrý den,

obracím se na vás, protože jsme spolupracovali při zveřejňování informací týkající se vody, vodáren, pro lidi nevýhodných smluv s koncerny….. a rád bych na tuto spolupráci navázal a vlastně mám zájem ji prohloubit s těmi, kdo budou mít zájem.

Projekt PRAVDA O VODĚ, jehož jsem autorem, se za poslední 2 roky značně rozšířil. Obsahuje např. semináře pro zastupitele a konzultace obcím, Výzvu vodařů ČR premiérovi a informování občanů, napsání a vydání knihy o vodě a zapojení, co nejvíce lidí do vytváření názoru společnosti, který politiky přiměje k úpravě legislativy a krokům vedoucím k nápravě.         
   
Původní portál www.vodalidem.cz byl na základě růstu požadavků lidí o informace přepracován, doplněn a změněn na www.pravdaovode.cz. Obsah webu přináší lidem a zastupitelům více informací a důkazů. Je doplněn a rozšířen o informace o cenách vody, a dnes již 25 největších vodárnách. U nich lidé najdou – zisky a jejich porovnání, vývoj vodného a stočného, dokumenty za řadu let. Převážní část informací je přístupná lidem zdarma a to chci zachovat.   

Současně je na webu postupné „vzdělávání“ lidí, kteří nejen hledají informace o vodě, vodárnách a řešení pro lidi a města nevýhodného stavu, ale také chtějí sami něco pro nápravu udělat.  Podařilo se mi stránkáchwww.pravdaovode.cz/zlin dokončit, zdokumentovat a zveřejnit ukázkový příklad procesu vedoucího k uzavření nevýhodných smluv s koncernem, které jsou evidentně nevýhodné nejen pro vodárny, ale samozřejmě i pro města, obce a občan.  Podobný proces proběhl v řadě regionů a toto může sloužit mnoha lidem v orientaci.  

cid:image011.jpg@01D1156B.08CA3A90



-          Cena vody
-          Vodárny
-          Výzva vládě
-          Co dělat

O důležitosti vody není třeba mnoho slov. V ČR se v řadě okresů privatizují zdroje na obnovu infrastruktury a uzavírají netransparentně nevýhodné smlouvy se zahraničními koncerny, které odklání velkou část financí inkasovaných od občanů z vodného a stočného na účty v zahraničí. Vodárnám přitom schází peníze na obnovu sítí a díky těmto „smlouvám“ přišly také o možnost získat dotace na obnovu sítí. (příklad Hl.město Praha).  V řadě okresů jsem již na počátku upozornil zastupitele, že to co se děje a připravuje je pro města a lidi nevýhodné. Řadu let poskytuji zastupitelům konzultace, které vedly k zastavení procesu, kterým měl monopol vody a zisky z vody přejít na zahraniční koncerny.

Možná víte, že již v roce 2002 jsem se obrátil na soudy s tím, že chci dosáhnout precedentního soudního rozhodnutí a tunel z vodárny soudní cestou odinstalovat. Tím ukázat lidem, že protiprávní uzavřené smlouvy lze z vodáren odinstalovat a voda se může vrátit zpět výhradně do rukou měst a obcí. Má zkušenost s justicí je zoufalá, ale rozhodnutí se konečně blíž.
Viz příloha Krajský soud a Ústavní soud – viz.příloha, které mi dávají zapravdu.
      
cid:image009.jpg@01D1156B.08CA3A90
  
V roce 2015 jsme spolu s ČT2 natočil pořad Megapodvod s vodou  22.3.2015 - https://youtu.be/iOaK37oYaMg


Nedávno jsem projet PRAVDA O VODĚ a dění kolem vody presentoval v rozhovoru pro magazín CZECH INDUSTRY. http://pravdaovode.cz/czech-industry/

Posledním počinem je má kniha „PROČ?: Ne/ Budeme pít nezávadnou vodu za rozumnou cenu“.  Více o jejím obsahu ZDE.
cid:image010.png@01D1156B.08CA3A90

Hledám partnery, kteří jsou schopni a ochotni mě a především myšlenku vrácení vody zpět do rukou měst a obcí podpořit.
Možná znáte lidi kolem protikorupčních fondů, lidi co umí zařídit vydání knihy, nebo mají reklamní agenturu apod.  Samozřejmě, že vám nabízím zveřejňování mých článků na vašem portál za stejných podmínek jako předtím.  Pro lidi jsem napsal e-book „Trautenberk se vrátil“. Je možné ho nabídnout zdarma čtenářům vašich stránek atd.        

Nebo se rozhodnete pomoci tím, že pomůžete šířit informace k lidem a zrychlíte tvorbu veřejného mínění a tlak na politiky, stejně jako k tomu došlo ve Francii, Německu či Itálii. Proto se na vás obrací. Je třeba informace a problém a jeho řešení zviditelnit, dostat do médií. Potřebuji pomoc mediálně, např. s šířením informací k občanům, korekturou a vydáním knihy. Lidsky – korektura webu a příprava internetové a síťové  kampaně vedoucí k veřejné e-mailové - podpisové akci po celé ČR. Široká kampaň, která lidem doloží, že existuje pro lidi a města výhodné řešení, má za cíl vyvolat podobnou vlnu vrácení vody do rukou měst a obcí, jako např. ve Francii či Německu

Vedení 15 let právních sporů je ekonomicky velmi náročné a stojím proti koncernům, které právníky a natahování sporů financují z peněz lidí já to financuji ze svého ne z peněženek lidí, kteří toto platí v ceně vody. Dovedete si snadno spočítat kolik stojí právní obrana vodárny, když měsíční paušál právníka je 20.000 Kč a spory trvají 15 let. Rozhodně to nehodlám zabalit, protože na to, že to nevydržím, to koncerny, resp. politici, kteří pro ně pracují hrají.

Mým hlavním cílem je nyní dokázat dostat vodu zpět do rukou měst a obcí (ve Zlíně jsem tomu nejblíže i soudně) a tam ji začít znovu spravovat ve veřejném zájmu. Jde to:

cid:image012.jpg@01D1156B.08CA3A90


Pokud vás voda zajímá  a chcete vědět více o mě, tak se podívejte na: MŮJ PŘÍBĚH a reference

Zaujalo vás téma voda? Jste ochotni probrat možnosti spolupráce? Tak se mi prosím ozvěte.

S pokorou k vodě

Ing. Radek Novotný
774 774 680
Autor projektu PRAVDA O VODĚ

5 komentářů:

  1. Staník Motl by ve svém pořadu mohl vypátrat všechny zlodějsko privatizační peripetie,jak již to přiznala klausova pravá ruka STRÁSKÝ..Ještě DNES po té odpornosti se prodává do soukromých pracek palác nedaleko U HYBERNU a zástupce ZAHRANIČNÍHO KUPCE prohlásil,že NIKOMU do toho nic není,za jakým učelem se ta budova koupila...Možná ji tradičně rozsekají zevnitř a uvnitř budou satanské kejkle jezuitu...Čili nějaké trapné UVAHY o nějaké VODĚ,která je DÁÁÁVNO v cizích prackách jsou naprosto směšně..Shrnuto,odporně ateistická postkomunistická mafie,která KRADE jak straka,podle hesla UŽIJ DEN,smrtí vše končí...Tak se setsakra MÝLÍ..Ale ŠABATOVÁ by tuto uvahu HNED opentlila nějakým mafiánsko vychcaným paragrafem....

    OdpovědětVymazat
  2. Nepotřebujeme projekty, potřebujeme duchovní probuzení.

    OdpovědětVymazat
  3. Jeden z milionu, který má odvahu něco s tím prokletím privatizace i vody, dělat ! Ale mám obavy, že takto nám vodu ta mafie nevrátí.

    dan.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jak komouši ZNÁRODNOVALI? Metoda ŽAVES...

      Vymazat
    2. co peklo zchvátí více nenavrátí

      Vymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.