3. listopadu 2015

Proamerická propaganda idnesu dnes selhala

Na Idnes dnes vyšel typicky propagandistický prolhaný proamerický článek Obama: Vyslání speciálních jednotek do Sýrie není porušení slibu. Dle běžných zvyklostí na idnesu by pod ním měly převládat komentáře automatické propagandy či placených trollů ve smyslu "to je dobře, jen ať to Amerika těm muslimákům/rusákům/bůhvíkomu ukáže".

Kupodivu se však pod článkem nacházejí komentáře normálních čtenářů zdravého rozumu, kterým řádně leze krkem arogance, roztažnost a prolhanost Obamova režimu.

Umožnění těchto komentářů a jejich nepřekrytí ideologicky žádoucími proamerickými strojovými komentáři považuji za výrazný lapsus propagandistického oddělení idnesu, a možná si to tam i někdo za to odskáče, ale spíš to jen odsunou z hlavní ztránky do ztracena, jako by ten článek nikdy nebyl... (Mít více času, tak ještě škodolibě sleduji, jak to tam dlouho vydrží... )

Aby tento důkaz propagandistického selhání idnesu jen tak nezmizel ze světa, zvěčňuji ho na video.

https://youtu.be/_jk2AFpxoNw

15 komentářů:

  1. Jo,taky se posledni mesice "bavim" nad tim jakou "sodu" davaji v komentarich ctenari iDěsu .Rek bych,ze hlavni obrat nastal s uprchlickou krizi.Ta Gobelsovska propaganda ktera se na iDěsu rozjela asi probudila i ty posledni spáče.

    OdpovědětVymazat
  2. Vcera asi nebyl na iDěsu cenzor v praci,jinak si nedokazu vysvetlit tenhle neuveritelne objektivni clanek.Komentare pod clankem taky stoji za to.

    http://zpravy.idnes.cz/komentar-syrie-jan-kuzvart-df1-/zahranicni.aspx?c=A151102_085900_zahranicni_jw

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ale chlapci, nebudťe naivní. Tak veľké plátky, si to môžu aj dovoliť! Písať sem-tam objektívne, a pripustiť realnú debatu. Aby čitateľ náhodou, pod tlakom iných opozičných diskusiií, celkom neuveril tomu, že mainstream je jednostranný. Na Slovensku to robí napr. STV2, kde sa pustili dokumenty Neznáme dejiny USA, v internetových slovenských plátkoch sú tiež objektívne články, a pod tým povolená realná diskusia. No len začas. Je to, ako keby niekto veľký nariadil zvolniť a na pár hodín aj obrátiť "kabátik." Všetko je plánované (ad.1), médialný boj proti ľudu pokračuje(ad.2), očakávaná "tajná ofenzíva" sa pripravuje (ad.3) .

      Vymazat
  3. Také mně připadá, že i v případě IDnes.cz se začíná něco měnit. Diskuze najednou vypadají zcela jinak a takové pražské kavárně se to určitě moc nelíbí. I články už nejsou tak útočně štvavé, jak byly doposud. Občas se tu dá i něco přečíst. Vítr se začíná asi obracet.

    OdpovědětVymazat
  4. Troll group splečně s cenzorem asi něco slavili, nebo měli mimořádné volno... Já jsem si spíše všiml, že komentů pod články hodně ubylo... Věřím, že ty sračky lidi přestávají číst. Já zpravodajství IDěsu již moc nečtu, neb se mi zdá, že i ten bulvár je na tom lépe...

    OdpovědětVymazat
  5. Možno sa mýlim ,ale mne došlo že len sledujú a zhromažďujú informácie o diskutujúcich . Nechávajú voľné diskusie . Sledujú IP adresy , potom núkajú zdarma Windows 10 . Cez ktorý mimochodom dokážu na diaľku vymazať HDD . Podobne sa to deje aj na slovenských stránkach . Myslieť si že sa vietor otáča je asi naivné . Nuž , EGREGOR má ešte dosť síl a nápadov .
    S láskou ,mili

    OdpovědětVymazat
  6. Moc tam nechodím, ale také jsem to nedávno zaregistroval a skoro jsem se až lekl, jestli jsem neotevřel něco jiného, co nesouvisí s cenzurou. Co tak najednou. Nic se neděje jenom tak. Aby se tu nepokusili vyvolat český Majdan. De omnibus dubitandum est.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no mejdan nám tu udělají to si pište a z té kocoviny potom jen tak snadno nevystřízlivíme

      Vymazat
    2. Zajímavé spojení skrze realitu času : Majdan na Ukrajině dnes a Majdanek v Polsku za 2WW. Oba vyhlazovací genocidní podniky pod korouhví stejných barev - fašistů.

      Vymazat
  7. Ahojte všetci , neviete niečo o stránke http://wertyzreport.com/ ? Vypadli zo dňa na deň .
    Ďakujem

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. vzal ho čert protože se mu tuze náramně nelíbil upilovával mu rohy

      Vymazat
  8. Dobré komentáře má i řada diskutujících na novinkách.cz. Je vidět, že se řada lidí nenechává přeprogramovávat od ještěřích hlásných trub a snaží si pravdu vyhledávat sami...
    Středa, 4. listopadu 2015, 08:59:08 |
    ..."Obsahem příspěvku bylo, že novináři i sdělovací prostředky lžou lidem a vytrhávají ze souvislostí části vět, které jsou v neprospěch rusů (v tomto případě) nebo představitelů, kteří se nelíbí "sluníčkářům, různým NGO kavárně atd.". To bylo tak i s interpretcí prohlášení mluvčí MZV, kde ona konstatovala, že netrvají na udržení Asada ve funkci. Dále ale uvedla a je to oficiální stanovisko, že o osudu Sýrie i Asada musí rozhodnout syrský lid a ne nějaké zásahy a instalování systému zvenčí. I toto se ovšem asi nelíbí našim novinářům, protože USA, SA, Francie a další EU státy trvají na odchodu Asada - snaha implantovat US "demokracii", která za sebou zanechává pouze miliony mrtvých viz. Afghánistán, Irák, Libye, Sýrie a další. Nikdy tzv. US demokracie nepřinesla klid a mírový vývoj v zemi kde se angažovali".
    Středa, 4. listopadu 2015, 08:02:17
    "Tak to můžeme shrnout - Rusko celou dobu prohlašuje, že syrského prezidenta musí vybrat lid Sýrie ve volbách a že nikdo z cizích zemí nesmí určovat, zda prezidentem Sýrie bude nebo nebude Assad. A presstituti asi tak již podvacáté za uplynulé tři roky píší "Rusko otáčí, už netrvá na udržení Assada u moci" Trapná propaganda. Btw, podle průzkumu z minulého týdne, který si nechali zpracovat francouzské noviny Le Figaro má Assad podporu 80%. A věřím tomu - Syřané už vědí, jaký je rozdíl mezi Assadovou "tyranií" a US-AlKajdistickou "demokracií"
    Koneckonců, Iráčané a Libyjci by nejspíš asi taky raději zpět "tyranii" než US-islámistický b...el a denodenní utrpení, smrt a zmar

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zapamatujte si jednu slavnou větu z jednoho románu české klasiky :" Smrt na tyranu není zločinem" a podle toho jednejte

      Vymazat
  9. Nečinnost v těžkých dobách je největší hřích.
    Dan Brown: Inferno.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Za nečinnost v těžkých dobách, tito po zásluze na sebe přivolají spravedlivé tresty. A to se již mnohde děje.

      Vymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.