24. března 2011

Nase bezpecnejsi energeticka budoucnost

Diky panu Kopeckemu za preposlani tohoto textu:


> Komu: undisclosed-recipients:;
> Datum: 24.03.2011 10:10
> Předmět: Naše bezpečnější energetická budoucnost - nenechme rozhodovat neinformované a hrabivce
>

Pište prosím panu Václavovi Moravcovi své žádosti, dotazy, připomínky a třeba i podněty pro odstartování životně důležitých veřejných diskuzi o nových, zcela čistých , mnohem bezpeč-nějších a zároveň opravdu levných vodíkových technologiích v energetice o kterých jsem vám všem nedávno dosti podrobně napsal a znovu připojuji další stručný výtah. Je ale velkou neznámou, jestli o nich alespoń něco ví i ministeřští plánovači příští tváře naší energetiky za mnoho stovek miliard z našich daní. Jestli totiž při takové přímé otázce p. Moravce na tyto nové technologie nedopadne odpověd ný energetický náměstek pan Hůner,nebo někdo jiný z ministerstva průmyslu a obchodu stejně jako onehdá pani poslankyně za zelené Kateřina Jaques. která po přímé otázce v pořadu Jana Krause, co to je biomasa, jen zalapala po vzduchu. On totiž pohužel pořád dál a dál prosazuje jen tu zastaralou klasickou a i po úplném odstavení všech štěpných jaderných elektráren ještě stovky let dále smrtelně nebezpečnou energetiku a dokonce i prolomení limitů těžby uhlí na Mostecku. Je snad každému jasné,že to je výhodné jen a jen pro jisté elmi vlivné zbohatlické kruhy podnikající všelijak kolem i přes polostátní ČEZ atd. atd. v klasicky pojaté centrální uhelné i jadrové te plárenské a elektrárenské rozvodné energetice. Pro naše kapsy, bezpečnost a životní prostředí to ale výhodné nebude rozhodně ani trochu a vlastně nikdy! Právě naopak. Budou nám neustále pod nejrůznějšími záminkami diktovat své dosti nehorázné a pořád vyšší a vyšší ceny. Viz kontakty a info pro vaše náměty: Ostatní viz prosím níže.

http://www.ceskatelevize.cz/porady/1126672097-otazky-vaclava-moravce/napiste/



Totiž právě v souvislosti s odvysílanými kecy po posledním televizním pořadu Otázky Václava Moravce z ČT mezi pozvaným ekologem a náměstkem ministerstva průmyslu (odpovědným specielně za energetiku) o událostech kolem štěpných reaktorů v Japonsku a budoucnosti naší energetiky jsem pana Moravce požádal o jeden hodně zajímavý testovací experiment. Jsem ale samozřejmě velmi zvědav, jestli mi bude vůbec odpovězeno. Bylo by ale asi velmi dobré jeho i ostatní veřejná média co nejvíce masírovat s podobnými náměty a trvalou snahou docílit širokou popularizaci nových , mnohem nadějnějších, bezpečnějších, leč doposud u veřejnos-ti prakticky téměř neznámých směrech život ně důležité energetiky. Jinak se totiž o nich ani široká veřejnost, ani odpovědní političtí činitelé buď vůbec nedoví, nebo je případně budou jen donekonečna velice "učeně" a autoritativně zatloukat. Velice totiž záleží i na tom, který politik v exekutívě s jeho početným úředníctvem v čích službách a ve skutečnosti v zájmu koho (nám obyčejným občanům víceméně vlastně zcela skrytě) působí.
A teď již konečně to,co jsem vlastně napsal panu V. Moravcovi do ČT.

Na internetu se objevují celkem dosti hodnoverné zprávy o teoreticky i technologicky již zvládnutém, velmi účinném, levném a nízkororizikovém způsobu získávání energie pro průmysl i domácnosti formou studené fúze atomů vodíka na neradioaktivní izotop Hydrino. Základní info viz. http://free-energy.xf.cz/cf/rossi.htm , http://www.blacklightpower.com/index.shtml , http://www.hydrogenconference.org/ Bylo by totiž ve veřejné debatě v ČT1 tyto velice zajímavé zprávy pro širokou veřejnost jednak trochu zpopularizovat a zároveń zjistit, jestli již o tom vůbec příslušní plánovači a odpovědní politici v naší vládě, jejich poradci, poslanci atd. atd. alespoń něco vědí. A jestli příslušná ve st&aacu te;tní zprávě rozlezlá a ze stávajícího stavu dobře profitující lobby, tyto velice nadějné zprávy jen šikovně nebagatelizuje, nezesměšňuje a v podstatě nezamlčuje jak před odpovědnými politiky, tak i před řadovými občany ve veřejných médiích. Ze strany ČT by proto bylo velice taktické zajistit pro všechny pozvané "odpovědné" i jistý utajený moment překvapení, aby potom nakonec do kamer nemohli títo vládní specialisté jen "nacviče-ně" odříkat, že tyto úžasné novější technologie jsou vlastně jen marginární záležitost a rozhodně s ními nelze počítat do budoucna! A samozřejmě aby nám potom i nadále jen vytrvale nebulíkovali, že jediná možn&aa cute; alternativa na věky věků a nikdy jinak, je pochopitelně pouze a jedině centrálně vyráběná (a proto pro jisté velice vlivné zbohatlíky i velice zisková a státem snadno tučně zdanitelná) energie z jaderných, uhelných i ostatních klasických elektráren. Myslím, že by právě proto stálo za to, vyvolat o tom skutečně širokou veřejnou debatu, protože to není jen technická, ale i navýsost politická až dokonce existenční záležitost v podstatě celého lidstva. Zároveň to bude zcela regulérní test, jestli nemáme i v této velice důležité oblasti zase jen typické stranícké ministerstvo, které je jen pouhou prodlouženou rukou a vykonavatelem přání jistých mocných lobbis tických kruhů z politického zákulisí.. Děkuji za pozornost a jsem v případě skutečného zájmu o toto navýsost ožehavé téma schopen poslat i více technických podrobností, případně doporučit i dostatečně informované specialisty a odborníky do příslušné vysoce odborně fundované diskuse s pozvanými hosty z řad odpovědných politiků. Děkuji předem za pozornost.



Kdo mně tedy chce podpořit a je rovněž jako já přesvědčen,že veškeré dění teď i v budoucnosti nesmíme jen tak zcela volně ponechat na "představách" námi zvolených "vyvolených",ať tedy taky něco napíše v podobném duchu panu Moravcovi. Pokud ale nedostanete žádnou odpověď, a ani v ČT nebude pražádná snaha takovou debatu i ten mnou navržený zkušební test na pozvané odpovědné vládní politiky udělat, tak je bohužel vše naprosto jasné. Nelze již věřit ani naoko zcela nezávislé, námi placené telekrizi.. I ona potom vlastně, a to dokonce za výhradně naše peníze, slouží skrytě jen těm "nahoře" a budeme muset konat asi zcela jinak tak , ať tí mocní brzo skonÄ í jako Mubarak. Tak tedy mou prosbu slyšte, ale hlavně Moravcovi pište! Ať bezpečně víme, jak na tom jsme, než bude již opravdu příliš pozdě a stát vyhodí zbytečně obrovské peníze na zcela neperspektivní a velice drahé a nebezpečné technologie.

S díky a pozdravem eLJe..

10 komentářů:

  1. ta šuplata nejen s Teslovými vynálezy nejdou zašoupnout,jak jsou narvaná...A lobby betonová,ropná,buhvíjaká tam po generace střídá své Cerbery,aby nic neproniklo ven...To by museli řidiči vystoupit ze svých smradu,zablokovat ve špičce D1,zrovna když šachista Kalousek po ní spěchá z Brna na koníčky v Chuchli a požadovat VOLNOU ENERGII...

    OdpovědětVymazat
  2. Ale, ale, o různých vodíkových generátorech, nebo magnetických a jiných vynálezů využívajících volnou energii se už dávno ví. Určitě o nich ví i naši politici. Japonci šli tak daleko, že uvedli na trh vodíkové topení pro domácnosti i s ohřevem TUV (firma Panasonic) a jak dopadli ?
    V USA vědci s podobnými nápady končí pod koly automobilů.
    Vynálezy, vedoucí k samostatnosti jednotlivců (nezávislých) na nadnárodních korporacích jsou nežádoucí.
    Doufejme, že díky tomu, že jste zveřejnil weby, zabývající se touto pro elity "nebezpečnou" tématikou, nebudou v krátké době odstaveny.

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj, jen že jsem panu Václavovi napsal. Tak snad nás bude víc. zatím ahoj

    OdpovědětVymazat
  4. Vážení,nevím,jaké máte znalosti z nukleární a subnukleární fyziky,ale ta studená jaderná fúze je blábol a podvod.I kdyby došlo k sloučení příslušných částic "za studena",produkty této fúze by byly stejně nebezpečné jako té "horké",takže provozovat takový fúzní reaktor "na stole,i v malém,by bylo smrtící.Jinak ,bylo by to pěkné,kdyby to mohlo fungovat.

    OdpovědětVymazat
  5. http://vimeo.com/21563166

    OdpovědětVymazat
  6. Je to sice pěkné hledat nové levné zdroje. V praxi si myslím že jedny vyžírky pouze nahradí další. kdo by nechtěl vydělat, že ? Pokud nebudu chtít vydělávat tak to sdělím všem zájemcům třeba na Internetu, což zatím nikdo neudělal.

    OdpovědětVymazat
  7. překonal jsem se a koukám na mirně bečkový film Black out,nalákala mě francouzská a nikoliv americká produkce...jedna z možných událostí,jako Knowing.....ve filmu 10.dubna......

    OdpovědětVymazat
  8. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=np0DKc3Kp9s

    OdpovědětVymazat
  9. Ahojky,reaguji na 28.3.18:43 silně uvažuji nad levným enrgetickým zdrojem. Každý by měl začít sám se o tom nejen přesvědčit ale konat, nechci nikoho využívat ale biomasa nebo dřevo potřebuje pozemky, chceš říct že když se tomu budu věnovat jak časem ale především finančné je že jsem Vyžírka. Japonský topol není srandička

    OdpovědětVymazat
  10. Umělý list dokáže vyrobit elektřinu z vody

    Novou technologii výroby elektřiny vyvinuli vědci z Massachusettského technologického institutu (MIT), když se rozhodli napodobit přírodu. V laboratoři v pondělí dokončili umělý list, který vyrábí elektřinu. Částečně okopírovali technologii, jakou listy rostlin produkují kyslík a živiny z oxidu uhličitého. Podle vědců může způsobit revoluci v produkci energie na celém světě.

    http://www.novinky.cz/veda-skoly/229100-umely-list-dokaze-vyrobit-elektrinu-z-vody.html

    Ve světě jsou vyvíjeny převratné technologie a tato je pouze jednou z mnoha. Já jsem optimista...

    Ladislav Kopecký

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.