8. března 2011

Fotoreportáž: zatahování oblohy hliníkovou clonou 4. a 5. března 2011

Fotoreportáž o zatahování oblohy hliníkovou oblačností od Guesse. Viděli jste to jistě na vlastní oči mnohokrát, ale přicházejí sem i noví lidé, pro které to bude nové  ... Díky. (Omlouvám se, že ty fotky nejsou přesně v textu. Je jich hodně, a musí se přenášet po jedné ...)

Guess:
Posílám několik fotek, kde je jasně vidět, jak se manipuluje počasí. Po víkendu se má opět citelně ochladit, tak už se na tom intenzivně pracuje. V předchozích dnech klimatičtí kejklíři zatahovali oblohu nad Polskem. Evidentně chtějí vyrobit clonu, pod kterou přiženou ledový severský vzduch od Baltského moře a Skandinávie:

A takto to vypadalo na satelitním snímku Evropy z dnešního rána:

Dnes (5. 3. 2011) začalo masivní sprejování i nad našim územím. Zde uvádím několik fotek v časovém rozmemí od 10:00 do 15:30.
Je nad Slunce jasné, že obloha je zatažena uměle a že jim na to stačí zhruba půl dne:



V tuto chvíli už je úplně zataženo, kam až oko dohlédne. Foceno na Severní Moravě. Ovšem stačí se podívat na webové kamery ČHMÚ například na kamery v Praze a uvidíte sami, že se tak postupně děje nad celou ČR.

No, a jak už bývá tradicí, vždy, když se sprejuje "náhodou" nějak nefunguje družice NOAA:


Sledujte vývoj počasí v následujících dnech. 1 + 1 =2 nebo ne?

Have a HAARPy day!

Guess

16 komentářů:

  1. Lidi.. kdy uz se konecne zacnem branit ?

    OdpovědětVymazat
  2. Pokud se dobře pamatuju tak nad Havířovem jsem neviděl stříkat jediné letadlo. Stříkance přišly už roztáhnuté z Polska a po nich hned šedá deka. Druhý den bylo ale opět hezky.
    Zatím se počasí drží a ty cumuly v neděli. To byla nádhera.
    Criters

    OdpovědětVymazat
  3. Ale druhý den se jim to rozpustilo, to je fakt. Možná to tady jen vyráběli a použili jinde - kdo ví? Možná se jim ale moc nedaří. V poslední době mám ten pocit, že jim ty akce už tak nevycházejí. Kéž by...

    Guess

    OdpovědětVymazat
  4. Jsou to parchanti,ale na každou svini se voda vaří!a přiroda se začne bránit.Sledujeme tento humus nad Českým rájem a docela se jim to daří.Tímto zlikvidují kempy a zemědělce a o to jde musíme být ovce závislé na dovozu všech těch sraček a otrávených potravin taková pomalá nenápadná likvidace lidí!jak se bránit!před kým se bránit!musel by celý svět se postavit a popravit dementi co to dělají!

    OdpovědětVymazat
  5. Mily Guessi,
    ono se jim to "nerozpustilo"..... ono si to jen sedlo k zemi a my vsichni jsme si to pekne vdechli do plic.
    Staci jen sledovat kolik hodin od postriku na vas prijde "unava" jak kdyby jste cely den kacel stromy v lese. Dle mych pozorovani je to cca mezi 2 a 4 h od preletu. Jak kdy. To je pak lepsi zustat doma, neotvirat okna, a pockat az to prejde, nejlepe do druheho dne. I kdyz...... druhy den poleti zas, nebo nee ?? :-)
    Druha varianta je: ze uz jsme si vsechni tak zvykli, ze ani nerozezname rozdil mezi Kyslikem do plic a Hlinikem do plic.
    Preji pekny vecer na severni Moravu a diky za pekne zdokumentovany prispevek. Kez by vic lidi venovalo pozornost tomu co mame nad hlavou..
    J.

    OdpovědětVymazat
  6. Guess
    Taky se mi zdá. A doufám teda, že se mi to nezdá, ale, že je to pravda :) Dneska bylo nádherně, včera taky. Akorát v sobotu u nás sprejovali, na chvíli bylo i zataženo a škaredě, ale k večeru se to zase začlo trhat a bylo hezky. A předtím asi od 1. do 4. byla nádherně modrá obloha. Dneska byly ráno na obloze mraky, takové ty rozvlněné, ale taky se hned ztratily.

    OdpovědětVymazat
  7. Aj v Bratislave 6.3. do 12:30 obloha jasna a čistá,ale okolo 13 hod ako by sa vrece roztrhlo..Do 16:00 som ich naratal okolo 26 lietadiel a krížom krážom..Ale sa im nejak nedarilo..neskôr bola zas obloha jasná....Ale dnes ma zarazilo dosť velka skupina mrakov usporiadana do nejakych kosostvorcov. Bolo to niečo ako ked pootvoríš žaluzie na oknách a smerovalo to od severozapadu na juh....Nad tou oblasťou je aj radar Maly Javornik SHMU a čas od času mi bzučalo v ušiach. Tým smerom bol aj prelet asi 5 sypačov ale sa im to rozpadávalo..
    Pozeral som môj starý klasisický barometer
    Tlak 1030 Hp a vlhkosť vzduchu 43%...Ale neviem či to má nejakú súvislosť........

    OdpovědětVymazat
  8. Taky už bych za to rád viděl někoho viset

    OdpovědětVymazat
  9. Sprejují pořád a ve velké míře, ale asi experimentují s jiným materiálem, protože se čáry velmi rychle rozpouštějí.
    Neradujte se, svoje chemdávky dostáváme denně !

    OdpovědětVymazat
  10. Guessi, ty fotky se povedly.:)Na jihu Moravy jsme už delší dobu neviděli sprejující letadla. Asi mají naplánovanou práci jinde..

    OdpovědětVymazat
  11. BTW Zaznamenal jsem kolem stovky přeletů - ty jsou také na fotkách, takže opravdu nevím, kam ses díval :) Ty fotky jsou skutečné. Viděly to spousty lidí.

    Guess

    OdpovědětVymazat
  12. Milý J. Také už mám delší donu pocit, že začali používat jiné látky k postřiku a nejde jim až tak o počasí, ale spíš o dopad na zdraví lidí. Sám se snažím účinně bránit (vitamín D3, koloidní stříbro, javorový sirup + soda, atd.), ale například teď mě už měsíc(!) trápí podivná rýma, které se nelze zbavit. Kdoví, co to vlastně dýcháme. Každopádně v posledních dnech to vypadá, že je krásná modrá obloha, ale není tomu tak. Stačí vyjet na hory, podívat se dolů a je to vidět, v jakém hnusu žijeme.
    Už si řipadám, jako v blbém sci-fi.

    Guess

    OdpovědětVymazat
  13. Tady je několik mých fotek z posledních zhruba 3 let, co jsem nafotil převážně na Severní Moravě + satelitní snímky z družic NOAA a MODIS. Pokud někdo tvrdí, že toto je přírodního původu, měl navštívit psychiatra:

    http://skywatch.rajce.idnes.cz/

    Sdílejte.

    Guess

    OdpovědětVymazat
  14. Musíme si taky uvědomit, proč je tak krásně.. Zemědělci si už začínají stěžovat na sucho. Takže podivně dlouhé přestávky mezi sprejováním má jasný důvod.

    Zničit úrodu ještě před prvními klíčky. :/

    Y.N.W.A.

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.