29. března 2011

Simpsonovi: některé díly zakázány kvůli japonské jaderné krizi

Omlouvám se, že ještě nějakou dobu nebudu plně fungovat. Účastním se totiž (velmi nevýdělečného) projektu, který zahrnuje hodně cestování a organizování, neustálou fyzickou přítomnost, a potrvá to ještě do konce příštího týdne.  Děkuji za příspěvky do mailu, ale nestíhám je vyvěšovat, k počítači se dostanu jen výjimečně.
Tak aspoň maličký článeček o mém oblíbeném seriálu ... Až dosud to byla legrace, a vida, už přestává sranda ...

Seriál Simpsonovi: Kvůli krizi v Japonsku zakázány díly o jaderných katastrofách

The Telegraph 29. 3. 2011

Televize v Německu, Austrálii a Švýcarsku se rozhodly pod vlivem japonské jaderné krize zakázat nebo cenzurovat epizody seriálu Simpsonovi, které si dělají legraci z jaderných katastrof. 

„Kontrolujeme všechny epizody, a podezřelé nebudeme vysílat, ale nebudeme vystřihovat žádné scény.“ řekla Stella Rodgerová, mluvčí německé soukromé televize Pro7. „Zatím jsme žádné nevyřadili.“

Rakouská ORF dosud zakázala celkem osm epizod, včetně té, kde Marie a Pierre Curieovi zemřou na nemoc z ozáření. Totéž udělala švýcarská televize SF.

V dlohodobém satirickém kresleném seriálu Simpsonovi je klíčovým prvkem jaderná elektrárna v jejich rodném městě Springfieldu, v níž je pověřen bezpečností nemotorný Homer Simpson, přes jeho lajdácký přístup, který je evidentní v úvodní scéně každého dílu i v jeho průběhu.

Předchozí epizody ukázaly například, jak se jaderný odpad skladuje na dětském hřišti, jak se plutonium užívá jako těžítko na papír, jak praskají chladicí věže, ukázaly svítící krysy a trojoké zmutované ryby, a rovněž roztavení přehřátého jádra reaktoru.

„Samozřejmě že nemůžeme úplně změnit celý obsah,“ uznala Rodgerová.

3 komentáře:

  1. Nejlepší seriál, co znám. Ale štve mě ta autocenzura - za komouše jsem si myslela, že jsme takoví ubožáci jenom my, obyvatelé totáče. Ale teď vidím, že lidstvo asi postihla globální idiocie, když nenechají na pokoji ani kreslený seriál. "Podezřelí Simpsonovi" - mně asi klepne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlas, jsou to debilové!
      2 jaderné katastrofy za celou existenci jaderných elektráren a oni z toho dělají "vyhubení lidstva"!Samozřejmě, umírají při tom tisíce lidí, ale letadla taky padají jedno po druhým, nikdo z toho nedělá drama!Na silnici zemřou stovky lidí denně, a seriál kde vybuchujou auta (třeba Kobra 11, viďte Němci...) nikdy nikdo nezakázal.A o Rakousku jsem si myslel, že je to fajn země (páč jsou neutrální a nezapojují se do nesmyslných válek) ale toto mě vážně nasralo!!Sakra, to nemá žádný Rakušan nebo Švýcar ani špetku smyslu pro humor.... :/

      Vymazat
  2. Dovolím si opět odpovědět později zase o 2 roky později :-D. Rakušani a Švýcaři mají smysl pro humor a jsou fajn země, za to nemůže státní mentalita, ale televize...

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.