16. března 2011

Požár vyhořelého paliva by způsobil "Černobyl na n-tou"

Tímto článkem nemám v úmyslu strašit, i když na klidu určitě nepřidá ... Ale chci tím poukázat na jednu věc: asi bychom měli chápat tuto katastrofu jako nutnou součást všeobecného čištění planety. Jinak by si totiž lidé zřejmě nebyli schopni uvědomit, kolik "časovaných bomb" ke zničení planety si sami vytvořili/umožnili, aby byly vytvořeny. A zdá se, že to začíná fungovat - některých zemích už začali prověřovat svoje elektrárny. Vypadá to, že by se odtud mohla vytvořit brána k prosazení dosud tajných volných a bezpečných energií.
Kéž lidstvo i planeta tuto krizi šťastně přečkají, kéž je co nejméně utrpení. Věřím, že naši vesmírní bratři a sestry nás v tomto velkém průšvihu nenechávají ve štychu. 
(Naše i světová média dosud většinou svorně ujišťují, že další Černobyl nehrozí - o nebezpečí vyhořelého paliva ani slovo - např. http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/odbornici-katastrofa-typu-cernobyl-v-japonske-fukusime-nehrozi/610389, ovšem ti, co do toho vidí hlouběji, soudí jinak - viz přeložený článek. 
Ostatně, i Černobyl za humny jsme přežili ...)


Poplach ohledně tyčí vyhořelého paliva: „Černobyl na n-tou“
Paul Joseph Watson, PrisonPlanet.com, 15. 3. 2011

Zřejmě nejméně známým aspektem tří explozí a četných požárů, které zasáhly postižený jaderný reaktor Fukušima od soboty, je fakt, že výbuchy pravděpodobně rozsáhle poškodily vysoce radioaktivní tyče vyhořelého paliva, které jsou skladovány v kontejnerech vedle aktivních jaderných tyčí. Zvýšení krize by podle jaderného inženýra Arnie Gundersena mohlo znamenat „Černobyl na n-tou“ (angl. Tchernobyl on steroids).
Jak můžete vidět z výše uvedeného grafu, tyče vyhořelého paliva jsou skladovány v blízkosti schrány aktivních nukleárních tyčí, blízko střechy reaktorového komplexu. Video ze sobotního výbuchu a následné obrázky jasně ukazují, že jednotka vyhořelého paliva mohla být výbuchem snadno poškozena.
Podle jaderného inženýra Arnie Gundersona z Fairewind Associates, který je členem veřejné kontrolní komise jaderné elektrárny ve Vermontu, která je identická jako Fukušima 1, neschopnost udržet  v chladu bazény, které obsahují vyhořelé palivo za posledních 20 let, může zapříčinit „katastrofické požáry“ a změnit tuto krizi v „Černobyl na n-tou“.
BBC nyní oznamuje, že je domněnka, že se zahřívají i „vyhořelé palivové tyče na reaktorech 5 a 6“, dále nový požár na reaktoru 4, kde je skladováno více tyčí, který způsobuje kouř vycházející ze zařízení.
„Japonská zpravodajská agentura Kyodo oznamuje, že skladovací bazén v reaktoru 4 – kde jsou skladovány vyhořelé tyče – možná vře. Tepco říká, že údaje ukazují na vysokou úroveň radiace v budově, která je tím nepřístupná“, dodává zpráva.
„Na 40 let staré jednotce Fukušima 1, kde sobotní exploze zničila budovu reaktoru, je bazén vyhořelého paliva umístěn nad reaktorem, ve shodě s designem General Electric. Tokyo Electric řeklo, že se pokouší vyřešit, jak udržet úrovně vody v bazénech, což naznačuje, že tam selhaly i normální bezpečnostní systémy. Neschopnost udržet adekvátní úrovně vody v bazénech by mohly vést ke katastrofickému požáru, jak praví jaderní experti, z nichž někteří se domnívají, že bazén jednoty 1 je možná nyní odhalen“, hlásá Washington Post. http://www.washingtonpost.com/business/economy/at-two-reactors-a-race-to-contain-meltdowns/2011/03/13/ABtdVDU_story.html
Tyče musí být udržovány v chladu, protože jinak začnou hořet a jako v případe reaktoru č. 3 začnou uvolňovat plutoniu a uran ve formě páry do atmosféry.
To je špatná zpráva, protože plutonium rozptýlené do atmosféry je ještě nebezpečnější než spaliny z tyčí bez plutonia,“ píše Kirk James Murphy. http://www.infowars.com/fuel-rod-fire-at-fukushima-reactor-would-be-like-chernobyl-on-steroids/
„Měli bychom štěstí, kdybychom se měli znepokojovat vyhořelými tyčemi pouze z jednoho bazénu. Ale takové štěstí nemáme. Fukušima Daiči má sedm takových bazénů. Šest z nich jsou (nebo byly) umístěny na vrcholu šesti reaktorových budov. Jeden „společný bazén“ je v úrovni terénu ve zvláštní budově. Každý „vrcholový bazén“ obsahuje celek 3450 svazků tyčí. Společný bazén obsahuje 6291 svazků tyčí. (Společný bazén má okna, která byla téměř jistě zničena tsunami.) Každý svazek obsahuje 63 tyčí. To znamená, že elektrárna Fukušima Daiči může obsahova přes 600 000 tyčí vyhořelého paliva.
V minulých třech dekádách bylo velmi mnoho diskusí ohledně designu jaderného reaktoru Mark 1.
Jak dnes oznamuje ABC News http://abcnews.go.com/Blotter/fukushima-mark-nuclear-reactor-design-caused-ge-scientist/story?id=13141287 , „před 35 lety, Dale G. Bridenbaugh a jeho dva kolegové z General Electric rezignovali ze svých pozic, protože byli stále více přesvědčeni, že jaderný reaktro Mark 1, který kontrolovali, má tak závažné nedostatky, že by to mohlo vést ke zničující nehodě.“
„Problémy identifikované v r. 1975, byly ty, že při navrhování obalu nebyla brána v úvahu zátěž, která může vzniknout při ztrátě chladící kapaliny,“ řekl Bridenbaugh v interview. „Zátěž, která by tím byla vyvinuta na kontejner, by vyvolala velmi rychlé uvolňování energie, což by mohlo roztrhat kontejner a vytvořit nekontrolovaný únik.“


P.S. Orgonet: O této záležitosti píší i česká média, ovšem většinou s desinformační poznámkou, že Černobyl se v žádném případě nemůže konat. Viz např. dnešní Technet:
"Přesto ale o katastrofě byť jen vzdáleně podobné Černobylu zatím nemůže být ani řeč."Zdroj: http://technet.idnes.cz/bazen-je-horsi-nez-reaktor-proc-fukusimu-ohrozuji-odstavena-zarizeni-1ei-/veda.asp?c=A110315_152825_veda_mla


7 komentářů:

  1. žena fyzička mi na tuto informaci hoření cca 600 tis- vyhořelých palivových tyčí odpověděla - zavčas si podřežeme žíly...:((

    OdpovědětVymazat
  2. Co když tu illuminátští šílenci vůbec nechtějí zdecimovat Japonsko, ale použili jeho "výhodně" umístěné elektrárny k pokusu o zamoření Číny a Ruska? Ideální poloha , ideální vítr od oceánu... kdo ví?

    Věřím, že se podaří katastrofu odvrátit, ale strategicky by to byl naprosto šílený plán.

    Guess

    OdpovědětVymazat
  3. Z toho, co se ve světě děje, je již zcela jasné, že někde sedí další šílený Hitler obklopený všehoschopnými devianty. Ne nadarmo se Americe přezdívá UssA !

    OdpovědětVymazat
  4. Jediné co můžeme, držet si palce a jít meditovat, protože jestli tohle řachne, tak tenhle svět neměl ještě nikdy tak blízko k svému konci, jako dnes. Po tomhle už by všechno mělo být jinak, ať to dopadne, jak dopadne. Doufám, že to je poslední, skutečně poslední varování.

    OdpovědětVymazat
  5. http://www.youtube.com/watch?v=XBNXn8XNvec&feature=player_embedded

    OdpovědětVymazat
  6. Bohužel, jsou elitáři NWO připraveny další události v rámci jižvyhlášeného fenoménu "Collapse" ( já bych to spíš nazval skutečný "downfall" a ne jen obyčejný kolaps).Ještě nebyla zásadní zkoušce, velkým ztrátám a utrpení vystavena Evropa. Ta bude brzy na řadě. Možná, že elitáři zprostředkovaně použijí arzenál chemických a bakteriologických zbraní v moci Kaddáfího. Bombardování Lybie atlantickými spojenci v čele UssA, a chystaná křížová výprava evropských států do ní, jen podporuje výši takového rizika. Až bude Evropa smrtelně zaplynována nebo zamořena, budou mít elitáři na koho to svést, a my ovčané, zase budeme ukojeni hony na dalšího megateroristu ala irácký Hussejn, rumunský Čaušesku a řadu dalších zástupných světových hrozeb americké démonokracie. Mezi plánované akce má náležet útok na evropské metropole. Nejvíce to má "odskákat" Londýn. Bude vypadat jako Drážďany nebo Berlín ke konci 2.světové války, anebo, těmi samými hydrami a hyenami v lidském převleku, jako nyní zasažené Japonsko. Je čas začít s budováním potravinového skladu a zajistit bezpečné čerpání podzemní vody. Sami brzy uvidíte, že jídlo a pitná voda budou dražší než všechny poklady světa. Japonsko současných dní bylo ukázkou a současně varováním pro ostatní, jak to s námi představitelé NWO ve skutečnosti myslí : depopulace na 660 milionů, očipování a totální kontrola nového otrokářského řádu...

    OdpovědětVymazat
  7. Japonci by měli důkladně prohlédnout dno v místě nejsilnějšího zemětřesení.
    Seismografy totiž nerozlišují jestli zemětřesení vzniklo výbuchem nebo přirozeně.
    Nebylo by to poprvé, co se na dně moře odpálila velmi silná výbušnina za účelem tsunami.

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.