23. listopadu 2011

Ještě jednou dvojí svítání z Lysé hory

Ještě jednou téma, které jsme už probírali - dvojí východ Slunce. Na základě článku čtenáře z ČK i jiných vašich pozorování se přikláním také spíše k tomu, že se nejedná o přepínání kamer na denní režim. O co se jedná, to nevím. Posuďte sami dle článku čtenáře z ČK.


Zdravím pilného OrgoNeta,
a zasílám mu velmi nevšední podívanou na "dvojí svítání" pozorované webovými kamerami umístěnými na beskydské Lysé hoře. Ten jev pozoruji od pátku 18.11.2011, ale nevím, jak dlouho se už projevuje před tímto datem. Poněvadž prohlížeč kamer zpřístupňuje snímky na netu pouze 48 hodin nazpět, nemám toto "dvojí svítání" právě z pátku 18.11.11. Podařilo se mi však stáhnout tento jev pro rána So - 19.11., Ne - 20.11., Po - 21.11. a Út - 22.11.11. První "svítání" začíná v 5:20 hod. pozvolna až k šesté hodině, po šesté se bílá oslnivá záře začíná rozpínat po celé obloze. A vrcholí v 6:25 hod.naprosto nevídanou oslnivou září tak, že předměty před kamerou se téměř v té světelné záplavě ztrácejí a získávají přitom zvláštní nafialovělý odstín, jakoby byly ozářeny jakousi radiací. Mezi časem 6:25 a 6:30 hod. tato záře doslova zhasne, místo bílé je opět modrá obloha, a začíná nava
zovat východ skutečného slunce, který trvá do 7:00 hod., kdy je vidět vycházející sluneční kotouč nad horizontem. Proto tyto záběry jednoznačně dokazují, že opravdu dochází k jevu "dvojího svítání". Co způsobuje to první, se lze jenom dohadovat. Když se ale porovná jeho mnohonásobná síla s následným skutečným slunečním svítáním, vkrádá se jistá pochybnost, zda to mohlo se sluncem vůbec nějak souviset. Mám v podezření globalistické technologie, které mohou soviset s HAARPem a chemtrailsy. Nakonec, posuď sám Orgo na níže přiložené sadě snímků. Jsou z nedělního (20.11.11) ranního svítání.

Jakoby ten jev nestačil sám o sobě, objevila se tu ještě jedna podivnost. Stáhl jsem si nedělní ranní svítání také z kamery na Churáňově. Došlo zde k úplně stejnému jevu jako na Lysé hoře, ale s 15-ti minutovým zpožděním !!!   Jak je to možné ???  Vždyť Lysá hora (1323 m n.m) je od Churáňova (910 m n.m, jiné prameny uvádějí až 1090 m n.m) na Šumavě vzdálena rovnoběžkově od sebe asi jen 360 km a poledníkově asi jen 60 - 70 km. Nadmořskou výšku mají také téměř srovnatelnou.Níže přikládám orientační mapku (1 - Lysá hora, 2 - Churáňov) a sadu snímků z "dvojího svítání" na Churáňově jako důkaz této anomálie (porovnej časy  u obou sad snímků, a sám uvidíš ten rozdíl !!!) Obě záhady tedy čekají na svoje luštitele...

S pozdravem čtenář z CK.


Ahoj,
já teď nemám čas všechno pomalu pročítat, tak mi možná něco ušlo, ale přesně tohle z Lysé hory jsme tu nedávno řešili a nechali se víceméně přesvědčit, že se jedná o přepnutí kamer z nočního režimu na denní. Vcelku to zní rozumně, úplně mě to nepřesvědčilo, ale zatím nemám nic lepšího.
Proč si myslíš, že to není režimem kamer, ale je to skutečně dvojí svítání? 
Díky.
Zdraví Orgonet

Ahoj, Orgo,
taky jsem přemýšlel nad možným přepínacím režimem. Ale to přepínání přeci nemůže probíhat skoro hodinu. Za další, co se to tedy šíří za energii po obloze skoro hodinu před samotným východem slunce, že to kamery doslova a do písmene oslepí ? Když na kamery nepůsobí přímý sluneční svit, tak co tedy ? Vždyť ta záře je silnější než záře skutečného slunce !!!  Jen si znovu porovnej, co se děje od 5:20 do 6:20, a jak ta záře doslova vybuchuje v 6:20 až 6:25. Mezi 6:25 až 6:30 ta záře náhle mizí, ale slunce je pořád ještě půl hodiny (!!!) před svým východem nad horizont zcela skryto. Tak tohle si myslím, že přepínání kamer nevysvětl& iacute;. Spíš si myslím, že se to záměrně bagatelizuje z důvodů utajování něčeho, co lidi nemají vědět. Zda jsou to průvodní jevy chemtrailsů, haarpů, energií z centrálního galaktického slunce Alcyonu, poškození magnetosféry či ionosféry technologickými experimenty, případně dalšími neznámými (pro nás lidi "dole") vlivy, netuším.

 Jen tak na okraj dodávám, že se radikální změny v současné době dějí na všech planetách Sluneční soustavy, a vědci jsou z toho docela na větvi, protože zatím lidská paměť nic podobného nezaznamenala a ani nezná.  Z toho důvodu to může být "přírodního původu" nebo také uměle vytvořeného lidmi, případně mohlo dojít i ke kombinaci/nabuzení přírodních procesů zásahem technologií člověka. Proto přepínání kamer z režimu na režim v tomto případě nevěřím !!!

Ještě bych dodal, že jsem měl pocit při té sekvenci v 6:25, že je to taková síla toho světla, že jsem se obával, že něco začne hořet. No a ejhle, jako na zavolanou jsem dnes zachytil článek, jak o tomto víkendu ve Švédsku začal spontánně (tzn.bez zjevných příčin) hořet nějaký muž na vlakové zastávce (viz zde http://www.novinky.cz/koktejl/251241-sved-se-samovznitil-pri-cekani-na-vlak.html). Je to jen jeden z mála publikovaných případů, které se po světě dějí. A stále jich více a více přibývá !!!  Proč asi ? 

Co může způsobit, aby tzv.zničehonic začalo lidské tělo hořet, přičemž hoří zevnitř ven oslnivě bílým světlem/plamenem jako když se svařuje železo obloukem. Je zaznamenáno několik případů,kdy u hořících osob byly zjištěny některé parametry tohoto jevu, a mě zvláště zaujala teplota hoření 1000 - 1100°C !!!  No to je úplná fantazie, jak se může taková teplota vůbec v lidském těle objevit ?

No, a našel jsem k tomu další střípek do mozaiky tajemna : je poměrně dost klinik, kde lékaři operující oběhový systém srdce nebo srdce samotné potají říkají (jinak by je to stálo karieru), že když zavádějí do srdce sondy, aby se podívali, jak to tam vypadá, s hrůzou a překvapením zjišťují, že je v srdci silné bílé světlo. Někteří to zkoumali blíže, a došli k závěru, že je tam cosi jako "bod vakua" svítící plazmy. Ta že ohřívá krev, a krev ohřívá tělo. Zárověň s tímto jevem spojují činnost čaker a tzv.energetického ořívače těla. Celý tento soubor energetických toků produkuje elektromagnetické pole, kter&eac ute; vlastní každý živý organismus, a je ho proto možné kdykoli a kdekoli detekovat. Na tomto základě američané vyvinuli tzv.chytré střelivo, kdy cíl je schován za překážkou, a není jej možné zasáhnout přímo. V tom případě střelec vystřelí tuto munici nízko nad schovaný cíl. Střela prolétá kolem/nad živým (!!!) cílem, a v ten okamžik exploduje a cíl zasahuje zezadu nebo ze strany na základě reakce na jeho elektromagnetické pole !!!  Jak říkám, dějí se neuvěřitelné věci, jak "přírodní" tak technické !!!  Nic podobného lidský rod ve své histolrii nezažil !!!  Lidé z tohoto důvodu nejsou připraveni na tak radikální, tak rozsáhlé, a tak rychlé změn y, které se jich mají bezprostředně dotýkat, kterých se bezprostředně už dotýkají, a ještě budou v mnohém dotýkat !!!  Je proto celkem logické, že se vystrašení lidé utíkají ke komunitám hlásajícím klid, mír, pozitivismus apod., aby se alepsoň někde cítili v bezpečí. Je to však jen dočasný úkryt, poněvadž probíhající změny si najdou každého kdekoli, dříve nebo později !!! Pokud se lidé nepřipraví na ten čas, pokud nebudou vyhledávat, třídit a vyhodnocovat VŠECHNY (ne jenom laskavé polzitivní !!!) informace, pokud nebudou pracovat na své integraci do přicházejících změn, mají jen velmi malou šanci na přežití do budoucnosti !!!

Zdraví čtenář z CK

Takže ty fotky svítání:



















P.S. Orgonet: Doporučuju podívat se na webkameru z Lysé hory ze dneška, 23. 11. 2011, tak od 5.20 do 7.10, kdy vyjde Slunce. Nádhera. Dvojí východ tam samozřejmě také uvidíte, a to celé je ještě vylepšeno východem a stoupáním Měsíce na obloze ....

29 komentářů:

  1. Jen mne tak napadá, jestli není dvojitý východ způsobeny jen tím že se kamera přepnula z nočního režimu do denního režimu. Změnila citlivost a tím se obraz znovu ztmavil.

    OdpovědětVymazat
  2. Přidávám odkaz na Libraci měsíce, to si můžete každý prohlédnout i na vlastní očka....

    http://web.archive.org/web/20071030083551/http://mesic.hvezdarna.cz/

    Omlouvá se zátoveň, ale ne mojí vinou to lze už jen pře archiv.......?????....

    OdpovědětVymazat
  3. Zdravím. To chce udělat si výlet na Lysou horu a podívat se na východ slunce vlastními kukadly.:-)
    N.B.
    Máš pravdu, Orgonetku; je to nádhera.

    OdpovědětVymazat
  4. proč by to nemohlo být přepínání režimů noc/den kamery?
    vždyť rozdíl je mezi dvěma po sobě jdoucímí snímky, tedy žádné "hodinu trvající přepínání režimu kamery"

    nebo si na Lysou horu vylezte se spacákem sami u mrkněte na to vlastním okem nebo vlastní kamerou

    nebo si tam dejte digitální kameru v modu dlouhodobého natáčení a s externím napájecím akumulátorem pro celodenní výdrž
    jeden den naisnatlujete a spustíte, druhý den odnesete
    pozor na orosení vnitřku kamery, nejlépe ji dat do krabičky, do které umístit vyhřívání na +5 stupňů (podžhavená žárovka).

    OdpovědětVymazat
  5. Ja si myslím, že to svetlo má niečo spoločné s fotónovým pásom do ktorého naša slnečná sústava vstupuje a toto svetlo sa bude prejavovať stále častejšie, ale toto veľa ľudí nepochopí a bude sa uchyľovať k strachu.

    OdpovědětVymazat
  6. Obrázky z Kamery Kořenov, zdroj v případě potřeby doplním. Některé obrázky je třeba si holt uložit a ted se hodí :)

    http://clip2net.com/s/1lkSI

    http://3x.cz/di-MNIT.jpg

    http://3x.cz/di-KMVK.jpg

    OdpovědětVymazat
  7. Jsem laik, ale napadá mě ještě jedna možnost. Jelikož většina z nás ví, že naše sluneční soustava se stále více a více vnořuje do tzv. fotonového pásu, spojil bych jev dvojího svítání s podobným jevem a to polární září. Nechce se mi to hledat, ale co vím, nahrubo je polární záře průnik proudu fotonů elektromagnetickým polem Země v oblastech pólů - tudíž téměř na tečně koule. Při východu (ale i při západu) se obzor dostane též do tečny proudů fotonů ze Slunce, ale v dnešní době ještě posílené o fotony ze středu galaxie (či-li onoho fotonového pásu). Takže je možné, že by to mohlo mít souvislost. Nehledě na to, že by to vysvětlilo i stejný jev na jiných planetách naší soustavy.
    Nicméně ještě stále nejsem ani plně přesvědčen, že nejde o přepínání režimu kamer.
    Ale pokud vemu naprudko počítadlo, tak rozdíl v časech východu míst vzdálených od sebe 360km (po rovnoběžce), tak činí cca něco málo přes 2 minuty. Rozdíl výšek může udělat max. pár desítek vteřin, rozdíl v oblačnosti taky něco, ale 15 minut rozhodně ne.

    OdpovědětVymazat
  8. Hmm,nechci Vám kazit radost (radost z objevu),ale v tomhle mám velké pochybnosti.Nehledal bych za tím nic jiného,než skutečně "nedokonalou" snímací techniku.Ideální by bylo vysvětlení výrobce,nebo technické obsluhy tohoto zařízení.Všimněte si totiž přeexponovaného měsíce.Na nočních snímcích jde vidět celý vč. jeho sluncem neosvětlené části.Na denních už jen "couvající srpek".P

    OdpovědětVymazat
  9. Píšete: je proto celkem logické, že se vystrašení lidé utíkají ke komunitám hlásajícím klid, mír, pozitivismus apod., aby se alepsoň někde cítili v bezpečí. Je to však jen dočasný úkryt, poněvadž probíhající změny si najdou každého kdekoli, dříve nebo později !!!

    Vybavuje se mi jistý text od člověka, který tvořil jakousi predikci naší etapy vývoje. Hovoří tam o takzvaných "umělých útočištích", nebo "syntetických úkrytech". Myslím, že jste přesně popsal o co jde.

    OdpovědětVymazat
  10. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  11. S kamerami podobného typu sa stretávam v práci denno-denne, a musím vás sklamať. Nejde o dvojité svitanie ale úplne obyčajný efekt ktorý vznika prepínaním kamery z nočného režimu do deného. V nočnom režime je totiž kamera ovela citlivejšia na svetlo, a kým je vonku dostatočná svietivosť na prepnutie do denného režimu, vyzerá to ako keby vychádzalo slnko.
    Ten prechod je koli tomu taký, že jedna snímka je ešte prepálená käli nočnému režimu, ďalšia ktorá sa zdá už normálna je z denného režimu a vyzerá normálne.

    OdpovědětVymazat
  12. Proč ale dochází k posunu jevu "dvojího svítání" na různých místech Čecha a Moravy až o 15 minut ?
    Mám tu jedno vysvětlení : Země se na rovníku otáčí rychlostí 1674km/h na rovníku. Z toho plyne, že 1674:60 minut = 27,9 km/min. x 15 min.= 418,5km. Tzn.že za 15 min. se Země otočí o téměř 420 km. A poněvadž jsme v rotaci vůči rovníku a především slunci pod ostřejším úhlem, je možné, že by těch 360 km odpovídalo posunu o 15 minut. Tím by byla jedna záhada zřejmě vyřešena, ale stále ještě ne to, proč se před východem slunce vyskytuje ta záhadná oslepující záře.

    OdpovědětVymazat
  13. ako to že mesiac svieti keď mu slnko svieti na "chrbát"? Nejako mi to nejde do hlavy.Môže mi to niekto vysvetliť?:)

    OdpovědětVymazat
  14. Na Lysé hoře jsem již mnohokrát byl tak brzo ráno a taky zde stanoval, tedy něco níže pod kopcem, nikdy jsem tento jev nezaznamenal, nejlepší bude, pokud si čtenáři na Lysou horu tak brzo výjdou a podívají se sami, že nic neuvidí...:-) Časový posun lze sledovat i z pžímých vstupů z TN, kdy v Ostravě je už tma a v Praze ještě světlo...pokud tedy autor články ví, kde je V a Z :-)
    Je to taková blbost, že se tam asi o víkendu vydám a vemu si digitální kameru, pokud bude vhodná oblačnost, abych Vám to mohl nějak doložit, to bude asi to nejrozumnější, jak bych tady do této diskuse mohl přispět! Co vy na to? M

    OdpovědětVymazat
  15. Ty snímky jsou přímo fascinující.
    Dovolím si jednu teoretickou možnost vzniku záře.
    Kdybych dal na místo chemkovových mraků (položil) zrcadlo, tak by byla ještě před fyzickým východem slunce vidět záře, která by po nějakém čase úplně zmizela (úhel dopadu = úhel odrazu) a pak teprve by vyšlo sluníčko. Může to tak být?
    Alfa

    OdpovědětVymazat
  16. Pro David :
    Přikláním se také k tomuto názoru. Bílý přízračný jezdec byl letos viděn na mnoha místech světa. Byl dokonce nasnímán kamerami v době vypuknutí "revoluce" v Egyptě nebo těsně před katastrofou Fukušima na území Japonska, a též na videu, které prezentuje ničivou akci fukušimské tsunami. Existuje více indícií, že se nalézáme v místě krátce před koncem Časů. Dokonce i jasnovidci a lidé se schopnostmi dálkového vidění s překvapením zjišťují, že budoucnost na Zemi končí neproniknutelnou zlatou stěnou/clonou/přepážkou 23.3.2013. Přitom ještě asi před rokem, rokem a půl, bylo možné "cestovat" dále, a předvídat tak budoucí události. To se nyní radikálně změnilo !!! Nejvíc bijí na poplach globalisté a nectné iluminátstvo, protože si nejsou jisti svými plány směřujícími k NWO. Přesto se jich drží i nadále, a doufají, že se jim plán/sen podaří naplnit. I texty Nového zákona říkají, že se satan zmocní vlády nad Zemí (nwo), podrobí si její obyvatele prostřednictvím globální politiky, cenzury a represí. Ale jen na 3,5 roku !!!!!!!!!!!!!!
    Pak bude svržen zásahem "vyšší moci", a Země očištěna navždy od satanských systémů a jejich služebníků, které lidstvo pronásledují, deptají a ničí již nepřeberný počet tisíciletí.
    Pokud by tedy kalendář lidstva končil 23.3.2013, odpovídala by i doba 3,5 roku(přibližně)vlády zla ve světě s nástupem globální krize z poč.roku 2009. Jen si vzpomeňte, co všechno se ve světě za tuto krátkou dobu převratného a jak rychle událo. To lidské dějiny nepamatují !!! Počkáme do jara 2013, a uvidíme, zda bude "zlatá stěna" odstraněna, a zda budoucnost na Zemi bude opět pokračovat na základě "přepsaného plánu" samotným Stvořitelem v proroctvích slíbeném tisíciletém Zlatém věku lidstva...

    OdpovědětVymazat
  17. Taky mě napadlo, že by to mohl být odraz od kovového vzdušného obalu z chemtrails vysoko nad Zemí. Proto ten příměr s gigantickým zrcadlem mi připadá logický. Stejně tak by bylo dobré zjistit, zda se mohlo jednat působení částic onoho fotonového pásu z centrálního galaktického slunce Alcyonu. Tuto myšlenku mi vnuká níže uvedené video. Je jich na netu povícero, ale toto pro ukázku si myslím postačuje. http://www.youtube.com/watch?v=OXPpNzioQg4.

    OdpovědětVymazat
  18. Někdo zde odhalil, že noční režim kamer vykazuje na snímcích (protože prohlížeč ukazuje pouze časosběrné snímky v intervalu 5 min.) expozici 10 sec.(!!!) a citlivost kolem 200 ISO (!!!). Od času 6:30 je expozice snímků 1/125 sec., a citlivost už jen 80 ISO. Může změna těchto parametrů mít příčinu v jevu dvojího svítání ? Kdo se vyznáte dobře v optice fotoaparátů, případně související elektronice, zkuste přidat svou trošku "do mlýna", ať se pohneme z místa :)

    OdpovědětVymazat
  19. Nevím, jak kdo počítá časový rozdíl mezi dvěma místy na zemi, ale přesný výpočet je velice snadný. Jedno časové pásmo (1 hodina) je 15° zeměpisné délky (360°:24hod = 15°). Jelikož jsou Churáňov a Lysá hora od sebe 5°, pak časový rozdíl východu/západu Slunce bude 20 minut.

    OdpovědětVymazat
  20. No a záhada je vyřešena. Ano od 6,30 je zkrácená expozie a snížena citlivost. Tím na snímač kamery dopadá méně světla a obraz je znova opět tmavý a postupně se rozsvětluje s přibývajícím časem.

    OdpovědětVymazat
  21. Ani jsem to nechtěla psát,ale musím k těm hádkám o různé expozici kamery přidat svůj zážitek na vlastní oči.
    Někdy v říjnu,už pozměně času a před "dekou" jsem se ráno probudila,už svítalo a já vylítla s úlekem doprčic,zaspaly jsme...Koukám na budík 4:30,koukám ven -okna na sever- úplně světlo,vidím Krušné hory,Komárku...V rozespalosti si říkám,co se děje,vždyť je podzim,ne,tak má teď být ještě tma,oběhla jsem všechny hodiny v bytě - souhlasí. Vyplašeně jsem teda zírala z postele do okna a po páté se zase udělala tma. Pak jsem ještě usnula a vzbudila se budíkem po "dalším" svítání. To je všechno a jestli se pořád budou dít takové věci,o kterých si nemám s kým popovídat abych nebyla za cvoka, tak mi fakt hrábne :))
    Leeloo

    OdpovědětVymazat
  22. Je možný co říkáš, ale případ kamery na Lysé hory je zřejmě jasný, že se jedná o přizpůsobení expozice daným světelným podmínkám.

    OdpovědětVymazat
  23. Říkal jsem si, jen klid, jen počkej, až to někomu nedá, a ozve se. A taky, že jo !!! Díky, Leeloo, že se tuto informaci dovídám, a že nemusím jisté lidi ze Štětí, Mělníka a Roudnice nad Labem považovat za "divné lidi", když mi vyprávěli "na vlas" stejný zážitek. Takže NIC není vyřešeno, a záhada "druhého svítání" zatím TRVÁ !!!
    Rozhodl jsem se zajít za jedním známým, co opravuje fotoaparáty, a dám s ním podrobnou odbornou disputaci. O výsledku OrgoNeta určitě zpravím článkem a možná i nějakými exemplárními fotodokumenty.

    OdpovědětVymazat
  24. Můžeme spolu, Leeloo, dát "řeč" o divných věcech na netu. Taky se o ně zajímám. Psát mi můžeš na email : dirxes@seznam.cz. Měj se a nezoufej, překvapení bude stále víc a víc :)

    OdpovědětVymazat
  25. Pro dirxes: já se nezajímám o divné věci na netu.Já na netu hledám vysvětlení těch divných věcí,který sama vidím.A tak jsem se dopracovala např.sem na tyto stránky. Leeloo

    OdpovědětVymazat
  26. Můžeš tedy ty divné věci předložit i nám ? Třeba budeme mít podobné zkušenosti, nebo se dovíme něco nového. :)

    OdpovědětVymazat
  27. Komu "nám" ? A podepisujte se aspoň stálou přezdívkou, s desítkami anonymů se těžko baví... Leeloo

    OdpovědětVymazat
  28. Identifikace, to je termín, který je mi proti srsti, a neztotožňuji se s ním, bohužel, možná Bohu dík... :)

    OdpovědětVymazat
  29. http://www.youtube.com/watch?v=9ctb3mLhk3M&feature=related

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.