7. března 2011

Dostali jsme nějakou energetickou dardu

3. března ve 12. 00 asi severní polokoule dostala nějakou energetickou "pecku", která se zobrazila i na satelitních snímcích. Nevíme, co to bylo: zda Matka Země udělala skok ve svém posunu, nebo HAARPeníci to pustili na plný céres? Jisté je, že aktivita haarpu byla v tu dobu mimořádná (několik hodin).
Na následujících satelitních snímích je vidět,  že ve 12.00 se něco stalo.
Škoda, že nebyly k dispozici snímky sat.24. Ti totiž pod záminkou změn k lepšímu "předělali" svůj server tak, aby toho zobrazoval co nejméně, a zejména odstranili archívy, takže je tam jen 6 hodin zpátky ...
Eumetsat zobrazil na západě (Island) úplný výpadek snímku, směrem k východu pak různé pruhy nad severní Evropou. JSMSG taky něco ukázal, a radar Skalky ve stejnou dobu měl výraznou kruhovou aktivitu asi půl hodiny.

28 komentářů:

  1. A jak je tedy možné, že snímky z jiného satelitu na trošku jiné dráze ve stejné době nevykazují žádné rušení?

    OdpovědětVymazat
  2. NOAA taky vůbec nejela a ještě k tomu jim selhala Glory.

    "Hlavním úkolem Glory mělo být zkoumání vlivu takzvaných atmosférických aerosolů na kvalitu ovzduší a klimatické poměry Země.

    Z Novinek.cz:
    Aerosoly jsou atmosférické částice o velikosti setin až desítek mikrometrů. Podle vědeckých odhadů zhruba 90 procent aerosolů vzniká přirozenou cestou, například v důsledku sopečných erupcí, písečných bouří nebo lesních požárů. Zbylá desetina je důsledkem činnosti lidí. Aerosoly mohou zemskou atmosféru v závislosti na svém složení ochlazovat či oteplovat, ale o jejich detailním vlivu na zemské klima se vědci zatím jen dohadují."

    Všechno je to podivné. Beztak další geoengineerský šmejd.

    Guess

    OdpovědětVymazat
  3. Anonymní 12.4: Jiný satelit mi nebyl dostupný, pokud vám ano, rádi se podíváme.
    NOAA snímek ve 12.00 neměla, pouze o hodinu dřive a o hodinu později. V tu dobu se nedělo nic.
    Sat24, jak uvádím výše, zrušil archív, takže večer už tam snímky z 12.00 nebyly. Pouze infra celá Evropa, a tam je houby vidět, a kromě toho je to retušované.
    Jiné satelity zobrazující v pravidelných krátkých intervalech Evropu volně viditelné nejsou.

    OdpovědětVymazat
  4. Ty odrazy na radarech vypadali opravdu divně. Dnes, krátce před západem, svítilo slunce nezvykle intenzivně, že do něj nebylo možno pohlédnout stejně silně jako v poledne.
    Včera byl zase srpek měsíce otočený o 90 stupňů – tzv. člunek plovoucí po obzoru, který u nás nikdy být vidět nemá. Kdo chce ať se podívá - dnes je to taky. Podobný srpek jsem viděl asi před měsícem, upozorňovalo na něj několik lidí. (Podle jednoho článku bychom takový pohled mohli mít nejblíže v Dilí)
    Pokud je to pravda, tak se děje něco s nebeskou mechanikou – zemí – měsícem? Asi to taky souvisí s tím, že slunce zapadá jinde než má. Posunuly se už póly? obíháme na jiné rovnoběžce, jsme uměle ochlazováni, abychom si toho nevšimli?

    OdpovědětVymazat
  5. Snímky z MSG RSS nejsou pravděpodobně veřejně dostupné, takže vám je těžko ukážu ač k nim přístup mám. Rozdíl je v tom, že MSG je na 0°, kdežto druhý satelit o několik stupňů východně.

    Jinak výpadky lze očekávat mezi 24 únorem až 8. březnem, a to z důvodu rušením Sluncem. Ono se kolem rovnodennosti totiž stává to, že anténa se v poledne kouká přímo do Slunce a to jí nedělá zrovna dobře.

    OdpovědětVymazat
  6. Pro ty, co si stále myslí, že kolabuje nebeská mechanika: stáhněte si program Stellarium z adresy http://www.stellarium.org/cs/ a možná pak pochopíte, že se nic nenormálního neděje (samozřejmě má to smysl jen v případě, že jsme ochotni akceptovat to, že uvedený program nefalšuje realitu).

    OdpovědětVymazat
  7. Prosím, může mi někdo vysvětlit dnešní měsíc /lodičku/? Již delší čas je vše nějak divné..... Děkuji

    OdpovědětVymazat
  8. Pocitil jste nekdo neco na svem tele ???
    Bydlim v Irsku a ve stredu vecer (2.3.) cca mezi 6-9 vecer mistniho casu jsem kolabovala, nemohla se hybat, jak kdyby ze me nekdo vysal energii... Nebyla jsem schopna ani udrzet tuzku v ruce (a pritom normalne jsem ve svych 35 fit). Velice neprijemny stav... Mozna jsme to tu meli o par h drive.
    Nepocitoval jste nekdo neco podobneho st/ct ? Diky

    OdpovědětVymazat
  9. No... ve ctvrtek odpoledne jsem měl velmi velmi divný pocit, že se něco špatného stalo, že něco je špatně. Ale nedokázal jsem zjistit odkud to pochází a proč. Velmi divné, ještě se mi toto nestalo. Ale byl to jen pocit...
    Vzpoměl jsem si na to ihned, jak jsem začal ten článek číst.
    Sen

    OdpovědětVymazat
  10. Pro Anonymního 7. března 2011 20:28 : Stellarium mě nezajímá. Zajímá mě, proč je vedne měsíc úplně nastojato a v noci leží. Navíc vnoci je vidět člunek Měsíce a nad ním našedlý kotouč. To mi vysvětlete.

    Guess

    OdpovědětVymazat
  11. Řekl bych že to bylo přírodního původu,nebo snad máte pocit že nějaký krám typu HAARPu se může vyrovnat síle Slunce? To je pořád hlavní hráč a tvůrce počasí,taky se mi zdá že "sprejeři" se v poslední době přestávají jaksi chytat. Snad to tak bude už napořád.

    OdpovědětVymazat
  12. ...Mimojiné v tento den byla dle hinduistické tradice velká Šivova noc..Šiva je Bůh ničitel a znovuobnovitel. Ničí staré, aby mohlo přijít nové...

    OdpovědětVymazat
  13. Díky za zajímavé postřehy, sám jsem si pár těch rušení už všiml a myslím, že zase nemusíme "malovat čerta na zeď" a ve všem vidět HAARP. Jestli teď bude těch energetických "pecek", jak říkáš, víc, tak by to mohlo být od slunce. Alespoň já si myslím, že by to mohlo dělat slunce. Trochu to sleduju a teď je hodně těch silných erupcí na slunci a to nám sem sype prý dost slušné dávky radiace a mikrovln, někde jsem četl, že krom rušení družic a satelitní TV, to dokonce může zesilovat bouřky a ovlivňovat počasí. Možná, že jim minulé roky HAARP fungoval tak dobře proto, že jeho činnost nemohlo přebít slunce, které prý bylo nejklidnější za poslední století. Jestli je to jak myslím, tak teď mají smůlu, situace se obrací a příroda bude mít alespoň nejbližší další roky výraznou převahu. No uvidíme s čím novým ale přijdou.

    OdpovědětVymazat
  14. Guess proč je nastojato a proč leží? Předpokládám, že princip vzniku Měsíčních fází znáš. Osvětlená část Měsíce musí být vždy kolmá k pozici Slunce, které ho osvětluje. Tudíž srpek vždy sleduje pozici Slunce - pokud je Slunce vedle Měsíce (za dne), bude Měsíc nastojato. Když je ale Slunce pod obzorem (a relativně pod Měsícem), bude se Měsíc jevit jako skloněný /ležatý. Pokud si to nedovedeš v prostoru představit, je právě od toho to Stellarium - mimochodem dokáže zobrazit pozice nebeských těles tisíce let do minulosti i budoucnosti.

    OdpovědětVymazat
  15. K fyzickým projevům: 3. 3. mi bylo velmi špatně. Hlavně kolem 13té hodiny. A z mého okolí jsem nebyla sama - jedna má známá to cítila také a bylo jí nedobře...

    OdpovědětVymazat
  16. Dobrý večer, nikdo jste mi neodpověděl na měsíc/lodička/. Volala jsem na hvězdárnu tady v Praze Štefániková. Odpovědˇ MNE OHROMILA..... PRÝ JE TO KAŽDÝ ROK..... ????

    OdpovědětVymazat
  17. zdravím, nejsem žádný odborník, ale už to sleduji delší dobu, hlavně údaje z magnetometru na Aljašce. Podle mého nazoru je to asi takhle:
    -pokud se jedná o pravidelné obrazce v rozsahu kolem 2,5GHz(2-3GHz), jde o vysílání HAARPu
    např. http://137.229.36.30/cgi-bin/scmag/disp-scmag.cgi?date=20110228&Bx=on
    -pokud se jedná o nepravidelné "skvrny" nebo různé "výstřely"(nevím,jak to jinak nazvat) začínající na 0Ghz,jedná se o narušení Geomagnetického pole Země následkem bouře na Slunci(když dorazí proud plazmy k Zemi)
    např. http://137.229.36.30/cgi-bin/scmag/disp-scmag.cgi?date=20110218&Bx=on&By=on&Bz=on
    -občas se objevují různé čáry přes celé spektrum,předpokládám také HAARP(ikdyž těžko říct)
    např. http://137.229.36.30/cgi-bin/scmag/disp-scmag.cgi?date=20110216&Bx=on&By=on&Bz=on
    -a občas se objevuje i něco takového,ale to už je možná lepší ani nevědět :-D (několik dní po sobě,hlavně Bz)
    http://137.229.36.30/cgi-bin/scmag/disp-scmag.cgi?date=20110209&Bx=on&By=on&Bz=on
    kdyby tak šlo nějak HAARP zastavit,to by bylo super ;)

    OdpovědětVymazat
  18. Anonymní 20:12
    Nevím, jestli je to tak každý rok. Minulý rok jsem o takových věcech neměla ještě ani tušení, takže jsem to nesledovala, ale píšou o tom na OSUD.cz, články jsou ale přístupné jen registrovaným, platícím uživatelům, takže nevím, co se tam píše, ale úryvky a nadpisy jsem viděla a soudím z toho, že se tam píše, že to není v pořádku a že už mnoho lidí začalo sledovat oblohu a spatřili pár podivností.
    Jinak jsem na pár stránkách hledala aktuální fázi měsíce a všude je zobrazená rovně.
    http://www.esoterikweb.cz/faze-mesice.php

    OdpovědětVymazat
  19. http://img97.imageshack.us/f/mesicp.gif/ - názorný příklad pro všechny - vodorovná čára 0° je obzor (nastavil jsem Zemi průhlednou pro snažší pochopení principu). Ještě pořád je ležatý Měsíc záhadou nebo Iluminátskou manipulací?

    OdpovědětVymazat
  20. Pro Anonymního 8. března 2011 15:18: To samozřejmě chápu. Ale jsem už tady na planetě nějaký pátek a vím, že s blížícím se jarem je Měsíc více naležato, než obvykle. Ovšem do této fáze se dostává postupně a ne v průběhu jediného dne. Dříve, když byl Měsíc více položený, byl v této poloze několik týdnů. Nikdy se jeho postavení nestřídalo 2x denně. Navíc, Měsíc naležato byl zničehonic už i v Listopadu minulého roku, a to jsem nikdy neviděl. Jediné, co to může způsobit, je rychlé naklánění - houpání zemské osy. Kromě toho, takto téměř vodorovně položený Měsíc jsem viděl pouze v oblastech u rovníku, nikdy v ČR, a to vím zcela jistě. Také jsem nikdy neviděl u srpku Měsíce tmavý kotouč, jakoby mírně osvícený Sluncem. Ale to může být zářením srpku Měsíce do přehliníkované oblohy.
    http://skywatch.rajce.idnes.cz/MOON/
    Upozorňuji, že je to úplně jasně vidět silnějším dalekohledem, ovšem digitál to až tak nepřiblíží.

    Guess

    OdpovědětVymazat
  21. Guess: kdyby se kývala zemská osa tak jak popisuješ, tak jsme už dávno všichni mrtví, protože inerciální síly neoblafneš a Zemi by takové změny rotační osy rozervaly na kusy. Navíc pokud by se během dne měnila poloha zemsné osy, pak by se zcela logicky musela měnit i poloha Slunce na obloze.
    K viditelnosti zbytku měsíčního disku: doporučuji si přečíst http://mesic.astronomie.cz/popel.htm - určitě práškovali již ve starověkém Řecku...

    OdpovědětVymazat
  22. Pro anonymní 8. března 2011 20:42 a Guess:
    Ta fáze se myslím zobrazuje všude rovně pro zjednodušení, jakoby se člověk díval z roviny, ve které nás obíhá Měsíc. Země není placatá, ale je kulatá a jak se otáčí tak se nám zdá, že se vše kolem nás naklání, protože nejsme na pólu.

    Guess:
    Ten svit tmavé části Měsíce je normální, vídal jsme ho už když jsem byl děcko a už tehdy sem se dočetl, že to je světlo odražené od Země, která je v tu dobu vidět na Měsíci jakoby krátce po úplňku.

    OdpovědětVymazat
  23. Guess: O astronomii se zajímám už přes 30 let a na současné pozici měsíce před západem nevidím nic nepřirozeného a viděl jsem to na našem území už nespočetněkrát. Děje se tomu tak skutečně každý rok. Pěkně to tu vysvětlil anonym 8. března 2011 15:18. Jak bude vypadat Měsíc ke kterémukoliv datu a v jakoukoliv hodinu se můžeš podívat zde:
    http://www.geoastro.de/SME/index.htm
    http://www.geoastro.de/moonlibration/index.htm
    Mimochodem, v září, říjnu, listopadu... bude pro změnu "lodička" při východu Měsíce - tak aby to zas někoho nepřekvapilo. :-)

    OdpovědětVymazat
  24. Uznávám, že jsem se částečnš mýlil a asi i v minulosti nevypozoroval popelavý Měsíc. Ovšem, nejde mi do hlavy, že bych si nikdy nevšiml ležícího Měsíce v noci a stojícího ve dne. Pamatuji si, že když jsem poprvé navštívil Perský Záliv, byl jsem překvapen právě ležícím Měsícem, což jsem u nás nikdy nezaznamenal. A tvrdí to spousta lidí. Proto mi to nějak nesedělo.

    Guess

    OdpovědětVymazat
  25. Jinak díky za odkaz. Trochu jsem to prozkoumal a tady je jasně vidět chemická oblačnost (snímek 3,4 a 5), jakou ve starověkém Řecku jistě neměli:
    http://mesic.astronomie.cz/znameni.htm

    Guess

    OdpovědětVymazat
  26. Anonymní 8. března 2011 20:38
    Zdar, problém je jak teď koukám, že ta stupnice není v GHz ale v Hz a tohle je fest nízká frekvence na to aby to dělal nějaký vysílač dokonce 20x míň než je v rozvodné síti u nás. Takže začínám mět pocit, že na tomhle HAARP vůbec neuvidíme a bude to fakt tím Slunkem jak myslím. Podle antén co vidím na fotkách HAARPu a dalších info po netu, vysílá HAARP na ca 2,5 - 10 MHz (tj. 1 000 000 - 4 000 000 x vyšší frekvenci než zobrazuje ten magnetometr). No ale, protože to je krátkovlné pásmo, které dříve hodně využívali radioamatéři, tak vím, že postavit přijímač pro tehle rozsah není nijak složité a návodů po netu je hafo, dalo by se skusit něco zbastlit.

    Guess: V pohodě, myslím, že nikdo z nás tu nemůže vědět uplně všecko;-) Ale ono to je fakt zdánlivé jen, to "kývání" Měsíce. Si vezmi, že to co vnímáš tady na 50° severně jako rovinu, je ve skutečnosti o 40° nakloněné. Když máš měsíc nahoře na obloze, tak ho vidíš celkem rovně ale vycházel o jakoby ca 40° nakloněný nahoře doleva a zapadat bude zdánlivě zase nakloněný o ca 40° opačně. Stejně tak se ti zobrazují nakloněná souhvězdí, večer máš teď na jihu Orion rovně, v průběhu noci se ti naklání k západu a zapadá dost nakloněný.
    Teď je ještě víc skloněná dráha Měsíce, to se mění už dlouhá léta v cyklu 18 let asi a na tom závisí opakování zatmění, prý ten cyklus znaly už i starověké národy.

    OdpovědětVymazat
  27. 10. března 2011 13:32
    ohledne HAARPu ... omlouvam se, myslel jsem samozrejme kolem 2,5Hz(2-3Hz), ne GHz. Ale kdyz se na to tak divam,tak ta frekvence je opravdu uplne nekde jinde. HAARP by mel podle oficialnich stranek opravdu pouzivat frekvence v radech MHz, je tedy mozne, ze by magnetometr vubec HAARP nemeril? jeste me napadlo, ze by schvalne nechteli prozradit, jake frekvence skutecne vysilaji, aby to nikdo nemohl merit...kazdopadne diky za upozorneni

    OdpovědětVymazat
  28. Nevím, jestli si to někdo přečte, ale....četl jsem podrobně vaše zprávy o měsíci a jeho mechanice. Někdo zde nafotil podivnou libraci, kterou již nemohu najít...? Tak jsem to trochu zkoumal. Librace(mírný pohyb měsíce, je normální, avšak je možné ho sledovat během cca 5ti měsíců. Zde někdo nafotil tuto libraci(pohyb) během jednoho úplňku! Což tedy normální není. Že se děje něco neobvyklého je jisté. Neboť o tom interně informoval vědecký tým, který poukazoval i na možnost vlivu planety X (Nimisis/tycho), to též zmiňují. Že byl úplněk v dubnu lehce nad obzorem je také podivné, neboť v podobné výšce by se měl nacházet dle mých zjištění až v létě.Přidávám stránky, kde se lze něco více dozvědět odkaz na "arxiv" je vekice zajímavý. Je od renomovaných vědců, kteří se také"divý".http://arxiv.org/abs/1102.0212?context=gr-qc

    http://mesic.astronomie.cz/faze-mesice.htm
    Jinak 19.4. byl úplněk, za 4 dny měsíc zmizel a dnes již inzerují pomalou 1.čtvrť...??? kde je cca 8 - 10 dní, které se vytratily???
    Zdaví Milan

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.