7. listopadu 2011

Nedělní svatozář nad mojí zahrádkou

V neděli jsme byli na zahrádce rejpat, sázet krokusy, trhat poslední jabka a tak. Bylo docela teplo, a zdálo se, že by se deka mohla protrhat. 


Když dopoledne začala řídnout a vypadalo to nadějně ohledně slunce, bylo mírně zaoctováno, a objevila se modrá. Možná by se byla stejně objevila, protože dle satelitů byla žlutá deka právě odmetána jihovýchodním prouděním do Německa a rozpouštěna ... ale jasno by asi nebylo, protože vypařování jelo pořád na plný pecky - České Budějovice v oparu, po polích se válely a nad námi lítaly chomáče mlhy.


Prokouknuvší modrá obloha byla samozřejmě vydatně letecky chemicky ošetřována, a jako vrchol letecké show se nad zahrádkou ukázala tato duha, kterou vidíte na snímku. Možná je to i svatozář (:-)))


(Pro přesnost, ta duha na obrázku je asi týden stará, ale tuto neděli byla úplně stejná, na stejném místě, jen ten strom už teď nemá to listí ...)




Jinak, moje zelené hnojení z půlky října už má dva lístečky (:-))), říjnové jahody mají nové listy, to dělá ta vysoká intenzita slunce! Zdá se mi, že i když je nad námi neprooctovatelná 300-600 m vysoká "žlutá deka", je zřetelně více světla než bývalo dříve v listopadu. 
(Myslím, že i když se ta deka úplně octem neprorazí, přece jen se ztenčí a propustí dost světla.)


Tak přeju při novém týdnu co nejvíce světla všem!

17 komentářů:

  1. Nechci kazit radost, ale tato obrácená duha má pouze dvě vysvětlení. Jedno dle klimatologů je, že dochází k dešti mezi dvěma vrstmami mraků a je to velmi unikátní jev pozorovatelný max. 2x za rok. A to druhé vysvětlení je zároveň důkazem kovových částic v atmosféře. Takže název svatozář je dle mne nepatřičný :-)
    Michal

    (mimochodem ten kdo má hlavu často vyvrácenou nahoru ví, že tato duha je v poslední době vidět mnohem častěji, než slunce samotné)

    OdpovědětVymazat
  2. Michal: No já to nemyslím zas tak úplně doslova(:-)), i kdyby to byla svatozář, tak je naruby (:-))), nepochybně za to může kov v atmosféře.
    Ano, tento jev je vidět často, stačí se procházet venku tak v půlce odpoledne, a aby bylo tak asi polojasno - uvidíte to skoro jistě.

    OdpovědětVymazat
  3. Ano taká jsem ji nedávno (září?)viděla nedaleko Brna. Všude sucho, zem jako troud, obloha řádně posprejovaná a přímo nad hlavou takováto duha. Bylo cca 8,30 ráno.

    OdpovědětVymazat
  4. u nas je toto videt celkem často, bydlím na místě, kde se nebi skoro porad nachazi letadlo.. pred zapadem slunce jich lze napocítat bez problému 11 na jednou.. vsiml jsem si že už delsí dobu létají po dvou v doprovoudu jeste dalsího, které práší daleko více než ty predním. Také je celkem častý jev, že se letadla střetnou kolmo v jednom bodě. Jako letovým hladinám rozumim, ale statistiku jsem taky delal a tohle mi přijde za prvé dosti nebezpečné a za druhé dosti nepravděpodobné něco takového vidět 5x denně. Myslete si co chcete, ale to co se nahoře děje, neni normalni...

    OdpovědětVymazat
  5. Michale a nechtěl nás Orgonet jen pobavit a rozesmát? Vrazil tam za to slovo "svatozář" obrsmajlíka. Smysl pro humor patří k vysokým vibracím...a my pozemšťané jsme tááák zvyklý se dohadovat.
    I love you, Orgonet! :-)))
    M.

    PS: I love you, Michal!

    OdpovědětVymazat
  6. Je to pravda, jedině "svatozář", no ale stejně na to vždycky fascinovaně čučím :)
    Alfa

    OdpovědětVymazat
  7. Orgonete máš chembuster ?

    OdpovědětVymazat
  8. Kov, nekov, jasné, že je to Svätožiara. Lebo na čo Orgonet siahne, to je posvätené.
    I ja žehnám tvojej záhradke.
    :-) Bo

    OdpovědětVymazat
  9. No a také za některými typy letadel.... .-)
    Jinak svatozář = aura = nimbus = 7. čakra = máme ji všichni, jen každý jinak aktivovanou .-)

    A nebo také:

    NIMBUS - SVATOZÁŘ = JIŽ NEPOUŽÍVANÉ OZNAČENÍ PRO DEŠŤOVÁ NEBO SNĚHOVÁ OBLAKA!!!! :-))
    A takový hezký název to byl!
    Namur

    OdpovědětVymazat
  10. Taky se připojuji k názoru, že obloha "duhuje" díky vysokému obsahu kovů !!! Navíc jsem kdesi četl (škoda, že jsem si nepoznamenal odkaz. To se mi stává, a pak jsem naštván, že to nemohu napodruhé najít), že z nějakého výzkumu, který vedli nějací vědci na straně nás občanstva, vyplynulo, že naše tělesná elektrická reaktivita by měla mít stupeň č.1. Rozbory odebraných tělesných vzorků z řad dobrovolníků však ukázaly až stupeň č.3. Byli z toho zděšení, a sepsali fundovaný článek, který varuje lidi před nepříznivými účinky tohoto vysokého stupně tělesného zamoření. A navíc jim to nikde nechtěli otisknout !!! Vzpomínám si, že se tam objevila informace, že ta vysoká reaktivita může mimo jiné způsobit též jev tzv.spontánního uhoření. Neboli to, že člověk začně hořet z ničeho nic bez zjevné příčiny. A nelze ho uhasit ! Protože se stal případ, kdy jedna žena takto uhořela ve vodě, když se právě koupala ve vaně. Ty případy se už ve světě staly !!! Zatím se nepřišlo na to, co a proč toto hoření lidí způsobuje.

    OdpovědětVymazat
  11. Monachu Kozmo, mám chembuster, už tři roky doma, teď právě na té zahrádce (:-)))

    OdpovědětVymazat
  12. Tak já zpočátku nevěděl, že to píše pan vedoucí :-)
    Myslel, že je to postřeh někoho, kdo teprve začíná s octem. Vědět, že jde o starého psa (myšleno v tom nejlepším), tak si taky přidám trochu ironie. :-)

    OdpovědětVymazat
  13. Obrácená duha-tento jev už je taky známý několik let a astronomové jej pojmenovali Cirkumzenitální oblouk na www.astro.cz.halové jevy .Nevím,jak moc je přírodní nebo umělý.Nepřirozene zbarvené oblaky jako iridizace,večerní osvětlení oblohy kovově zabarvené jako Zářící obloha.Netuší,že to může mít na svědomí lid.faktor.
    O samovznícení člověka jsem se dověděla z knihy Poselství od p.Heleny Šeblové.

    OdpovědětVymazat
  14. Sice mimo, ale zkusím zareagovat na to samovznícení. Každá zdravá buňka má napětí cca -0,7V. Buňky jsou laicky řečeno paralelně zapojeny, tudíž celkové napětí zůstává stejné. Co se ale stane ve chvíli, když se nějakým mechanismem přepojí do seriového zapojení? Počet buněk v lidském těle je cca 25 x 10 na 15. To je 250000000000000000000000000 buněk. Vynásobte si toto -0,7V. Asi nedojde k zapojení všech buněk, ale i 1% z toho dělá obludné vysoké napětí.

    OdpovědětVymazat
  15. Michale..ty jo ještě, že je člověk ze 75% voda....:))))

    OdpovědětVymazat
  16. Jo, jenže plná minerálů, či-li slušný vodič. Takže jak pravil p. Svěrák ve svém filmu:
    "Sám jsem akumulátor." :-))

    OdpovědětVymazat
  17. Semtam, pred 3 rokmi intenzívne mi prichádzalo pálenie určitých častí tela. Žiaden lekár nevedel, čo to je. Teraz ak sa čosi také "mihne" okamžite siahám po vode. Neleziem do vane, ale sa opláchnem, otriem, a to prejde.
    Dostala som pred rokom informáciu - len jedno slovo to bolo VODA.

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.