22. února 2015

Do Ruska prchl milión ukrajinských mužů ve vojenském věku

Do Ruska prchl milión Ukrajinců braneckého věku, v klíčové bitvě zahynuly tisíce

http://www.whatdoesitmean.com/index1840.htm
February 21, 2015 - 21. února 2015
By: Sorcha Faal, and as reported to her Western Subscribers
Překlad: Orgonet



Šokující nová zpráva cirkulující dnes v Kremlu, připravená Federální migrační službou (FMS ), praví, že v minulém týdnu uprchlo do Ruska přes 20 000 ukrajinských nucených vojenských branců, čímž se počet ukrajinských mužů v braneckém věku v ruské Federaci zvýšil na ohromujících 1 193 000 http://ria.ru/society/20150202/1045560424.html . (English here.  )
Celkově prchlo do Ruska již 2,5 miliónu ukrajinských občanů.

Podle této zprávy zahájila ukrajinská vláda vedená neonacisty a podporovaná USA a EU http://www.globalresearch.ca/the-u-s-has-installed-a-neo-nazi-government-in-ukraine/5371554 nezákonné odvody své mužské populace vojenského věku loni v květnu, kdy vydala presidentský dekret obcházející normální zákony http://www.bbc.com/news/world-europe-27247428 , což způsobilo, že milióny mužů raději prchly, než by se účastnily se konfliktu, kde je soused  nucen zabíjet souseda http://foreignpolicy.com/2015/02/18/the-draft-dodgers-of-ukraine-russia-putin/ .

Zpráva dále uvádí, že odpovědí ukrajinské vlády na útěky branců http://reason.com/blog/2015/02/20/ukraines-draft-dodging-and-civil-liberti bylo zrušení občanských práv a svobod, kdy koncem ledna president Porošenko přikázal ukrajinské vládě přijmout zákon zakazující cestovat do zahraničí mužům braneckého věku, a v únoru ozbrojené síly řekly, že zakážou těmto mužům opouštět své domácí provincie bez dovolení jejich místního vojenského komisaře.

Experti FMS řekli, že ještě více než rostoucí vládní nátlak vystrašil ukrajinské brance fakt, že jejich vláda opustila tisíce vojáků http://www.whatdoesitmean.com/index1839.htm zcela uzavřených povstaleckými silami u Debalceve http://en.wikipedia.org/wiki/Debaltseve , což způsobilo zbytečnou smrt až 3 500 ukrajinských vojáků http://tass.ru/en/world/778610 .

I když tento konflikt již stál více než 50 000 životů http://sputniknews.com/europe/20150208/1017963580.html , zpráva uvádí, že nejsou známky, že by měl brzy skončit, protože dnes ráno ukrajinský premiér Vadym Prystajko vyhrožoval, že jeho stát se nyní připravuje na válku proti Rusku „v plném rozsahu“ http://www.cbc.ca/news/politics/ukraine-preparing-for-full-scale-war-says-former-envoy-to-canada-1.2964887 .

Zpráva uvádí rovněž, že „fraška, kdyby to nebyla taková tragédie“ http://sputniknews.com/columnists/20150220/1018526949.html porážky ukrajinské armády v Debalcevu byla způsobena fakticky situací, kdy president Porošenko obětoval tisíce ukrajinských vojáků http://www.wsj.com/articles/the-ukraine-humiliation-1424390758 proto, že nechtěl vyvolat hněv Amerikou řízené válečné strany v Kyjevě tím, že by nařídil jejich ústup http://sputniknews.com/columnists/20150220/1018526949.html .

Pokud jde o osud těch několika málo ukrajinských vojáků, kterým se podařilo prchnout z Debalceva, ani noviny New York Times, propagandistická ruka Obamova režimu, nedokázaly zamaskovat hanebné opuštění těchto mladých mužů vlastní vládou a presidentem Porošenkem, a napsaly http://www.nytimes.com/2015/02/20/world/europe/leaders-speak-by-telephone-to-try-to-impose-ukraine-cease-fire.html?_r=1 :

„... demoralizovaní ukrajinští vojáci se s námahou dostali do města Artemivsk, proklínajíce neschopné velení a stěžujíce si na zoufalé podmínky a hrůzné zabíjení při kvapném a chaotickém ústupu ze strategického města Debalceve.

Mnoho vojáků začalo vydatně popíjet a z centrálního náměstí zazněly výstřely. Jeden voják stojící a kymácející se na chodníku si mumlal sám pro sebe. Někteří, kteří unikli po týdnech palby z Debalceva, zabírali bez placení taxíky. Nebylo jasné, zda mají kde spát, a jedna skupina třesoucích se vojáků stála před hotelem Ukrajina.“

Experti FMS ve zprávě rovněž uvádějí, že povstalecké síly na východní Ukrajině dovolují ruským médiím, aby dokumentovaly tisíce mrtvých ukrajinských vojáků, aby jejich ostatky mohly být předány jejich truchlícím matkám, ženám a dětem, a proto dnes Ukrajinská bezpečnostní služba (SBU) vykázala veškerá ruská média ze země http://sputniknews.com/europe/20150221/1018574373.html , aby byl udržen v tajnosti plný rozsah tragédie.

Jak zpráva dále praví, kdyby se ukrajinský lid dozvěděl pravdu http://www.wsws.org/en/articles/2015/02/20/ukra-f20.html o lžích a klamech presidenta Porošenka, mohlo by mu to významně uškodit http://www.bbc.com/news/world-europe-31552773 , čímž by mohlo naplnit varování ukrajinského premiéra Sergeje Arbuzova, že další převrat na Ukrajině je blíže než by si mnozí mysleli http://tass.ru/en/world/779001 , a nejlépe to zřejmě vyjádřil jeden ukrajinský bojovní, který řekl:
„Co zmůže policie? Nezmohli nic proti poklidným protestujícím na Majdanu; těžko odolají ozbrojeným bojovým jednotkám.“ http://www.newyorker.com/news/news-desk/ukraine
Ukrajinská vláda neposkytuje svým vojákům téměř nic, takže si musejí sami platit své uniformy, zbraně a vybavení http://www.newyorker.com/news/news-desk/ukraine , a jak řekl minulý měsíc Jurij Birjukov, poradce presidenta Porošenka a ukrajinského ministra obrany http://www.newyorker.com/news/news-desk/ukraine , 20-25% peněz přidělených ministerstvu obrany bylo ukradeno, a úřad vojenského prokurátora je ve stavu „totální korupce“. Experti FMS ve zprávě též varují, že ruská federace může očekávat další stovky tisíc vojenských uprchlíků prchajících přes hranice.

Zpráva suše poznamenání, že přesto, že poražená a ustupující ukrajinská vojska ztratila takové množství výzbroje, že to „nelze popsat“ http://tass.ru/en/world/778705 , a v bitevní zóně zůstal pouze jeden dobrovolnický batalión http://tass.ru/en/world/778867 , generál sir Adrian Bradshaw, nejvyšší velitel a vyslanec NATO v Evropě, pokračoval dnes ve válečnické rétorice, když dnes prohlásil, že „napětí s Ruskem by mohlo vést k všeobecné válce“ http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/defence/11425393/Russian-tensions-could-escalate-into-all-out-war-says-Gen-Adrian-Bradshaw.html .

President Putin, jak poznamenává zpráva, odvětil generálu NATO Bradshawovi varováním Západu:
"Nikdo by neměl mít žádné iluze, že je možné dosáhnout vojenské převahy nad Ruskem – anebo ho vystavit nějakému nátlaku – protože my vždy máme adekvátní odpověď na taková lehkomyslná schémata. Naši vojáci a důstojníci prokázali, že jsou připraveni jednat rozhodně, koherentně, profesionálně a odvážně, provést ty nejobtížnější nekonvenční úkoly, jak se sluší na moderní, zkušenou a bojeschopnou armádu, která si váží svých tradic a vojenské povinnosti.“ http://rt.com/politics/234243-putin-ww2-military-pressure/

Zpráva uzavírá tím, že od 9/11 je Ukrajina již šestou válkou, do které se zapletly USA a EU http://www.zerohedge.com/news/2015-02-20/911-us-has-been-involved-more-5-wars-%E2%80%A6-and-they%E2%80%99ve-all-been-disasters (společně s Irákem, Afghánistánem, Libyí, Sýrií a Jemenem), a je kupodivu, že lidé na Západě, zejména v Americe, se dosud neprobudili k pochopení, že NATO existuje jen proto, aby vedlo války vytvořené jeho vlastní existencí http://www.theguardian.com/books/2015/feb/19/frontline-ukraine-crisis-in-borderlands-richard-sakwa-review-account … a ohromující je, že je všechny prohrálo! …


February 21, 2015 © EU and US all rights reserved. Permission to use this report in its entirety is granted under the condition it is linked back to its original source at WhatDoesItMean.Com. Freebase content licensed under CC-BY and GFDL.


5 komentářů:

  1. uprchli za bárišnou,neholenou??? https://www.youtube.com/watch?v=r5gVErdlxnc&feature=em-uploademail

    OdpovědětVymazat
  2. O tomhle exodu žádná česká média neinformují a asi ani informovat nebudou.

    OdpovědětVymazat
  3. vypadá to, že za ty lži a zradu... je jenom otázkou času, kdy bude "psát" Porošenko a spol. svou "poslední reportáž"...

    OdpovědětVymazat
  4. Už by bolo načase, aby tým magrom na Ukrajine / Prasačeno a aspol / + EU a USA, dal buď zdravý rozum, alebo niečo v zmysle porekadla, ...komu není z horadáno, tomu musí být pridrbáno...ináč sa tí dementi nezobudia zo sna. A vyzerá to tak, že bude potrebná asi tá druhá časť porekadla.

    OdpovědětVymazat
  5. S tímto info od Sorcha Faal souvisí nasledující
    část od V.V. Pjakina ze dne 16.02.2015
    http://youtu.be/E00qpfEZdg8

    ...
    V rozhovoru v Deutsche Welle, Porošenko mluví o tom, že teroristé, kteří sestřelili civilní boeing, žádnou amnestii nedostanou.

    Tato Porošenkova slova jsou odpovědí na to, proč se ukrajinská armáda podřízená kyjevské bandě
    bez ohledu na jakékoliv ztráty zkouší protlačit k místu dopadu sestřeleného letadla.

    Vždyť Porošenko o tom mluvil v souvislosti s výsledky z Minsku, že taková amnestie udělena nebude.

    Takže vzhledem k tomu, že ví, kdo sestřelil to letadlo, je pro Porošenka zásadní věcí
    zničit všechno, co zůstalo ležet na zemi.

    Celé to tam přeorat, proto také vrhli armádu do útoku právě tímto směrem.
    Pro ně není ani tak důležité, aby rozsekli Luhansk a Doněck.
    Pro ně je zásadně důležité zničit místo dopadu letadla, protože v Minsku mu řekli,
    že všichni, kteří se účastnili sestřelení toho letadla, žádnou amnestii nedostanou.

    Spojené státy v dané situaci nikoho nezachrání, protože se teď snaží zachránit samy sebe.
    Předaly Holandsku zlato, jenom aby mlčelo.
    A USA budou potřebovat někoho potopit a speciálně kyjevskou bandu potopí raz dva.

    To je důvod, proč se tam snaží probojovat. Debalcevský kotel musí být zničen.

    Je nutné poznamenat, že Zacharčenko jedná absolutně správně
    a vůbec by zasloužil poděkování za to, jak jednal na setkání v Minsku.
    To, že Debalcevský kotel nespadá pod příměří, že je nutný jenom, aby se vzdali… Není to linie fronty!

    Jsou to ozbrojenci, kteří se tam probojovali, teroristé, kteří ostřelují civilní města na území Doněcké republiky.
    Přesně tak. Mají jedinou možnost – vzdát se. Mimochodem, ta situace je následující.

    Likvidace Debalcevského kotle povede k tomu, že Porošenko přijde o armádu.
    Podle Gerašenkových propočtů mají teď na jihovýchodě soustředěno 50 000 vojáků,
    ze kterých je přímo na frontě 15 000.

    Je tu však jeden takový malý aspekt.
    Větší část těch, co bojují, patří k takzvaným VSU, ukrajinským ozbrojeným silám,
    to znamená k těm, které více či méně kontroluje Porošenko,
    a také ke kárným bataliónům podřízeným Avakovovi, tj. Jaceňukovi.
    Všechno, co je pod kontrolou Kolomojského, je tak či onak staženo ze zóny aktivních bojů.
    Takže až padne Debalcevský kotel, tak Porošenko přijde o armádu.

    Armáda zformovaná z týlových důstojníků a z důstojníků vojenské správy
    bude mít poněkud jinou kvalitu
    než ta, která je tam teď.
    Je jich tam 6-8 000 z 15 000, i kdyby to bylo z 20 000. A přece tu ještě máme celou frontu.

    Co způsobí oslabení Jaceňuka s Avakovem?
    Povede k posílení Kolomojského, který je připravený pochodovat na Kyjev.

    Pokud tedy Porošenko nechce,
    aby z něj Kolomojský udělal obětního beránka, zlikvidoval ho stejně jako Kaddáfího,
    tak má osobní zájem na tom, aby se celé to uskupení v Debalcevu vzdalo do zajetí ozbrojeným silám Novoruska.

    Pro něho to znamená šanci, aby nezůstal stát sám proti kárným bataliónům Kolomojského.

    V jakémkoliv jiném případě má Porošenko velmi málo šancí se z toho dostat.
    Jeho rodina v každém případě již odletěla. Zůstal sám.

    Debalcevo vzniklo kvůli tomu, že někdo ponese odpovědnost za sestřelení toho letadla.
    Někdo si to stejně odnese a Porošenko si nepřeje, aby to byl on,
    neboť k němu vede přímá vazba k sestřelení toho letadla.

    Takže mu není líto životů žádných vojáků mobilizovaných po celé Ukrajině,
    pokud to povede k jeho cíli - neocitnout se na lavici obžalovaných.

    On si na ní stejně sedne, v každém případě.

    V podstatě v Minsku moc na výběr neměl:
    „Sedneš si na lavici obžalovaných, ale zato zůstaneš na živu.
    Nepověsí tě na hlavni tanku, ani tě nezlikvidují jako Kaddáfího.“
    ...

    Jak uvádí Sorcha Faal: "Porošenko obětoval tisíce ukrajinských vojáků proto, že nechtěl vyvolat hněv Amerikou řízené válečné strany v Kyjevě tím, že by nařídil jejich ústup.", a tím si sám vyvolil.

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.