1. února 2015

Transhumanismus, DARPA, Regina Dugan

V návaznosti na dnešní článek o transrevoluci a transhumanismu http://orgo-net.blogspot.cz/2015/02/transevoluce-vek-lidske-dekonstrukce.html:

O vývoji transhumanistických projektů v praxi jsme měli nedávno též článek Internováni na Internetu: Od Pentagonu ke Googlu,  http://orgo-net.blogspot.cz/2015/01/internovani-na-internetu-od-pentagonu.html, v němž byla zmíněna Regina Dugan.

Regina Dugan, byla dříve ředitelkou DARPA (Agentury pro výzkum pokročilých obranných projektů), nyní organizuje podobné projekty v Google. Ve fascinující přednášce popisuje některé mimořádné projekty — robotického kolibříka, protetickou paži ovládanou myslí, no a internet — které její agentura vytvořila, když se lidé neobávali možných selhání. (Následně Regina Dugan odpovídá na otázky Chrise Andersona z TEDu.)

https://www.ted.com/talks/regina_dugan_from_mach_20_glider_to_humming_bird_drone?language=cs#t-5955



Poznámka Orgonet: 
"nerd" zde: vysoce inteligentní osoba, naprosto zaujatá svou prací, natolik, až se vyřazuje ze společnosti.


12 komentářů:

  1. Nesmíte se obávat selhání...vždyt co to je pár lidských nebo zvířecích životů když dokážete "vytvořit" to co už dávno vytvořila příroda jako kolibříka ale je to krok vpřed..to je ale pinda:)

    OdpovědětVymazat
  2. Úchylní to ľudia tí vedci, čo chcú vytvárať cyborgov...

    Marek & Marek G.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No a všimněte si Marku, jak je oblečena celá v černém a na svetru má pěticípou hvězdu, obrácenou dvěma rohy nahoru (znak satana). Ale to je samozřejmě čistě náhoda, jak jinak, stejně jako nepřiměřené máchání rukama.:)

      Vymazat
    2. Myslíte si snad, že lidé, kteří mluví za pochybné podniky jako Darpa, Raytheon, Labyrinth group, ACIO, Martin Lockheed, General Motors a další jsou čistí, důvěryhodní a upřímní zvěstovatelé před veřejností utajovaných informací ?!

      Vymazat
  3. Škoda, že DARPA vyvíja úžasné technológie s cieľom, aby umožnila človeku ešte sofistikovanejšie zabíjať iných ľudí a možnosť použiť tieto vynálezy na uľahčenie života je iba vedľajší produkt.
    Chápem, že takýmto spôsobom si táto veda na seba zarobí, teda že vojenská korisť pokryje náklady. Ale pripadá mi to zvrátené. Každý vynález sa dá zneužiť na nekalé účely. DARPA to však robí opačne - niektoré prvoplánované zneužitia (s cieľom zefektívniť zabíjanie) sa dajú aj využiť aj v civilnom živote a to je prezentované tak, že armáda je motorom výskumu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V nějakém projevu vojenských představitelů Pentagonu bylo před časem řečeno, že pokud bude usa vtažena do světové války, že má pro tyto účely připravených 100.000 bojových robotů (velmi podobných z filmu Terminátor). Škoda, že jsem si to ihned nestáhl, nyní to nemůžu najít.

      Vymazat
    2. "pokud bude usa vtažena do světové války," tie vojny sami usáci vyvolávajú a podporujú... Raytheon XOS Exoskeleton https://www.youtube.com/watch?v=V87lSB5XWVs http://www.gizmag.com/raytheon-significantly-progresses-exoskeleton-design/16479/picture/121218/

      Vymazat
  4. Duplovaní Marekovia, blábolite, ale hlavne, že je vás vidieť...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Duplo... není to náhodou hračka pro děti ?

      Vymazat
  5. off topic, ale aktuálne...
    zakázaný dvojdielny dokumentárny film od Andreja Karaulova: Obyčajný fašismus. Film je venovaný tragickým udalostiam na Ukrajine. Karaulov povedal: -V tomto filme sú podstatné nielen Karaulove otázky, ale najdôležitejšie sú svedectvá tých očitých svedkov (je ich viac než 10), ktorí v sebe našli toľko odvahy a sily, aby vypovedali pravdu po tom, čo prešli peklom v Mariupole, Odese a na ďalších miestach... Ukázalo sa totiž, že v našej zemi doposiaľ nie je jediný dokumentárny film, ktorý by poukázal aspoň na niektoré zo zločinov, ku ktorým došlo na juhovýchode Ukrajiny v apríli, máji a júni roku 2014.
    http://www.mojevideo.sk/video/22847/obycajny_fasizmus_1_cast.html
    http://www.mojevideo.sk/video/22848/obycajny_fasizmus_2_cast.html

    OdpovědětVymazat
  6. ako bude stroj využitý, záleží na armáde... účelom je vyrobiť stroj, ktorý by bol schopný doletieť na akékoľvek miesto na Zemi do 60 minút... prečo asi? kontrola na budúcimi kolóniami... Regina Dugan prezentovala v 2013 i toto - elektronické "kontrolné" tetovanie a pilulku, ktorá je napájaná kyselinou žalúdka - http://www.theverge.com/2013/5/29/4377892/motorola-shows-electronic-tattoo-and-vitamin-authentication-prototypes

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To víte, že se vždycky pár volů najde, co to budou propagovat i zadarmo.

      Vymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.