19. února 2015

Porošenko lže jako když tiskne

19. 2. 2015
Překlad: Orgonet



Těch nemnoho ukrajinských vojáků, kteří se dostali ven z Debalceva, hovoří o tom, že je tam peklo. Zabité nelze spočítat, není jídlo, není teplo, neví se, kam utéct. Navíc jsou tam zprávy o ostřelovačích, kteří střílejí do zad všem, kteří ustupují nebo se chtějí vzdát.




V noci Porošenko v panice telefonoval americkému víceprezidentu Bidenovi a žádal, aby neprodleně zahájil dodávky zbraní, to je jedno jakých, jen aby zahájil proces a demonstroval svou podporu. Biden, tak jak se stalo už mnohokrát předtím, slovně slíbil všemožnou pomoc, ale o reálných dodávkách pomlčel. Protože nemá k tomu kompetence, a Obama nechce jen tak rozehrát eso pomoci Ukrajině, a odkazuje ho na obvyklou vnitropolitickou krizi, tak jak to dělali všichni jeho předchůdci.




Porošenko pochopil, že pomoc nebude, a přijal řešení, které ho v posledním roce už několikrát zachránilo – lhát jako když tiskne.

„Dnes ráno Ozbrojené síly Ukrajiny společně s Národní gardou dokončily operaci plánovaného a organizovaného vyvedení části oddílů z Debalceva... Očekáváme ještě dvě kolony. Jak jsme ubezpečili a dokázali, Debalcevo se nachází pod naší kontrolou, žádné obklíčení tam nebylo. Naše oddíly a pododdíly vyšly plánovaně a organizovaně. Vyšly s veškerou vojenskou technikou, s tanky, dělostřeleckou technikou, tahači, automobilovou technikou“, citují zpravodajské agentury ukrajinského presidenta.

Když Porošenko lže ne podle textu připraveného jeho poradci, ale improvizuje, často mu chybí logika. Tak i tentokrát. Není příliš srozumitelné, jak chápat větu „Debalcevo se nacházelo pod naší kontrolou“ a „žádné obklíčení tam nebylo“. Obklíčení tam bylo proto, že Debalcevo se nacházelo pod kontrolou Vojenských sil Ukrajiny. Kdyby tam VSU nebyly, nebylo by obklíčení. Nyní zbytky zablokovaných vycházejí z Debalceva – to znamená, že brzo žádné obklíčení nebude, a město bude pod kontrolou DNR. Je to velmi prosté.

Semen Semenčenko se zprvu snažil podporovat lež hlavního velitelství a napsal na Facebooku, že „odchod vojsk z Debalceva probíhá plánovaně a organizovaně“. Ale to nadlouho nestačilo. Za tři hodiny se objevil nový zápis: „Dostal jsem zprávu velitele pododdílu, který drží přední pozice na „cestě života“ poblíž Debalceva. Kolona vyjíždějící z Debalceva zůstala na části cesty bez krytí tanky. Z pozic vyšly tanky teroristů a zblízka rozstřílely kolonu.“

Pokud někde je „cesta života“, to znamená, že je tam obležení. To znamená, že lže Porošenko, a lhal i Semenčenko, který se omlouval „vojenskou nutností“. Z fiaska u Debalceva samozřejmě neviní ani sebe ani Porošenka, ale ministra Muženka a generální štáb. „Neschopné velení má odejít a přestat ničit životy našich chlapců. My to také dokážeme. S vaší pomocí.“ obrací se ke čtenářům.

Připomeňme, že ani za Semenčenka, ani za Jaroše, ani za jiných kritiků nedošlo k žádné úspěšné operaci – pouze fiaska a oběti. Muženko na rozdíl od pracovníka PR Semenčenka je aspoň kádrový voják, který, pokud mu nebudou politikové bránit, ví, kdy je čas odstoupit. 

Semenčenko a jemu podobní budou vždy využívat lidí do posledního. 

Ve světle Porošenkova otevřeného a bezostyšného lhaní je pochopitelné, proč zakázali rozhlasovou relaci Savika Šustera, který od prvních dní Euromajdanu prokazoval neocenitelnou informační pomoc revolucionářům. Prostě jen proto, že Šuster není pod kontrolou, a může se přihlásit do éteru jako neočekávaný host, který náhodou řekne pravdu – jak o dění v Donbasu, tak v Kyjevě i Oděse. (Pozn. Orgonet: viz česky http://kondakov.blog.idnes.cz/c/414242/Nespravny-Suster-live.html)

A pravda pro režim znamená smrt.

Celá současná Ukrajina je jedna velká lež.

15 komentářů:

  1. trošku mi to připomíná zprávy z Völkischer Beobachter o taktickém zkracování fronty, ústupu do předem připravených pozic a podobně...
    jo, pardon, to psal v roce 1944... co by asi tak psal teď;-)

    ---
    mimochodem, víte, co psal v roce 1938?
    podívejte se sem: http://www.fronta.cz/dokument/titulky-nemeckeho-tisku-v-zari-1938
    podívejte se, jak se historie opakuje

    OdpovědětVymazat
  2. http://www.zvedavec.org/komentare/2015/02/6342-touha-po-nezavadnych-potravinach-je-dusevni-nemoc-tvrdi-psychiatri.htm

    OdpovědětVymazat
  3. pouzivat chazarsky facebook v boji proti chazarom je celkom zvlastne :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prečo ? Útočia na nich ich vlastnou "zbraňou" :D...

      Marek & Marek G.

      Vymazat
  4. Především Porošenko není žádný Porošenko, ale je to žid zvaný Waltzman. A to mluví za vše.

    OdpovědětVymazat
  5. Výše v komentářích jsou hezké odkazy na linky, které dokazují, že celý "rukopis" války na Ukrajině je ve skutečnosti jen "opis" toho, co se použilo před více než 70. lety. Tedy, ti, co peklo způsobili před 77 lety jsou titéž hráči, co ho na Ukrajině působí dnes. Lžou, protože nemohou jinak a neumí jinak. Ale jdou do záhuby. Hádej, kdo to je ?
    Opatrně, tito hráči mají rádi jaro ! Jarem se začíná a jarem se končí. Uf, raději nepsat více ! Modlím se tedy za ty Slovany na Ukrajině . Na nich teď velmi záleží !

    dan.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Se nedivte, že někteří z nich pamatují (ještě žijí !), jak rozpoutávali 2WW, a i to bylo tehdy asi dobře.

      Vymazat
  6. to je dobry :-)
    http://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/5554-video-jako-dukaz-dalsi-manipulace-v-podani-ceske-televize

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. pánům z čt se povedla konspirační praxe :)

      Vymazat
    2. Se nedivte. Média v ČR už nejsou v rukou našinců, nýbrž kolaborantů, zrádců a cizích mocností. Vyrábí virtuální svět, a nutí nám ho k věření. Ale zdejší domorodci nejsou zas natolik hloupí, a odhalují nejrůznější škulinky a škuliny Pravdy v moři lži a manipulace. Tady matrix tvrdě naráží, holt my nejsme zovčanštělá amerika !

      Vymazat
  7. To je dobře, že lže, protože většina lidí stejně nechce slyšet pravdu.

    OdpovědětVymazat
  8. Ukrajina se rozpadne a jako stát ZANIKNE !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud si ji chazárkové z Izraele rozeberou, tak určitě !

      Vymazat
  9. Ukrajina je stejně jen zpatlanina uzemní. Už jen ten název Ukrajina. Země u hranic, na kraji. První kdo mi to vysvětlil byl kamarád Ukrajinec.
    Hodně národů, hodně vyhnaných, hodně křivd v historii..... komu se to asi hodí, anglosasové...... ?
    namur

    OdpovědětVymazat
  10. Není Co dodat. Jen snad bych rád dal odkaz na článek v novinách:

    http://www.prvnizpravy.cz/sloupky/kam-patri-ukrajinsky-premier-do-blazince-nebo-pred-soud/

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.