14. února 2015

Kyjev podvedl amerického senátora falešnými fotografiemi ruských tanků na Ukrajině


Senátor Inhofe byl podveden členy ukrajinského parlamentu, kteří mu poskytli falešné fotografie jako důkazy nové agrese Ruska

Dle výše uvedeného zdroje a jiných internetových zdrojů zpracoval Orgonet.
14. 2. 2015


Delegace ukrajinského parlamentu poskytla v prosinci loňského roku senátoru Jimu Inhofovi snímky, mající dokazovat novou ruskou agresi na území Ukrajiny. Zákonodárce Jim Inhofe měl v úmyslu pomocí těchto důkazů pohnout Kapitol k vydání nového zákona, který by umožnil, aby USA dodávaly Ukrajině vedle neletální pomoci i letální zbraně.

Senátor Inhofe poskytl tyto fotografie deníku Washington Free Bacon, a ten vydal 12. února 2015 senzační článek s titulem Exkluzívní fotografie ukazují ruskou armádu na Ukrajině, jak vyzbrojuje separatisty.

(Pozn. Orgonet: Článek již byl updatován a změněn, změněný článek zde.)



Konzervativní publicisté a novináři oficiálních médií se těchto fotografických důkazů okamžitě horlivě chopili jako „velké záležitosti“.

Avšak ani senátor Inhofe ani Washington Free Beacon si nedali práci, aby použili vyhledávač fotografií Google. Ještě téhož dne další publicisté odhalili, že se jedná o starší publikované snímky z jiných konfliktů.


"Důkaz" č. 1 senátora Inhofa:


Tento snímek byl ve skutečnosti použit v tisku už v r. 2012.




"Důkaz" číslo 2 senátora Inhofa:


Snímek ve skutečností pochází z r. 2008, je to ruská armáda v Jižní Ossetii.



"Důkaz" č. 3 senátora Inhofa:


Je to již dříve publikovaná fotka AFP.


Po prozrazení následoval slušný skandál, který prošel všemi médii, a senátor Inhofe měl co vysvětlovat:

„Členové ukrajinského parlamentu nám dali tyto fotografie v tištěné formě, jako by pocházely přímo z fotoaparátu, čímž nijak neprospěli ani sami sobě.“

Seznam členů delegace (žádný vysoký představitel Ukrajiny):


„Měl jsem vztek, když jsem se dověděl, že jedna poskytnutých fotografií je falsifikovanou fotografií agentury AP z roku 2008.“, řekl Inhofe.



Válečné štváče však jen tak něco neodradí. Washington Free Beacon se sice čtenářům omluvil za omyl, avšak ihned prohlásil, že má další důkazní fotografie, které nepochybně ukazují zapojení Ruska na Ukrajině. Senátor Inhofe s nimi nadále hodlá dosáhnout, aby vláda USA změnila zákon a poskytla Ukrajině letální vojenskou pomoc...


3 komentáře:

  1. http://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/5534-pane-robertsi-proc-jdete-proti-sve-americke-vlade
    víc polopatě už to snad napsat nešlo :)

    OdpovědětVymazat
  2. něco pšouklo v pražské Divadelní ulici...Prý závadu plynu...Ovšem štouralové mají vizi,že si takový senátorek spletl Česko s Čečnou,asi tak,jako si navigátorek spletl Prahu a DRESDEN,když máme to výročí. Asi se navigátorovi nalepila žvejkačka na kompas..to se u rambu stává...

    OdpovědětVymazat
  3. O tom nepochybujte, že bombardování tehdejšího Československa na konci 2WW byla úmyslná zlá zločinná likvidace českých, moravských a slovenských průmyslových a chemických podniků, či důležitých dopravních uzlů. Oni totiž anglosasíci ani nic jiného neumějí než vraždit a ničit. Hezky o tom nedávno s překvapením mluvil v Poslanecké sněmovně pan Zaorálek !

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.