1. února 2015

Transevoluce: Věk lidské dekonstrukce

http://www.zvedavec.org/komentare/2014/12/6279-transevoluce-vek-lidske-dekonstrukce.htm

Transevoluce: Věk lidské dekonstrukce

Daniel Estulinvíce o autorovi > )

31.12.2014

Daniel Estulin je oceněný investigativní novinář a autor bestselleru Skutečný příběh skupiny Bilderberg, vydaného v 64 zemích a přeloženého do 41 jazyků. V srpnu 2010 byl pozván Fidelem Castro na osobní setkání v Havaně, poté, co si Castro přečetl jeho knihu. V říjnu 2010 se pan Estulin stal prvním novinářem, který vystoupil před generálním štábem venezuelských ozbrojených sil, na téma globální finanční struktury a skupina Bilderberg – každoroční konference elity v oblasti podnikání, financí, médií, armády a politiky, pouze na pozvání.

Pan Estulin napsal 12 knih, z nichž pět je mezinárodních bestsellerů, včetně Neviditelná říše, Konspirační chobotnice, Dekonstrukce Wikileaks a Páni stínů. Jeho poslední kniha, Transevoluce: Věk lidské dekonstrukce, naznačuje, že velikost pokroku a technologický vývoj jsou takové, že lidé v blízké budoucnosti již nemusí být zcela lidmi. Ptá se: Je lidstvo v nebezpečí kvůli této nadvládě vědy a technologie?
V následujícím rozhovoru pro časopis New Dawn pan Estulin probírá vzestup transhumanismu, „věk přechodu“, post-lidstvo, syntetickou biologii, kybernetickou nesmrtelnost, nové technologie ovládání a důvody, proč globální elita má zájem na kontrole populace.
New Dawn (ND): Většina čtenářů New Dawn je obeznámena s vaším bestsellerem Skutečný příběh skupiny Bilderberg, ve kterém odhalujete tajnůstkářskou plánovací skupinu globální elity, které se schází každý rok. Píšete, že na letošním setkání Bilderberg vyjádřily vážné obavy ohledně vzestupu Iránu, Ruska a Číny. A samozřejmě volatilní situace na Ukrajině. Než budeme probírat poslední knihu, „Transevoluce: Přicházející vek lidské dekonstrukce“, mohl byste rozvést svůj přístup k chápání světových událostí?
Daniel Estulin (DE): Jsme bezprostředními svědky destrukce světové ekonomiky a práce nadnárodních sil. Když mluvíme o politice, často tím myslíme politiku mezinárodní či národní, prováděnou národními vládami. Ale musíme chápat, že prezidenti a premiéři jsou poslíčky těch, kteří vládnou světu zpoza opony. Což je důvod, proč abychom chápali dění ve světě, musíme zasadit události do rámce globálního politického rozhodování. Tato rozhodnutí nejsou činěna v Bílém domě nebo v Downing Street, ale v postranních místnostech nadnárodní elity. To, co se děje na Ukrajině, vzpoury ve Venezuele, neskutečná destrukce americké ekonomiky (rozuměj Detroit), drogové války v Kolumbii a jinde, Kosovo, Jugoslávie v 90. letech, Sýrie, barevné revoluce atd. – to nejsou izolované události, ale součást kontinua, s cílem změnit samotné paradigma moderní společnosti a dovést nás do pekla, prostřednictvím deindustrializace, nulového růstu, ničení poptávky, nekonečných válek atd.

ND: Vaše kniha varuje před hrozící „transhumanistickou“ revolucí, která se snaží integrovat lidské bytosti se stroji. Co přesně je transhumanismus a jak přímo souvisí s globální elitou, o které jste rozsáhle psal v minulosti?
DE: Transhumanismus je ultra technologický sen počítačových vědců, filosofů, neurologů a mnoha dalších. Snaží se používat radikální pokrok v technologii k vylepšování lidského těla, mysli a nakonec celého lidského vnímání. Pro většinu lidí to zní jako něco z vědecké fikce. Jsme si vědomi neustálých průlomů v technologiích, což činí transhumanistickou vizi velmi reálnou možností v blízké budoucnosti.
Například neuročipové interface, počítačové čipy napojené přímo na mozek, jsou právě nyní vyvíjeny. Konečným cílem mozkového čipu je zvýšit inteligenci tisícinásobně – v podstatě přeměnit lidský mozek na super počítač. Celoživotní emocionální blaho je také klíčovým konceptem transhumanismu. Toho lze dosáhnout prostřednictvím rekalibrace center potěšení v mozku. Byly navrženy farmaceutické vylepšovače nálady, které budou čistější a bezpečnější, než mysl pozměňující drogy. To je vědecká diktatura Aldouse Huxleyho 21. století bez slz.
Transhumanismus se zrodil z humanismu, což je další mazaný koncept maskující „vědátorství“, vytvořený specificky tak, aby bylo možné provádět globální eugenické operace bez povšimnutí.
ND: Na začátku Transhumanismu spojujete setkání skupiny Bilderberg v r. 2005 s dokumentem britské vlády z r. 2006 „Zpráva o strategických trendech 2007-2036“. Bylo objevení této spojitosti jedním z hlavních důvodů, proč jste knihu napsal?
DE: Přesně tak. Na konci konference Bilderberg 2005 v Německu jsem dostal první návrh toho, co se později přeměnilo na zprávu britské vlády „Zpráva o strategických trendech 2007-2036“, tajného zdrojového dokumentu pro budoucnost lidstva. Tato 91 stránková zpráva je plánem pro britské budoucí národní strategické požadavky, na základě analýzy klíčových rizik a budoucích šoků ve světových financích, ekonomice, politice, demografii a technologiích a na trzích.
Ale nebyla to jediná zpráva. Ve svém výzkumu jsem narazil na další velmi důležité zprávy, zveřejněné před deseti lety britskou vládou a americkou vládou. Jedna má název „Věk přechodu“ a zabývala se nanotechnologiemi, biologií, informační technologií a kognitivní technologií. Další je „Globální budoucnost Ruska 2045“.
Bylo to nadějí tří konferencí, „Věk přechodu“, „Mezinárodní kongres Globální budoucnost 2045“ a konference „NBIC“, tedy integrace lidstva s přírodou, aby se zachránila planeta Země před lidstvem. Mezi předložené vize patřila i robotika, kybernetika, umělá inteligence, prodloužení života, vylepšení mozku, interakce mozek-mozek, virtuální realita, genetické inženýrství, teleportace, interface člověk-stroj, neuromorfické inženýrství a vylepšené lidské schopnosti pro válečné účely.
Jakmile rozluštíte orwellovskou mluvu, pochopíte, že my, lidé, jsme nepřítelem elity, a prostřednictvím technologického pokroku a vylepšování budou schopni kontrolovat budoucnost lidstva.
ND: Kontroverzní ruský filosof Aleksander Dugin, který dostal přezdívku „Putinův mozek“ od globalistického časopisu SFR Foreign Affairs, ohledně transhumanistické agendy varuje: „Bude existovat nějaké černé kouzlo a jisté věci okamžitě zkamení. Myslím genetické inženýrství – nyní vidíme poslední lidi; ještě jsme neviděli první post-lidi, kteří přijdou velmi brzy. Měli by to být mutanti, klony, a nejsou to jen fantazie nebo sci-fi.“ Co si myslíte, že se stane?
DE: Naše děti jsou poslední skutečně lidskou generací lidských bytostí na planetě. Budeme mít transhumánní děti – post-lidské, lidi-stroje, kyborgy, kteří nejsou zcela lidští a jsou výsledkem syntetické biologie.
Nyní, v rámci jednoho z největších průlomů v nedávné historii, vědci vytvořili syntetický genom, který se dokáže sám replikovat. Vzali buňku a upravili geny buňky tím, že tam vložili DNA jiného organismu. A bakterie se sama množila, čímž vytvořila druhou generaci syntetické DNA. Organismus bude dělat přesně to, co vědci chtějí: živá věc, ale pod kontrolou člověka.
Pokud 19. století bylo o revoluci ve vytváření energie z fosilních paliv, a 20. století bylo využívání moci informací, toto století bude o ovládací biologii.
Ohromující je, že tato buňka byla zformována a oživena v laboratoři. Tato technologie přenáší lidstvo přes limit. Je to bod zvratu, mezník nadcházejícího věku nové vědy zvané syntetická biologie, postavené na ambicích, které jednoho dne budou schopny navrhnout a vyrobit lidskou bytost.
Jinými slovy, můžete získat DNA čehokoliv zde na Zemi a vytvořit organismus, který nikdy předtím neexistoval, zcela z neživých materiálů. Vědci vytváří nové životní formy, které lidský imunitní systém a svět nikdy zatím nezažily. To oživí trvalé otázky ohledně významu života – co to je, proč je důležitý a jakou roli by lidé měli mít ve své budoucnosti.
ND: Většina lidí zapomíná na to, co je za rohem v oblasti technologie, a na její dopady na lidský život. Ve své knize říkáte, že transhumanismus je „kormidlován elitou“ a že „my, lidé, jsme nebyli pozváni“. Jaké jsou některé viditelné strategie používané elitou k oblbování populace, aby slepě nakráčela do této tak zvané transhumanistické „utopie“?
DE: Média, sociální média ve všech svých formách, a obzvláště Hollywood – GIJoe 2, Prototyp, Transcendence, Gatacca, Jsem legenda, Měsíc, Menšinová zpráva, Avatar. Video hry jako „Deus Ex“. To jsou filmy, ale skutečnost je mnohem nebezpečnější.
Jakmile vidí některé tyto hračky použité ve skutečném životě, lidé si myslí, že stále sledují „skvělý“ hollywoodský „flák“. Například v Menšinové zprávě postava Toma Cruise, John Anderton, prodělá radikální chirurgický zákrok, kdy si nechá nahradit své oči, aby prošel bezpečnostními systémy, které skenují jeho duhovku. Jak leží ve vaně a zotavuje se ze své procedury na černém trhu, malý robot se připlazí do místnosti a skenuje jeho oči v pokusu najít prchajícího důstojníka Budoucích zločinů. Schopnost skenovat duhovky k identifikaci lidí je přímo ze sci-fi filmu, ale mimo použití pavoučích robotů je to velmi přítomné. Vlastně brzy nebudou muset být vaše oči ani v blízkosti skeneru, aby byly identifikovány.
Inženýři Jižní metodistické univerzity úzce spolupracují s americkou DARPA na vývoji nového typu očního skeneru, který by dokázal identifikovat lidi v plné místnosti bez jejich vědomí. Nové zobrazovací senzory, zvané Panoptes, mohou lokalizovat a skenovat duhovky člověka bez ohledu na vzdálenost, a dokonce když se nedívá přímo do kamery. Systém, nazývaný Smart-Iris, je odolný vůči problémům jako špatné osvětlení, oslnění, mrkání nebo pohyb. A pomocí nového algoritmu může fungovat i s pouhým částečným skenem.
Jednou z nejdiskutovanějších oblastí výzkumu je něco, co se nazývá „Systém aktivního upírání“, ADS. ADS je vedlejším produktem většího probíhajícího výzkumu, hledajícího technologii, která by dokázala vymazat a pak nahradit vzpomínky člověka prostřednictvím použití elektromagnetického záření.
Pokud se vám vybavil hollywoodský sci-fi Muži v černém, pak máte naprostou pravdu. Až na to, že technologie, zvaná „Paprsek zapomnění“, je zde, připravena k okamžitému použití. A co víc, tým neurologů prakticky vyvinul mozkový sken založený na nacházení záblesků toho, co se subjekt chystá udělat. To je noční můra verze Menšinové zprávy ve skutečnosti.
Vědci tvrdí, že semena zločineckého a anti-sociálního chování lze nalézt již u tříletých dětí. Další výzkumníci věří, že násilné tendence mají biologický základ, a že testy a zobrazování mozku je mohou u dětí zachytit. Po předpovězení, které děti mají potenciál dělat problémy, lze aplikovat léčbu a udržet je v lajně.
Pochopte prosím, že nejde o veřejně financované projekty pro dobro lidstva, ale většinou jde o tajné experimenty povolené ve jménu obrany, které po postavení na hlavu jsou prevencí zločinu. Extrapolováno do budoucnosti je to šité na to, aby se zamezilo z 99% vzpouře světové populace, předurčené žít v hluboké chudobě ve zločinem prolezlých mega městech budoucnosti.
Dovolte i uvést další příklad. Vloni FOX vysílala televizní seriál s názvem Téměř člověk, kde jedna z hlavních postav je kyborg-policista ve styku s lidmi ve společnosti. Téměř člověk je o neurologii, klíčovém prvku elity u ovládání. Neurologie je studium nervového systému. Za pokroku v chemii, počítačové vědě, strojírenství, medicíně a dalších oborech, je součástí neurologie také studium molekulárních, buněčných, vývojových, strukturálních, funkčních, evolučních, výpočetních a lékařských aspektů nervového systému. Od molekulárních a buněčných studií jednotlivých nervových buněk ke zobrazování senzorických a motorických úkolů v mozku překročila neurologie hranici vědy a stala se klíčovým prvkem aparátu národní bezpečnosti na celém světě.
Vývoj vyspělých neurologických zbraní vytvoří trvalý stav nejistoty s příslibem vývoje neurologických zbraní a jejich účinků. Emocionální detenční systém prostoupí veřejné oblasti, jak globální šmírovací sítě se snaží vyhledávat teroristy a zločince.
Tyto technologie nejsou vyvíjeny, aby zastavily teroristy, ale aby zastavily vás! Zákony k ospravedlnění těchto technologií nejsou psány jen tak z rozmaru. Jsou specificky navrženy tak, aby daly vládě volnou ruku a moc nad lidmi během chaosu a zmatku „věku přechodu“. Přechodu na planetární civilizaci.
Vidíte, že budoucí bin Ladenové a Kaddáfíové nejsou nepřítelem. Ve skutečnosti jím nikdy nebyli. Nepřítelem jste vy. Ať již na letišti, hraničních přechodech, nebo na rohu ulice, od této chvíle nám bude zkoumána mysl úžasnou novou technologií vyvinutou divizí lidských faktorů vědeckého a technologického direktorátu ministerstva bezpečnosti otčiny (to je skutečná divize DHS).
ND: Píšete, že: „Transhumanismus naplňuje naděje a mysl lidí sny o tom, že se stanou super člověkem, ale základní skutečností je, že skutečným cílem je odstranění oné hnusné svobodné lidské vůle samotné.“ Věříte, že elita plánuje tento nadcházející věk strojů a robotů (které jsou velmi vyspělé a nahradí mnoho lidských pracovních míst) jako způsob, jak nakonec zlikvidovat nadbytečné lidstvo, „darmožrouty“, jak jim říkají?
DE: Oficiální tisk se snaží zaměřit na pracovní záležitosti a zcela postrádá větší obrázek. Zaprvé, podívejme se na technologii. Mozkové strojové interface umožní ovládat stroje samotným mozkem. Implantovatelné mozkové čipy by byly také schopny ukládat informace a zlepšovat kognitivní funkci. Konečnou symbiózou lidí a strojů by bylo natažení aktuální kopie mozku člověka do super počítače.
Opakuji, to by umožnilo někomu žít věčně v počítačem generované virtuální simulaci. A, samozřejmě, vojenské dopady konvergence jsou celkem zjevné. Kybernetické vylepšení lidského výkonu je nevyhnutelné. Dosažení těchto vizi si vyžaduje dekódování a pochopení komplexních systémů. Nejdůležitějším komplexním systémem je lidský mozek. Nakonec je hnací silou stojící za lidským výkonem.
Vylepšování může být pro tyto korporace obrovským byznysem. Integrujeme se s technologií již desítky let, nahrazujeme poškozené končetiny mechanickými, implantujeme datové čipy do svých těl, která pak poskytují obrovské množství informací vládám a korporacím po celém světě. Dostalo se to do bodu, kdy budeme aktivně vybízeni, abychom vyměnili své dokonale funkční tělesné části za upgradované aplikace?
Ale není to zadarmo. Budete muset brát léky po zbytek života, abyste zajistili, že vylepšení funguje. Tyto léky jsou jak nebezpečné, tak návykové a drahé. Pokud ne, vaše tělo vylepšení odmítne. Elita bude mít svoji technologii ve vás.
Mají moc vypnout vaše končetiny, potenciál vypnout vaše oči, posílat zprávy do vašeho mozku a ovládat vaše myšlenky, jako by měli moc boha.
Technologie zde nekončí: Intel pracuje na implantovatelných senzorech v mozku, které budou schopny přímo ovládat počítače a mobily. Do r. 2020 nebudete potřebovat klávesnici a myš, abyste ovládali svůj počítač. Místo toho budou uživatelé otvírat dokumenty a surfovat po internetu pouze za použití svých mozkových vln.
Potenciální „prospěšnost“ takové technologie se téměř vymyká představám. Článek na internetové stránce Science Channel to říká takto: „Pokud byste mohly pumpovat údaje přímo do své šedé kůry, řekněme 50 mb za vteřinu – byli byste schopni přečíst 500 stránkovou knihu za pouhé dvě desetiny vteřiny. Jak by se svět změnil, kdybyste dokázali natáhnout celoživotní učení přímo do svého mozku během několika týdnů?“
Možnosti jsou nekonečné. Ale stejně tak potenciál pro zneužití. Prostřednictvím interakce mohou implantovatelné mikročipy „mluvit“ přímo s mozkem, a obejít smyslové receptory. To by poskytlo diktátorské vládě konečnou formu kontroly. Pokud byste dokázali natahovat myšlenky a pocity přímo do mozků vašich občanů, mohli byste dosáhnout totální kontroly a nikdy se nemuset obávat, že se vám postaví.
A to jsme jen sotva poškrábali povrch. Technologie s názvem Dálkové neurální monitorování (RNM) se již používá v USA, Británii, Španělsku, Švédsku, Německu a Francii. Umožňuje jim to vidět vašima očima, slyšet vaše myšlenky a natahovat fotografie a vůně do vašeho mozku jako skutečné, jako byste je viděli či cítili v přirozeném prostředí.
Netřeba říkat, že zločinci mohou slyšet, to co vy, protože se stanete jednotkou sálového počítače. Mohou měnit vaše chování, ovlivňovat paměťové funkce a emoce. To není zápletka z dystopické novely. Je to skutečné a je to zaváděno dnes, každý den, vládami, které tvrdí, že nás chrání před zlem.
Ve skutečnosti byste mohli potenciálně programovat tyto čipy tak, aby se vaši občané cítili dobře neustále: konečný cíl vědecké diktatur Huxleyho bez slz – tělo personifikováno. Budoucnost je nyní.
Místo drog jako kokain a marihuana, poskytujících vám přirozený úlet, by tyto čipy mohly vytvářet „přirozený úlet“, který nikdy nekončí. Drogová závislost nahrazená vládou zcela povolenou čipovou závislostí. To je budoucnost.
Post-lidstvo bude novým člověkem, geneticky upraveným a s čipem v mozku pro totální ovládání. Zčásti člověk a zčásti stroj, nový člověk již nebude potřebovat sexuální reprodukční funkci. Pokud je plánem elity snížit světovou populaci, znáte lepší způsob, jak to udělat?
ND: Jaká je spojitost mezi kontrolou světového potravinového řetězce elitou a depopulační agendou?
DE: Neexistuje lepší či levnější způsob, jak snížit populaci, než prostřednictvím vyhladovění. A abyste lidi vyhladověli k smrti, musíte převzít kontrolu nad jejich výrobou potravin, zlikvidovat nezávislé farmáře a dát ji do rukou obřích korporací, poslušným zájmům World Company Inc.
Deset až dvanáct stěžejních společností, kterým pomáhá třicet dalších, řídí světové zásobování potravinami. Tento kartel má naprostou nadvládu nad světovými obilninami, od pšenice po kukuřici a oves, od ječmene po čirok a rýži. Ale také kontrolují maso, mléčné výrobky, potravinářské oleje a tuky, ovoce a zeleninu, cukr a všechny formy koření.
Zatímco tyto firmy udržují právní fikci, že jde o různé korporátní organizace, ve skutečnosti jde o vzájemně provázaný syndikát se společným účelem a četnými prolínajícími se správními radami.
Chápejte prosím, že tento vzájemně prolnutý sebezvěčňující se syndikát rozhoduje, kdo jí a kdo ne, kdo žije a kdo ne. Je to virtuální pavučina finančních, politických, ekonomických a průmyslových zájmů s benátským papeženským modelem v centru. Tito lidé vlastní a řídí události vzájemně provázaného korporátního aparátu, který ovládá úzká hrdla globální ekonomiky, obzvláště financí, pojištění, surovin, přepravy a spotřebního zboží.
Ale zde to nekončí. Kontrola dodávek potravin je záležitostí národní bezpečnosti. Americké ministerstvo zemědělství je jedním z klíčových prvků konstrukce národní bezpečnosti, pokoušející se o ovládnutí světového trhu s potravinami.
Jídlo je moc. Když se používá k proklučení populace, stává se zbraní hromadného ničení. Nemusíte to chápat, ale elita to chápe zcela jistě.
ND: Ve světle tohoto alarmujícího vývoje za oponou, můžete říct něco o dlouhodobém plánu globální elity?
DE: V současnosti je na planetě Zemi, malé modré kouli putující prostorem, s omezenými přírodními zdroji a neustále se zvětšující populací, sedm miliard lidí. Potraviny a voda se stávají vzácnějšími. Elita to chápe: větší populace se rovná méně přírodním zdrojům a více nedostatkům jídla a vody. Proto, z pohledu oligarchické elity, pokud chtějí zcela ovládat planetu, musí snížit populaci na „ovladatelnější“ počet. Pamatujte, sedm miliard lidí a více je spousta úst k nakrmení. Aby elita jedla, vy a já musíme zemřít. Jak je to s řešením?
ND: Jak mohou obeznámení lidé vzdorovat této ďábelské „transevoluci“?
DE: Musíme chápat, že všichni máme místo ve vesmíru. Nesmrtelnost, jak ji chápu, zajišťuje přežití lidského druhu. Lidské bytosti jsou nejbožštějším prvkem známého vesmíru. Naši božské jiskře inteligence se nic nevyrovná. Technologie a pokrok musí být použity ke zvýšení schopností člověka ve vesmíru, nikoliv ke zničení lidstva.
TransEvolution: The Age of Human Deconstruction vyšel 23. října 2014 na Global Research. Překlad v ceně 658 Kč Zvědavec.

24 komentářů:

  1. Internetová petice proti televiznímu krácení celovečerních filmů:
    http://www.petice24.com/nesouhlas_s_televiznim_kracenim_celoveernich_film

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ešte dnes niekto pozerá TV vysielanie ??......

      Marek & Marek G.

      Vymazat
    2. No jasné, že pozerám! A čo má byť ? A mimochodom, pri pozeraní si robím aj poznámky, môžeš mi podať pero, duplovaný Marečku?

      Vymazat
    3. Pozerá pozerá ako mesiac z jazera :-)

      Vymazat
  2. ZLO NEEXISTUJE

    _________________________________________
    Pan profesor na univerzitě položil svým studentům otázku: "Je všechno, co existuje, stvořené Bohem?"
    Jeden ze studentů nesměle odpověděl: "Ano, je to stvořené Bohem."
    "Stvořil Bůh všechno?" - ptal se dál profesor. "Ano pane", odpověděl student.
    Profesor pak pokračoval: "Jestli Bůh stvořil všechno, znamená to, že Bůh stvořil i zlo, které existuje. A díky tomuto principu, naše činnost určuje nás samotných. Bůh je zlo."
    Když toto student vyslechl, ztichl. Profesor byl sám se sebou spokojený.
    Najednou zvedl ruku jiný student. "Pane profesore, mohu Vám položit otázku?"
    "Samozřejmě" - odpověděl profesor.
    Student se postavil a zeptal se: "Existuje chlad?"
    "Co je to za otázku, samozřejmě že ano, tobě nikdy nebylo chladno?" odpověděl profesor. Studenti se zasmáli otázce spolužáka, ale ten pokračoval.
    "Ve skutečnosti pane, chlad neexistuje, v souladu se zákony fyziky je ve skutečnosti chlad pouze nepřítomnost tepla. Člověka a předměty můžeme popsat a určit jejich energii na základě přítomnosti anebo vytvoření tepla, ale nikdy ne na základě přítomnosti, či vytvoření chladu. Chlad nemá svoji jednotku, kterou ho můžeme měřit. Slovo chlad jsme si vytvořili my lidé, abychom mohli popsat to, co cítíme v nepřítomnosti tepla."
    Student pokračoval: "Pane profesore, existuje tma?"
    "Samozřejmě, že existuje" - odpověděl profesor.
    "Znovu nemáte pravdu, tma stejně tak neexistuje. Ve skutečnosti je tma díky tomu, že není přítomno světlo. Můžeme zkoumat světlo, ale ne tmu. Světlo se dá rozložit. Můžeme zkoumat paprsek za paprskem, ale tma se změřit nedá. Tma nemá svoji jednotku, ve které bychom ji mohli měřit. Tma je jen pojem, který si vytvořili lidé, aby pojmenovali nepřítomnost světla."

    Následně se mladík zeptal: "Pane, existuje zlo?"
    Tentokrát profesor nejistě odpověděl: "Samozřejmě, vidíme to každý den, brutalita ve vztazích mezi lidmi, trestné činy, násilí, všechno toto není nic jiného, než projev zla."
    Na to student odpověděl: Zlo neexistuje, pane. Zlo je jen nepřítomnost dobra, tedy Boha. Zlo je výsledek nepřítomnosti lásky v srdci člověka. Zlo přichází tak, jako když přichází tma, nebo chlad - tedy v nepřítomnosti světla, tepla, lásky."
    Profesor si sedl.
    Ten student byl mladý Albert Einstein.


    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsou ale kecy...když je jen chladno tak nezamrzá voda a když je mráz tak zamrzá i voda takže intenzita chladu se měřit dá stejně jako tma máte pološero,šero,tmu takže intenzita tmy se měřit dá a jen proto že nemá název tak to neznamená že se nedá měřit. Bůh je dobro i zlo zároveň protože Bůh je vše co existuje protože pokud ne tak bychom museli mít bohy dva. To by znamenalo že jeden bůh tvoří dobré lidi a jeden zlé. V dualitě má všechno plus i minus a jedno bez druhého nemůže existovat je to jedna a ta samá věc. Jak by jste poznali dobro kdyby jste nevěděli jak vypadá zlo a obráceně? Takže by se dalo říct že Dobro neexistuje. Dobro je jen nepřítomnost zla,tedy boha. Dobro přichází tak jako když prichází světlo,teplo- tedy v nepřítomnosti tmy,chladu a nelásky...avšak všechno..světlo,tma,chlad,teplo,dobro i zlo existuje kdyby neexistovalo tak by jste jej nemohli svými smysly vnímat i přesto že náš svět je nejspíš jedna velká iluze. Nepřítomnost světla znamená přítomnost tmy a nepřítomnost tmy znamená přítomnost světla...

      Vymazat
    2. Moc hezké ! Jen toho Alberta Einsteina bych z toho příběhu raději vyškrtla.

      dan.

      Vymazat
    3. Daniel Estulin...novinář ? Já bych řekla, že spíše romanopisec sci-fi v jiné podobě. Kdo tomu pánovi platil 12 nákladů jeho knih , čí je ten pán synek, že jeho 5 knih je oceněných jako mezinárodní bestseller, přeloženo do 41 jazyků ? Tohle zmiňuji bez vší závisti. Je to člověk, zahalený mlhou. Komu se dnes poštěstí na psaní knih (konspiračních) zbohatnout ? Pouze tomu, kdo má bohatého (vlivného) strýčka . Tak tento svět funguje.
      Otázky a odpovědi. Zavádí mě stále jedním směrem. A to se mi nelíbí. Celý ten rozhovor je jako jakýsi koncept ucelených pojmů. Čipování, robotizace, kyberroboti ,vyhladovění populace atd.atd.
      Tajné technologie jsou v obrovském pokroku. Čistě z principu logičnosti si to dovolím tvrdit. Totéž udělal pan Estulin. Použil princip logičnosti na všechno, co zvídavému člověku nedává spát. A některým se to možná i dobře čte.
      Nevím, co se děje v člověku, který věří na moderní bubáky a hastrmany. Vím ale jedno. Svět tak daleko, jak pan Estulin píše a říká (v celku) nedojde. Tento svět, jak jej známe, nemůže být čistě ze zákonitosti konečný a ani věčný. Kdesi jsem to slyšela. "Vše, co na tomto světě je, už tu bylo ! " ..a svět a lidé tu stále jsou. Takže, nenechme se zbytečně šokovat.

      dan.

      Vymazat
    4. Satan použil tu největší lest, že lidi přesvědčil, že neexistuje. Aby žili v domnění, že je to jejich vůle a poznání…

      Vymazat
    5. existuje pouze špína ve vaší a mojí mysli tak velká, že zastíní záření Boha v nás, žádný Satan, ten je jenom pro jehovisty

      Vymazat
    6. v tom případě je jenom jeden bůh a ten je zároveň dobrý i zlý tedy i zlo je přirozené stejně jako dobro...

      Vymazat
    7. anonymní 20 .07, 19:30, 18:16
      Nechci se s vámi přít. Každý máme svůj rozum. Zde tedy můj poznatek. Satan není ani skrytý, ani špína mysli, či snad smyšlená postava pro věřící. Není to ani něco, co neexistuje. V duchovním světě existuje a má mnoho podob. Stejně jako existuje duše a má mnoho podob a svůj svět. Takže pro nás to je čistě a hezky "pokušení" . Ve svých srdcích cítíme, co je správné či nesprávné. Když pocítíme chuť udělat něco, co není správné, jsme pokoušeni Pokušitelem. Takhle jej či to nazývaly slovanské národy. Křesťanství vnutilo pojem "satan", ďábel. Protějšek pokušení je pravda. Tedy Satan versus Bůh. Obojí je skutečné, nehmatatelné, všudepřítomné. Co voláš, to přichází. Pro koho se rozhodneš, ten ti pomáhá. Z duchovního hlediska nemůžeš neustále poslouchat Pokušení, neboť se tím člověk zaplétá do pavučin lží, násilí, zla a to tě usouží, zničí. Jen pravda vede ve všech rovinách k životu. Duchovní svět je stejně skutečný jako hmotný. Jak dole, tak nahoře.

      dan.

      Vymazat
    8. http://www.wmmagazin.cz/view.php?cisloclanku=2011100003

      Ba:

      Lomoz, hluk plavby, zaměřované (na hromadění informací)údaje hromadit,
      má oprávnění, spíše,
      než pohled na roky trvající od vybuchování moře.

      Bojovník ty, já Tar, nejvyšší nabízející já jsem.
      Jednání, dohodu já nakládám plavbě řízené.
      Já vší silou učím, nově rovně, moře viděti.

      Překlad textu z Ba do duchovního jazyka srdce:
      *** Síla pudů a živočišnosti,egoistická touha prosadit se na cestě životem,
      zaměřená na hromadění informací,zákonitě vede k emocionálnímu chladu,naklání se k němu více,
      než *vidění(rozlišení) toho,co je trvalé od emocionálních výbuchů(emočních tlaků),které jsou pomíjivé.

      *Dění okolo brání vidět(ke svému prospěchu) to,co je trvalé (než vidění toho,
      co přetrvává čas),místo emocionálních výbuchů

      ***Jsi bojovník(čtyři dohody),Já jsem Navigátor(který určuje-řídí-směr plavby),
      nejvyšší pokušení (Pokušitel) Já jsem.
      Já Tvořím(falešným egem) tvou osobnost na Řízené cestě životem.
      Já vší silou(prostřednictvím všeho a všech) učím(díky protikladům a změnami),
      nově zásadní životní změny srdcem viděti („chůze po vodě“).
      ————————
      B
      „Chlubivý(Hrdě) čti obraz, daný pílí k užitku věštce, otroky(větoro=větry) dvěma, co rok tu veslují si.
      Miluj i Tar, aby bohů děl a načetl(Yehoshua) až sem -dospěl si. „(dospěl jsi=došel si)

      Promítnutí vlastních názorů a vlastního myšlení do dějů na cestě životem,je jedinečnou příležitostí
      k porozumění různých závislostí při svém zdokonalování se (procesem sebepoznání vpravdě) člověka
      *neulpívajícího s probuzeným vnitřním zrakem,*větry dvěma,jenž ukazují,kam vede slepá vášeň a otrocké
      závislosti,co *rok zde víří emocemi.

      *neulpívající: nezabývá se světskými předměty,minimalizuje své chtění,svou žádostivost
      *vítr=průnik duchovních prvků do vědomí z dvou opačných pohledů,k nalezení „kuličky“ rovnováhy v sobě
      *rok=kružnice okolo okraje světa,obzor přitom slouží jako ciferník

      „Miluj i Tar, aby bohů děl a načetl až sem,kam dospěl si. “

      Miluj i Navigátora,aby srdce strážil a „načetl“ až sem,kam dospět jsi měl.

      *Yehoshua je ten,kdo „čte“(prostřednictvím tebe) tvůj příběh (naviguje tvou mysl).
      *YeShu=starší z dvojčat Světla
      *Shu=Pán obzoru
      *strážce obzoru=rozhraní mezi dvěma stavy vědomí nebo mezi rovinami prožívání (například mezi rovinou pudovou a citovou)=“celník“.

      PS:Mluvím s Božským Otcem zcela vědomě přes sedm let,je Jediným Živým Učitelem.Role Pokušitele je součástí
      Jeho rodičovské práce.Je přísným a důsledně zodpovědným Učitelem.Zlo neexistuje,jen chudoba srdce(vědomí) je zlo.
      Každý s Ním mluví,jen si toho je nebo není vědom....na delší povídání.

      Izajáš 45:3 Tobě dám poklady v temnotě skryté i sklady nejtajnější a poznáš, že já jsem JHVH,
      který tě volá jménem, Bůh Izraele.
      překlad?
      ***Ženeš se za přeludy,neřešíš citově nebezpečné situace, a tak ti dlouho bude trvat,než si dáš
      své věci do pořádku i finance budeš považovat za jistotu a budeš se pohoršovat nad tím,že já jsem JHVH,
      který ti říká,že pro chudobu srdce jsi moc vztahovačný a prchlivý,že Pravda(Láska) čeká na každého,
      kdo ji chce najít,zažiješ poznání Spravedlnosti.
      -
      Ezechiel 28:22 Řekni: Toto praví Panovník JHVH: Jsem proti tobě, Sidóne, a budu oslaven
      v tvém středu. I poznají, že já jsem JHVH; až v něm vykonám soudy, budu v něm posvěcen.
      překlad:
      ***Ezechiel 28:22 Řekni:Toto praví Panovník JHVH:Jsem s tebou,pracuj,ať vynikneš zásluhou vlastní
      tvrdé práce,neboť nezná dobro ten,kdo nezakusil chudobu srdce(=zlo).
      Nepohoršuj se nad chováním jiných,věz,že Já jsem JHVH,vynikající "herec",takže si nehrej
      na to,kým nejsi.Budeš potřebovat Lásku k pochopení určité věci,a zlé se v Dobré obrátí.

      Hvězdička

      Vymazat
    9. Hvězdičko,
      díky. Snad čtení z Ba (neslyšel jsem o tom) i jiným více pomůže pochopit, o čem že ten život je.

      dan.

      Vymazat
    10. Pro Anonymní3. února 2015 20:08
      Přesně jsi to dan. vylíčila touto pasáží : ...Co voláš, to přichází. Pro koho se rozhodneš, ten ti pomáhá. Z duchovního hlediska nemůžeš neustále poslouchat Pokušení, neboť se tím člověk zaplétá do pavučin lží, násilí, zla a to tě usouží, zničí. Jen pravda vede ve všech rovinách k životu. Duchovní svět je stejně skutečný jako hmotný. Jak dole, tak nahoře...přesně podle poučky starověkého filosofa Herma Třikrátmocného. Jak sám satan řekl, jeho triumf nad lidmi získá tehdy, až lidé nebudou věřit, že existuje. Neboť vše zlé obrátí takto podvedení lidé na Boha, čehož chce satan dosáhnout, aby nebyl nikdo z lidí zachráněn, a propadl ohnivému zatracení na věky. To znamená do říše zla ! Jak taková říše zla vypadá, zažívá svět v poslední době na Blízkém Východě, v Iráku, severových.Africe nebo na Ukrajině ! Přejete si snad takové místo obývat na věky věků ?! To snad blázen jen...

      Vymazat
  3. Aneb at zije Ivanka!
    Prave naopak, je treba studovat, hledat a nachazet sam sebe, svoji pravou podstatu a to velmi aktivne a intenzivne. Divat se kolem a rozlisovat. Komunikovat a spojovat se, vedet o sobe a hledat formy jak menit realitu nebo ona zmeni ( znici) nas.
    Jsme mocne a nesmrtelne bytosti, muzeme vse. Toto bychom si meli neustale opakovat a realizovat!
    Preji vsem silu k poznani a Orgonetovi dekuji za vse!

    OdpovědětVymazat
  4. co to trepe vsetkeho je nadostac len ludia su tupe ovce ze im to trpia technologie maju uz davno od mimikov ze bi ludia mohli zit v pohode bez chorob/v mieri atd ale sa tu hraju na bohov a tupe ovce ich pocuvaju bohuzial hlupost je neobmedzena a tich normálních je malo abi s tim nieco spravili tak nas stiahnu do priepasti nas nemusi ani boch nicit
    mi sa sami zničíme

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokiaľ viem, duša je nesmrteľná :-)...

      Marek & Marek G.

      Vymazat
    2. ..a môžeš to aj dokázať, duplovaný Marečku?

      Vymazat
    3. To každý pozná sám po své smrti. Ale tam už nic nelze měnit ! Pokud neodejdete odtud smířeni s Bohem, máte se nač těšit. Tehdy ti zatvrzelí, zlolajníci, lháři, odporníci, posmívači, nactiutrhači a další temnáři poznají pravý význam slova peklo, a radost z toho mít vůbec nebudou !

      Vymazat
  5. http://svobodnenoviny.eu/eu-naridila-ruskym-ukrajincum-ze-se-musi-nechat-bez-odporu-zabit/
    a http://czech.ruvr.ru/2015_02_02/Obama-uznal-to-co-je-zrejme-Majdan-je-dilem-Washingtonu-8722/ aj. snad jim to nedovolíme udělat biorobota.
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
  6. Živ.

    Je to jen na nás, na tom co si sami zvolíme. To budeme mít. Bůh, Vesmír, Multikosmické vědomí atp. - jen plní Naši vůli, zaměření naší mysli. A to včetně té nevědomé. Včetně podvědomí, které je zanesené generacemi bolestí a strachů, ze kterých Ti, které tak rádi kritizujeme, ukazujeme na ně prstem, jako na viníky našeho neštěstí, s obrovským potěšením žijí.
    Přeji nám všem, abychom se co nejrychleji dali dohromady a začli dělat něco pozitivního, konstruktivního. Jsme v důležitém, doslova transformačním dějinném období. Je to jen na Nás.

    Bashar – Svou realitu měníme miliardkrát za vteřinu:

    https://www.youtube.com/watch?v=DThCZI0yl3w


    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jste na kardinálním omylu : Bůh neplní žádnou naši vůli. Naopak nás vybízí, abychom plnili nebo se připojovali k Jeho vůli. On nemá zapotřebí plnit naše přízemní lidské rozmary. On to opravdu z titulu své moci, slávy a majestátu nemá vůbec zapotřebí. My potřebujeme Jeho, bez Něj by nepřežilo nic ani vteřinu. Všechno oživuje a udržuje při životě. Jen my lidé Jeho dílo ničíme zabíjením, trápením a dalšími ohavnostmi lidského pozemského projevu. Až se zbavíme pozemské tělesnosti, zbavíme se i zla, které nás neustále pokouší a snaží se nás zničit. Učte se moudrosti Ducha a ne pomíjivosti těla a jeho žádostí.

      Vymazat
  7. buh on? jak poznat bozi pohlavi? nemel by se buh oslovovat TO? jeli buh neskonale laskavy a milujici vsechny lidi -potom pojem PEKLO nedava smysl

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.