14. listopadu 2011

Zdravá voda

Zdravím všechny,
posílám něco pro praktický život. Našla jsem pokladnici moudrosti a zkušeností z oboru zdraví.

Jako perličku přikládám návod na úpravu vody, který může vyzkoušet naprosto každý. Jedná se o tzv. vymrazení minerálů: http://www.zdravi-az.cz/Hydratace_organizmu_02.php

Pitnou vodou naplníme, ne zcela, plastovou láhev a dáme ji zamrazit do mrazáku. V průběhu mrznutí vodu občas zkontrolujeme a před úplným zmrznutím, tak po 2 hodinách podle velikosti láhve, vstupní a mrazící teploty, vylijeme asi 1/4 ještě nezmrzlé vody. V této části nezmrzlé vody jsou vytlačeny právě ty solné příměsi a balast, který je ve vodě nežádoucí. Led necháme roztát a ostatní již bylo popsáno výše. Nepatrná část solí, která zbude v ledu po roztátí se usadí na dně ve formě kalu.

 Celý postup jsem vyzkoušela. Voda je výtečná. K neuvěření je, jaké množství těch solných příměsí ve vodě zůstane, pokud nestihnete odlít onu 1/4 vody a voda v lahvi Vám zmrzne celá. Přikládám foto. Čistou vodu jsem slila a ten zbyteček pro ilustraci nalila do velkého panáku. Určitě to vyzkoušejte.

 Ještě informace o o tzv. krystalické mřížce, které lze na tomto webu najít v menu Hydratece organizmu - Skutečně zdravá voda zdroj.


 Ledová struktura vody v kontaktu s biologickými molekulami je pravděpodobně základem života a jen přítomnost těchto struktur v organizmu umožňuje, aby probíhaly pro život nezbytné biofyzikální a biochemické reakce, především rozvod energie v těle. Živé molekuly našeho těla jsou uloženy v naprosto shodné krystalické mřížce. Jsou to velké molekuly bílkovinných látek, koloidů a nukleonových kyselin. Porušením krystalické mřížky dochází k nestabilitě a usazování koloidních látek v těle, protože molekuly již nejsou schopny zadržovat potřebnou vodu a látky začnou sedimentovat. Nedostatek strukturalizované vody ve tkáních vede k vzniku nemocí a naopak její dostatečná přítomnost v těle je schopná léčit některé choroby.

 Voda s obsahem krystalické mřížky působí jako biostimulátor, upravuje do normálu váhu, obézní hubnou a hubení přibírají. Léčí většinu srdečních komplikací, tiší srdeční bolesti a rozpouští tromby v koronárních cévách. U hemeroidů je schopna zastavit silné krvácení a snižuje bolestivost. Celkově zlepšuje krevní oběh, dokáže řešit trombózy dolních končetin, křečové žíly a jejich záněty. Velmi významné je její působení u aterosklerózy a schopnost stav výrazně zlepšit. Větší večerní popíjení rozmrzlé vody zajistí během nočního klidu, kdy má tělo dostatek času vnitrobuněčnou očistu buněk, rozpouští usazeniny solí, čistí játra, krev a ledviny.

 Vodu s ledem pijeme tak 0,5 až 1 hodinu před jídlem. Ráno méně, dopoledne 2-3dcl, večer více, na noc, tak hodinu před spaním, třeba i l litr pro dokonalou funkci orgánů v době noční regenerace organizmu. Většinou je nutné si na pití ledové vody postupně navyknout, ale stojí to za počáteční nepříjemný pocit. Po nějakém čase Vám pití ledové vody přijde absolutně normální a naopak se začne zdát jako naprosto nepřirozené pití například horkého čaje, což opravdu nepřirozené je, a trvalo dlouho, než jme si na horkou vodu zvykli. Především je velice škodlivé pití horkého sladkého čaje, které zpomaluje trávení a vyvolává kvasné procesy v organizmu.

 Ledová voda takto připravená a konzumovaná očišťuje buňky, posiluje a v pravém slova smyslu omlazuje organizmus. Můžeme ji směle nazývat živou vodou, jak to je psáno v pohádkách a pít ji v libovolném množství. Podívejme se zpět k okamžiku našeho narození, kdy naše tělo obsahuje 75-80% vody. Vodu postupně nahrazují minerální látky, soli a balast, který tělo prostě zanáší a když umíráme, je vody už zhruba jen 50%. Tělo tuto zátěž samozřejmě nevydrží a je po něm. Již ve věku 40 let je v našem těle usazeno až 10kg solí a tento objem stále stoupá, což je alarmující. Je třeba s tím něco dělat a tělo na úrovni buněk vyčistit. Teď si vzpomeňte na pohádku o zázračné živé vodě, co dokázala oživit i mrtvého krále. Také my, pohádkám odrostlí můžeme mít takový životabudič a tím je čerstvě roztátá voda z ledu případně sněhu. Sníh lze ale použít jen úplně čistý, někde na horách, ve městě rozhodně tento postup nedoporučuji.

 S přátelským pozdravem Beata

14 komentářů:

  1. Deset cikánských dětiček s extrementem u zadku běhá bosky po sněhu a jsou immuní vuči všemu.Usmívám se tudíž nad uvahou,zda zvážit na lekárnických vahách pět miligramu kopřiv do čajíčku.....

    OdpovědětVymazat
  2. K tématu doporučuji knihu:

    Paul Bragg - Šokující pravda o vodě

    Mám ji doma a je výborná, určitě si přečte ten, kdo se zajímá o to, co pije.
    Coccinelle

    OdpovědětVymazat
  3. ... nemám mrazák :-/
    ... vonku nemrzne :-/
    ... nesmiem piť nič studené asi 30 rokov :-/
    /doktori zakázali/.
    Ako dostanem teda von tie balasty ?
    Ďakujem.
    Bo

    OdpovědětVymazat
  4. Dobrý den. Potěšilo mne, že je zde zase zmínka o ledinkové vodě. My máme ve studni velmi tvrdou vodu. Zmrazením se usadí kal na dně a pomalým sléváním se ho zbavíme ve zbytku vody v lahvi. Dále vodu spinujeme. Zvykli jsme si na systém a vodu nejen pijeme (i naši psi), ale používáme ji na vaření - zkrátka na vše co jde do našeho organizmu, ale i zaléváme kytky. Obden mrazíme 15 ks 1,5l. lahví.Mějte se prima.

    OdpovědětVymazat
  5. Zdravím. K tomuto tématu mám praktické zkušenosti, ale s trochu jinou přípravou vody, než je psáno výše. Níže je uveden postup, který až na poslední bod používám. Je to převzato z ruských stránek http://www.o8ode.ru/, které Vám dají vědecké vysvětlení níže uvedeného praktického postupu:

    Jeden s hrnců naplníme vodou z vodovodního kohoutku tak aby se nám s ním plným vody dobře
    manipulovalo.
    Postavíme na sporák .přikryjeme poklicí a uvedeme téměř do varu ,Voda nesmí úplně vřít
    klokotem,ale musí se intenzivně válet v tomle stavu aspoň 15 minut.
    Tento okamžik je důležitý s toho důvodu že dochází k rozbití clustrů , elektrických vazeb ve
    vodě,odplynění a usmrcení velké části mikroorganizmů ve vodě.
    Potom hrnec z horkou vodou pokud možno rychle vychladíme asi přibližně na 40°C v dřezu,vaně
    nebo nádobě podle svých možností.Dáme do mrazáku,po zmrznutí asi 10%objemu vody přelejem
    přes síto zbylou vodu do čistého hrnce č2 ,led a ledovou tříšt zlikvidujeme obsahuje těžkou a
    tritovou vodu .
    Nádobu s vodou (hrnec č2) vložíme do mražáku a pokračujeme v chlazení.do té doby ,až voda
    zmrzne do 2/3 objemu.
    .Čas musíme odzkoušet.
    Za velmi vhodné považuji použít místo hrnce č2 nádobu vhodného tvaru aby vzniklý led šel snadno
    vyndat vyklopením .Nečistoty mechanické a chemické(např zbytky mikroorganizmů,cukry,soli)
    zůstanou uvnitř proto že brání tuhnutí vody.
    Led rozbijeme a kapalnou část odstraníme (je to samá pro náš účel nevhodná chemie)
    Tuhou část nadrtíme a naplníme mikrotenové sáčky zhruba po půl kilech.Sáčky uzavřeme (třeba
    zauzlováním )a vložíme do mražáku a dále zmrazíme.Čím nižší teploty dosáhne led tím
    lépe.Proběhlou rekrystalizací a přitom vzniklými vysokými mechanickými tlaky voda ztratí paměť.
    Minimálně bychom měli dosáhnou aspoň -20°C.
    Takto upravená voda je v tomto jednom cyklu zbavena z 80% všech nečistot a obsahuje maximálně
    16mg vápníku na litr tekutiny.
    Užití
    Na 50kg tělesné váhy 500g vody denně přibližně po 10 dnech snížit příjem na polovinu .Trvalý
    příjem by měl být v hodnotě 1% tělesné hmotnosti..Teplota vody by nemněla při užití přesáhnout
    +10°C.Nádoba na pití se doporučuje skleněná.Pro zmlazovací efekt se doporučuje pít čistá.

    OdpovědětVymazat
  6. Tyto rady pocházejí z webovek - rádoby léčitele Zajíčka a tam bych byla velice opatrná! O alternativní medicínu se zajímám řadu let a jinak sebe, celou rodinu a přátele neléčím. Na tyto webovky jsem omylem už narazila před časem a vyděsilo mě, jak léčitel může doporučit takové věci, jako je tvrdá chemie při očistě těla a filtrační zařízení na vodu…. Filtrovaná voda je největší zle. Chová se jako hladová voda. Jsem biochemik a o problematiku vody se zajím velice dlouhá léta. Zde si na toto téma můžete rozšířit obzor. http://filtry.ic.cz/Zdravotni%20rizika%20piti%20demi%20vody.pdf
    Pití ledové nebo studené vody já osobně nedoporučuji. Tělo musí vydat moc energie, aby vodu po vypití ohřálo na teplotu těla. Další poznatek- použijte selský rozum, když myjete nádobí ve studené vodě mastnota se sráží co? A takto je to i v těle! Já doporučuji vlažnou vodu na pití.
    Nikdo nejsme dokonalý a nemůžeme znát vše.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem téhož názoru. Podle čínské zkušenosti, kterou jsem si přečetla v časopise, je nejlepší pít po jídle teplý čaj. Rozpouští prý tuky, které se jinak usazují v cévách. Jsem laik, občas něco přečtu. Promiňte mi názor, že píši úplně neodborně. Helena Žďárská

      Vymazat
  7. Počkáš na zimu, necháš zamrznout venku a sliješ čtvrtinu. Pak ten zbylý led necháš rozmrznout na původní teplotu dle libosti.

    OdpovědětVymazat
  8. Ano Pavel, dalo by sa, len tu na juhu Slovenska
    nemrzne. Máme Slnko ! A zimy už nebudú ... Asi to budem robiť po staru, požehnám si ju a basta :-)
    Som ale zvyknutá vždy ju prevárať a neužívam žiadne plastové fľaše. Brrr..., myšlienka stačí a je to v pohode. Veď predvčerom sme to trénovali, nie ?
    Bo

    OdpovědětVymazat
  9. Anonym 20:29

    Tak proti tomuto sa musim teda ohradit, neviem v akej hlbke ste si prestudovala jeho stranky a hlavne forum pretoze hlavne forum je studnica obrovskeho mnozstva informacii ktore pomahaju a skusenosti samotnych uzivatelov a je tam mozne najst odpovede a skusenosti s liecenim velkeho mnozstva problemov a nie ze je to akoze radoby liecitel, kedze nieste vo svojich obvineniach konkretnejsia zaujmalo by ma aku tvrdu chemiu mate namysli

    OdpovědětVymazat
  10. Souhlasím s Jurajem.stránky jsou úžasné,mám za sebou 12 jaterních očist,je mi skvěle.
    Beryl.

    OdpovědětVymazat
  11. To by mě taky zajímalo jakou tvrdou chemii.

    OdpovědětVymazat
  12. Pro Bo: pokud nemůžeš mrazit, odpadá pro Tebe jak postup vymrazování, tak i destilace vody (destilovaná se má také zmrazit a rozmrazit). Zbývá tedy reverzní osmoza. Na zmíněném webu doporučují zařízení přiměřené ceny, cca 2000,- Kč, který je původně určen pro akvaristy (upravují tak vodu rybičkám). Ovšem správně tu bylo podotknuto, že je to voda tzv. hladová a absorbuje minerály z lidského těla (pokud ji popíjíte denně - mohl by nastat problém). Je tedy určena hlavně pro ty, kteří jedí převážně tepelně neupravenou zeleninu, ovoce, různé druhy semen (lněné, dýňové, sezamové ...) a ořechy a k tomu přidávají zeleninové a ovocné šťávy - jsou tedy vitamíny a minerály přímo nadopovaní, těm tato voda nemůže ublížit, ba právě naopak. Pak už mě napadá jen jedna možnost. U nás mnoho akvaristů jezdí pro vodu do akvárií k lesním studánkám. Pokud máš poblíž svého bydliště nějakou křišťálovou - tak bych neváhala.
    Jinak pan Zajíček doporučuje hlavně chroupat mrkvičku :) - tedy jídelníček složený ze zeleniny, ovoce, semen a ořechů - v tom žádnou chemii nevidím. A také několik čistících postupů, např. na játra, střeva, čelní dutiny ... - to se mi naopak líbí a připadá mi přímo revoluční. Jako my se ušklíbáme nad středověkem, kdy si lidé ani nečistili zuby a umývali se jen občas, tak se nejspíš budoucí generace budou ušklíbat nad námi - jak jsme si jen mohli přát dožít se vysokého věku - když jsme si za život nikdy nevyčistili své vnitřní prostředí. S pozdravem a přáním všeho dobrého Beata

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.