8. listopadu 2011

CIA sbírá osobní údaje ze všech médií po celém světě

Článek z Novinek - díky za odkaz!
http://www.novinky.cz/zahranicni/amerika/249779-cia-sbira-denne-po-svete-miliony-osobnich-dat-ze-socialnich-siti.html?ref=boxE

CIA sbírá denně po světě milióny osobních dat ze sociálních sítí
Americká Ústřední zpravodajská služba (CIA) shromažďuje osobní údaje z oblíbených sociálních sítí na internetu, napsala agentura AP. Jen z Twitteru je zvláštní analytické oddělení pro monitorování dění v zahraničí denně schopno zachytit pět miliónů zpráv denně.



Včera 21:40 - Washington

Jeho pracovníky zajímá vše od osobních názorů po angažované postoje, přičemž se nezaměřují jen na internet, ale i na monitorování televizních a rozhlasových stanic. Prověřují se zprávy v nejrůznějších jazycích.

Skupina, která si podle AP sama říká Knihovníci nindžové, dodává denně do Bílého domu zprávy o náladách lidí a společností po celém světě. Informace sbírá mimo jiné z Facebooku, Twitteru, novinových a internetových článků a diskusních fór ve virtuálním světě.

„Soustředíme se na zahraničí a nahlížení do sociálních médií v zahraničí je jen malou součástí toho, co tato organizace dělá. O Američanech žádné informace nesbíráme,“ řekla mluvčí oddělení Jennifer Youngbloodová.
Knihovníci hovořící několika jazyky

Nejúspěšnější analytici jsou podle ředitele služby Douga Naquina podobní hrdince Lisbeth Salanderové z úspěšné románové trilogie Milénium, tedy nebývale nadaní počítačoví hackeři se širokými znalostmi a výtečnými analytickými schopnostmi, kteří „vědí, jak nalézt věci, o jejichž existenci ostatní lidé nemají tušení“. Pracovníci oddělení často mají vystudované knihovnictví a hovoří hned několika jazyky.

AP získala exkluzivní možnost prohlédnout si středisko analytiků pracujících s tzv. otevřenými zdroji informací. Reportéři se zavázali, že neprozradí, kde se nachází. Napsali jen, že většina pracovníků je ve Virginii, ale oddělení má zaměstnance například i na amerických ambasádách po světě. Někteří pro oddělení pracují v utajení. Celkem jich je „několik set“.
Seismograf nálad ve světě

Většina pracovní náplně oddělení je tajná. Hlavní je však sběr informací, a to v nejrůznějších jazycích od angličtiny přes arabštinu po čínštinu. Ty se pak dávají dohromady se zprávámi místního tisku či tajně zachycenými telefonáty. Závěry končí v denních hlášeních pro prezidenta Baracka Obamu a nezřídka reagují na dotazy Obamy a jeho nejbližších spolupracovníků.

Americká vláda tak například monitorovala nálady v arabském světě po zabití teroristy Usámy bin Ládinav Pákistánu v květnu letošního roku.

Středisko podle ředitele Naquina třeba také předpovědělo, že sociální média mohou být hrozbou pro režimy v zemích jako je Egypt. Naquin tvrdí, že Washington věděl, že se v Egyptě schyluje k lidovému povstání. USA jen netušily, že k němu dojde v prvních týdnech roku 2010.

Analytické středisko, které například také porovnává údaje ze sociálních sítí s výsledky průzkumů veřejného mínění, aby identifikovalo relevantní průzkumné agentury, bylo zřízeno na základě doporučení komise zkoumající okolnosti teroristických útoků v USA z 11. září 2001. Jeho prioritou je boj s terorismem a zabránění šíření jaderných a dalších zbraní. Podobné oddělení už jednou CIA měla, ale rozpočet na něj byl v 90. letech výrazně okleštěn a jeho činnost tak byla značně omezena.

Středisko se začalo soustředit na sociální sítě po revolučním létě v Íránu před dvěma lety, při němž se tisíce lidí demonstrujících proti znovuzvolení prezidenta Mahmúda Ahmadínežáda organizovaly většinou přes Twitter.

P.S. Orgonet: Tak proč by se tyto služby nemohly zajímat i o nás na Orgonetu, třeba přes "čtenáře z Guinejského zálivu"? 
Jen ať se zajímají, my se jich nebojíme (:-))))

9 komentářů:

  1. Duracel, duracel
    člověk by se pozvracel. :-(

    Na nic jim to brzy bude
    Nemužou už
    Ví se všude :-)

    Bo

    OdpovědětVymazat
  2. Nikdy nepodceňuj nepřítele.

    OdpovědětVymazat
  3. Bo, ty jsi úžasná.:o))))
    N.B.

    OdpovědětVymazat
  4. ... odmietam nepriateľstvo, čo to je ?
    NB dakedy sa zasvieti .-))

    OdpovědětVymazat
  5. Musíš znát svého nepřítele, a poznat jeho taktiku a zbraně, jinak se nemůžeš úspěšně bránit, ale umožníš mu jen svévolné napadání a ničení druhých. I nepřítel musí poznat, že je tu nějaká hranice, přes kterou nejezdí jeho vlaky !!! kdo je ale rád otrokem druhých, tak ať potom neskuhrá, že sed dostal pod cizí karabáč...

    OdpovědětVymazat
  6. To 3.00 :
    ... ak si pripustíš že máš nepriateľa tak ho aj máš, sám si ho vyrobíš. Ja si nevšímam, nikdy sa necítim byť otrokom., neskuhrám , iba na svoju "nemakačenko".
    Prosím ťa s kým hovorím ? Toto tu nie je konšpiračná debata takže ...
    Bo

    OdpovědětVymazat
  7. Rakce na diskusi : Část 1. :
    Já si nepřítele připouštět nemusím, protože je zde v tomto vesmírném kvadrantu náš jediný společný nepřítel od počátku lidstva zde na Zemi. Je jím skutečná žijící satanská entita, jemuž přezdíváme "kníže Temnot, kníže Zla"se svou obrovskou armádou oddaných služebníků tzv."padlých andělů". Jsou sice duchové nehmotné podstaty. Ale to jim nečiní problém si hmotu nebo tělo vypůjčit,poněvadž je z principu věci "Duch vždycky nad Hmotou" !!! Nemysli si, že "jeho" a jejich činnost zaznamenává jenom Tvá generace. Škodili tu už velmi dávno.

    Na Měsíci byla např.nalezena v rámci mise Apollo 20 údajně miliardu let stará vesmírná téměř 4 km dlouhá loď. Někdo ji kdysi dávno napadl, propálil velkým množstvím střel, až z toho havarovala, a zůstala stát "navěky" zabořená na okraji kráteru. V ní byla nalezena mrtvá astronautka podobná pozemským lidem se zcela zachovalým tělem. Na Měsíci je mnoho ruin různých staveb a komplexů,trosek a vraků různých strojů a robotů, nesoucích zjevné známky nepřátelského útoku. Dokonce jsou zachyceny i rýhy v měsíčním povrchu po střelách a krátery po jejich výbuchu. I tady byla nebo byly války !!!

    Na Marsu zas "někdo" dodnes vybíjí tamní humanoidy.I na Marsu je mnoho násilně poničených sídel a staveb nejenom na povrchu, ale i pod ním !!! Je to patrné především na místech, kde kdysi došlo k útoku na marsovské podzemí. A v dírách nebo širokých a hlubokých příkopech po mohutných výbuších jsou dodnes patrné části různé infrastruktury tohoto kdysi (možná i z části dodnes ?)obývaného podzemí.
    Napadá mě určitá paralela s nedávnými nukleárními útoky na podzemní základny v USA ve Virginii a v Kolorádu dne 22. a 23.7.2011, kdy byl narychlo kvůli té nenadálé události evakuován Pentagon i Bílý dům !!!
    Zde na Marsu je také velké množství trosek z různých strojů vč. kdysi létajících,trosek robotů, a také velké množství kostí a lebek různých exotických zvířat a mimozemšťanů. Horší je, že byly zachyceny snímky, na nichž jsou doslova celá pole humanoidních a dalších podivně vyhlížejících mrtvol, nebo jejich hromady na okrajích či svazích kráterů a roklin. Jakoby na těch dotčených místech došlo buď k nějaké genocidě nebo k válce. Takže i na Marsu se vedly války !!!

    OdpovědětVymazat
  8. Rakce na diskusi : Část 2. :
    Kam tím vším směřuji : to, co se negativního dělo,děje ( a snad už jen krátce dít ) na Zemi(války,zlo obecně), není její smutnou výsadou, ale děje se to i na dalších planetách, a dokonce v celé Sluneční soustavě !!!

    Protože i ve volném vesmírném prostoru Sluneční soustavy bylo kamerami průzkumných a fotometrických družic zachyceno velké množství trosek z neznámých strojů, různé vraky gigantických lodí zjevně násilně zničených (1), nebo zachovalé lodě bez známek života. Možná je někdo opustil, a uvedl do stavu "hybernace"podobně jako množství dalších různých cizích sond a vesmírných stanic. Některé se ukrývají v prstencích Saturna, jiné krouží jako miniaturní měsíce kolem dalších planet.

    Je proto zjevné, že celá Sluneční soustava se stala v nám neznámé době říší Zla, a trvá dodnes !!! Ale jak se zdá, její existence začíná směřovat k neodvratnému konci !!! Proto Zlo mobilizuje všechny své síly, všechny své rezervy. Proto více než kdy jindy ničí, zabíjí, rozvrací, destruuje, aby se pokusilo navzdory svému osudu přežít současnou agonii své říše do nového řádu (NWO) !!! Lidé však dospívají k ODHALENÍ všech věcí pozemských i nadpozemských, a uvědomují si a přijímají PRAVDU. To jsou však osudné hřeby na rakev toho Zlého, který měl moc nade vším v temné koncentráčnické a otrokářské říši !!!

    K poznámce(1):
    Havárie raketoplánu Columbia se stala 1.2.2003 v závěru vědecké mise STS-107. Byla už druhou havárií amerického raketoplánu. Na rozdíl od tragédie raketoplánu Challenger,který explodoval krátce po startu, nastala havárie Columbie při návratu, v okamžiku, kdy do bezpečného přistání zbývalo jen 16 minut. Stroj se rozpadl ve výšce 63 kilometrů nad státem Texas při rychlosti 5,5 km/s. Zahynulo všech sedm členů posádky. Tolik vysvětlení na stránkách Wikipedie, a též kdysi v médiích. Že nám média a NASA opět lhaly, jsme se mohli dovědět z "odtajněného" kamerového záznamu, vysazeného na netu od 6.7.2011 (tedy téměř po 9-ti letech !!!).
    Vidíme tam nešťastnou Columbii při sestupu do atmosféry, jak se k ní od Země přihnaly mimozemské lodě, které na ni posléze zaútočily (viz záznam incidentu zde : http://www.youtube.com/watch?v=gNM7hDc6I-M&NR=1). Další záznam ukazuje rozstřílený vrak raketoplánu bez posádky a množství trosek v jeho bezprostředním okolí. Ty vypálené díry v plášti raketoplánu po střelách jsou úplně stejné (takové jakoby žlutozeleně opalizující!!!)jako na vraku mimozemské lodi, nalezené Apollem 20 v roce 1976 na Měsíci !!! (viz zde : http://www.youtube.com/watch?v=7opVKLoQyys&feature=related ). A "včíl babo raď"... :)

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.