16. března 2016

Příslušníci americké armády preferují Trumpa a Sanderse, odmítají intervencionistickou zahraniční politiku

Příslušníci americké armády preferují Trumpa a Sanderse
Zdroj: http://www.prisonplanet.com/a-rejection-of-neocon-foreign-policy-american-military-members-prefer-trump-and-sanders.html
Michael Krieger
Liberty Blitzkrieg
March 16, 2016
Překlad: Orgonet
Odkazy vedou na články v angličtině.


Tendence k odmítání současného establishmentu příslušníky armády nejsou novinkou. Viz například citát z článku Liberty Blitzkrieg z 28. října 2014: "Přestaňte mi děkovat za mé služby", v němž bývalý americký voják posílá do pekel americkou zahraniční politiku i korporátní stát: 
"Ředitel společnosti Starbucks Howard Schultz řekl před Koncertem za chrabrost (pozn: Orgonet: Concert for Valor; byl uspořádán v r. 2014 velkými korporacemi jako Starbucks a HBO na Den veteránů 11. listopadu, na počest amerických vysloužilců, za účasti mnoha hvězd.)
"Od Schultze bylo vychytralé, že přesunul onu známou nálepku „jednoho procenta“ z ultrabohatých, představovaných řediteli jako je on sám, na naše „hrdiny“. Na koncertě bude mít Schultz šanci, aby konkrétněji promluvil o těch zmíněných „pozoruhodných svobodách“. Jestlipak se zmíní i o tom, že USA mají nejvyšší počet vězňů na obyvatele? Zahrne mezi ty pozoruhodné svobody i to, že když zůstanete venku po setmění, abyste protestovali proti zabití neozbrojeného černého teenagera zástupcem stále více militarizované policie tohoto státu, pošlou na vás psy, tasery, slzný plyn a protirvačkovou policii? Bude tam zmíněno, že ta svoboda je dost velká, aby selhala, a aby měla právo zničit ekonomiku a odejít, aniž by šla do vězení – jako Jamie Dimon, ředitel Chase? Zahrnují tyto pozoruhodné svobody i to, že každý telefonát a email každého Američana jsou zaznamenávány a uchovávány NSA?"
„Roky po 9/11 nám přinesly nejdelší období nepřetržitého válčení v historii státu. Méně než jedno procento Američanů, kteří v tuto dobu dobrovolně sloužili vlasti, umožnilo nám ostatním pozoruhodné svobody – ale tyto svobody jsou spojeny s odpovědností chápat jejich oběť, vzdát jim čest a ocenit jejich dovednosti a zkušenosti, které vynaložili, když se vrátí domů.“

Americká presidentská kampaň 2016 zatím ukazuje dramatické a velmi toužené odmítnutí statu quo, čili „establishmentu“, státního zřízení veřejností. Zatímco většina komentářů je oprávněně soustředěna na hněv nad ekonomikou a nad tím, jak stále menší a menší skupiny „insiderů“ systematicky akumulují více a více bohatství pomocí parazitického shánění rent, je zde ještě další velmi významný odpor. A to je naprosté odmítání neokonzervtivní, intervencionistické zahraniční politiky i v řadách armády.

Dlouhodobí čtenáři webu Liberty Blitzkrieg nebudou v iluzi ohledně faktu, že Obamova vláda představuje dokonalé pokračování doktríny zahraniční politiky George W. Bushe, třebaže s uhlazenější marketingovým přístupem k utišení svědomí záměrně ignorantských falešných liberálů. A nepředvídaný důsledek této zahraniční politiky jedné strany přichází, a to v důkazech, že armáda podporuje Trumpa i Sanderse.

Jak se píše v Military Times: http://www.militarytimes.com/story/military/election/2016/03/14/military-times-election-survey-donald-trump-bernie-sanders/81767560/

V exkluzívním průzkumu mezi americkým vojenským personálem se vynořili Donald Trump a Bernie Sanders jako volby aktivních členů vojenského personálu na příštího nejvyššího velitele.

Republikánský vedoucí kandidát Trump byl nejpopulárnějším kandidátem v průzkumu, který byl uzavřen v neděli. 27% dotazovaných uvedlo, že kdyby se volby konaly zítra, podpořili by obchodního mogula Trumpa, a hned za ním byl nezávislý senátor z Vermontu Sanders s 22%.

Údaje rovněž napovídají, že vojenský personál se nenechá odradit politickými rivaly tvrdícími, že Trump a Sanders mají slabý kredit pro zahraniční politiku a nemají uznávané experty jako státní bezpečnostní poradce.

Floridský republikánský senátor Marco Rubio, který založil svou kampaň na státně bezpečnostních otázkách, byl v průzkumu Military Times téměř poslední, dalo by mu přednost pouhých 9% dotazovaných.

Zde je graf celkových výsledků:


První věcí, která zaujme vaše oko, je, že dva největší neoconi současného establishmentu, pokud jde o zahraniční politiku, Hillary Clintonová a Marco Rubio, mají téměř nulovou podporu. Zatímco Trump je na nejvyšším místě, což není překvapující vzhledem k jeho rétorice během kampaně, která obhajuje jak rozvoj armády, tak opatrnější přístup k intervencionismu. Když je toto řečeno, pak je skutečně šokující, že druhé místo hned za Trumpem zaujal Bernie Sanders, který absolutně rozdrtil Hillary Clintonovou. Protože je známo, že americká armáda není parta socialistických hipíků, probíhá zde něco nesmírně významného, a tím něčím je odmítnutí americké intervencionistické politiky americkou armádou.

Americký establishment se tedy buď může vytrácet pomalu, anebo může být vyhozen křičící a kopající, ale půjde. Ze všech stran politického spektra ho má americká veřejnost už dost a začíná rozhodně odmítat zkorumpovaný a kriminální status quo. Může k tomu dojít dost brzy.

17 komentářů:

  1. To, co je uvedno v článku: "Americký establishment se tedy buď může vytrácet pomalu, anebo může být vyhozen křičící a kopající, ale půjde. Ze všech stran politického spektra ho má americká veřejnost už dost a začíná rozhodně odmítat zkorumpovaný a kriminální status quo. Může k tomu dojít dost brzy." Nezůstane kámen na kameni. Obdobně se může vytratit i neprogresivní Evropská unie, zavalená byrokracií a mnohdy paradoxními přerozdělovacími procesy. Britové hegemonie v jejím čele - SRN a Francie - mají už dost, na dotacích zdaleka tak neprofitují a je pravděpodobné, že referendum dopadne v neprospěch setrvání v unii.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak lze charakterizovat současnou dobu? Mnozí lidé se už vyléčili z naivity, nahlédli, jak se věci mají, poučili se a mají zkušenosti. Přirozeně mají dost všech manipulací, zneužívání, lží a korupcí a chtějí se z toho dostat ven.

      Vymazat
    2. neřekl bych , podle toho co zde většina prezentuje ....

      Vymazat
    3. Tak to přeháníte, většina lidí zde jsou lidi dobré vůle a snaží se

      Vymazat
    4. O co se snaží ? O svá chvástavá ega především.

      Vymazat
  2. Tyhle bitky před americkými volbami na prezidenta je možné chápat tak, že tohle jsou prostě jen "roztomilé hry" vyvoleného národa, které jim jednou za 5 či 10 let zvedné patřičně adrenalin (jako pro plebs OH) a učiní se velké Pompeje. Hraje se o ceny jako je např. Bílá chajda. Či Bruselskou věž. Žádný zúčastněný nebude škodný. Ani Trump, ani jiný. Opravdu nemá smysl ztrácet tímto náš drahocenný čas.

    dan.

    OdpovědětVymazat
  3. Avšak to neznamená, že Agenda nejede.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jede. Potajmu, postupně si razí cestu vpřed k nwo. Tak je to naplánováno už od r.1898 na kongresu v Basileji.

      Vymazat
  4. Každému už je z těch výdajů na armádu špatně. USA vydává ročně 600 miliard dolarů, Rusko 50 miliard, Čína 150 a to nemluvím o černých rozpočtech na tajné projekty. Hlavně na útočení proti pozitivním mimozemským rasám ale už se karta obrátila. V současné době zahájili Blue Avians (ptačí MZ) ochranou síť kolem celé planety a každý přílet a odlet z planety je kontrolován. Pokud má někdo lepší technologii měl by to říct a také to hlídat, odzbrojit svět a ty drahé rakve (tanky a jiné) už přestat vyrábět. Hlavní je zachránit planetu a povolit volné energie. Krásná scéna proti militarismu je k tomuto udělána v IRONMAN 2 - https://www.youtube.com/watch?v=Cz1M5i5Y4Qc

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I have successfully privatize world peace. Krásná věta!!!!!!

      Vymazat
    2. nikdo to za nás neudělá..lidé to musí udělat sami ...

      Vymazat
    3. Jenže tragedie spočívá v tom, že každý čeká na toho druhého, že za něj něco udělá.

      Vymazat
  5. A jaký vědecký objev učinili v Saúdské Arábii, blízkém to spojenci Spojených států:
    "Kolegia vědců v Saúdské Arábii došla k závěru, že ženy skutečně jsou savci, což znamená, že musí mít stejná práva jako jiní živočichové této skupiny – velbloudi, jednohrbí velbloudi a dokonce kozy, informuje Islaminsesi s odkazem na tr.shafaqna.com. Francouzský zpravodajský zdroj Journal de Montreal ve spojení s tím píše, že centra ochraňující práva žen na celém světě při diskuzi o tomto „antropologickém" objevu saúdských vědců říkají, že se skutečně jedná o přelomový bod v historii. Více: http://cz.sputniknews.com/svet/20160317/2603545/saudsti-vedci-zeny-savci.html#ixzz43AaHdK2E

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní 15:19
      Pak opravdu nechápu, co ti muslimové ty dlouhé roky ve svých školách studují, když tým jejich odborníků "vyžvýkne" takové objevy, jakože ženy jsou savci. Muslim pravděpodobně nerozezná ani člověka od lamy. :- D

      dan.

      Vymazat
  6. A zacina odpocet.
    M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten už bohužel před několika lety (2012) po padesáti letech skončil. Nyní jsme v situaci, o které prakticky nic bližšího nevíme. Jen pozorujeme, že nás nečeká nic dobrého.

      Vymazat
    2. Až padne Damašek, začne období posledního soužení lidstva, a pak následuje konec všech lidských systémů na Zemi.

      Vymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.